Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 Ultimate

Featured Replies

преди 3 часа, adersa написа:

Ъъъъ по принцип за тази цел системата им трябва да извести  че има проблем по трасето а не да чакат на клиента да им каже .

Не се знае дали проблема е по трасето или е при постващия! Този Speedtest нищо не означава.

• Отговори 105
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, batman555 написа:

Едва ли имат толкова акъл в главите че да направят подобна система. Абе с една дума всеки сам да се оправя.

Писах им в страницата им във Facebook. Надявам се че ще ми отговорят.

Къде си писал бе човек. Звънни на 123 и си кажи проблема. Толкоз ли е трудно. Операторите не ядат хора. И няма как да се направи система да известява, че имаш проблем с услугата. Затова е даден безpлатен телефон 24/7. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Цитат

Оправих това онова, но интернета ми е много слаб. А всъщност от интернет доставчика ми обещаха доста бърз.Всичко стана мазало ( регистри, системни библиотеки  и т.н.)

Обясни какво си правил?

преди 23 часа, Емил Костов написа:

Докога трябва да се обяснява, че Speedtest не е гаранция за скорост. На кой доставчик си? Как идва интернета до теб. Колко компютъра използват интернета?

Емо, съгласен съм с това.

Ама показаното от питащия

преди 23 часа, batman555 написа:

5513601453.png

излиза от всякакви граници.

PS. в първия момент не обърнах вничание на картинката - понеже не съм се блокирал рекламите и ми излизат най-различни картинки.

преди 14 минути, jhoro написа:

Емо, съгласен съм с това.

Ама показаното от питащия

излиза от всякакви граници.

PS. в първия момент не обърнах вничание на картинката - понеже не съм се блокирал рекламите и ми излизат най-различни картинки.

От никакви граници не излиза. Нормално е при АДСЛ като услуга. Споделянето е 1-12 мисля. А и не се знае къде точно е проблема.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

От никакви граници не излиза. Нормално е при АДСЛ като услуга. Споделянето е 1-12 мисля. А и не се знае къде точно е проблема.

Ако Up-а е поносим, Down-а е никакъв ... И аз съм бил 8-9-10 години на ADSL - такива скорости бяха мноооого отдавна - при пакет "... до 256 К"

Ако при тест му показва, че Down e 2-3 Mbps - при пакет до 10 или 15, или 20 Mbps (щото те ти променят цифрите в договора, ама не бутват инфраструктурата ...) - може да се съглася.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 3 минути, jhoro написа:

Ако Up-а е поносим, Down-а е никакъв ... И аз съм бил 8-9-10 години на ADSL - такива скорости бяха мноооого отдавна - при пакет "... до 256 К"

Не гледай тъпия speedtest. Я си представи например, че безжичната му мрежа е свободна и се е закачило всичко живо на нея? Освен това го помолих да се обади на 123. Ако има проблем по линията е нормално модема да мина на ниска сморост, за да коригира. Така може само да гадаем.

току що, Емил Костов написа:

Не гледай тъпия speedtest. Я си представи например, че безжичната му мрежа е свободна и се е закачило всичко живо на нея? Освен това го помолих да се обади на 123. Ако има проблем по линията е нормално модема да мина на ниска сморост, за да коригира. Така може само да гадаем.

Лайк.

• Автор
преди 18 минути, Емил Костов написа:

Отзад на рутера ( модема ) има WIFI key, но се съмнявам да са го налучкали съседите. В понеделник вече ще звънна на 123 щото тогава  ще са на работа.

Иначе има още няколко сайта за отчет на скоростта. Показват подобни стойности като Speedtest. Смешно е направо, а съм платил за добра скорост.

http://www.bandwidthplace.com/

http://speedof.me/

Другия вариант е просто самата боза ( Windows 7 ) да прави проблеми. Когато оправя проблема ще си смъкна едно Ubuntu и ще си гледам кефа. Сега ако се опитам да изтегля Ubuntu ще ми трябва май 1 седмица...:shock11:

преди 52 минути, batman555 написа:

Отзад на рутера ( модема ) има WIFI key, но се съмнявам да са го налучкали съседите. В понеделник вече ще звънна на 123 щото тогава  ще са на работа.

Иначе има още няколко сайта за отчет на скоростта. Показват подобни стойности като Speedtest. Смешно е направо, а съм платил за добра скорост.

http://www.bandwidthplace.com/

http://speedof.me/

Другия вариант е просто самата боза ( Windows 7 ) да прави проблеми. Когато оправя проблема ще си смъкна едно Ubuntu и ще си гледам кефа. Сега ако се опитам да изтегля Ubuntu ще ми трябва май 1 седмица...:shock11:

Стига си гадал. Като се обадиш на 123 ще се разбере! И това не е рутер, а модем. Има разлика.

• Автор

Звъннах на 123, подканиха ме да натисна 5 за да се свържа със сътрудник. Обаче даде грешка. И това няколко пъти.

Eто съобщението което получих по Facebook

Здравейте, при подобни проблеми с услуги предоставяни от VIVACOM е необходимо да се свържете с отдел Обслужване на клиенти на телефон 123 / 0700 17 000 за да бъде извършена своевременна проверка. В случай на необходимост, технически екип ще посети адреса Ви.

преди 2 часа, batman555 написа:

Звъннах на 123, подканиха ме да натисна 5 за да се свържа със сътрудник. Обаче даде грешка. И това няколко пъти.

Продължавай в същия дух - в един момент ще се свържеш. Може би в работен ден ще е по-успешно.

• Автор

Имах впредвид че системата на стационарните е скапана. Набирам 123 и ми казват клавишите еди за какво си, натискам за връзка с оператор и ми съобщават грешна заявка ( нещо такова ). И преди съм го правил и отново нещо такова се получава. Вече всичко е на мобилни телефони.Сякаш съм се набутал където не трябва. Дори и първата такса си беше убийствена ( 50 лв ) , а още тогава ми казаха че не се взема нищо за инсталация, монтаж и т.н.

Дори и да дойдат. Ако кажат че бозата ми е скапана. Трябва да се извинявам или да им платя защото са дошли. 

А клиповече в Youtube ми вървят много бавно, а и качеството е все 144p

Редактирано от batman555 (преглед на промените)

• Автор

Hiren's.BootCD.15.2.iso пуснах да се тегли и явно ще чакам 12 часа. Ще го запиша на диск и ще видя къде е проблема. Доколкото знам в диска има някаква ограничена версия на WinXP за диагностика.

Да и на мен ми се е случвало като бях на Powernet да не зацепва от стационарния телефон. Не каза какво си ръчкал по уиндоуса!

• Автор

Всичко ръчках. Бая филми и програми изтрих. Но явно самия нет е преебан и ще си остане така. Смешно е направо.

А за стационарния нямам думи. Не зацепва и толкова.

hiren.jpg

Аз ти предложих какво да направиш! Чудя се не съм бил в такава ситуация или имам нет или нямам! Ако е от доставчика няма как да помогнеме да! И тря от джи ес ем да се обадиш. На стационарния няма ли бутон pulse или tone?

• Автор

Явно са оправили проблема. От няколко часа тегля добре.

ping.png

преди 1 час, batman555 написа:

Явно са оправили проблема. От няколко часа тегля добре.

ping.png

Човече  ти мазохист ли си ? ти знаеш ли на мене и за секунда да ми падне така скоростта като правя трансфер изпадам в еуфория  как се кефиш на такава скорост незнам ...

преди 2 минути, adersa написа:

Човече  ти мазохист ли си ? ти знаеш ли на мене и за секунда да ми падне така скоростта като правя трансфер изпадам в еуфория  как се кефиш на такава скорост незнам ...

А-а-а-а-а-йде - още един разглезен. Забравихте едно време, когато предоставяха по 128 или 256 Kbps.  :grimace:

Абонат съм на виваком от доста години, защото не аз решавам но това е друга тема.

Ползвам ADSL-а им!
Имат оптика под прозореца ми но така и не ми пускат, защото съм единствен абонат в сградата, трябвало да монтират комуникационна кутия на входа на първи или втори или някой си етаж по съответните техни стандарти, бла бла бла...
Пускал съм 5 заявки и на нито една не реагираха за 2016-та!
Скоростите при ADSL и особено на виваком са динамични!
Може да имаш килобити в секунди в еди си колко часа за еди си колко минути, можеш и да имаш мегабит в секунда, няколко мегабита в секунда или до 10 мегабита в секунда.
В зависимост от пакета за който си плащаш могат да бъдат скоростите различни.
Чел съм че по ADSL могат да се постигнат и 20 мегабитови скорости но това е друга тема, аз лично никога не съм постигал повече от 10, най често имам 5 мегабита.

Та присъединявам се към предходните постове, освен спийд тестове се проверяват още неща.

Модемът наред ли е?
Мрежовият кабел наред ли е?
По уаерлес как са скоростите?
През различните портове на модема как са скоростите?
Мрежовата карта наред ли е?
Операционната система дали не изразходва подозрителен трафик?
Няколко команди за трабълшутинг  на мрежови проблеми, както и проследяване на някои по специфични мрежови детайли.

При мен лично проблемите са в остарялата ADSL технология и като цяло преносната среда, телефонна линия от преди 13 години...
След 8 години на служба на техният ZTE модем, вече портовете които имам ми дават различни скорости...а един даже си е заминал тотално.
Само по уаерлес вдигам високи скорости.
В локалната ми мрежа също имам слаба производителност.

Та при първа възможност си смени интернет доставчика!
Не съм доволен от тях!
Дори съм бил на интервю за работа при тях, останах разочарован!
От отношението както към служителите им, кандидатите им също така и към клиентите им!

Може в някои райони и региони да предлагат качествени услуги и да са учтиви, но в същото време в други региони нещата са ужасни!

Имал съм възможността да тествам доста други доставчици и нещата са къде по добре 100 пъти при 100 мегабитови скорости, оставете 100 ами дори 30, 50 или всичко което е над 20 мегабита е много по добре от тези 5 мегабита....!
Да не говоря колко е слаб уплоада.......
Да не говоря че често трябва да оставям слушалката на телефона отворена за да не ми се губи DSL-a...

За това ползвам други доставчици по уаерлес в обсега ми и вдигам скорости от 30 мегабита, а имам кабелен интернет с 5 мегабита..

Това си е мазохизъм!

Аз ще изчакам договора да свърши и край а до тогава съм си намерил решение ;)

А какво ще направиш ти зависи от теб!

Но има доста абонати които са се примирили с лошото качество на услуги която тази телекомуникационна компания предлага!

В интервюто на което съм бил, лице с директорски пост във виваком гордо заяви че имат 4 милиона абонати. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 29 минути, Tanner Foost Foust написа:

Абонат съм на виваком от доста години, защото не аз решавам но това е друга тема.

Операционната система дали не изразходва подозрителен трафик?

И това е възможно. Windows 7 да изразходва подозрителен трафик. За какво и е? Надявам се  утре да стане още по  бърз

преди 1 минута, batman555 написа:

И това е възможно. Windows 7 да изразходва подозрителен трафик. За какво и е? Надявам се  утре да стане още по  бърз

А какво казва рутера по въпроса?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.