Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

Предлагам Само за Маниаци архив с гадинки около 3000 бройки.

Очаквам да споделите вашите антивируси колко са хванали,после коментираме.

Единственото правило е Не разархивирайте файла!Отчитат се всички гадинки,ама Всички!!!

Повтарям за тези които не са сигурни-по-добре не си играйте с огъня!!! ;)

Съдържанието е потенциално опасно!Ако не сте наясно с компютрите и сигурността не си играйте! :P

Пак повтарям за :lol6: пред компота не пипайте!

Нека да видим кои антивируси са най-добрите!

Нека шоуто започне!

http://store2.data.bg/tomkat/

Преглеждайки старателно папката ти не разбрах къдее архива

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 145k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Kis 2009 : открити общо 710 както са в архив

Тип:вредоносна програма(събития 22)---> обработени

Тип:троянска програма(събития 6)-----> обработени

Тип:вирус(събития 682)----> обработени

Всички файлове са обработени.Обаче ми направи впечатление,че ми заби процесора на 95% преди да завърши до край сканирането мисля, че беше на 99% от сканирания файл,изчаках 2-3м. и се оправи,но това не ми хареса.

Направих повторно сканиране в архив.Резултат: изтрити и обработени 812

edit: Не ми харесва поведението на Кис 2009 отново не успя да стигне до 100% заби и това си е :lol6: и още нещо,след изтриване на архива пуснах да сканира цялата машина.Изненада :P ,всички гадини се бяха настанили в C/Documents and Settings/ как е станало не знам.Архива с вируси който сканирах,НЕ го бях разархивирал. ;) беше свален на лок. диск D това бъг на програмата ли е или....нека който е сканирал архива да направи пълно сканиране на системата (препоръчвам го)

Аналогичен случай и при мене.

Свален архина с Internet Download Manager,ОС - XP SP2,KIS_2009/8.0.0.357TR(a.b)

При свалянето на архива,мълчи.При сканиране първо запецна на 50%,впоследствие на 99%.Задачата не завърши успешно. :speak:

Повторно сканиране на файла-няма паразити????

Сканиране на C:\Documents and Settings- открити 1428 гада.Изтрити са.Сканирано отново - ЧИСТО.

Вече не знам какво и аз да мисля.Но май ще я сменя отново с 125 версия.Да забие така при проверка на архив...Кис 7.0.0125 всичко изтри и то доста бързо.

Някой да каже от спецовете

Каква е причината за това блокирване при сканиране? Става само с тази версия и то не само при мене.

Не е нормално в тази тема да се обсъжда само недовършената руска програма ...

TNT - http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry948153 тука не е ли мястото за тази писаница.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Би ли доуточнил мисълта си ..... Представените резултати са от проверка на файл на http://www.virscan.net/ !!! Мога да продължа с още - но не е редно да препълвам форума ....А и губя желание, щом някой влюбен в програмата си нарича нещата писаници.... Поздрави P.S. http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=72244 - Нормално ли е важно събеседване да забие в подобен логичен абсурд !?

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Би ли доуточнил мисълта си ..... Представените резултати са от проверка на файл на http://www.virscan.net/ !!! Мога да продължа с още - но не е редно да препълвам форума ....А и губя желание, щом някой влюбен в програмата си нарича нещата писаници.... Поздрави P.S. http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=72244 - Нормално ли е важно събеседване да забие в подобен логичен абсурд !?

Останах с впечатлението за поредната статия за тестове на антивирусни програми.От публикуваната връзка сега разбирам,че файла си пратил ти.

Няма влюбени в никоя програма.Предпочитания да.

Аз също имам предпочитания към десетина най-добри програми и Касперски винаги ще е една от тях ... Друг е въпроса , че понякога добронамерената ми критика е твърде остра - мисля така е по-правилно ... Сега пробвам защитни конфигурации от по-малко популярни програми - по-късно ще споделя впечатления .... Поздрави

KIS 2009 е направен така, че да събира всичко най-добро от предишните версии. По подразбиране дава повече свобода за неопитните потребители, като същевременно сигурността е на високо ниво.

Естествено който иска повече контрол над системата и за това е помислено. Просто трябват малко настройки.

За прословутия архив:

post-848-1213645662_thumb.jpg

Еврестичният скенер на Web-Antivirus на Deep scan и Buffering time min 3 sec. Засича веднага, че има вируси.

Редактирано от randb (преглед на промените)

KIS 2009 с настройки по подразбиране:

0fe436dc1f79t.jpg

nikssi, mihnev_sz, уверявам ви, че програмата си работи нормално.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

stanley56 при теп да изтегля ли файла като го засече,защото виж този пост

Да, така става и с другите два браузера и макар, че към края на изтеглянето КИС реагира, файла се изтегля.

0fe436dc1f79t.jpg

Спомням си как KIS 6.00.290 при сваляне на същия архив през торънт-клиент изрева на умряло още при започване на свалянето и не млъкна до края :P , та ако това е нормална работа-много мерси,няма нужда, ако обичате.

stanley56 при теп да изтегля ли файла като го засече,защото виж този пост

Изтегля се, ако му разреша. В този случай, наистина архивът се записва на харда, но след това при сканирането KIS го изчиства, включително и от кеша на Firefox.

thomson, все пак става въпрос за настройки по подразбиране. Вече беше обяснено, че с малко донастройване, програмата не пуска никакъв вредител от обсъждания архив.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

0fe436dc1f79t.jpg

Ще я сложа след около две седмици, Касперски ми е слабост.Искам все пак да се уверя напълно,че това което констатирах, няма основание за тревога.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Kis 2009 : открити общо 710 както са в архив

Тип:вредоносна програма(събития 22)---> обработени

Тип:троянска програма(събития 6)-----> обработени

Тип:вирус(събития 682)----> обработени

Всички файлове са обработени.Обаче ми направи впечатление,че ми заби процесора на 95% преди да завърши до край сканирането мисля, че беше на 99% от сканирания файл,изчаках 2-3м. и се оправи,но това не ми хареса.

Направих повторно сканиране в архив.Резултат: изтрити и обработени 812

edit: Не ми харесва поведението на Кис 2009 отново не успя да стигне до 100% заби и това си е :P и още нещо,след изтриване на архива пуснах да сканира цялата машина.Изненада ;) ,всички гадини се бяха настанили в C/Documents and Settings/ как е станало не знам.Архива с вируси който сканирах,НЕ го бях разархивирал. :P беше свален на лок. диск D това бъг на програмата ли е или....нека който е сканирал архива да направи пълно сканиране на системата (препоръчвам го)

Не е бъг, и аз минах по тоя път.

След като направих настройките по препоръка на tigertron (за което му благодаря, защото хал-хабер си нямах как се настройва КИС) и при мен не дава достъп до никой от линковете на eicar. Преди това даваше достъп до тези от долния ред, но после вече на компютъра ми ги лекуваше успешно.

Архива с вирусите продължавам да мога да го тегля с ИЕ, макар, че към края на изтеглянето КИС реагира, но файла бива изтеглен успешно. С Опера и Лисицата продължава да ми изписва едни безкрайни йероглифи, но КИС пак реагира, че е намерил гадини.

Но проблема със забиването при сканирането на архивирания пакет при 99% завършено сканиране и пълно натоварване на процесора продължава.

Ако програмата е настроена в автоматичен режим, то след сканиране тя сама извършва действието, което е най-добро според нея. В случая при 99% архивът се е сканирал и започва неутрализиране на зловредният код. Тъй като това действие се изпълнява автоматично, то процесора се натоварва от проведените операции и ти си мислиш, че сканирането е забило. А то реално не е, а на 99% се трият вирусите в архива. ;)

А то реално не е, а на 99% се трият вирусите в архива

Е добре ,съгласен съм ,че при "автоматично е така,но 16 мин. на max. процесор и 580 000 К от паметта ,добре че съм с 2 гб .не ми изглежда нормално,не знам колко щеше да продължи ,ако не бях дал "Отказ",при теб ,като време колко отнема при обработка на заразените файлове и като ресурси колко отнема?

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ако програмата е настроена в автоматичен режим, то след сканиране тя сама извършва действието, което е най-добро според нея. В случая при 99% архивът се е сканирал и започва неутрализиране на зловредният код. Тъй като това действие се изпълнява автоматично, то процесора се натоварва от проведените операции и ти си мислиш, че сканирането е забило. А то реално не е, а на 99% се трият вирусите в архива. :speak:

Реших този път да проявя повече търпение и да му дам възможност да си свърши работата, щом при 99% от сканирането започвал да ги трие. Но се оказа, че с този архив поне не може да се справи без да се натисне "прекъсване". Дадох му 2 часа! и положението беше такова:

83272934gi5.jpg

Забиването става на този вирус:

79108962fe5.jpg

Редактирано от delig (преглед на промените)

deliq разархивирах архива и всички заплахи се записаха в кеша на Firefox. Пуснах сканирането на KIS 2009 и на 99 % спря за малко (нямаше и 2 минути), откри 708 заплахи и ме попита искам ли да ги неутрализирам всичките. След около още 1 минута всички заплахи бяха изтрити.

deliq разархивирах архива и всички заплахи се записаха в кеша на Firefox. Пуснах сканирането на KIS 2009 и на 99 % спря за малко (нямаше и 2 минути), откри 708 заплахи и ме попита искам ли да ги неутрализирам всичките. След около още 1 минута всички заплахи бяха изтрити.

Разархивирал си ги, така ли? А в архивиран вид сканира ли го? И защо в кеша на Firefox са се записали (може да е глупав въпроса, но аз наистина не знам отговора му)?

Ако правилно тълкувам всичко, проблема се появява само при сканиране на архиви и то не винаги.

Опитай следното нещо: отвори Firefox, иди на "Инструменти" -> "Настройки" -> "Разширени" -> "Мрежа" и настрой кеша да е 0 МВ. Вероятно ти записва всичко, което отваряш и сваляш през него, докато се напълни. После "Инструменти" -> "Настройки" -> "Лични данни" -> "Настройки" и маркирай да го чисти при излизане.

Разархивирал си ги, така ли? А в архивиран вид сканира ли го? И защо в кеша на Firefox са се записали (може да е глупав въпроса, но аз наистина не знам отговора му)?

Ако правилно тълкувам всичко, проблема се появява само при сканиране на архиви и то не винаги.

Дори и да не е разархивиран пак се записва в кеша на Firefox. И аз нямам представа защо.

Като гледам са заплахите от този вид Constructor.DOS, които генерира асемблирани файлове. Но не са от типовете заплахи, които се записват в паметта така, че няма страшно.

Аз по принцип тегля с Опера, но това:

Дори и да не е разархивиран пак се записва в кеша на Firefox. И аз нямам представа защо.

май отговаря на въпроса на Михнев защо след като изтрие архива, Касперски пак ги намира на C\Docoment and Seting... До кеша на лисицата не се ли стигаше по този път?

Големия въпрос обаче е защо в архивиран вид Касперски не се справя с този файл.

едит - и още нещо - при мен архива си стои в една папка, без тя да е добавена в изклеченията, а Касперски си мълчи и нищо не прави с нея. Вероятно пак е въпрос на настройки.

Редактирано от delig (преглед на промените)

да и аз с Аваст като спрях резидентната защита и го изтеглих после ми kaspersky virus removal tool ми намери в кеша на мозила няколко гадинки 5-6...

Аз искам да попитам нещо,може и да ми се смеете,защото не съм чак толкова на ясно.От месец,месец и половина съм с "Avira AntiVir Personal"-доволна съм за момента от нея,засичала ми е троянски коне,но на последък ми открива ето какво--пак пише-тип "троян"-

1-------

2-------

3-------

Но ако някой знае точно какво е ,моля да ми обясни.Пак вирус е ,нали?И последствията от него кави са?

Аз искам да попитам нещо,може и да ми се смеете,защото не съм чак толкова на ясно.От месец,месец и половина съм с "Avira AntiVir Personal"-доволна съм за момента от нея,засичала ми е троянски коне,но на последък ми открива ето какво--пак пише-тип "троян"-

1-------

2-------

3-------

Но ако някой знае точно какво е ,моля да ми обясни.Пак вирус е ,нали?И последствията от него кави са?

Инфо тук

да вирус.

И последствията от него кави са?

със сигурност не са добри :P

добре че ги е хванала Авира

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Опитай следното нещо: отвори Firefox, иди на "Инструменти" -> "Настройки" -> "Разширени" -> "Мрежа" и настрой кеша да е 0 МВ. Вероятно ти записва всичко, което отваряш и сваляш през него, докато се напълни. После "Инструменти" -> "Настройки" -> "Лични данни" -> "Настройки" и маркирай да го чисти при излизане.

Извинявай,че се намесвам но освен това може да се добави към Firefox -от добавките SafeHistory и SafeCashe и е топ отвсякъде и на java script да влезе вpаз6ирени и да махне тикчета и също така може да остави само coocit-ata да не се трият при излизане-всичко дрyго да чисти

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

..........

..........

..........

Така, първо да извадим картинките, които не си успяла да покажеш.

160129.jpg

160130.jpg

160244.jpg

Сега, това от третата снимка е гадина, която е в кеша на Опера-та. Като почистиш с CCleaner трябва да изчезне.

А това от първата друго ли е или става въпрос пак за същото?

Най-добре първо почисти с CCleaner и след това направи цялостно сканиране с Авира да видиш ще ти намери ли пак нещо. И кажи какво е станало.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.