Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows7 дистрибуция на CD 700MB - lite!

Featured Replies

преди 3 минути, simtech написа:

Не питам това. Една инсталация с програми прави 20GB, a като се инсталират и 2-3 игри и се пуснат ъпдейтите, почва много бързо да прелива харддиска. Не питам и какъв Windows 8.1 или 10 да сложа, защото ти не ме пита дали има драйвери за 8 или 10 - НЕ, НЯМА!

Аха, е сега ще измислят за теб една 7ца от 1 гб,тя седмицата е по-тегава според мен от 8.1 или 10.Сложи му тогава един външен usb диск.Ти не спомена,че и игри се пък и каниш да играеш.:(

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Аха, е сега ще измислят за теб една 7ца от 1 гб,тя седмицата е по-тегава според мен от 8.1 или 10.Сложи му тогава един външен usb диск.

Не съм попитал и това. Има си написано нещо в първото мнение на темата. Не искам философтване. Тоя лаптоп го правя малко благотворително. Никакви USB дискове и подобни неща. Точка. Понеже след чупенето на харддиска беше прехвърлен на WindowsXP, сега започна оплакване от детето, че Vbox7 спирал на старият им флаш плеър, а пък то там си гледа детските филмчета. Няма как да им оправя глупавият плеър, но на HTML5 плеъра всичко им работи. Да, ама не - няма поддръжка на WindowsXP на браузерите за посоченият кодек, който ползват.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

току що, simtech написа:

Не съм попитал и това. Има си написано нещо в първото мнение на темата. Не искам философтване. Тоя лаптоп го правя малко благотворително. Никакви USB дискове и подобни неща. Точка.

Желая ти успех в намирането на орязана и малка 7ца ,но иначе с нормална функционалност!

току що, Слави Маринов написа:

Желая ти успех в намирането на орязана и малка 7ца ,но иначе с нормална функционалност!

Понеже след чупенето на харддиска беше прехвърлен на WindowsXP, сега започна оплакване от детето, че Vbox7 спирал на старият им флаш плеър, а пък то там си гледа детските филмчета. Няма как да им оправя глупавият плеър, но на HTML5 плеъра всичко им работи. Да, ама не - няма поддръжка на WindowsXP на браузерите за посоченият кодек, който ползват.
Това е единствената причина да искам да сложа Windows7 отново на лаптопчето.

Ми.............в преден пост  на кумчо вълчо твърди,че 8.1 и с програми дори инсталирани му заема 12.6гб,което не знам точно как е направил и като гледам и много малко рам му е заета,та питай пък него как го е постигнал.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 7 часа, simtech написа:

Това е размерът на инсталатора. Аз те питам инсталиран на харддиска колко GB заема.

Не съм разбрал добре въпроса. Тук пише че заема 2,7 GB на хард диска при прясно инсталирана ОС.

Но трябва да се спре хибернацията за да се запази мястото в хард диска щом е малко.

Windows.7.SP1.Super.Lite.x86.v2.0.iso (694.63 MB)

Пробвал съм го на 1GHz процесор и 512 рам.

преди 7 часа, Слави Маринов написа:

Все си мисля,че варианта с Chrome os,която е и безплатна или вариант да се сложи уйндоса на флашка и от там да се стартира е по-добър.

Ако не се лъжа Chrome OS изисква SSD Може и да бъркам, но имаше я някаква!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 8 часа, Слави Маринов написа:

Ми.............в преден пост  на кумчо вълчо твърди,че 8.1 и с програми дори инсталирани му заема 12.6гб,което не знам точно как е направил и като гледам и много малко рам му е заета,та питай пък него как го е постигнал.

С малко играчка! 

- Инсталация при спрян Интернет, което не позволява по време на процеса да се дърпат приложения и ненужни актуализации! След това спиране на актуализации, услуги, гаджети!  Препипване на всички настройки! Изтриване на всичко ненужно, като приложения, снимки и примерна музика в галерии и пр. Не търпя приложения и екстри, които не са от полза или никога няма да бъдат употребени. След това внимателен подбор на програми! При инсталацията се внимава да не се качва боклук! Спират се всички предложени "екстри", като автоматични ъпдейти и помощници. Нищо не инсталирам по подразбиране. Под подбор имах предвид пр. вместо Adobe Reader  слагам Sumatra PDF  и така за всичко останало, като при това не е задължително всяка от качените програми да е последна версия. След това дефрагментиране, едно минаване с АDW. Едно минаване с CCleaner и преглед и спиране на ненужни услуги. Едно минаване с Ashampoo WinOptimizer Free 1.0.0.  Това е! Най  - общо казано пресяване на всичко през "7" сита. Ядове не съм имал. Всичко това без да пречи на скорост и функционалност!

Да не забравяме, че Win 8.1  една прекрасна и изключително лека  ОС с висока стабилност, но отхвърлена заради малоумният си стартов интерфейс за който също има лек

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Без много безсмислени писаници , вариантите са :

1. Windows 7 Тiny

2. Направа на собствено копие с програмата VLite и малко четене какво и как се прави .

Пробвал съм и двата варианта . С първия и до ден днешен си работи един десктоп на 10 години с дърто до пръсване АМД и  Рам  750 МБ, а с втория имам направени 2-3 копия който работят дори на машини с 512 Рам и процесори и видео  от античността както се казва .

Поздрави и успех !

преди 3 часа, Кумчо вълчооо написа:

Ако не се лъжа Chrome OS изисква SSD Може и да бъркам, но имаше я някаква!

Няма такова нещо,пише че ще работи по-добре със ссд дискове,но това важи за всяка ОС,иначе си поддържа и обикновени твърди дискове.

Мисля че автора на темата е един от най-грамотните тук и може да се справи с задачката без проблеми . Мисля че е написал точно какво и що търси ,а чета постоянно за някакви 8-ци , 40-ски , хромове , момове и какво ли не . Чудя се как само тук не е налазило "лобито " на Линукс.

Човека пита са версия на Win 7 и това си има простички решения , но имам чувството че който не ги знае почва да предлага майка си и баща си .

преди 5 минути, PC doctor написа:

Мисля че автора на темата е един от най-грамотните тук и може да се справи с задачката без проблеми . Мисля че е написал точно какво и що търси ,а чета постоянно за някакви 8-ци , 40-ски , хромове , момове и какво ли не . Чудя се как само тук не е налазило "лобито " на Линукс.

Човека пита са версия на Win 7 и това си има простички решения , но имам чувството че който не ги знае почва да предлага майка си и баща си .

Ако си чел всичко в темата,би трябвало да си видял,че в първият си пост съм написал точно за въпросният windows 7 thin, но явно и тя се е видяла голяма на автора.По-малка 7ца не знам да има,та затова бяха вариантите с chrome OS и уйндос на флашка.Ти ако предлагаш майка си и баща си, си е твой проблем,но не говори за другите.

на 10.07.2016 г. в 13:11, Слави Маринов написа:

Ако си чел всичко в темата,би трябвало да си видял,че в първият си пост съм написал точно за въпросният windows 7 thin, но явно и тя се е видяла голяма на автора.По-малка 7ца не знам да има,та затова бяха вариантите с chrome OS и уйндос на флашка.Ти ако предлагаш майка си и баща си, си е твой проблем,но не говори за другите.

Аз предлагам практичните решения свързани с конкретния и точен проблем или въпрос . Ти къде видя автора на темата да пита за нещо различно от инсталация на Win7 ?????

Къде видя да се пита за Хром ОС , за ОС на флашки ????

Когато някой те пита за едно а ти предлагаш други неща как му се вика на това ?????

Защо не даде указания как малкия win7 да се направи още по малък ? Явно не знаеш как , или по друга причина ?

Аз не съм дал тези указания по причина уважението ми към знанията на автора на тази тема , защото е един от най-грамотните в материята пишещи във форума .

Това какво и за кой ще говоря , бъди разумен и не си позволявай да ми даваш указания . Тези неща си ги прави на други места и с други хора ..

Моя съвет към теб е да мислиш повечко за хората който питат, а не за това ти какво би и не би направил , да мислиш повечко когато четеш питането в дадена тема и да се съобразяваш с  конкретиката в него , а не да показваш знания някакви , за който никой нито те е питал ,нито кореспондира с питането на автора на темата

Просто с две думи - не звъни без да са те натиснали , което означава че или даваш конкретен съвет точно по конкретния точно описан въпрос или .....предлагаш майка си и баща си както в този случай .

преди 14 минути, PC doctor написа:

Аз предлагам практичните решения свързани с конкретния и точен проблем или въпрос . Ти къде видя автора на темата да пита за нещо различно от инсталация на Win7 ?????

Къде видя да се пита за Хром ОС , за ОС на флашки ????

Когато някой те пита за едно а ти предлагаш други неща как му се вика на това ?????

Защо не даде указания как малкия win7 да се направи още по малък ? Явно не знаеш как , или по друга причина ?

Аз не съм дал тези указания по причина уважението ми към знанията на автора на тази тема , защото е един от най-грамотните в материята пишещи във форума .

Това какво и за кой ще говоря , бъди разумен и не си позволявай да ми даваш указания . Тези неща си ги прави на други места и с други хора ..

Моя съвет към теб е да мислиш повечко за хората който питат, а не за това ти какво би и не би направил , да мислиш повечко когато четеш питането в дадена тема и да се съобразяваш с  конкретиката в него , а не да показваш знания някакви , за който никой нито те е питал ,нито кореспондира с питането на автора на темата

Просто с две думи - не звъни без да са те натиснали , което означава че или даваш конкретен съвет точно по конкретния точно описан въпрос или .....предлагаш майка си и баща си както в този случай .

Така както ми казваш да не ти давам указания,моля те и ти не си позволявай да ми даваш указания,ясно?Прави се на мъж и на много знаещ пред жена си или който там намериш!

Мисля че не съм те закачил с нищо , а ти звънна без да те натискам , отново ми даваш указания пред кого какво и как да правя . Не се ли усещаш .

Явно нещо си засегнат , без сам да разбираш какво правиш . Доста буквалист го даваш .

Предложение :

1.Единствено - Спираш да коментираш дори и буква написана от мен ,може да разчиташ на същото от моя страна . Така казва добрия тон и разума .

Разума се проявява там където го има и гласи следното: 

" Ако нещо не знаеш , по добре замълчи , защото всяко друго нещо би разкрило незнание и липса на ....разум "

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.