Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Максимална интернет скорост

Featured Replies

Не съм чувал да пускат телевизия през ADSL. IPTV не е ли само през оптичната мрежа? Не трябва ли да сложат сателитна антена?

преди 2 минути, plamenbm86 написа:

IPTV не е ли само през оптичната мрежа

Кандидатираш се за "Бисерите"? IPTV - internet protocol TV. Няма нищо общо с оптиката.

преди 11 минути, ExaFlop написа:

Кандидатираш се за "Бисерите"? IPTV - internet protocol TV. Няма нищо общо с оптиката.

Тогава я ми обясни защо от булсата държат за да имаш иптв трябва да си на оптика а и не само те така са половината :)

преди 26 минути, ExaFlop написа:

Знам какво означава. Имам предвид, че Vivacom не предлагат IPTV с ADSL. Едва ли са спрели излъчването през сателита.

преди 1 час, plamenbm86 написа:

Знам какво означава. Имам предвид, че Vivacom не предлагат IPTV с ADSL. Едва ли са спрели излъчването през сателита.

Виваком предлагат IPTV и през ADSL стига линията да е с добри параметри. Не навсякъде има изградена оптика.

преди 2 минути, Game Mottder PRO написа:

Интернета ми минава през телефонна линия!

Пак ще питам с каква телевизия си - IPTV (през интернет) или DTH ( чрез антена)

От март 2008 г. пакетите предлагани на крайните клиенти са със скорост на даунлоуд до 6 & 12 мегабита/сек и ъплоуд до 1 мегабит/сек. Това са ограниченията на технологията - няма начин да имаш 20 мегабита/сек.

След това - с времето качеството на телефонната линия се влошава и това забавя скоростта.

Как да си помогнеш сам първо:

Провери кабелите от розетката до модема - да няма усукан, притиснат, заголен кабел. Ако използваш телефон - провери отново свързването. Провери буксите за окисляване (позеленяване/покафеняване) и ги смени, ако се налага. Почисти конекторите където влизат буксите - пак провери за окисляване на контактите...

Ако не се оправи:

Искай замерване на телефонната линия - на телефона на съпорта.

Искай демоснтрация на услугата в твоя дом с тяхна техника (много се опъват да го направят), много настоятелно.

След като видиш, че няма оправия си потърси друг доставчик в твоя регион/квартал - по възможност поне с оптика до входа...

Аз съм сигурен , че в неговия блок има много доставчици с оптики я до сградата я до дома . Но до сградата е по евтиния вариянт и ще му върши отлична работа до дома или до входа преноса е  същия за който си плащаш. Е до входа е активна до дома е пасивна без електричество но кой му дреме за  1  2 часа без ток голяма работа ;)

ето това е при мене оптика до сградата не е на виваком на градския доставчик :)

Никога не съм използвал вивата нямам и намерие :) о да имам на тях само служебна карта за телефона ;)

Заснемане.PNG

и онзи ден сигнала беше ужасен нищо не се разбираше пак са имали проблеми и цял ден колата им вхърчеше по района /

Това скорост ли е? Аз с бакъра имам ок 170Mbps в двете посоки.

5442461040.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Аз те бия с 4 мб скорост моята е 90  а твоята 86 и от чужди тракери дърпам с 11 мб/с както и http файлове от браузера с пак толкоз :P

Ъплауд не ми е важен нищо не качвам никъде

при мене пак е ок ъплауда докато при близото е 4 5 mbps .

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Шегаджия - 2-3-5 Mbps може да е флуктуационна грешка. :) Добре, щом толкова държиш - биеш ме. Не това беше целта, а, че прехвалената ти оптика всъщност не е чак кой знае какво. Плащам си за 90/90 - получавам 90/90. Ако си плащам за 200/200... ще получа 200/200

преди 5 часа, krassleto написа:

От март 2008 г. пакетите предлагани на крайните клиенти са със скорост на даунлоуд до 6 & 12 мегабита/сек и ъплоуд до 1 мегабит/сек. Това са ограниченията на технологията - няма начин да имаш 20 мегабита/сек.

След това - с времето качеството на телефонната линия се влошава и това забавя скоростта.

Как да си помогнеш сам първо:

Провери кабелите от розетката до модема - да няма усукан, притиснат, заголен кабел. Ако използваш телефон - провери отново свързването. Провери буксите за окисляване (позеленяване/покафеняване) и ги смени, ако се налага. Почисти конекторите където влизат буксите - пак провери за окисляване на контактите...

Ако не се оправи:

Искай замерване на телефонната линия - на телефона на съпорта.

Искай демоснтрация на услугата в твоя дом с тяхна техника (много се опъват да го направят), много настоятелно.

След като видиш, че няма оправия си потърси друг доставчик в твоя регион/квартал - по възможност поне с оптика до входа...

Не само. Има и пакети до 20 мегабита, само че не всяка линия поддържа такава скорост.

на 27.06.2016 г. в 17:38, Game Mottder PRO написа:

Какво общо има мрежата на виваком конкретно с моя интернет? Въпросът ми е защо преди интернета ми беше по-бърз, а когато подписах новия договор уж трябваше да се увеличи двойно пък скоростта му се намали с около 300кб...

Ако знаеш само - колко си прав. Какво общо има мрежата (инфраструктурата като цяло) с твоя интернет и договор?

Подписал си нов договор и единственото сигурно нещо вътре е ... че ще плащаш повече. Да не си мислиш, че щом преди е пишело "до 10", а сега "до 20" - нещо е променено? Голям си оптимист. Аз мога да ти напиша "до 100" или даже "до 1 Gbps" - и пак ще си на старото положение.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

За тези, които не харесват Виваком(и аз бях от тях). Плащам за 100/50     

Снимката е от тест до Германия. Сами си правете изводите.

5442901766.png

преди 18 минути, jhoro написа:

Ако знаеш само - колко си прав. Какво общо има мрежата (инфраструктурата като цяло) с твоя интернет и договор?

Подписал си нов договор и единственото сигурно нещо вътре е ... че ще плащаш повече. Да не си мислиш, че щом преди е пишело "до 10", а сега "до 20" - нещо е променено? Голям си оптимист. Аз мога да ти напиша "до 100" или даже "до 1 Gbps" - и пак ще си на старото положение.

Предполагам, че е станало следното. Линията е 20 мегабита download и 2 мегабита upload(включен AnnexM). 12 мегабита отиват за HD IPTV каналите и 8 остават за интернет връзката. Затова питам постващия 2 пъти, но никой не ме отразява.

Последно време много добри отзиви за Виваком.

преди 6 минути, ivan1975 написа:

Последно време много добри отзиви за Виваком.

Нормално! След пускането на оптики в повечето градове има възможност клиентите да използват услугата FiberNet, която е в пъти по-добра от АДСЛ-а. Освен това IPTV over FiberNet е много стабилна услуга.

преди 23 минути, mantis написа:

За тези, които не харесват Виваком(и аз бях от тях). Плащам за 100/50     

Снимката е от тест до Германия. Сами си правете изводите.

5442901766.png

Ето нещо много старо - още 2014 г, в София

speedtest.jpeg

Плащаше се за ... "до 20 Mbps"

преди 1 час, ExaFlop написа:

Шегаджия - 2-3-5 Mbps може да е флуктуационна грешка. :) Добре, щом толкова държиш - биеш ме. Не това беше целта, а, че прехвалената ти оптика всъщност не е чак кой знае какво. Плащам си за 90/90 - получавам 90/90. Ако си плащам за 200/200... ще получа 200/200

че аз ако искам още утре мога да заявя 90/90 но не искам ъплауд не ми трябва не съм ъпер никъде искам само да си имам читава download скорост която да ми върши работa :)

http://www.speedtest.net/my-result/5443016238 

17:48

Ей го в момента - сървър Варна (не забравяйте, че е на другия край на континента)

http://www.speedtest.net/my-result/5443027984

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Стига с този Speedtest. Отдавна се знае, че не е гаранция за скорост. И няма как да имате повече скорост отколкото се дава по договор. Това е коментирано и в други теми. Чакам все още постващия да ми каже на какви пакети е по договор, за да му кажа дали има проблем или не.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.