Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 Ultimate

Featured Replies

преди 17 минути, batman555 написа:

И това е възможно. Windows 7 да изразходва подозрителен трафик. За какво и е? Надявам се  утре да стане още по  бърз

Вируси правещи кънекции, въртящи трафик, отделно ако W7 сваля ъпдейти или сваля целият 10 за ъпгрейд...

Но в случая съм убеден че просто аз и ти сме техни клиенти с лошо качество на услугата която ни предоставят!

Аз съм сигурен че дори един мобилен интернет на кой да е клетъчен оператор с 3G ще бие този ADSL!!!

Най добре говори модема!
Влез си в модема със стандартните пароли, които са изтекли отдавна в интернет.
Виж данните за сигналите в модема, доста са красноречиви!

Случвало ми се е да правя ресети на модема и да правя преактивация на PPOE където заради лошата линия ми се е случвало да не мога да мина PPOE защото се разпада връзката при самият процес....

А и още едно нещо да добавя, свързването на собствен рутер  към тяхно оборудване по техни линии специално при ADSL е ужасно...

След като свържа тплинк или тенда, бюджетните боклуци към техните китайски модеми боклуци ако на модема имам 10 мегабита то след рутера имам 1 мегабит...

И Cisco за 1000 долара да му сложа все едно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 105
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 47 минути, Tanner Foost Foust написа:

Вируси правещи кънекции, въртящи трафик, отделно ако W7 сваля ъпдейти или сваля целият 10 за ъпгрейд...

Но в случая съм убеден че просто аз и ти сме техни клиенти с лошо качество на услугата която ни предоставят!

Аз съм сигурен че дори един мобилен интернет на кой да е клетъчен оператор с 3G ще бие този ADSL!!!

Най добре говори модема!
Влез си в модема със стандартните пароли, които са изтекли отдавна в интернет.
Виж данните за сигналите в модема, доста са красноречиви!

Съмнявам се WIndows 7 да сваля целия windows 10 за ъпгрейд. Явно от Майкрософт не могат да броят че са стигнали чак до windows 10.Иначе има няколко ненужни ъпдейта дето ще ги махна когато мога.

Connected WLAN devices:

0
2.4 GHz WLAN frequency band: On

2.4 GHz WLAN SSID:

Дай ми парола за вход. Потребителското име е ******

Цитат

passsss.jpg

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Толкова ли няма други доставчици с оптика в мазата в блока ти само вивакома ли са там еми да ти кажа те никога няма да монтират кутията защото ще си останеш само ти техен абонат . Защо не пускаш жалби до КЗП ?

егати как се гаврят заплатаджии

преди 2 часа, batman555 написа:

Дай ми парола за вход. Потребителското име е

passsss.jpg

Това за какъв рутер ?

преди 28 минути, adersa написа:

Толкова ли няма други доставчици с оптика в мазата в блока ти само вивакома ли са там еми да ти кажа те никога няма да монтират кутията защото ще си останеш само ти техен абонат . Защо не пускаш жалби до КЗП ?

Защото не подписвам аз с тях. Но окончателно следващ договор няма да има.
Преди подписване все обещават но няма резултат.

преди 4 часа, jhoro написа:

А-а-а-а-а-йде - още един разглезен. Забравихте едно време, когато предоставяха по 128 или 256 Kbps.  :grimace:

Ти пък...забравихте! Хората, които помнят  "едно време"  в този форум са малко на брой.

Авторе досега не си се обадил на Виваком, не си преинсталирал поне и се радваш на тая скорост?!

преди 14 минути, * СТЕФАН * написа:

Ти пък...забравихте! Хората, които помнят  "едно време"  в този форум са малко на брой.

Що бе - то не беше толкова отдавна - 2004 - 5 година.

Пък и ... нали не говорим за Dial-up Internet access ? (до 56 Kbps)

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 5 минути, jhoro написа:

Що бе - то не беше толкова отдавна - 2004 - 5 година.

Пък и ... нали не говорим за Dial-up Internet access ? (до 56 Kbps)

Ами да! И за тях говорим - Dial-up Internet access ? (до 56 Kbps) 2000 - та нататък вече беше като "злато".

Не е въпросът едно време какво е било, а днес как е и за какво си плащаме. ;)

преди 1 час, adersa написа:

Толкова ли няма други доставчици с оптика

Даа, те оптиките са като гъбите - има ги навсякъде...

преди 4 минути, Tanner Foost Foust написа:

Не е въпросът едно време какво е било, а днес как е и за какво си плащаме. ;)

Че аз откъде да знам - ти какво плащаш ?

Ние плащаме 5 кинта на месец + 17 за наета линия (телефонна). ADSL - 12 Mbps (реални - по договор 17)

Оптика имам, ама само на ... въздушната пушка..

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор
преди 13 часа, adersa написа:

Нямам думи направо. Кво да направя че имат проблеми с централния им сървър. Какво е КЗП

преди 6 минути, batman555 написа:

Какво е КЗП

https://kzp.bg/elektronna-forma-za-podavane-na-zhalba-signal

преди 53 минути, batman555 написа:

Нямам думи направо. Кво да направя че имат проблеми с централния им сървър. Какво е КЗП

Подай си жалба.

При първа възможност смени доставчика.

Ако искаш да имаш достъп до модема си, просто го остави без захранване, обади се на техен оператор, подай си заявка  за техници.
Като дойдат кажи че имаш проблеми с връзката и искаш да ти подменят модема и да проверят преносната среда. Поискай им паролата за достъп до модема за да можеш да си следиш стойностите на сигналите, при отказ им направи проблем че няма да подпишеш приемо-предавателният протокол или какъвто и да е протокол че са дошли при теб по заявка.
Също така че ще подадеш жалба и срещу тях че не си доволен от тях.

Ако мине номера мине. 

преди 25 минути, Tanner Foost Foust написа:

Подай си жалба.
При първа възможност смени доставчика.
Ако искаш да имаш достъп до модема си, просто го остави без захранване, обади се на техен оператор, подай си заявка  за техници.
Като дойдат кажи че имаш проблеми с връзката и искаш да ти подменят модема и да проверят преносната среда. Поискай им паролата за достъп до модема за да можеш да си следиш стойностите на сигналите, при отказ им направи проблем че няма да подпишеш приемо-предавателният протокол или какъвто и да е протокол че са дошли при теб по заявка.
Също така че ще подадеш жалба и срещу тях че не си доволен от тях.
Ако мине номера мине. 

Може да използваш и това приспособление (ако много си им сърдит)

Отмъщението на съседа - snimai.com.jpg    но ... когато е свързан само модема. Ще го подменят със сигурност.

Аз ако бях на негово място и ако разбера , че в моя блок нямат никаква оптика веднага им бия шута  и търся друга фирма :)

преди 28 минути, adersa написа:

Аз ако бях на негово място и ако разбера , че в моя блок нямат никаква оптика веднага им бия шута  и търся друга фирма :)

Не можеш веднага, има си договор и неустойки. Моментът на биенето на шута, както се изрази е след изтичане на договора, след като стане безсрочен, точно тогава имат практика да ти вдигат двойно месечният абонамент за да те принудят да сключиш отново договор за още две години като те примамват с двойни по ниски такси или тройни промоционални за половината период от договора или за няколко месеца. Обещават ти че ще ти пуснат оптичен нет и айпи телевизия любезните служителки само и само за да те зарибят. 
Аз не бих се вързал на подобни неща но много хора се връзват.

• Автор
преди 2 часа, adersa написа:

Самата ни държава е скапана.:mad:

преди 5 часа, batman555 написа:

Самата ни държава е скапана.:mad:

Аааа - по-полека. Като цяло в България, интернет достъпа и скоростите са много добри.
Аз нали казах - 22 - 23 паунда за "до 17 Mbps" - тоест 51 - 53 лева на месец

ако не си се оправил със скоростта?

......защо не пробваш да свалиш нещо от сайта на майкрософт, например и да видиш скоростта на сваляне. дай и един шоркът на таск менъджера.

преди 16 часа, jhoro написа:

22 - 23 паунда за "до 17 Mbps" - тоест 51 - 53 лева на месец

При толкова надник за час(е, може маалко по-малко) и това не е за оувъртайм и дриги екстрени ситуации...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.