Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно BMW X5

Featured Replies

преди 45 минути, simtech написа:

която гори огромно количество гориво,

И ако си мислиш, че 200 коня дебелогъзо чудовище е нещо особено, с моята  GolfGTI-а ще те натискам отзад постоянно и няма къде да ми избягаш.

Я ми кажи колко ти харчи голфчето на газ като го гъделичкаш ? Моята харчи 10 нафта и вярвай ми крака ми е много тежък. Много съм скаран с икономичното каране и повтарям харчи 10/100 дизел. В интерес на истината перото с разхода нафта е най малко в сравнение с останалата му поддръжка. Но спомена за разход и рекох да ти го дам.

А с твоя голф най добре изобщо да не идваш да се пробваш да ме натискаш отзад че може да се заблудиш да влезеш в някой завой със същата скорост като моята и си дотам. Така че силно препоръчително е да не се пробваш, не че и ще се задържиш дълго.

А платформи с коли ги мъкне като захарен памук. Тоест не ги усеща даже. Веднъж бях с джета (той е лек ама все пак) и го прибирам от сервиз и като съм се отнесъл и си карам по тъмно и съвсем съм го забравил. Изпреварвам и си карам по едно време километража на 180км и се сетих за джета !!! Вярвай ми беше ме страх да погледна в огледалото. Очаквах да го няма!

преди 42 минути, simtech написа:

BMW X5 не става за сериозен оффроуд. Това е паркетен джип. Никъде няма да можеш да отидеш с него. Освен това е с висок разход, паркира се трудно, застраховки и всичко останало е на висока цена. Сам си решаваш. BMW X5 не е автомобил за оффроуд. Ako в 90% от времето ще караш по пътища и най-вече в града, според мен е глупаво да си вземеш BMW X5.

Пак неподготвен ! На кое викаш паркетен джип !!!?

984557e51f366e000262d270d98d97d9.jpg69fe04af3bfd3b12ae243cf87dcfa588.jpg7fcd008adee67c1738115addec5b2f61.jpg3f7aac26cffd49e53407a6a38e1d5745.jpg

Като не си го карал не го подценявай поне !

• Отговори 76
  • Прегледи 37,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 минути, BMW Маниак написа:

Я ми кажи колко ти харчи голфчето на газ като го гъделичкаш ?

...Пак неподготвен ! На кое викаш паркетен джип !!!?Като не си го карал не го подценявай поне !

Това не е оффроуд. Карал съм и по по-лоши пътища в България. Както Vectra, така и Fiesta, а след това и Golf. A 10 дизел е много. Това са над 20лв/100км. Golf-a на магистралата със скорост 150км/ч каран 4-5 часа има среден разход 10.5литра газ/100км. Да, ама газта е 2 пъти по-евтина от дизела. За под 10лв минава 100км.
А 180км/ч ги прави без проблем. По-скоро е много неразумно да караш със 180км/ч. По-горната модификация прави доста над 180км/ч. И между другото, с Голф-а натисках Мерцедес. Дали не мога да натискам едно пикливо сеатче или бмв?

И да те светна, оффроуд е да се качиш в планината или да минеш през трапища, където обикновен автомобил ще заседне на междуосието. Тия черни пътища на снимката са по-хубави от тия, на които аз съм си карал Голф-а.

преди 4 минути, simtech написа:

Това не е оффроуд. Карал съм и по по-лоши пътища в България. Както Vectra, така и Fiesta, а след това и Golf. A 10 дизел е много. Това са над 20лв/100км. Golf-a на магистралата със скорост 150км/ч каран 4-5 часа има среден разход 10.5литра газ/100км. Да, ама газта е 2 пъти по-евтина от дизела. За под 10лв минава 100км.
А 180км/ч ги прави без проблем. По-скоро е много неразумно да караш със 180км/ч. По-горната модификация прави доста над 180км/ч. И между другото, с Голф-а натисках Мерцедес. Дали не мога да натискам едно пикливо сеатче или бмв?

И да те светна, оффроуд е да се качиш в планината или да минеш през трапища, където обикновен автомобил ще заседне на междуосието. Тия черни пътища на снимката са по-хубави от тия, на които аз съм си карал Голф-а.

Аз ти говоря че колата не мога да я усетя че тегли товар и че си има същата пъргавина. А иначе е 230км Симка е скоростта с която пори въздуха на равно. С товар без товар все и е тая.
За по лоши пътища руснаците имат москвичи за по 300 лева на старо.

току що, BMW Маниак написа:

А иначе е 230км Симка е скоростта с която пори въздуха на равно.

Golf3 GTI може да ги направи по-бързо и да те натиска през цялото време.

току що, simtech написа:

Golf3 GTI може да ги направи по-бързо и да те натиска през цялото време.

Ще ме умориш от смях честно! Ти си мислиш че пътищата са самолетни писти май ! Имах един комшия (рашка) с беемве M3 и на няколко пъти му навивах сополите на смесен път с дупки, легнали полицаи и подобни. Накрая зелен от яд ме кара на една права и ми вика давай от тук !
Викам му то от тук и баба може.
Имаш ли на идея че тая кола не усеща дупки докато я гониш а легнали полицаи ако са по ниски, тук при мен са едни пластмасови ги минава със 130км.

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Накрая зелен от яд ме кара на една права и ми вика давай от тук ! Викам му то от тук и баба може.Имаш ли на идея че тая кола не усеща дупки докато я гониш а легнали полицаи ако са по ниски, тук при мен са едни пластмасови ги минава със 130км.

GTI-ка, както всяка свястна кола се кара бързо където има пътища. Точно високите коли усещат дупки. Бил съм с Рейндж Роувър, който е истински джип вече и има бая разстояние от земята до шасито. Ако знаеш как става кашкавален в завоите...

Извода е следния. Да обобщим до тук.
Автора да си купи 23 годишен голф3 GTI и да си мисли че кара кола и да си тегли платформите без проблем. Нали Симка, нещо още ще допълниш ли ?
Сервиз къде да му сложат газовата инжекция ще кажеш ли ?

Тези автомобили на тази цена е прекалено евтино.Има нещо гнило :) .Ако държиш да високо проходима машина .Ленд роувър Дискавъри 2 или Тойота Ланд круизър .

Е това е безупречна машина ,147 коня 2.5 ТДИ ,алуминиево купе върху  шаси  изцяло от профилна стомана .Автомобил за всичко което се сетиш ,бързи-бавни скорости 4х4 като всяко колело дърпа за себе си .Ако търсиш гъзарски SUV WV Tuareg или Tiguan  е  за предпочитане .

187775_55712ae00e21f488895609.jpeg

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

преди 19 минути, Иво Димов написа:

Тези автомобили на тази цена е прекалено евтино.Има нещо гнило :) .Ако държиш да високо проходима машина .Ленд роувър Дискавъри 2 или Тойота Ланд круизър .

Иво карай си дачията и не давай мнения за коли де не си ги карал и други де ги препоръчваш и пак не си ги карал. Препоръчваш коли, опсс джипове тип куфар дялан с брадвата. Де като го гледаш и ти се повръща. Ни дизайн ни ... ама бил "проходим" !!! Автора ще ходи в тайгата.
Човека попита нещо съвсем различно и веднага се намериха дежурните философи да го учат къде да си инвестира парите.
Набийте си го в главите. Човек се простира според кесията си.
Само ще ви кажа на последните двама и на Симката също че поведението на BMW X* SUV е като на лека кола кога го изкараш на извънградски път. Тоест настъпваш и се кефиш.

На теб нали съм ти казвал ,че може да казваш на жена си дали ще има мнение или не :)  . Аз си казвам мението ,въпросните автомобили са кенефи за тази цена ,една Тойота Ланд Круизер на 15 години върви към 10 бона.Дискавъри съм карал ,мой приятел има :) .А бмв Х5 ми наш клиент закъса пред офиса при 20 см сняг и лек баир .Аре да не казваш кой какво е карал и виждал

И понеже темата се *сра както винаги в този форум напоследък... Да я върна малко в релси, аз лично не бих си взел този джип, този модел (малко ми се виждат конете) за тези пари, .
Като си там се поогледай примерно за Honda CRV водят се за едни от най-добрите SUV-ове и както каза един колега по-горе Джип е маркa (Jeep) американски автомобили, а ние говорим тук за клас SUV, като искаш да дърпаш ремаркета и да ти се налага да катериш баири, наистина смятам, че е по-добре да не гледаш лъскавите БМВ-та, а да погледнеш други по-подходящи марки.

Цената им е нереално ниска,тези коли в БГ вървят от 13-14 бона нагоре

Иво, поне влез и погледни цените им в немското мобиле, преди да говориш. Х5 съвсем спокойно можеш да си вземеш за между 5 и 6 к евро, сега, какво ще излезе по колата си е на късмет ;)

преди 15 минути, icekiller написа:

И понеже темата се *сра както винаги в този форум напоследък... Да я върна малко в релси, аз лично не бих си взел този джип, този модел (малко ми се виждат конете) за тези пари, .
Като си там се поогледай примерно за Honda CRV водят се за едни от най-добрите SUV-ове и както каза един колега по-горе Джип е маркa (Jeep) американски автомобили, а ние говорим тук за клас SUV, като искаш да дърпаш ремаркета и да ти се налага да катериш баири, наистина смятам, че е по-добре да не гледаш лъскавите БМВ-та, а да погледнеш други по-подходящи марки.

тоя кош от 2004, ако е лъскав... чакай да си премеря температурата хохохо 

то има няма 15 години бе

преди 9 часа, Ziggs kojak написа:

stoian32 не му се хващай на глупостите на simtech.Той човека  ще си бърбори свойте си работи независимо от вида на темата :D.Иначе да по-добре поучукай я тази кола която имаш 1-2 години пък после си вземи нещо по мощно.

Това пък извинявай ако се обидиш нещо,но е най глупавото нещо което може да направи.Купува си колата поучуква я за 1-2 години после я продава на някакъв бодала,да бе ама нe,ако не се научи да си пази колите да ги поддържа и да си ги оправя сам,а само да кара то никакъв шофьор няма да стане от него помни ми думата.Моят Мерцедес вече е 6 години при мен,какъв го взех а ела сега да ти го покажа какъв го направих, като подчертая на български пътища!Затова не му давай такива акъли ,затова че ти го правиш това не карай всеки защото далеч не е най-правилният вариант,то отдалече си личи,че момчето докато има мама и тати ще има и BMW,затова че нека си пази количката Х5 никак не е лоша кола стига да си я поддържа щом е намерил пари и иска да я купува ще има и за поддръжка в противен случай ако е решил да кара и продава да купува Opel Corsa и да мирясва,защото нали знаеш че като учука Х5-цата ще посегне към Х8 ами тогава?

преди 2 минути, KOCKAR написа:

Това пък извинявай ако се обидиш нещо,но е най глупавото нещо което може да направи.Купува си колата поучуква я за 1-2 години после я продава на някакъв бодала,да бе ама нe,ако не се научи да си пази колите да ги поддържа и да си ги оправя сам,а само да кара то никакъв шофьор няма да стане от него помни ми думата.Моят Мерцедес вече е 6 години при мен,какъв го взех а ела сега да ти го покажа какъв го направих, като подчертая на български пътища!Затова не му давай такива акъли ,затова че ти го правиш това не карай всеки защото далеч не е най-правилният вариант,то отдалече си личи,че момчето докато има мама и тати ще има и BMW,затова че нека си пази количката Х5 никак не е лоша кола стига да си я поддържа щом е намерил пари и иска да я купува ще има и за поддръжка в противен случай ако е решил да кара и продава да купува Opel Corsa и да мирясва,защото нали знаеш че като учука Х5-цата ще посегне към Х8 ами тогава?

Човекът е нов шофьор затова го казах.Покажи ми човек който не си е ударил, издраскал или нещо подобно направил на първата си кола ?

преди 26 минути, Lost™ написа:

Иво, поне влез и погледни цените им в немското мобиле, преди да говориш. Х5 съвсем спокойно можеш да си вземеш за между 5 и 6 к евро, сега, какво ще излезе по колата си е на късмет ;)

Въпроса е какво вземаш батка :) .Щото може да се вкараш в такова приключение със ремонти ,че да ти се прииска да я полееш със бензин и да я запалиш :) .Нито знаеш автоматичната скоростна кутия в какво състояние е ,нито как е поддържана

преди 23 минути, ostavime написа:

тоя кош от 2004, ако е лъскав... чакай да си премеря температурата хохохо 

то има няма 15 години бе

Ми чи кък да не е лЪскаф ,в сравнение със Дискавъриту дето дялано с теслата :)

току що, Ziggs kojak написа:

Човекът е нов шофьор затова го казах.Покажи ми човек който не си е ударил, издраскал или нещо подобно направил на първата си кола ?

Да,ще ме прощаваш,аз ударих първата си кола,но тя беше Москвич Алеко 1976 сещаш се?И после с седмици я карах по ремонти тъй като ми беше неудобно да покажа на дядо ми какво съм направил любимата му колица,а второ че неможах аз да я гледам така!А ти по твоята логика казваш като я удари направо за скрап и тогава ако отвориш темата за поддръжката,частите които ми трябваха бяха твърде оскъдни тъй като модела е стар много и се изръсих тогава заради този москвич пари напред с години,въпреки,че смисъла да срамняваме москвич 76 с 04 х5 BMW е никакъв,а до колкото колата аз съм си направил сметка и съм благодарен на себе си и на родителите си,с каква кола да почна като съм нов шофьор защото нали близко си е до ума че един баща който мисли хубаво за сина си няма да му купи като за първа кола Audi A8. :)

И кво сега от 161 обяви за БмВ х5  2004 има точни 5-6 коли под 7000 евра :) .Супер оферти са

Въпроса е, че има. И аз съм далеч от мисълта, че за тия пари ще е "чудесна", но старата кола и жената са на късмет. Виждал съм автомобили в "перфектно" състояние по диагностика, на наистина малко километри и супер запазени, за много пари, които след 2 месеца "раждат" и ремонтите са по няколко хиляди (лева, евро - няма значение). 

нИдей. Ако ще си ходиш на селу в българия си вземи лада нива или жигула, в краен случай вартбург. Собственик на БМВ което скоро може би ще се прибере на ход. Ако не се шегувам си е добре колата за тези пари. Поне знаеш реалните километри и пътищата наистина са по-добри в Германия от колкото в България. Вземи я, винаги можеш да превъртиш километража с 200 000 и да я продадеш на същата цена или по-скъпо в бг. Успех

• Автор

Извода е че хората който са имали джипа са доволни всички други както гледам просто са чули или са прочели нещо и казват че не струват.Разхода на гориво изобщо не е голям спрямо това голямо купе и мотор.Отностно подръжката винаги съм бил на мнението че по добре да се дават пари ама поне да знаеш за какво ги даваш.Имам приятели който са дълги години тук ,някой от тях работят в сервизи , и казват че цената му е винаги била двойно по ниска спрямо България .Като един от тях дори ми каза да се пазаря и да искам за 4 не за 5. Почти всички ме съветват да се пазаря да я взема по евтино за да съм имал пари за ремонти:D

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

• Автор

Мисля си че  mitsubishi l200 е по добър вариант .Намирам някой на доста добри цени,от по старичките са ама са ''кучета'''.

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.