Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 Ultimate

Featured Replies

Имам инсталиран Windows 7 Ultimate на компютъра. Проблема е че се оказа поредната боза, която рано или късно се вкисва ( разваля искам да кажа ). Оправих това онова, но интернета ми е много слаб. А всъщност от интернет доставчика ми обещаха доста бърз.Всичко стана мазало ( регистри, системни библиотеки  и т.н.)

Дайте ми съвет 

5513601453.png

• Отговори 105
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Докога трябва да се обяснява, че Speedtest не е гаранция за скорост. На кой доставчик си? Как идва интернета до теб. Колко компютъра използват интернета?

• Автор

SpeedTest според мен е най-добрия избор. Ако знаеш нещо друго предложи.

На Виваком съм. На модема пише Huawei и има антенка свързана към него. Само един компютър използва интернета, но на модема има още един порт.

Нямаш ли някакво друго устройство /лаптоп, телефон/, с което да тестваш интернета - просто за да изолираш проблема - дали е в компютъра или наистина в интернета.

Редактирано от toc (преглед на промените)

• Автор

Имам един малък Нетбуук, но не зная къде съм го сложил.

Другия вариант е да се обадя на поддържката на вивакома и да видят за какво става дума. Дали е при мен или при тях проблема.

А може и в Windows 7 да е проблема

Редактирано от batman555 (преглед на промените)

http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

Изтегли този инструмент и сложи отметките навсякъде и дай GO!

Като свърши публикувай лога. Ако проблема не е в доставчика ще видиме има ли боклуци и ще поправиме интернета.

преди 17 часа, Емил Костов написа:

Докога трябва да се обяснява, че Speedtest не е гаранция за скорост. На кой доставчик си? Как идва интернета до теб. Колко компютъра използват интернета?

Емо просиш си го за бисерите си :D А защо автора на темата се занимава с тия вивакомци то си личи по скороста , че си на адсл им толкова ли в твоя град няма доставчици с оптика да се пуснеш на там не говоря за оптика до дома оптика до сградата пак ще ти върши чудесна работа с нета :)

преди 3 минути, adersa написа:

А защо автора на темата се занимава с тия вивакомци то си личи по скороста , че си на адсл им толкова ли в твоя град няма доставчици с оптика да се пуснеш на там не говоря за оптика до дома оптика до сградата пак ще ти върши чудесна работа с нета :)

Даже не е задължително да е оптика - доста доставчици предлагат прилични скорости по ЛАН.

преди 9 минути, jhoro написа:

Даже не е задължително да е оптика - доста доставчици предлагат прилични скорости по ЛАН.

Когато шахтата е опасана с оптика и с качествен медия конвертор тогава може да говорим за високи скорости по лан а дали е оптика до сградата или до дома за мене разлика няма питах мои приятели които имат оптика до дома от бергон , че то разлика с лана почти няма е да като спре някъде тока по трасето няма да ти се намали скоростта или нета пък да спре .

Аз само констатирах.

Колкото до скоростите - не можете да се оплаквате (повечето, които сте в България) - ела да видиш какво е:

• оптика има само хипотетично - в твоя квартал няма;
  • другия вариант е ADSL - вярно, през няколко уж-провайдъра, но все от един доставчик. План 17 Mbps - реално под 10 не пада, ама и над 12 зор се вдига.
преди 42 минути, adersa написа:

Емо просиш си го за бисерите си :D А защо автора на темата се занимава с тия вивакомци то си личи по скороста , че си на адсл им толкова ли в твоя град няма доставчици с оптика да се пуснеш на там не говоря за оптика до дома оптика до сградата пак ще ти върши чудесна работа с нета :)

Пак ще кажа, че speedtest не е никаква гаранция за скорост, а ти може да ме поставиш където пожелаеш. Пак ще питам постващия на кой доставчик е, колко компютъра има и как идва свързаността до него. ADSL си е ADSL.

• Автор

MiniToolBox лог. Прикачих файла.

MTB.txt

На Виваком съм.Да, имам стационарен. Дори и телевизията ми е към Виваком.

• Автор

При мен устройството не е бяло, а е черно.Има общо 5 лампички. Само антенката ми е бяла.

Според мен лога ще покаже кое трябва да се барне.

https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Стартираш и даваш Scan като свърши Clean. Като приключи ще поиска рестарт. Ще се отвори лога и го публикувай.

След това този инструмент:

https://www.malwarebytes.com/junkwareremovaltool/

Стартираш го и щете подкани да натиснеш кой да е клавиш но спри антивирусната. Безплатната AVG ли е?

Също ще се отвори лога като приключи и го публикувай.

https://www.nicolascoolman.com/fr/download/zhpcleaner-2/

А с този само Scanner бутона натискаш и като приключи Report бутона и ще се отвори лога.

Няма прокси уж и хост файла е наред но да видиме.

С minitoolbox флъшнахме DNS а загуби не видях да има.

преди 45 минути, batman555 написа:

MiniToolBox лог. Прикачих файла.

MTB.txt

На Виваком съм.Да, имам стационарен. Дори и телевизията ми е към Виваком.

Телевизията ти DTH  ( с антена ли е) или IPTV ( през интернет свързаността)?

Telecharger е даунлоад за последния инструмент.

SCM 15.016.01221 Какво е?

Незнам защо Microsoft Office Suite Service Pack 3 го повтаря доста пъти. Имаш ли проблеми с уърд ексел и т.н?

• Автор
преди 11 минути, Емил Костов написа:

Телевизията ти DTH  ( с антена ли е) или IPTV ( през интернет свързаността)?

Телевизията ми е с чиния. Имам свързани към чинията два телевизора. С други думи на два приемника съм и съответно плащам повече.

Цитат

SCM 15.016.01221 Какво е?

Незнам защо Microsoft Office Suite Service Pack 3 го повтаря доста пъти. Имаш ли проблеми с уърд ексел и т.н?

SCM е някакъв софтуер за управление на системата. Но май съм го затрил и не работи правилно.

Ексела ми работи добре. Може би има някакви ъпдейти свалени от мрежата

преди 2 минути, batman555 написа:

Телевизията ми е с чиния. Имам свързани към чинията два телевизора. С други думи на два приемника съм и съответно плащам повече.

Добре, това означава, че не ти минава през АДСЛ-а. Сега този Speedtest с кабел ли го правиш или през безжичната връзка?

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Добре, това означава, че не ти минава през АДСЛ-а. Сега този Speedtest с кабел ли го правиш или през безжичната връзка?

Какъв кабел? Просто отварям  http://www.speedtest.net/ и стартирам теста.

1. Обади се на 123 и ги помоли да направят проверка на линията и капацитета. Може да има там проблем.

2. Ако има възможност извикай твой познат с лаптоп да дойде при теб и да провери как е свързаността.

3. Ако не си съгласен може да помолиш от Виваком да дойдат да ти направят демонстрация на услугата.

Ето ти няколко неща, които е трябвало да направиш веднага,

Ъъъъ по принцип за тази цел системата им трябва да извести  че има проблем по трасето а не да чакат на клиента да им каже .

• Автор
преди 50 минути, adersa написа:

Ъъъъ по принцип за тази цел системата им трябва да извести  че има проблем по трасето а не да чакат на клиента да им каже .

Едва ли имат толкова акъл в главите че да направят подобна система. Абе с една дума всеки сам да се оправя.

Писах им в страницата им във Facebook. Надявам се че ще ми отговорят.

преди 2 часа, adersa написа:

Да бе да - ще почакаш. Скоростта може да ти падне по много дребни причини - лоши връзки, нагорели/окислени контактни пластини на RJ45 и RJ14 накрайниците и/или буксите на сплитера и рутера. Недобър монтаж на телефонния кабел спрямо силови и други слаботокови инсталации. 

@batman555 - най-добре поискайте да дойде техник и да тества (евентуално поправи) линията. Само от подобни действия, при мен преди време, отчетената от Speedtest (с всичките резерви) скорост, се промени повече от два пъти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.