Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли значение марката?

Featured Replies

Sony Samsung LG Panasonic PHILIPS oсновните марки на които все пак може да се разчита

Samsung одавна изпревариха Sony лично мнение:)

• Автор
преди 1 час, Viiipeer написа:

Може ли да ни кажеш досегашния си модел, защото аз нещо не те разбирам, за какъв "стрес"
иде реч при новите менюта? А и със сигурност ще има разлики в менюто....

Иначе посочения модел е добър, щом досега си гледал и си харесвал Sony, то избора ти трябва да е сведен или до Samsung или до Sony, понеже и двата използват VA панел, LG са с IPS повечето, като това не ги прави лоши, просто контраста им е по-слаб.

Първо, благодаря на всички за мненията!

Досегашния модел не си го спомням, но е от преди 8-9 години и всъщност няма отношение към темата. Това, което имах предвид е, че обикновено всяка марка си запазва до колкото може подредбата на менютата през годините и така по-лесно се свиква с новия модел. Не трябва да си търсиш например от къде да си преподредиш каналите. Когато родителите ми си купиха нов телевизор от марка, различна от моята, доста си поиграх, за да намеря и да ги науча как да си редят каналите. Такива неща.

Другото, което пишеш е доста практичен съвет. Не го знаех. Благодаря!

Тоя самсунг нещо го помня от някаква кофти 6та серия телевизори. Някой знае ли нещо по въпроса?

преди 6 минути, サムライオートバイ написа:

Тоя самсунг нещо го помня от някаква кофти 6та серия телевизори. Някой знае ли нещо по въпроса?

Кой Самсунг и ще престанеш ли да спамиш в чужда тема?

преди 5 минути, Viiipeer написа:

Кой Самсунг и ще престанеш ли да спамиш в чужда тема?

https://www.google.co.uk/#q=tv+samsung+6

Твоя ли е темата?

преди 1 час, サムライオートバイ написа:

Може ли само накратко 1-2-3 страници за разликата между IPS и VA?

може MVA - по добри цветове (по реални), може да се гледа под по голям ъгъл без да се променят цветовете, но за сметка на това доста по бавно от IPS - на бързи сцени се получава размазване, особено в нюансите на червеното и сивото (най-лесно се вижда като пуснеш cs)

Не, не е! Аз за разлика от теб допринасям с нещо за автора, а ти я оспами какво било това, какво било онова....

Поне да се беше обосновал, а така излиза че абе нещо тая  серия не ми харесва - някой и бам.... прасваш линк без дори да кажеш за какво става на въпрос.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

преди 1 минута, the professor написа:

може MVA - по добри цветове (по реални), може да се гледа под по голям ъгъл без да се променят цветовете, но за сметка на това доста по бавно от IPS - на бързи сцени се получава размазване, особено в нюансите на червеното и сивото (най-лесно се вижда като пуснеш cs)

А при тези плазмените и там го има това замазване понякога при взривовете на черен фон и игрите. Явно ще да е нещо подобно пак. Има уж динамичен режим при Панасоник и режим игра и е малко по ярко и не замазва толкова много, но говоря за плазма, което е доста старо като матрица предполагам.

преди 3 минути, Viiipeer написа:

Не, не е! Аз за разлика от теб допринасям с нещо за автора, а ти я оспами какво било това, какво било онова....

Виж че е фалшив профил. Никой няма да купува ТВ.

преди 1 минута, サムライオートバイ написа:

А при тези плазмените и там го има това замазване понякога при взривовете на черен фон и игрите. Явно ще да е нещо подобно пак. Има уж динамичен режим при Панасоник и режим игра и е малко по ярко и не замазва толкова много, но говоря за плазма, което е доста старо като матрица предполагам.

Плазмата не е матрица! Плазмата е панел. И вече почти не се произвежда....

преди 2 минути, Viiipeer написа:

Плазмата не е матрица! Плазмата е панел. И вече почти не се произвежда....

знам го това

преди 50 минути, ExaFlop написа:

Както писах по-горе LG за мен е най-доброто от средния клас средства за визуализиране - TV's/монитори

Аз ползвам едно 22" LG монитор в режим почти 24/7 от 2007 година. Да чукам на дърво...

И какво общо имат мониторите с телевизорите? Навремето, когато изучавахме телевизионна техника, едно стана ясно - всички кинескопи тогава се правеха от Thomson. Какъвто и телевизор да вземеш през деветдесетте, все е Thomson. Днес не е по-различно. Единствено разнообразието е по-голямо, щото има възможност за това - скапват ти качеството, искат ти по-малко пари. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Както писах по-горе LG за мен е най-доброто от средния клас средства за визуализиране - TV's/монитори

Аз ползвам едно 22" LG монитор в режим почти 24/7 от 2007 година. Да чукам на дърво...

Aз също използвам LG monitor /22/ с тв. тунер от 2005г. Спомням си ,че го купих от Технополис за 600лв. И съм много доволен защото гледам и сега по 2 мача едновременно / имам и друг тв/. Но не се е развалял досега монитора/ а преди време бях сложил някаква програма на компа , която ми показа ,че компа е работил досега 26 хиляди часа/с този монитор/ друг не съм имал/ .   / Не знам колко е вярно /ама съм гледал стотици филми / . Аз гледам филмите на  Sharp  42 .... aма и монитора е работил много. Но преди време четох за проблеми в  1 или в 2 серии на LG ..TV... и  много хора се оплакваха..  Така ,че трябва и късмет !

Редактирано от valseat (преглед на промените)

преди 26 минути, サムライオートバイ написа:

Виж че е фалшив профил. Никой няма да купува ТВ.

Като цяло ми направи впечатление, че е новорегистриран, сега дали това има някаква връзка не знам. ;-)

преди 6 минути, Viiipeer написа:

Като цяло ми направи впечатление, че е новорегистриран, сега дали това има някаква връзка не знам. ;-)

Не знам, уж през прокси минах, но не става за нищо това безплатно прокси.

преди 1 час, Viiipeer написа:

И вече почти не се произвежда....

Заради енергийната си неефективност ги забраниха за продажба в ЕС.

• Автор
преди 50 минути, Viiipeer написа:

Новорегистриран е, да, реши да си купи нов телевизор и се новорегистрира ;)

преди 8 минути, icemft написа:

Новорегистриран е, да, реши да си купи нов телевизор и се новорегистрира ;)

Успех с покупката!

преди 20 минути, ExaFlop написа:

Заради енергийната си неефективност ги забраниха за продажба в ЕС.

Цъ, не е заради това.... Заради липса на търсене. Първо пионерите в бранша Pioneer затворих бизнеса си с Плазми, след тях по патент на Pioneer, Panasonic, следвани от Samsung и така.

Доколкото знам все още се намират модели на LG.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

И какво стана, май автора на темата я беше пуснал ей така.... Без намерението да купува.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.