Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows7 дистрибуция на CD 700MB - lite!

Featured Replies

Привет. Търся съвет за някоя орязана дистрибуция на Windows7, като тези белязани с Lite, които се разпространяват неофициално като модифицирани версии. Идеята е да се инсталира на нетбук с ограничено дисково пространство, който има лиценз за Windows7. Изисква се нещо, което се събира на възможно най-малко място, без да се губят базови функционалности.
За да не нарушаваме правилата на форума, пишете само имена на модифицирани версии, аз сам ще си ги намеря.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На този не му работят ъпдейтите - изрязана е тази функционалност

Знам, но ъпдейтите могат да се оправят с още 1 файл. Другият вариант е:
Windows 7 SP1 Super Lite x86 v2.0 2014

преди 8 минути, дръндю написа:

в маймунда

Това е по-стара версия.

преди 53 минути, simtech написа:

За да не нарушаваме правилата на форума, пишете само имена на модифицирани версии, аз сам ще си ги намеря.

Самото ти искане на такава версия е нарушение на правилата. След като не се разпространява официално от Microsoft, значи е пиратска.

Бих докладвал темата, ама след като я е видял модератор, и не е взел мерки - няма смисъл ...:get out:

преди 11 минути, RudeBoy написа:

Самото ти искане на такава версия е нарушение на правилата. След като не се разпространява официално от Microsoft, значи е пиратска. Бих докладвал темата, ама след като я е видял модератор, и не е взел мерки - няма смисъл ...

Аз не съм искал линк, а Microsoft дава възможност с DISM да се добавят и премахват компоненти, също както има и софтуери на трети страни като vLite, които могат да правят това. Премахването/добавянето на компоненти не е незаконно и по този начин се правят OEM дисковете.
Докато Windows се движи с легален лицензионен ключ и не се модифицират файлове на системата, за да се байпасне активацията, не можеш да ми кажеш и стотинка. Така че ще ти кажа - у лево! Пиратски ти е за*ника! :mad: Мислиш се за много умен, ама не си. Бягай да се*еш в друга тема!
Истината е, че на мене не ми се занимава с модифициране на wim-а и за това търся нещо готово. Другото е, че Windows7 пълноразмерен заема доста дисково пространство, а системата е ограничена откъм такова.

Цитат

You can use DISM with .wim, .vhd, or .vhdx files to:

• Add, remove, and enumerate packages.
  • Add, remove, and enumerate drivers.
  • Enable or disable Windows features.
  • Apply changes based on the offlineServicing section of an Unattend.xml answer file.
  • Configure international settings
  • Upgrade a Windows image to a different edition.
  • Prepare a Windows PE image.
  • Take advantage of better logging.
  • Service earlier versions of Windows such as Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows Vista with the latest Service Pack, and Windows Server 2008.
  • Service all platforms (32-bit, 64-bit).
  • Service a 32-bit image from a 64-bit host, and service a 64-bit image from a 32-bit host. For more information, see the "Limitations" section later this topic.
  • Make use of old Package Manager scripts.

Айде сега да не задълбаваме с лицензите, че на нетбуците слагат starter, а въпросните орязани версии са на базата на ultimate и тоя лиценз не става за тях.

преди 1 минута, ined написа:

Айде сега да не задълбаваме с лицензите, че на нетбуците слагат starter, 

starter - то си е почти като lite, но е в пъти по - стабилен и използва раовностойни системни ресурси!

преди 7 минути, ined написа:

Айде сега да не задълбаваме с лицензите, че на нетбуците слагат starter, а въпросните орязани версии са на базата на ultimate и тоя лиценз не става за тях.

Да спомена ли, че Windows има 30 дневен пробен период преди активация?

преди 2 минути, Кумчо вълчооо написа:

starter - то си е почти като lite, но е в пъти по - стабилен и използва раовностойни системни ресурси!

Starter заема същото дисково пространство катоо другите. Дискът е малък.

Стига с тия лицензи  бе!  Много над половината тук сме на нелегалки! Няма човек, който да не знае кое и от къде да си дръпне.

Сега ще дам пример как, като човек си подбере определен пакет програми, изключи тъпоумни екстри и пипне тук и там, та .........:

- Това е моят Win 8.1 pro и инсталирани пълен набор програми присъщи за един напреднал битов потребител! Заедно с инсталираните програми, то общият размер заеман на диск "С" е само 12.6 гигита! Ето и какво ми заема като системен ресурс в режим средно натоварване!  Процесорния товар е скочил на снимката  от 1%  на 3%  заради снимката и нейното прикачване Снимка:2016-07-09_202424.png

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 16 минути, дръндю написа:

ами това си е бая голяма версия, а доколкото разбрах, той иска компактна и да не е стара версия ...ъ-ъ-ъ... 

Е, то къде по - компактно!

Друг вариант е да си сложи chrome os for pc,тя е около 600 мб.Трети вариант е да си вземе една флашка 16-20гб за двайсетина лева и да инсталира уйндоса на нея и да си я разнася където иска.При този вариант е по-лесно уйндоса да е 8 или 8.1.Същото важи и за chrome os и нея може да я сложи на флашка и да я стартира от нея.;)

Мога да предложа само Windows Thin PC x86 (1.5 GB), което е силно орязана версия на Windows 7.

Но незнам как стоят нещата с лицензите.

Windows Thin PC Review & Demonstration

преди 1 час, oic написа:

Мога да предложа само Windows Thin PC x86 (1.5 GB), което е силно орязана версия на Windows 7.

А размерът на инсталацията колко е?

преди 51 минути, oic написа:

1.5 GB написал съм в скобите.

Това е размерът на инсталатора. Аз те питам инсталиран на харддиска колко GB заема.

преди 24 минути, Слави Маринов написа:

Около 7-8гб предполагам.

Този, който аз бях посочил заема 5GB.

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Все си мисля,че варианта с Chrome os,която е и безплатна или вариант да се сложи уйндоса на флашка и от там да се стартира е по-добър.

Според теб с тая флашка колко време ще зарежда Windows и за колко време ще се скапе? А въобще пробвал ли си Chrome OS, че говориш за нея?
И да разсея всякакви съмнения. Нетбукчето имаше хубав харддиск, на който можеше да се инсталира пълноценен Windows. Обаче беше счупен. Сложих един 60GB, където всеки спестен гигабайт е важен.

преди 5 минути, simtech написа:

Според теб с тая флашка колко време ще зарежда Windows и за колко време ще се скапе? А въобще пробвал ли си Chrome OS, че говориш за нея?
И да разсея всякакви съмнения. Нетбукчето имаше хубав харддиск, на който можеше да се инсталира пълноценен Windows. Обаче беше счупен. Сложих един 60GB, където всеки спестен гигабайт е важен.Може да сложиш и външен usb диск все пак,ако се налага.

Ми кво се чудиш тогава.слагаи си 8.1 или 10ка,чисти са не повече от 15 гб.То е ясно,че игри няма да се играят и да слагаш,така че за останалото са достатъчни.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Ми кво се чудиш тогава.слагаи си 8.1 или 10ка,чисти са не повече от 15 гб.То е ясно,че игри няма да се играят и да слагаш,така че за останалото са достатъчни.

Не питам това. Една инсталация с програми прави 20GB, a като се инсталират и 2-3 игри и се пуснат ъпдейтите, почва много бързо да прелива харддиска. Не питам и какъв Windows 8.1 или 10 да сложа, защото ти не ме пита дали има драйвери за 8 или 10 - НЕ, НЯМА! Не поддържа процесора и всички функции, необходими за Windows8.(май)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.