Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеокарта прегрява

Featured Replies

Здравейте видеокартата ми е Nvidia Geforce 950 от вчера почна да достига до 66 градуса без да е натоварена от нищо понеже имам два вентилатора който да вкарват обаче ми се струва че никва работа не вършат е един да искарва горещия въздух компонентите са тези как да вдигна оборотите на вентилаторите да охлаждат повече  

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

Каква е температурата в стаята? Не са чак толкова тревожни температурите и не е наложително май допълнително да човъркаш. Под товар какви са температурите? 

Иначе може да вдигнеш оборотите на вентилатора/те на  охлаждането на видеото с програма като - MSI Afterburner , но ще стане доста по-шумно охлаждането.

• Автор
току що, eminem_vr написа:

Каква е температурата в стаята? Не са чак толкова тревожни температурите и не е наложително май допълнително да човъркаш. Под товар какви са температурите? 

Иначе може да вдигнеш оборотите на вентилатора/те на  охлаждането на видеото с програма като - MSI Afterburner , но ще стане доста по-шумно охлаждането.

Отворил съм прозореца и вратата как така изведнъж започна да ги вдига не ми е ясно 

аз искам да вдигна на вентилаторите който извеждат топлия въздух от кутията 2 да вкарват до харда който са и един до процесора който изкарва 

13612e530c852d32.jpg

7560c046d2ae2220.jpg

5cb645090a25f2fe.jpg

9fa4212a5d0eb1dd.jpg

• Автор

Някой да ми каже какво да направя

Нищо. От снимките се виждат различни температури които са нормални. Картата може и 70 да е под товар (примерно Евга) а когато не е се вижда че температурата е по-ниска.

Ако пък различните програми ти показват различни температури при еднакви условия просто не им обръщай внимание.

пс. Не знам какви са заводските настройки на Азиса да не му работят перките но и от там може да играе температурата.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

току що, Roujin Z написа:

Нищо. От снимките се виждат различни температури които са нормални. Картата може и 70 да е под товар (примерно Евга) а когато не е се вижда че температурата е по-ниска.

Ако пък различните програми ти показват различни температури при еднакви условия просто не им обръщай внимание.

пс. Не знам какви са заводските настройки на Азиса да не му работят перките но и от там може да играе температурата.

перките се вкл на 66 градуса

• Автор
току що, XECUTIONER написа:

Изтегли GPUTweak2, изключи функцията 0dB fan и си направи кривата по твое усмотрение. И си смени кутията.

Повече няма да взема такава кутия и аз не съм доволен от нея добре ще пробвам

еdit : жив и здрав но имам друг проблем имам нов хард диск който ми предложихте от предната ми тема компютъра тръгва но не и монитора стой на зелена лампичка а като сложа другия хард диск тръгва нормално ? новия е 1 тб а другия 500 и двата са sata 3 ? 

също така ми излезе вградената видеокарта която не ползвам 

Почисти самата карта от прах и мръсотия. Освен това виж да не би в настройките на софтуера да има опция вентилаторите да се включват при определени градуси. Имай в предвид, че такива карти разчитат и на добър поток в кутията.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Почисти самата карта от прах и мръсотия. Освен това виж да не би в настройките на софтуера да има опция вентилаторите да се включват при определени градуси. Имай в предвид, че такива карти разчитат и на добър поток в кутията.

Бат емо благодаря че отговори оправих се със програмата  GPUTweak2 там се пускат постоянно да работят :)

преди 2 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Бат емо благодаря че отговори оправих се със програмата  GPUTweak2 там се пускат постоянно да работят :)

Все пак я почисти и прегледай. Така или иначе има опцията SmartFan.

• Автор
на 5.06.2016 г. at 2:47, Емил Костов написа:

Все пак я почисти и прегледай. Така или иначе има опцията SmartFan.

Какво да и гледам на 2 април дойде толкова бързо ли ще натрупа прах ?

преди 4 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

На старата си конфигурация, след основно почистване ставаше за товарене 20 дена. След това грееше под товар и се налагаше ново почистване.

Затова и намразих чистенето на компютъра, че си е играчка. Сега така съм го модифицирал, че почистването става за 45 секунди на един филтър предпазващ целия компютър. Вътре всичко е все едно сега е разопаковано от магазина. Ето колко мизерия се трупа на четката, като го почиствам всяка седмица.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 4 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Е аз ти давам съвет. Ти си в правото си да не го четеш дори. Имаш проблем и аз ти казвам от какво може да е. И да, може да натрупа прах само за 1 седмица. Зависи къде се държи компютъра, пуши ли се около него, има ли влага и т.н.

• Автор
преди 14 часа, Емил Костов написа:

Е аз ти давам съвет. Ти си в правото си да не го четеш дори. Имаш проблем и аз ти казвам от какво може да е. И да, може да натрупа прах само за 1 седмица. Зависи къде се държи компютъра, пуши ли се около него, има ли влага и т.н.

Компютъра е на Бюрото аз не пуша както и никой във стаята тази сутрин пак си вдигна 50 градуса без игра без нищо просто пуснах компютъра и изчаках да зареди всичко пуснах програмата и падна до 30 градуса да се охлади пуснах и malwarebytes намери 6c957b10b85fee7d.jpg

Ако имаш вируси посети анитвирусния отдел. По принцип вирусите товарят системата и от там се товари и самия компютър.

• Автор

///

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.