Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за заснемане на екрана и запис на файла

Featured Replies

Привет.

Търся програма, /по възможност безплатна/ която да прави снимка на екрана чрез клавишна комбинация и автоматично да записва файла на указано място.

Поздрави

Допълнение: програмата FastStone Capture върши тази работа чудесно.

Редактирано от 2249
Допълнена информация. (преглед на промените)

преди 22 минути, 2249 написа:

Тъкмо нея щях да предложа. В момента е платена, но една или две версии назад беше безплатна, без да ѝ липсва кой знае каква функционалност, сравнено със сега.

преди 41 минути, 2249 написа:

Привет.

Търся програма, /по възможност безплатна/ която да прави снимка на екрана чрез клавишна комбинация и автоматично да записва файла на указано място.

Поздрави

Здравей!

Ето ти една от мен, с която работя повече от 6 години и е перфектна. Има и руски интерфейс. Всичко, което искаш от нея го може, дори много повече. Малка по обем, винаги чака в систем трея(ако така я инсталираш) да ти "фотографира" в формат избран от теб това, което те интересува. Дали ще е цял екран, дали част от него - ти решаваш. Качеството - повече от много добро. На текст, същата работа. Ако има нещо неясно, винаги съм насреща. Успех!

Ако ти поиска регистрация, ще ти пратя моята версия, която е безплатна   4.6. Само ще ми посочиш адрес.

Gadwin PrintScreen 5.4

Снимка002.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако автора използва Windows 10, може да използва вградената програма, като използва комбинацията Win + G.

преди 1 час, killchain написа:

Тъкмо нея щях да предложа. В момента е платена, но една или две версии назад беше безплатна, без да ѝ липсва кой знае каква функционалност, сравнено със сега.

Никога не съм срещал тая програма безплатна. Ползвам я поне от 6-7 години ако не и повече, но максимумът е 30 дневен безплатен пробен период. И въпреки че я ползвах толкова години, преди няколко месеца (или май мина година) бях пуснал тема тук със същата молба - да ми предложите програма за запис на прозорци от десктопа. Е, предложихте ми тая, за което пак благодаря. Кво да се прави, аз и Windows  ползвам, ама и 5% от възможностите му не знам. Затова с годините просто  си имам заплют софтуер който ползвам и който инсталирам всеки път, когато се налага да инсталирам наново. Но ми е интересно, кога си видял fast Stone Capture безплатна. Да и аз съм я виждал, ама в Маймунда. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 22 минути, Кико написа:

Да и аз съм я виждал, ама в Маймунда. 

В маймундата е обновена преди един час. Мулти инсталация - и двете програми са актуализирани. Ако не се лъжа, безплатна версия имаше преди 10 години, по мои спомени май беше 2.3 или 3.7, а сега е 8.4.

bjcniq.jpg

Това е най-безсмисленото обновяване. Аз дори при преинсталация ползвам старите данни от app data  (ако не греша точното място, но то се намира лесно). Така не ми се налага да настройвам отново FTP  и тем подобни. 

• Автор

Fast Stone Capture Portable

преди 8 часа, niki292002 написа:

Ако автора използва Windows 10, може да използва вградената програма, като използва комбинацията Win + G.

Прав си. От Win 8.1 нататък има такава опция. Аз съм със 7

преди 46 минути, 2249 написа:

Fast Stone Capture Portable

Прав си. От Win 8.1 нататък има такава опция. Аз съм със 7

Аз затова ти препоръчах посочената от мен, понеже по рано беше споменал за операционната си система. Пробвай я и тогава решавай. Има и други, които само съм пробвал, но тази ми е харесала най много. Единствено, затова ти я предложих. Успех от мен.

В Линукса като натисна копчето на клавиатурата PRT SC директно ми праща снимката в папката Изображения

току що, サムライオートバイ написа:

В Линукса като натисна копчето на клавиатурата PRT SC директно ми праща снимката в папката Изображения

При Windows като го натиснеш ти я запазва в клипборда, а после можеш да си я поставиш например в пейнт. Не са нужни тролове. Автора много ясно е написал в последния си пост, че използва Windows 7.

току що, niki292002 написа:

При Windows като го натиснеш ти я запазва в клипборда, а после можеш да си я поставиш например в пейнт. Не са нужни тролове. Автора много ясно е написал в последния си пост, че използва Windows 7.

Може да си сложи виртуална машина или ако иска да отдели една флашка само за Линукс 17.2 щото при мен е стабилен и е на български даже. Там това го прави автоматично. Значи пускам флашката и колкото и да е развален компютъра при мен работи с флашка или от диска, който профилактично е сменен.

В уиндоса ти е кеша тази снимка и ако натиснеш 10 пъти бутона ще ти запази последната снимка а при мен ще направи 10 файла с лесни за помнене имена.

преди 2 минути, サムライオートバイ написа:

Може да си сложи виртуална машина или ако иска да отдели една флашка само за Линукс 17.2 щото при мен е стабилен и е на български даже. Там това го прави автоматично. Значи пускам флашката и колкото и да е развален компютъра при мен работи с флашка или от диска, който профилактично е сменен.

В уиндоса ти е кеша тази снимка и ако натиснеш 10 пъти бутона ще ти запази последната снимка а при мен ще направи 10 файла с лесни за помнене имена.

Каква връзка има вашия отговор с темата? По-горе е казана операционната система!!! Не правете от Линукс на всяка манджа мерудия

Просто става много бавно под Уиндоса. Натискаш PRT SC, posle трябва да отвориш Пейнт да натиснеш CTRL + V да натиснеш FAIL и съхрани, и после да измислиш име и да се сетиш къде си записал снимката. Или да отвориш гугъл и да напишеш програма за заснемане на екрана и да си оправиш настройките. А тук поне за това са се сетили предварително.

преди 3 минути, サムライオートバイ написа:

Просто става много бавно под Уиндоса. Натискаш PRT SC, posle трябва да отвориш Пейнт да натиснеш CTRL + V да натиснеш FAIL и съхрани, и после да измислиш име и да се сетиш къде си записал снимката. Или да отвориш гугъл и да напишеш програма за заснемане на екрана и да си оправиш настройките. А тук поне за това са се сетили предварително.

Прочетете как го прави например xnview и после ще коментираме

Дано и тая ви влезе в употреба .Платена е ,но днес я има безплатно 

https://www.giveawayoftheday.com/ashampoo-snap-2017/

Редактирано от Gangosa
недовършено мнение (преглед на промените)

Аз за времето за което ще се науча да работя с ирфан view си инсталирам или пускам от флашка линукс и фсичко за интернет и снимки има вградено.

преди 13 часа, 2249 написа:

Привет.

Поздрави

Аз ползвам Snippy и Postimage,малки,леки,portable,имат всичко,което искаш.

Май никой не каза, че и под Windows без външни инструменти може директно да се снима и запаметява, клавишната комбинация е 'Win + PrtScrn'. Май обаче става само за целия екран, аз не съм откривал такава възможност за отделен прозорец.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.