Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 Ultimate

Featured Replies

• Автор

Едвам тегля файлове от интернет, пък какво остава за някакъв софтуер  за анализ на мрежата

Сам съм се набутал където не трябва

• Отговори 105
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 4.08.2016 г. в 22:07, jhoro написа:

Ние плащаме 5 кинта на месец + 17 за наета линия (телефонна). ADSL - 12 Mbps (реални - по договор 17)

Оптика имам, ама само на ... въздушната пушка..

Не е зле да я използваш, тая пушка :D

преди 1 час, batman555 написа:

Едвам тегля файлове от интернет, пък какво остава за някакъв софтуер  за анализ на мрежата

Сам съм се набутал където не трябва

Колко време ти остава до края на договора с тия олиговрени ?

• Автор

Днес им звъннах и говорих с оператор. Просто ми казаха че най-важното е да има интернет.:mad:

Казах и м че откъдето и да тегля скоростта е много ниска.  Но явно съм  се набутал където не трябва. Съмнявам се проблема да е в  софтуера ми. Няколко пъти минах с CCleaner

Няма по смешници големи от тия по разрови се из форумите като напишеш в гоогъл Виваком мнения да видиш , че не си единствения прецакан . Аз искам да пробвам оптичния им нет обаче ще ме зарибят с такъв договор , че няма да има отърване после . Просто не искат да влагат в добър софтуер и хардуер за да са доволни всички . Явно тия са мазохисти и вместо да изчистят проблемите си , да не викат хората на главите им те продължават и продължават :)

• Автор

Четох и разбрах цялата работа. Дори когато се свързах с оператора по телефона и те ми казаха че имало още МБ-ти за висока скорост, но като погледна с каква скорост тегля торенти направо се шашкам. Може би трябва да дочакам да започне другия месец че да се  презаредят МБ в пакета. А дотогава ще тегля със скорост която е характерна за времената 2003-2004 година.

http://offnews.bg/news/Ot-vas_67/Ot-parvo-litce-Vivacom-zakreposti-semejstvoto-mi-s-falshiv-dogovor_278595.html

С колко теглиш торенти?

http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

Аз ти предложих слагаш отметки и GO! И публикувай! Има програма да поправиме и ресетнеме интернета! Има боклуци които CCleaner не може да ги махне. И аз съм на Виваком и имам много бърз интернет!

Незнам с каква антивирусна си и стена. На мен Аваст ми бавеше интернета!

• Автор

Никаква антивирусна нямам. Имах AVG, но я затрих.

С колко тегля ли. Ами пише  - 30.7 КБ/s

Софтуера за торенти е BitTorrent

Ако проблема не е в доставчика не мога така да ти помогна! Ако е в него егати отговора ти е дал!

преди 7 часа, batman555 написа:

... но като погледна с каква скорост тегля торенти направо се шашкам.

Не смесвай достъпната скорост и скоростта с която се свалят данните от торента. Не се знае сиидъра - колко пуска в този момент.

Аве цакали са го с калпав договор с ОГРАНИЧЕНИ мегабайти за месец, после скоростта пада до такава че едвам да си провериш пощата. Ако не е този проблема оставя някой да ти се е закачил за рутера и да ти смуче от малкото което ти дават. 

на 30.07.2016 г. в 22:07, adersa написа:

Емо грешиш свестните доставчици имат такава система :P

Не, нямат!

на 1.08.2016 г. в 9:44, batman555 написа:

Имах впредвид че системата на стационарните е скапана. Набирам 123 и ми казват клавишите еди за какво си, натискам за връзка с оператор и ми съобщават грешна заявка ( нещо такова ). И преди съм го правил и отново нещо такова се получава. Вече всичко е на мобилни телефони.Сякаш съм се набутал където не трябва. Дори и първата такса си беше убийствена ( 50 лв ) , а още тогава ми казаха че не се взема нищо за инсталация, монтаж и т.н.

Дори и да дойдат. Ако кажат че бозата ми е скапана. Трябва да се извинявам или да им платя защото са дошли. 

А клиповече в Youtube ми вървят много бавно, а и качеството е все 144p

Човек, продължаваш да говориш глуости.. Обади се на 123 и поискай да ти направят демонстрацията на услугата. При теб ще дойде техник на Вивакон с негов лаптоп и ще ти покаже дали има проблем или не. Продължаваш да гадаеш. И сопкойно никой няма да ти взема пари или пък има правото да ти взема.

преди 12 часа, batman555 написа:

Четох и разбрах цялата работа. Дори когато се свързах с оператора по телефона и те ми казаха че имало още МБ-ти за висока скорост, но като погледна с каква скорост тегля торенти направо се шашкам. Може би трябва да дочакам да започне другия месец че да се  презаредят МБ в пакета. А дотогава ще тегля със скорост която е характерна за времената 2003-2004 година.

http://offnews.bg/news/Ot-vas_67/Ot-parvo-litce-Vivacom-zakreposti-semejstvoto-mi-s-falshiv-dogovor_278595.html

Чакай сега, я просто виж в договора какво използваш. Ако използваш мобилен интернет това вече си е съвсем нормално.

• Автор
преди 18 часа, jhoro написа:

Не смесвай достъпната скорост и скоростта с която се свалят данните от торента. Не се знае сиидъра - колко пуска в този момент.

Какви сийдър? Аз доста торенти пуснах и всички теглят бавно. И от нормален файл хостинтг ( софтуер, картинки и т.н. ) пак дърпам с много бавна скорост.

Става дума за мобилен интернет.

преди 47 минути, batman555 написа:

Какви сийдър? Аз доста торенти пуснах и всички теглят бавно. И от нормален файл хостинтг ( софтуер, картинки и т.н. ) пак дърпам с много бавна скорост.

Офф - човек, като започнете да ги дрънкате едни - от глупави по-глупави. Не се обиждай, ама не са ти ясни основните понятия ...

Интернет - "глобална система от свързани компютърни мрежи, която чрез стандартен комплект протоколи TCP/IP обслужва милиарди потребители по целия свят." Няма мобилен и не-мобилен интернет - интернет е един. Ти имаш мобилен достъп до интертет.

Говориш за торент клиент, а не знаеш какво е сиидър.
Принципно информацията стои на 2 места - на сървър и на лична машина. При сървъра - просто го достъпваш и изтегляш - копираш на твоята машина нужната информация. Там скоростта зависи от параметрите на самия сървър, натовареността и доколко е прогнозирано правилно.
При p2p (peer-to-peer - партньор към партньор) достъп - информацията е на някакъл локален сторидж, на личен компютър. Последством торент клиента ти даваш заявка тази информация да бъде споделена с теб. Но е много вероятно в същото време собственика да си ползва машината за друго, да получава друга информация или просто да притежава част от нужното на теб инфо. По тези и други причини се налагат ограничения на скоростта на качване (upload). От там и твоя download е бавен.

Конкретно за мобилния достъп - допълнително могат да влошат нещата фактори като слаб сигнал, претоварена мрежа, бавна технология - ако не си с 4G (LTE), а с 3G (UMTS), 2,5G (EDGEили даже 2,5G (GPRS).

на 17.08.2016 г. в 14:06, batman555 написа:

Като не можеш да изтеглиш нищо през мобилния достъп - изтегли го на някоя стационална машина и го метни с кабел, карта памет или нещо друго.

• Автор

Знам какво е сийдър. Преди време с другия доставчик доста неща си смъквах от популярния сайт ***. Наблягах повече на теглене на филми, картинки и музика.

Прикачвам лог от MiniToolBox.

MTB.txt

Понеже казваш

на 24.08.2016 г. в 16:01, batman555 написа:

виж, сам си стигнал до извода

на 23.08.2016 г. в 13:41, batman555 написа:

Дори когато се свързах с оператора по телефона и те ми казаха че имало още МБ-ти за висока скорост, но като погледна с каква скорост тегля торенти направо се шашкам. Може би трябва да дочакам да започне другия месец че да се  презаредят МБ в пакета. А дотогава ще тегля със скорост която е характерна за времената 2003-2004 година.

Просто мобилния интернет (3G или 4G) трябва да го ползваш по-икономично. Когато и където има възможност - free Wifi.

• Автор

Може би  системата им е скапана. Съобщиха ми че остават още МБ от високата скорост, но кой знае защо аз тегля с много ниска. Ами ще чакам и толкова.Но поне мога си проверявам фейсбуук, емейл и други дреболий.

test123456789.png

Аз рядко използвам мобилен нет принципно когато съм извън града я на село я на море където трудно се намира free wi fi . Миналата седмица бях на албена за 2 дни поръчах си чрез смс на теленор  пакет 600 мб мобилен останах многоо доволен нищо общо с старата им мрежа глобулската . Точно за 2 дни ми стигнаха мб четох си калдата , новините , фаце , радио онлайн слушах дори когато ги изхабих 80 % скоростта пак си беше на макс а не както преди . Става дума за 3G .Скоро ми свършва договора и мисля за оферта безплатни мин + мобилен нет :)

• Автор

Все пак ми прегледайте лога от MiniToolBox

MTB.txt

Ъпдейтва ли се Windows-a или си го спрял? Драйвери си свалял от сайта на MSI? Какво имаш на AVG и я спри защитата? Загуби не видях да има. Много каталист контрол центрове имаш. За пръв път виждам такова нещо.

Чистиме първо и после поправяме интернета:

https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Стартираш и scan а като приключи clean. Ще поиска рестарт. Лога ще се отвори на десктопа.

https://www.malwarebytes.com/junkwareremovaltool/

Стартираш и ще те подкани да натиснеш който и да е клавиш. Остави го и като приключи ще се отвори лога пак там.

https://www.nicolascoolman.com/fr/download/zhpcleaner-2/

Telecharger е даунлоад.Стартираш и scan и като приключи натисни report без и публикувай лога.

Браузърите ще станат като нови.

• Автор

Какво е каталист контрол  центрове?„

Спрях ъпдейтите  и виж снимката. -http://picbg.net/img.php?file=84efb25a183b431b.jpg

Първата програма ще я погледна довечера. А последната явно линка е грешен.

Junkware Removal Tool сканира всичко и ето го лога - http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=40470859951665025765

ПС. Пуснах да се тегли лайв дистро на линукс дистрибуцията SLAX и с нейна помощ ще видя кое не е наред. Ако я стартирам като Лайв и нета върви бързо значи реално погледнато може проблема да е в самия Windows 7. Скоростта на теглене е смешна направо.

slax.jpg

Редактирано от batman555 (преглед на промените)

• Автор

И от линукс дистрото SLAX интернета е доста бавен. С други думи проблема е в интернет доставчика.

Но ще видя дали след няколко дни ще се презаредят новите МБ в пакета.Ако не стане  значи яко са ме преебали

Временни файлове а другите два инструмента? От линукс не разбирам, ти обади ли се на доставчика и какво ти казаха? По кабел ли идва към теб или флашка са ти дали?

Аз не видях лан драйвер! Оттук ли ги свали?:

https://www.msi.com/Laptop/support/CR630.html#down-driver&Win7 32

И виж по спецификациите това ли е твоя лаптоп че трудно се ориентирам в сайта. Към драйвера на АМД е каталиста.

на 29.07.2016 г. в 23:23, batman555 написа:

.На Виваком съм. На модема пише Huawei и има антенка свързана към него. Само един компютър използва интернета, но на модема има още един порт.

Аха!

AVG Technologies CZ, s.r.o.) - виж това в програми и компоненти и го деинсталирай. Може и да няма нищо и пусни този инструмент.

http://files-download.avg.com/util/tools/AVG_Remover.exe

• Автор

https://www.msi.com/Laptop/support/CR630.html

Прилича на този модел, но има различен цвят, но спецификациите са същите. Според мен проблема не е в софтуера, а е в интернет доставчика.Пробвах нет от линукс дистрото Ubuntu MATE и резултата е смешен. Но и самия Windows 7 ми прави проблеми с нета и все трябва да отстранявам проблеми.

Устройство - 8896129Z.jpg

Антена - 8896131s.jpg

• Автор

Скоростта се вдигна и съм доволен, но има още какво да се желае.

test1234444444444444444444444444444444444.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.