Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

за модулите -да, но за дефинициите не би трябвало да има разлика...

И модулите се обновяват. Дайте да ги сравним, ако желаете

Edit:

@alexalm, дефрагментирал ли си скоро?

Редактирано от Calando (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Здравейте имах инсталирана МcАfee на лаптопа, който е с vista, която махнах и реших да сваля NOD32 4.2.71.2 траял версията. Инсталирах я и реших да я пусна да сканира,профилактично а и понеже компа в последно време ми се вижда бавен. И тук идва проблемът пуснах я да сканира диск C и Е (200гб общо,RAM 2GB) при което стигна 52 процента за секунди и от там нещто зацепва, оставих я да сканира пребрах се и след 7 часа тя беше на 59 процента....Някаква идея защо така, не ми се вижда нормално да сканира толкова време?А и много ми забавя интернета от както я инсталирах

Благодаря предварително :)

И на мен се е случвал този проблем. А той по-точно се състои в това, че има заключени системни файлове, които не могат да бъдат сканирани. Проблема може да се премахне, като или се зададе пауза на сканирането, или се преустанови и се пусне нов скан. След това всичко би трябвало да е добре.

@alexalm, дефрагментирал ли си скоро? Не, не съм дефрагментирала(имам лош спомен от дефрагментиране на друг компютър) И на мен се е случвал този проблем. А той по-точно се състои в това, че има заключени системни файлове, които не могат да бъдат сканирани. Проблема може да се премахне, като или се зададе пауза на сканирането, или се преустанови и се пусне нов скан. След това всичко би трябвало да е добре. Пусках го наново и пак същото(пуснах го само на С - за секунди 32 процента и после 45 мин до 42 процента и го спрях)

Дайте му "Подробно сканиране" "In Depth Scan" и антивирусните бази последните ли са? И ако искате направете тези настройки:

Публикувано изображение

Нали сте рестартирали компютърът след инсталация на програмата?

А след забиването рестартирали ли сте системата. Може да помогне един рестарт.

И ето това също:

Публикувано изображение

П.С. Може да е останало нещо от предната програма...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Вчера след като пак не се получи сканирането плюс факта че интернета стана много бавен реших да деинсталирам програмата и свалих касперски. При инсталацията касперски ми каза че засича друга програма, която беше McAfee -нещо останало явно и му дадох да го изтрие , след което ми изписа, че има и един файл ма nod32- nod32 on access scanner , явно пак остатък от деинсталацията, опитах се да го намеря но не успях, видях и че би трябвало след деинсталация да изтрия едни файлове ръчно , намерих един файл в windols-но не ми даде да го изтрия. Така след като не можах да изтрия този файл,следователно не можах и да инсталирам касперски, реших пак да си инсталирам нод32 с надеждата , че ще се оправи но не пак същото. Така че да рестартирала съм а и мисля че касперски изтри каквото беше останало от другата програма. Мисля, че попринцип системата ми има нужда от почиставане, в таск мениджъра виждам че доста се натоварва и може би и затова не се разбира с нод32, не знам.

Използвали ли сте програми за оптимизация? Понякога те могат да навредят повече, отколкото да помогнат. Ако имате някакъв "оптимайзър" или нещо такова, бих препоръчал да го махнете. Едно от нещата, които бихте могли да направите, ако ви се занимава е да инсталирате наново Макафи (но същата версия на същият продукт, който сте ползвали)след което оттук да свалите McAfee Consumer Product Removal tool (MCPR.exe)(за коректна деинсталация на Макафи) оттук: http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe и го запишете. Ако решите да го използвате, в указанията на сайта пише, че полззвателите на Виста е нужно да му дадат десен бутон с опцията Run as Administrator и да се уверите, че няма отворени прозорци на програмата по време на работата на деинсталационното тулче. Когато ви изпише CleanUp Successful, рестартирате системата си. Един инструмент за почистване, който не предлага възможностите на популярните оптимизатори, но пък не може да навреди на системата ви е Ccleaner. Може да го свалите оттук: http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard . След инсталирането му може изпълните почистване на временните файлове и остарели ключове в регистъра. Също отидете в инструменти и вижте в секция "стартиране", ако има стойност с име "Макафи" или името на друга програма, която сте махнали, или нещо свързано с името и се стартира го цъкате и с десен бутон му давате "Изключване". Надявам се да са ок нещата. :) Вграденият инструмент в Уиндоус за дефрагментация няма да навреди. Могат дефрагменатори на други компании да направят проблем. Просто не правете нищо на компютъра, докато инструмента не си свърши работата Махнете също, ако имате някакви скрийнсейвъри, ако сте теглили от някъде или някакви допълнителни теми и украси, свалени от торенти или различни места освен Майкрософт.

Доколкото знам не ползвам оптимизиращи програми. А за Макафи имам я от както си взех лаптопа което е преди 2 години а и след като я изтрих не знам коя версия е била http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif. А за дефрагментацията windows си прави някаква сам веднъж седмично-не знам до колко добре.

Доколкото знам не ползвам оптимизиращи програми. А за Макафи имам я от както си взех лаптопа което е преди 2 години а и след като я изтрих не знам коя версия е била http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif. А за дефрагментацията windows си прави някаква сам веднъж седмично-не знам до колко добре.

Ами, ако искате може да пробвате с Ccleaner първо. Само, че може да ви заминат запазените пароли. Ако не искате това да става просто махате чавката отпред:

Публикувано изображение.

Свалете и използвайте динсталационто тулче на Макафи тогава без инсталация наново на антивирусният продукт след като не сте сигурна. Изчакайте го да свърши работа и то ще ви попита да рестартирате ако всичко е ок.

Може би не съм обяснила правилно- значи след като касперски ми изписа файл на макафи му дадох да го изтрие и той го направи , но после намери файла на нод32 и с него не можах да се справя, пробвах втори път и касперски исписа пак същият файл но не и на макафи ,така че мисля че си е изтрит вече. А и както казах след като не стана с касперски инсталирах пак нод32 така че сега нчма как да кача снимка... Мисля да пробвам с Ccleaner , а преди това да махна ли нод32 ?

Може би не съм обяснила правилно- значи след като касперски ми изписа файл на макафи му дадох да го изтрие и той го направи , но после намери файла на нод32 и с него не можах да се справя, пробвах втори път и касперски исписа пак същият файл но не и на макафи ,така че мисля че си е изтрит вече. А и както казах след като не стана с касперски инсталирах пак нод32 така че сега нчма как да кача снимка...

Мисля да пробвам с Ccleaner , а преди това да махна ли нод32 ?

Няма нужда. Не мога да препоръчам друг почистващ инструмент, тъй като наистина могат да направят сериозен проблем, докато ЦЦклинър няма да навреди на системата ви. Да, пробвайте първо с ЦЦклийнър, и рестартирайте. С НОД всичко наред ли е?

Нали деинсталирахте Касперски преди пак да инсталирате НОД? Гледайте да инсталирвате и деинсталирате, колкото се може по-малко програми. След време може да стане проблем.

А как точно деинсталирате,за пълно премахване на антивирусните си има специални инструменти и указания на сайтовете на антивирусните,иначе може да стане голяма каша?

Касперски не се инсталира заради нод32, а и в контрол панлеа го няма така че не съм го деинсталирала. Иначе знам че не хубаво но мисля че съм инсталирала и деинсталирала доста програмки ...А и май ще се наложи да махна нод32 защото не мога да сваля Ccleaner и мисля че е от него.

Антивирусните се деинсталират маалко по- различно от "доста програмки". Как така не може да се свали,не е причината в NOD.

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

С НОД всичко наред ли е?

Като изключим проблема със сканирането, да наред е.

Този проблем не е малък. Препоръчвам Ви да се обърнете към екипа на HJT. Те ще Ви помогнат. Тука само можем да объркаме нещата.

При инсталацията на Касперски имаме предложение от страна на инсталатора да се деинсталират всички приложения които са със сходни модули и могат да доведат до конфликти - при инсталацията и при нормалната работа след инсталацията. В случай,че не се отстранят ИНСТАЛАЦИЯТА ПРЕКЪСВА затова няма нужда от деинсталиране. Няма и какво. Затова Ви препоръчвам пак обърнете се за помощ към HJT.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

С НОД всичко наред ли е?

Като изключим проблема със сканирането, да наред е.

Опитайте нещо за този НОД. Отидете на Computer Scan - Custom Scan. От Scan Profile менюто изберете In-depth scan, Local Drives и изберете Setup. Вижте в графата Extensions (Разширения) дали е отметната опцията Scan All Files (Сканирай Всички Файлове),aко има отметка махнете. Така НОД ще сканира само файлове, които могат да съдържат зловреден код и ще пропускат прекалено големи файлове, които могат да създадат проблем при скан.

Тук има и картинки.

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2147.

Преди почистване с ЦЦклийнър може да изключите браузъра си

А как точно деинсталирате,за пълно премахване на антивирусните си има специални инструменти и указания на сайтовете на антивирусните,иначе може да стане голяма каша?

Явно вече ми се е получила каша.... не съм го деинсталирала със специални инструменти, след като го деинсталирах видях в разни сайтове едни инструментчета но пишеше че може да се стигне до някакви усложнения и се отказах.

А за Ccleaner в downloads си седи на starting.. и нищо не прави, а от както сложих нод32 интернета е зле отварч много бавно страниците,много време зарежда и реших че и това че не сваля е от там.

Докато тегля от kaldata.com някоя програма, браузърът ми (Mozilla FF) забива. Когато деинсталирам ЕSS това се оправя. Може ли това да се оправи от настройките ?

Опитайте нещо за този НОД. Отидете на Computer Scan - Custom Scan. От Scan Profile менюто изберете In-depth scan, Local Drives и изберете Setup. Вижте в графата Extensions (Разширения) дали е отметната опцията Scan All Files (Сканирай Всички Файлове),aко има отметка махнете. Така НОД ще сканира само файлове, които могат да съдържат зловреден код и ще пропускат прекалено големи файлове, които могат да създадат проблем при скан.

Пак стига 52 процента и после....

nod32.bmp

Явно вече ми се е получила каша.... не съм го деинсталирала със специални инструменти, след като го деинсталирах видях в разни сайтове едни инструментчета но пишеше че може да се стигне до някакви усложнения и се отказах.

А за Ccleaner в downloads си седи на starting.. и нищо не прави, а от както сложих нод32 интернета е зле отварч много бавно страниците,много време зарежда и реших че и това че не сваля е от там.

CCleanear няма да ти помогне в случая,послушай съвета на nikssi по- горе и се обърни към HJT.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

CCleanear няма да ти помогне в случая,послушай съвета на nikssi по- горе и се обърни към HJT.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

ок, преди време системата ми наистина беше инфектирана и съм се обръщала за помощ там ( помогнаха ми и мислех че вече всичко е ок), но щом предлагате пак ще го наравя.

Благодаря за отделеното време

Ами и аз се присъединявам към atamatsu и никсси, тъй като явно пробелема е по-друг. А само ще можете ли да направите следното: Цъкнете на Tools. От падащото меню изберете On demand Computer scan, дайте десен бутон в прозорчето и натиснете Export. След това го прикачете в следващият си пост. И както казаха atamatsu и nikksi свържете се с екипа на HJT. Те ще ви помогнат по-добре.

Ами и аз се присъединявам към atamatsu и никсси, тъй като явно пробелема е по-друг. А само ще можете ли да направите следното:

Цъкнете на Tools. От падащото меню изберете On demand Computer scan, дайте десен бутон в прозорчето и натиснете Export. След това го прикачете в следващият си пост. И както казаха atamatsu и nikksi свържете се с екипа на HJT. Те ще ви помогнат по-добре.

Прикачвам файла

nod32.xml

Прикачвам файла

Възможно е да имате вируси и най добре се обърнете към темата за почистването.Хората там се занимават само с това.

Здравейте !!! От известно време ползвам NOD32 Antivirus 4.2.71.2 , не ми хареса начина на работа и реших да я деинсталирам.За целта използвах Ashampoo UnInstaller.На пръв поглед деинсталира програмата,компютъра се рестартира и след това пуснах да се инсталира Kaspersky Antivirus 2011.По време на инсталацията ми изведе следното съобщение "ЕSET NOD32 file on-access scaner" и ми изведе,че инсталацията не може да продължи,поради несъвместимост на програмите.Първото нещо което направих е да почистя регистрите и паметта със CCleaner,но пак не се получи.Пробвах и с TuneUp Utilities,Error Repair Professional,FixCleaner,Advanced SystemCare и пак ми извеждаше "ЕSET NOD32 file on-access scaner".Изтрих ръчно файловете и папките с името Nod32 в директориите C:\Program Files\ESET C:\ProgramData\ESET Но и този път без никакъв резултат.Операционната система която използвам е Windows 7 Ultimate x32.Моля ви, ако някой има идеи по проблема ми да сподели.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.