Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows

Featured Replies

След като си качих Windows Sp2 драйверите за дъното + видео и звук от 7 гб на С ми ми зае 5гб.Това според мен не е нормално някакви идеи?Мерси предварително!

Редактирано от zaxo (преглед на промените)

Нормално е. Инсталиран Windows заема около 2Gb.

Нормално е! Но ако искаш да го намалиш има неща който могат да се изтрият понеже до голяма степан са ненужни!

След като си качих Windows Sp2 драйверите за дъното + видео и звук от 7 гб на С ми остана 5гб.Това според мен не е нормално някакви идеи?Мерси предварително!

Сега, ако кажеш с каква файлова система си, мога да ти кажа и как да си направиш така, че да заема по-малко място. За сметка на скоростта на дисковата система обаче...

• Автор

Преинсталирах Windowsa няколко пати а сега знам че нормално заема 2 гб но в случая ми зае 5гб

Последно колко заема папката C:\Windows ?

Разреши показването на скритите и системните файлове и пусни търсене на целия диск C: за да видиш кои файлове заемат най-много място.

Има и една безплатна програмка WinDirStat която показва графично всяка папка и файл колко място заема.

• Автор

дава ми че заема 5 гб просто в бързината обърках в началото,че тука се ядосвам и с други неща.Ще я пробвам тая програма да вида к'во ще стане

Сега, ако кажеш с каква файлова система си, мога да ти кажа и как да си направиш така, че да заема по-малко място. За сметка на скоростта на дисковата система обаче...

За какво става въпрос?

Да не е компресията на НТФС?

И на мен ми се е случвало. Не прочетох внимателно (мн. ми е слаб английския) и вместо първо да форматира С: съм му задал да инсталира нов Виндоус в С:. Резултатът беше, че си имах 2 Виндоуса, като в "Програмни файлове" си стояха всички преди това инсталирани програми - само дето не бяха активни. :wors:

СЪВЕТ:

Чисто нова инсталация и нищо друго! :speak::speak:

Не е нормално инсталираната ОС да заема 5гб на С:

zaxo,това как се получи,форматира ли си С: преди да инсталираш ОС.

Понеже от първия ти пост останах с впечатление че след като си качил някакви drivers е станало 5гб,а преди драиверите ??

Пиши и за програмката на cecov,какви са резултатите

За какво става въпрос?

Да не е компресията на НТФС?

Да, точно за нея си мислех. В комбинация с промяна на големината на клъстерите на дяла на възможно най-малкия размер. Правил съм инсталация на WinXP Pro SP2 + Office 2003 SP2 + всички актуализации на Windows и офиса; успях да ги събера на около 3Gb. Лошото е, че системата се забавя доста, особено при интензивно четене/записване на диска. Но когато не достига място, и това е решение.

Като се изключи hibernation и се изтрият папките с backup на актуализациите (всичко, започващо с $ в папката Windows) също се спестява доста място.

преинсталирай на чисто най-добре и преди това форматирай дяла. Най-вероятно гледаш големината на целия дял, но не забравяй, че там е включен и page ,и hibernation файла. Пък нищо чудно да имаш и някой вирус на другия дял сканирай си всичко.

• 2 седмици по-късно...

Абе хора кажете от каде да си го сваля WinXP Pro SP2 и Office 2003 SP2 за да мога да си преинсталирам pc-to какви ли не глупости свалих и кво ли не сам записвала на cd-та и се нищто . Благодарско предварително

Да, точно за нея си мислех. В комбинация с промяна на големината на клъстерите на дяла на възможно най-малкия размер. Правил съм инсталация на WinXP Pro SP2 + Office 2003 SP2 + всички актуализации на Windows и офиса; успях да ги събера на около 3Gb. Лошото е, че системата се забавя доста, особено при интензивно четене/записване на диска. Но когато не достига място, и това е решение.

Като се изключи hibernation и се изтрият папките с backup на актуализациите (всичко, започващо с $ в папката Windows) също се спестява доста място.

Компресията не е толкова лоша идея, но и тя си има недостатък. Ти вече го спомена - изисква повечко процесорна мощ при четене и особено запис на файл и при по-интензивно обръщане към дяла и става малко кофти.

Размерът на клъстера също не е едностранно нещо - 512b спестява много място, но 4KB (което е по подразбиране) е малко по-бърз като работа. Не мисля, че е чак толкова добра идея да се комбинира едновременно нисък размер на клъстера с NTFS компресия.

И само да уточня за папките за бекъп на актуализацтиите. Да, освобождава се място, но при изтриването им се губи възможността за деинсталация на конкретния ъпдейт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.