Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски компютър до 2500лв

Featured Replies

Здравейте,

Харесал съм тази конфигурация.

https://plasico.bg/компютър-vandal-i5-6400-8gb-1tb-gtx-1070-8gb-28927.html

Понеже не съм купувал геймърски компютър до сега може ли да ми кажете дали си струва или да ми препоръчате друга конфигурация.

Компютъра е за сина ми и нямам никаква представа какво трябва да наблегна като купувам.

Примерно на тази оферта ще добавя някои неща които са отбелязани с плюс.

Дали тази кутия е добра или да поискам с друга.

Ще Ви бъда благодарен за споделено всякакво мнение.

• Автор
преди 6 часа, #NesSa! написа:

Комбинацията ССД и ХДД диск полезна ли е при положение че компютъра е с добри параметри. Цената на тази конфигурация е почти същата по добра конфигурация ли е според теб

Цената на това което гледаш е раздута като на всеки готов миш-маш.

Ако толкова ти харесва просто си го купи на части и ще спестиш някой стотак освен това ще получиш пълната гаранция.

Върти ги сучи както искаш частите но не купувай готови сглобки!

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Тая конфигурация има няколко слаби места. Първото не е толкова слабо, защото не на всеки може да направи впечатление - базовия процесор i5. Второто е по-съществено - само 8GB RAM, което контрастира с доста бързата видеокарта. На практика повече от половината от цената е за видеокарта, а това не е добре за никоя геймърска конфигурация. Друго слабо място е само 1 TB  твърд диск и липса на SSD. А днес с 1 TB хард диск си за никъде, ако играеш игри. Само една GTA 5  примерно е 50-60 GB,  а ако ти е пиратска, ще трябва и да я изтеглиш преди да я инсталираш, тоест, само за една игра ще отидат 120 GB място. Ако сина ти реши да инсталира 10-15 игри, това означава, че набързо ще запълни хард диска и ще иска нов.  Освен това по описанието виждам, че е ползвано микродъно само с два слота за RAM,  което ще рече, че максимумът, който може да се сложи след време, е още една плочка от 8GB, макар че има вариант да се продаде тая и да се вземе по-голяма или две по-големи. 

преди 1 час, Кико написа:

максимумът, който може да се сложи след време, е още една плочка от 8GB

Сега пак помисли... Ще ти подскажа не се води по-големината на наличната плочка. Например ако е 4ГБ пак ли толкова ще сложиш?

Колкото до синът дали ще инсталира 15 игри и ще реве че му е малко мястото или ще реве че тати не му е купил фиестичка е въпрос на възпитание.

Като иска нещо повече да се хване на работа и да си купи. 

преди 1 минута, Roujin Z написа:

Сега пак помисли... Ще ти подскажа не се води по-големината на наличната плочка. Например ако е 4ГБ пак ли толкова ще сложиш?

Подробности. Но няма смисъл от две различни плочки. Ти ще помагаш ли на човека или ще си измисляш несъществуващи казуси?

Моля? Първо твърдиш че е проблем размера на бъдещия ъпгрейд а сега се обръщаш наопаки? Последно има ли смисъл от 24GB или 16GB ще са му достатъчни?

Ти си измисляш фантастични обстоятелства където два слота не са достатъчни както и 1TB склад. 

преди 12 часа, mediland2002 написа:

Здравейте,

Харесал съм тази конфигурация.

https://plasico.bg/компютър-vandal-i5-6400-8gb-1tb-gtx-1070-8gb-28927.html

Понеже не съм купувал геймърски компютър до сега може ли да ми кажете дали си струва или да ми препоръчате друга конфигурация.

Компютъра е за сина ми и нямам никаква представа какво трябва да наблегна като купувам.

Примерно на тази оферта ще добавя някои неща които са отбелязани с плюс.

Дали тази кутия е добра или да поискам с друга.

Ще Ви бъда благодарен за споделено всякакво мнение.

Не се заблуждавайте от думичката ''Vandal''! Това нещо е всичко друго, но не и геймърско. Единствено графичния ускорител. Общо взето некачествени кутия и захранване, дънна платка с неясен произход, същото важи за оперативната памет(макар и не толкова съществено), същото важи за твърдия диск, същото важи за графиката(предполагам базова версия). Процесора става за леки игри и браузване.;) По-горе беше споменато и за ограничената гаранция. Изчакайте още предложения от форумни колеги. Ако нямате възможност да сглобите конфигурация за сина си фирмите, от които ще ви предложат компоненти ще го направят и то безплатно.

П.П. Напишете игрите, които основно играе момчето и на каква резолюция.

преди 4 часа, mediland2002 написа:

Комбинацията ССД и ХДД диск полезна ли е при положение че компютъра е с добри параметри. Цената на тази конфигурация е почти същата по добра конфигурация ли е според теб

Много по-добра е отговорът който трябваше да получиш. И то получаваш точно това за което си плащаш от най евтиния онлайн магазин. Тъка че граби и бягай че видео картата излезе миналия месец и от няколко дена е вече на българския пазар. Много производителна макар ако трябваше да избирам между 1070 бих избрал на ZOTAC за 1009лв. с 5 години гаранция, но за съжаление я няма още в наличност в българия. 

• Автор

Благодаря за мненията.

Препоръчайте ми оптимални комбинации до 2500лв. и магазин евентуално.

на 5.07.2016 г. в 11:45, #NesSa! написа:

Ама какво повече от това: Сума от никем онлайн магазин 1479.68 + доставка 20лв. + видео карта на цена 948лв от Vario.bg с безплатна доставка е = на обща стойност 2447.68

За разликата може да се вземе двойно по-голямо SSD - http://www.vario.bg/sandisk-x400-256gb-sd8sb8u-256g-1122

преди 22 минути, goodly написа:

Ама какво повече от това: Сума от никем онлайн магазин 1479.68 + доставка 20лв. + видео карта на цена 948лв от Vario.bg с безплатна доставка е = на обща стойност 2447.68

Има едно НО! От една страна човека вероятно желае сглобен компютър готов за употреба. От друга страна в предложението на #NesSa! правят впечатление няколко неща. Кутията е нискокачествена, дъното е скъпо за този чипсет(макар и наблъскано с куп ненужни екстри), този вариант на GTX1070 не е от най-бързите, захранването не е модулно в предвид лошо конструираната кутия. Но все пак спрямо изискването на автора за определена видеокарта ако се наблегне на по-качествени компоненти и по-производителни(визирам графиката) ще трябва да се резне от някъде(примерно без SSD на първо време и с по-малко количество RAM(8GB). 

Ама ся кот да си говорим съм съгласен за някои неща, но имайки предвид кутията е добра нищо че е с прозорец. Децата са такива че като му лепнеш една изчистена кутия примерно FD и почва да реве зако татко му е взел грозен и слаб компютър. Всичките му приятели имали красиви мощни компютри а единствено неговия е слаб защото е грозен на вид. Сега просто предполагам по избора на конфигурацията на автора, че иска да впечатли детето си не само с мощност, но и с външен вид. За това оставете кутията да е тази, тя не е лоша само дето не е шумоизолираща каквито са всички кутии с прозорец. За видето 1070 съм съгласен че е най непроизводителния чип от серията, но само този го има в наличност за момента. Иначе за предпочитане е ZOTAC AMP Edition, и AMP Extreme.

http://www.vario.bg/gigabyte-geforce-gtx-1070-g1-gaming-gv-n1070g1-gaming-8gd

http://www.vario.bg/asus-rog-strix-geforce-gtx-1070-oc-strix-gtx1070-o8g-gaming-90yv09n0-m0na00

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, mediland2002 написа:

Ако имаш възможност смени охладителя с http://shop.sky.bg/index.php?route=product/search&search=ARCTIC Freezer i32

Доста по тих, като може да се гласи под определена температура да не върти изобщо. Много съм доволен от него.

преди 6 часа, mediland2002 написа:

Крайна цена 2 626,23 лв.
Какво ще кажете за тази комбинация. По принцип сина не държи кутията да има супер як вид....

Ще се получи миш-маш в тази мъничка кутия. Търсили сте евтини компоненти, а сте заложили на захранване със златен сертификат, което е абсолютно излишно, освен ако не пестите тока много здраво. За тези парички аз бих взел това - 

FRACTAL DESIGN DEFINE S, w/o PSU 
 SEASONIC Захранване SS-620GM2 Bronze, 620W 
 GIGABYTE H170-D3H, DDR4 2133 MHz, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, SATA Express, LGA1151 
 INTEL CORE i7-6700, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1151, Skylake 
 TOSHIBA 2000GB 7200rpm 64MB SATA III, P300 
 CORSAIR 2X4GB Vengeance LPX DDR4 2133MHz, CMK8GX4M2A2133C13 
 ASUS 8192M GTX1070 STRIX-GTX1070-O8G-GAMING DDR5 PCI-E 
 NOCTUA CPU Cooler NH-U14S 

Крайна цена 2 658,91 лв.

Изглежда ми доста по-добре. А за да завършите след време облика на конфигурация с цел перфектност може да си закупите(желателно е) -   SAMSUNG 512GB Solid State Drive 950 Pro, M2/pci-e/ + още един комплект от същите памети примерно. В крайният си вид ще бъдат 4x4, което е пре-пре достатъчно за игри. Ако след 2-3 години изпитате недостиг ще ги подмените с количества по ваш избор. 

П.П. Също е желателно да се поръча още един вентилатор за кутията 140 мм за предния панел.

Успех!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Всичко е ок, макар някои хора ще ти кажат, това не ти не нужно, друго било скъпо и нямало смисъл да се дават пари, Всичко е ок, единствено кутията която е малко тясна отвътре, но ти няма да си клокър тъка че не е проблем.

Щом ти харесва тъка, взимай!

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Определено не е добър избор, и това че е от емаг.  Разгледайте в никем, скай и варио. Имате токови удари, това няма да ви предпази, а ще ви даде време да си Запазите работата. Ако искате да върши и двете неща, ще трябва се изръсите с много повече пари. Ако искате само токова защита и разпределител ориентирайте се към AVR протектори.

преди 1 час, mediland2002 написа:

Този UPS дали ще ми върши работа за тази конфигурация???

http://www.emag.bg/ups-njoy-septu-600-600va-360w-garancija-vzemi-i-vyrni-podaryk-njoy-lc60-pwup-li060sp-az01b/pd/DXFMRYBBM/

даваш 2200 за комп, а ти се свидят 300лв за смислен ups?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.