Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Защо сте против SMS лиценза-ненадежден ли е,какви са му недостатъците?

Не мога да ти отговоря ,не съм никога купувала нищо по този начин...Тук такива неща са незаконни.Ти как мислиш?:)

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 207,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Mи аз съм ползвал такъв лиценз за два-три месеца и смятам,че си е наред. Даже е удобно за хора, които не могат да извадят 60 лв. на куп.

Mи аз съм ползвал такъв лиценз за два-три месеца и смятам,че си е наред. Даже е удобно за хора, които не могат да извадят 60 лв. на куп.

Само за месец ли може да си купиш или за 5 ,6 или 7?

Много ми е странно.Ако си купуваш cамо за месец може да е промо код?Ако се обадиш на тел на Есет и поискаш подръжка какво ще им кажеш :

-Имам лиценз които е за месец!

Те какво биха си помислили?

Само за месец ли може да си купиш или за 5 ,6 или 7?

Много ми е странно.Ако си купуваш cамо за месец може да е промо код?Ако се обадиш на тел на Есет и поискаш подръжка какво ще им кажеш :

-Имам лиценз които е за месец!

Те какво биха си помислили?

wwwwwwq - този, който се хвърли с пълна сила в тази тема обяснява донякъде нещата с SMS. Има малка разлика с нормалните лицензи - говорим за някакви малоумни маркетингови трикове, игнориращи някои правила. Благодаря ти, че загрях за какво става дума. България е пълноправен член на ЕС и има малко детайли за някои неща, а да видим...

wwwwwwq - този, който се хвърли с пълна сила в тази тема обяснява донякъде нещата с SMS. Има малка разлика - говорим за някакви малоумни маркетингови трикове, игнориращи някои правила. Благодаря ти, че загрях за какво става дума. България е пълноправен член на ЕС и има малко детайли за някои неща, а да видим...

Не мога нищо да кажа,защото за България всичко е възможно.:blink:

Мисля,че хората трябва да се ориентират към кредитни карти,а ти като имаш такава може да си купиш ако искаш от япония.Моя първият лиценз на Авира си го купих от Германския сайт.

....p.s.Nologo,Маркетингови трикове за мен е промо код.:)

Ами поне на мен както ми го обясниха лиценза всъщност е годишен,защото ключа който получаваш е за една година и след това ти изпращат нов. Просто се изплаща месец за месец нещо като лизинг, е ако не го плащаш го блокват както някой лизингодатели си прибират стоката на лизинг ако не я изплащаш редовно. Писал съм до съпорта на Нод при проблем-отговаряли са ми...но както и да е нямам интерес да защитавам Нод...

Не мога нищо кажа,защото за България всичко е възможно.:blink:

Мисля,че хората трябва да се ориентират към кредитни карти,а ти като имаш такава може да си купиш ако искаш от япония.Моя първият лиценз на Авира си го купих от Германския сайт.

....p.s.Nologo,Маркетингови трикове за мен е промо код.:)

Няма как да не се съглася. Плащането през кредитната карта и донякъде EULA определят нещата много точно. За съжаление оправданието - липса на пари за лиценз за софт, особено за защита в повечето случаи е с фатален изход. Няма защо да се повтарям - ESET поне в този форум в момента е загубена кауза. Да се надяваме на чудо...

Ами поне на мен както ми го обясниха лиценза всъщност е годишен,защото ключа който получаваш е за една година и след това ти изпращат нов. Просто се изплаща месец за месец нещо като лизинг, е ако не го плащаш го блокват както някой лизингодатели си прибират стоката на лизинг ако не я изплащаш редовно.

Писал съм до съпорта на Нод при проблем-отговаряли са ми...но както и да е нямам интерес да защитавам Нод...

Незнам душа !!!Само в тази кал не съм газила, а и не искам да газя.

Ако някои иска да си купи има доста по удобни предложения.Да спираме вече с това,че ме заболя главата.:)

Публикувано изображение

Какво точно изпълнява тази фунция?За по стриктно следене на дадено приложение ли?

По подразбиране ги следи пасивно,но ако примерно маркирам IE ще го следи по стриктно.Това ли е?

....а и трябва ли да се пипа по-принцип или по подразбиране си е добре?

Да, мисля, че това прави "активният режим" - по-голям контрол над дадените приложения. При мен съм си сложил браузърите и юторент. Не съм пробвал разликата между цъкнат и нецъкната опция "активен режим" обаче каква е.

Публикувано изображение

Във версия 2.7 имаше един много удобен слайдър, който обаче като го доближиш на макс до края, определено се забелязваше промяна в скоростта на браузването и ти изкарваше данни с балончета за вида и размера на обектите в страницата, които се кешират и разглеждаш. Сега е толкова интуитивно ...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Да, мисля, че това прави "активният режим" - по-голям контрол над дадените приложения. При мен съм си сложил браузърите и юторент. Не съм пробвал разликата между цъкнат и нецъкната опция "активен режим" обаче каква е.

Публикувано изображение

При активен режим, HTTP скенера сканира целия файл преди да го пусне към браузъра, което е по-сигурно, но в такъв случай web guard-а започва да прилича по начин на действие на този на Авира и бави браузването и съответно дава погрешни данни ако си измерваш скоростта. От ЕСЕТ препоръчват да си остане по дефолт.

Това е от българския хелп-файл:

post-208373-0-62369000-1300287560_thumb.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

При активен режим, HTTP скенера сканира целия файл преди да го пусне към браузъра, което е по-сигурно, но в такъв случай web guard-а започва да прилича по начин на действие на този на Авира и бави браузването и съответно дава погрешни данни ако си измерваш скоростта. От ЕСЕТ препоръчват да си остане по дефолт.

Това е от българския хелп-файл:

post-208373-0-62369000-1300287560_thumb.

Да това го пише ,че ще забави скоростта и за това питах.Значи не е толкова от съществено значение....От друга страна ако беше те пък Eset щяха да го включат те.

Публикувано изображение

Във версия 2.7 имаше един много удобен слайдър, който обаче като го доближиш на макс до края, определено се забелязваше промяна в скоростта на браузването и ти изкарваше данни с балончета за вида и размера на обектите в страницата, които се кешират и разглеждаш. Сега е толкова интуитивно ...

Добре пробвай с изключено \ включено за да видиш дали има разлика.

Добре пробвай с изключено \ включено за да видиш дали има разлика.

Пробвал съм. Няма разлика. Поне аз не намирам. И все пак съм цъкнал "активен режим" на споменатите приложения. За собствено спокойствие. :rolleyes:

От друга страна ако беше те пък Eset щяха да го включат те.

Виж за това не съм сигурен, понеже евристиката на Уеб скенера и засичането на потенциално опасни приложения не е отметната по дефолт.

Лично аз след инсталацията на НОД или есет това правя първо, както и да тикна "Строго почистване" за всички скенери, тъй като му имам пълно доверие и като ми каже, че нещо е опасно да го маха, а не да се чуди. Фалшивите аларми са пренебрижимо малко, а системен файл за толкова години не ми е затривал.

Пробвал съм. Няма разлика. Поне аз не намирам. И все пак съм цъкнал "активен режим" на споменатите приложения. За собствено спокойствие. :cool:

Виж за това не съм сигурен, понеже евристиката на Уеб скенера и засичането на потенциално опасни приложения не е отметната по дефолт.

Лично аз след инсталацията на НОД или есет това правя първо, както и да тикна "Строго почистване" за всички скенери, тъй като му имам пълно доверие и като ми каже, че нещо е опасно да го маха, а не да се чуди. Фалшивите аларми са пренебрижимо малко, а системен файл за толкова години не ми е затривал.

Аз на строго почистване няма да го сложа,защото никоя програма до сега не съм я слагала така.

Авира преди години я слагах отначалото,но мисля,че все пак това крие рискове....за това по-подразбиране май никоя програма не е така.

Ок ,мисля тогава да пробвам да наблюдава IE и Skype,че от тук има доста екшън.

За това ли говориш,че не е включено?

Публикувано изображение

Аз на строго почистване няма да го сложа,защото никоя програма до сега не съм я слагала така.

Авира преди години я слагах отначалото,но мисля,че все пак това крие рискове....за това по-подразбиране май никоя програма не е така.

Пробвал съм доста програми, но само на НОД давам да трие, каквото намери. Нито на Касапа, нито на Нортън, Панда, да не говорим за Комодо или Софос (това общо взето са програмите, които си качуля, за да гледам какво правят)им давам такива права, заради големият брой фалшиви аларми и опасност от подозиране на системен файл в заразен. Може би някакво доверие са изградили в мен ДР Уеб И Нортън, но пак не е достатъчно. :cool:

За това ли говориш,че не е включено?

Да.

Пробвал съм доста програми, но само на НОД давам да трие, каквото намери. Нито на Касапа, нито на Нортън, Панда, да не говорим за Комодо или Софос (това общо взето са програмите, които си качуля, за да гледам какво правят)им давам такива права, заради големият брой фалшиви аларми и опасност от подозиране на системен файл в заразен. Може би някакво доверие са изградили в мен ДР Уеб И Нортън, но пак не е достатъчно. ;)

Да.

От Есет се препоръчва тази опция да не се включва за Web скенера.

....p.s.Извинявай,че те питам,но забеляза ли колко пъти се обнови Nod при теб днес?

От Есет се препоръчва тази опция да не се включва за Web скенера.

....p.s.Извинявай,че те питам,но забеляза ли колко пъти се обнови Nod при теб днес?

Би трябвало при всички да са 4 пъти:

http://www.eset.eu/support/update-xy1

Би трябвало при всички да са 4 пъти:

http://www.eset.eu/support/update-xy1

Да ,досега се е обновила 4 пъти...при Trial версията не е обновявала никога 4 пъти..

.....да не говорим за Комодо или Софос (това общо взето са програмите, които си качуля, за да гледам какво правят)им давам такива права, заради големият брой фалшиви аларми и опасност от подозиране на системен файл в заразен......

Трябва да се внимава,преди няколко дена Комодо се опитваше да ме убеди,колко е страшен този файл,определи го на вирус Салити,но след доклад,проблема е оправен.

Публикувано изображение

Трябва да се внимава,преди няколко дена Комодо се опитваше да ме убеди,колко е страшен този файл,определи го на вирус Салити,но след доклад,проблема е оправен.

Това за Kомодо е нормално...Ако знаеш в началото подозираше всеки 2-ри файл за вирус....

Аз за това казах,че най-добре е чак толкова да не се човърка една програма.

Да ,досега се е обновила 4 пъти...при Trial версията не е обновявала никога 4 пъти..

Trial не е с нищо по-различна от тази с купен лиценз

Trial не е с нищо по-различна от тази с купен лиценз

Не знам, но като си изтеглиш траялче има едно бутонче на главната странца "Обнови до пълната версия" или нещо подобно. При ъпдейтната програма като кликнеш, ти иска сериал и пас и получаваш около 30 мегабайта допълнително, след което обикновено изписва "Модулите на програмата бяха онбновени".

Не знам, но като си изтеглиш траялче има едно бутонче на главната странца "Обнови до пълната версия" или нещо подобно. При ъпдейтната програма като кликнеш, ти иска сериал и пас и получаваш около 30 мегабайта допълнително, след което обикновено изписва "Модулите на програмата бяха онбновени".

Да ,защото четох,че при trial версията модулите не се обновяват а само дефиниции.Но при Trial версия никога не съм имала повече от 2 пъти на ден обновяване.

Да ,защото четох,че при trial версията модулите не се обновяват а само дефиниции.Но при Trial версия никога не съм имала повече от 2 пъти на ден обновяване.

за модулите -да, но за дефинициите не би трябвало да има разлика...

Здравейте имах инсталирана МcАfee на лаптопа, който е с vista, която махнах и реших да сваля NOD32 4.2.71.2 траял версията. Инсталирах я и реших да я пусна да сканира,профилактично а и понеже компа в последно време ми се вижда бавен. И тук идва проблемът пуснах я да сканира диск C и Е (200гб общо,RAM 2GB) при което стигна 52 процента за секунди и от там нещто зацепва, оставих я да сканира пребрах се и след 7 часа тя беше на 59 процента....Някаква идея защо така, не ми се вижда нормално да сканира толкова време?А и много ми забавя интернета от както я инсталирах Благодаря предварително :)

Редактирано от alexalm (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.