Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търсят се стари компютри, телефони, таблети, телевизори, лаптопи и др.

Featured Replies

• Автор

ЪПДЕЙТ ПО ТЕМАТА:

Избранници за дарение на телефона, който ще бъде изпратен към тях до 3 дни: Любомила Николова - 0895 799 449 от гр. София

СПИСЪК ЧАКАЩИ - посредници:

В списъка са САМО хора, които познават семейства или бедни деца, с които можете да се свържете и чрез тях да разберете повече за нуждаещите се. В този списък няма директно търсещи а само посредници!

Антоанета Миронова, тел. 0878617963 ; Милен, тел.: 089 761 1503 ; 

СПИСЪК ЧАКАЩИ

В този списък са данни за директна връзка с нуждаещи се:

Vasilka Georgieva 0877314312

Старият списък не съм го публикувал, тъй като мина доста време и доста от координатите ги изпозагубих, за това правя нов!

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 56
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

За коледа успях да зарадвам момче инвалид от град София живеещ в бедно семейство. Писа ми съседката на майка му, след което майката  ми върна имейл вече от мобилния телефон, който беше дарен, като пожелах момчето да бъде снимано от жената която се свърза с мен. Много съм щастлив :) 

ПС: На снимката от Еконт бележката съм прикрил номера и името на Жена ми, тъй като този път тя пращаше и ги е пуснала без да иска от нейно име, другото ...... ясно е защо :)  

15801575_1190118184370029_2114990223_n.jpg  

без име.PNG

20161229_161055.jpg20161229_161216.jpg

Редактирано от algor (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Здравейте,

ами да се похваля и аз, днес оставих три лаптопа в центъра за временно настаняване "Равен старт" на фондация Света Анна във Варна.

Машините бяха Toshiba Satellite Pro P100, Samsung NP-R700 и HP EliteBook 2710p - стари, но златни :))

В доста лошо състояния бяха, но горе долу ги постегнах. 

На първите два им смених термопастата, вдигнах оборотите на вентилаторите и свалих херците на единия видео чип, за да не горят видеокартите (все пак 7600 и 8600GT, баш от онова време дето всички горяха).

На третия му сложих едно липсващо копченце "H" от Fujitsu-Siemens и го дадох с една флашка с няколко Линукс-дистрибуции, понеже му липсваше zif-хардът (АКА бялата лястовица на persistent storage-a ;). За браузване, офиси и такива неща е идеален, даже бачка доста бързо, понеже всичко се зарежда на рамта...

Та препоръчвам на всеки, който има бачкащи стари машини, да се поинтересува къде има нужда от компютри и да дари по нещо. Голямо удовлетворение носят такива макар и дребни неща.

Бонус картинка 1: Направи си сам - мод на охлаждане за Samsung NP-R700, пробити дупки за взимане на въздух под вентилатора, и два радиатора, залепени с Arctic Alumina директно върху радиатора над видео чипа.

18516595_1758814980797198_858943517_o.jpg

P100.jpg

IMG_20170409_191303.jpg

Редактирано от Yanko Georgiev
грешчица правописна ;) (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Такаа..., бях позабравил че форума е жив, докато @haidukpikaso не ме подсети със залипсвалия ми негов ''позитивизъм''.

Тук да отговоря на негов коментар: Преместих се от Несебър в гр. Стамболийски и от няколко месеца момента се боря да с икупя някоя съборетина около Пловдив за около 7 до 9 000 ( не ми казвайте, че е невъзможно НАЯСНО СЪМ с това, но имам надежда, просто не коментирайте това, толкова пари имам, с толкова купувам, възможност за друго НЯМА, ако някой смята да ми се подиграва, да дойде на мое място или да помогне! ). Та като цяло скоро бито съм се занимавал с дарения нито с нищо, не са и пристигали никакви компютри де. Дори господата от форума, които обещаха, че ще помогнат си останаха само с написаното, неказано обещание....

Както и да е.....

Очаквам, голямо дарение от фирма, която разчиства офисите си в София. ДАЙ БОЖЕ, това кеото сме уговорили с техния представител да стане реалност, ще има за доста дарения.  Вероятно ще търся някой да помогне с транспортирането от София до Стамболийски и тъй като в офиса толкова техника няма да се побере, най-вероятно ще се закара в жилището където живеем и дори на още едно място, защото е наистина много.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Дългоочакваното находище пристигна! Благодаря искренно много на г-н. Пламен Георгиев, който в случая беше представител на фирма и уреди това ,както и сам той предложи. Благодаря и на цялата фирма, собственика и екипа! Искренно готини хора!

Компютри повече не набирам, имам за дарение за доста време напред. НО, тъй като от всичко има само 3-4 работещи монитора, като последния е съмнителен, останалите не подлежат на ремонт дори и за части не стават. Доста от компютрите не са в режим за работа, от всичките също около 3-4 са в готовност с някои дребни неща, които ще осигуря за да работят и два напълно готови за работа. 

Останалите компютри се нуждаят от процесори, рам памети, и захранвания. Изброих над 15 компютъра за нужда от захранване, останалите работи са малко и мисля, че ще мога да им изровя.

В обобщение ми трябват само монитори и захранвания за напред.

ПС: УТРЕ ЩЕ НАПРАВЯ РЕДАКЦИЯ НА ТОЗИ ПОСТ С ФИРМАТА И ДРУГИ ДЕТАЙЛИ

21191150_1638081126211204_809899760_o.jpg

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Тъй като закъснях с редакцията, добавка:

Фирмата, която предостави компютрите: Аутотехника ООД - посредника, който уреди всичко се казва Пламен Георгиев, който е служител на фирмата. За контакти: http://www.autotechnica.bg

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.