Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анкета: коя операционна система на Microsoft е ваш фаворит?

Анкета ,коя операционна система на Microsoft е ваш фаворит? 53 гласували потребители

1. 1. Интересно ми е коя ОС на Microsoft е най-предпочитана и защо? (По-стари ОС от ХР не смятам ,че някой все още използва и считам ,че не е нужно да добавям)

• Windows XP
      3%
    • Windows Vista
      0%
      0
    • Windows 7
      46%
    • Windows 8.1
      23%
    • Windows 10
      26%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Интересно ми е коя ОС на Microsoft е най-предпочитана и защо? (По-стари ОС от ХР не смятам ,че някой все още използва и считам ,че не е нужно да добавям) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Голям таралеж в гащите си сложи приятелю. Освен това трябва да направиш опция за повече от един избор.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Голям таралеж в гащите си сложи приятелю. Освен това трябва да направиш опция за повече от един избор.

Защо таралеж в гащите? Аз не търся спор или нещо подобно ,просто ми стана интересно ,коя е най-предпочитаната ОС на Microsoft. Често виждам хората да искат препоръки на тази тема.

А защо да има повече от 1 избор? Човек може да ползва няколко устройства с различни ОС на Microsoft (както в моя случай) ,но все една ще му е фаворит по една или друга причина. 

преди 4 минути, Soviet Soldier написа:

Защо таралеж в гащите? Аз не търся спор или нещо подобно ,просто ми стана интересно ,коя е най-предпочитаната ОС на Microsoft. Често виждам хората да искат препоръки на тази тема.

А защо да има повече от 1 избор? Човек може да ползва няколко устройства с различни ОС на Microsoft (както в моя случай) ,но все една ще му е фаворит по една или друга причина. 

Ще разбереш защо е таралеж като утре сутринта се посъбудят потрeбителите на форума, а въпроса за повече от един избор е ясен. Аз примерно използвам 2 версии на Windows, даже три. Windows XP и Windows 7 (32/64).

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Ще разбереш защо е таралеж като утре сутринта се посъбудят потрeбителите на форума, а въпроса за повече от един избор е ясен. Аз примерно използвам 2 версии на Windows, даже три. Windows XP и Windows 7 (32/64).

Ооо несъмнено ще се намери ,за какво да бъда критикуван относно анкетата. Хора всякакви.

Колкото до ХР и аз го ползвам на старата ми (резервна) конфигурация. Може да се постави и друга ОС ,но хардуера е слаб и ХР е най-добрия избор. На компютъра ,който ползвам в момента ,съм с 64 битов 8.1. Обмислях и вариант да инсталирам 10 ,но при положение ,че 8.1 напълно ме устройва ,се отказах от идеята за 10-ка. 

преди 11 минути, Емил Костов написа:

А аз ползвам Linux

преди 3 минути, acnekt написа:

А аз ползвам Linux

Тогава що щеш в тая анкета? И аз съм за множествен избор на ОС в анкетата.

току-що, ExaFlop написа:

Тогава що щеш в тая анкета? И аз съм за множествен избор на ОС в анкетата.

Как е формулиран въпроса? Коя система на Microsoft  е Ваш фаворит. А и чакам да пусне автора други системи.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Аз пък работя с каквото дал ... който дава.

Колкото до коментара, че "По-стари ОС от ХР не смятам ,че някой все още използва" - мотка се из дома една щайга - нищо повече от 98 не поема. И с такова се ползва.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 2 минути, acnekt написа:

Как е формулиран въпроса? Коя система на Microsoft  е Ваш фаворит. А и чакам да пусне автора други системи.

Е, го, те - първият таралеж. От кога Linux е ОС на Microsoft? Явно съм пропуснал...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Е, го, те - първият таралеж. От кога Linux е ОС на Microsoft? Явно съм пропуснал...

Хубаво, че ми каза. Аз не знаех, че Линукс не е на Майкрософт. Все мислих, че има нещо общо с Линус

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Явно съм пропуснал...

Лошо Седларов, лошо ...

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Аз пък работя с каквото дал ... който дава.

Колкото до коментара, че "По-стари ОС от ХР не смятам ,че някой все още използва" - мотка се из дома една щайга - нищо повече от 98 не поема. И с такова се ползва.

А с каква цел се ползва подобна машина? Модерен браузер изобщо може ли да се инсталира на 98? Какви са характеристиките на този компютър? Аз подобна ОС не съм виждал от поне 10г. Иначе помня времената ,когато играех Age of Empires на машина с такава 98. 

преди 5 минути, acnekt написа:

чакам да пусне автора други системи.

Което явно няма да се случи, защото не го интересуват според отговорите му. А и според темата. А ти не се съобразяваш с желанието му и неуважително продължаваш да мажеш в темата му.

току-що, ExaFlop написа:

Което явно няма да се случи, защото не го интересуват според отговорите му. А и според темата. А ти не се съобразяваш с желанието му и неуважително продължаваш да мажеш в темата му.

Сякаш няма други потребители. Какво, да направим ние които ползваме Линукс. 

току-що, acnekt написа:

"Ние не пикаем във вашите пепелници! Затова, моля, не хвърляйте фасове в нашите писоари!"

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

А с каква цел се ползва подобна машина? Модерен браузер изобщо може ли да се инсталира на 98? Какви са характеристиките на този компютър? Аз подобна ОС не съм виждал от поне 10г. Иначе помня времената ,когато играех Age of Empires на машина с такава 98. 

Най-накратко казано - електронна пишеща машина.

За модерен браузър - НЕ, за много други неща - също, но офис пакета си работи и това стига.

Параметри (доколкото си спомням) - чист Пентиум 133 MHz, 32 MB RAM, 2,5 GB HDD ... ей такива неща.

преди 3 минути, acnekt написа:

Споко бе, ша си пусним и нии една тема.

Както виждаш Soviet Soldier вече станаха доста коментари, а анкетата не се попълва. Сега усещаш ли таралежа в гащите ;)

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Както виждаш Soviet Soldier вече станаха доста коментари, а анкетата не се попълва. Сега усещаш ли таралежа в гащите ;)

А като се събудят и останалите Linux потребители... Темата ще стане на мармалад, точно като темата на Росен "Windows или Linux".

преди 1 минута, niki292002 написа:

А като се събудят и останалите Linux потребители... Темата ще стане на мармалад, точно като темата на Росен "Windows или Linux".

Така е да!

След любимата ми и до сега уиндоус2000профешънъл бях принуден да мина на експи(след сървизпак 1,дотогава бях пробвал експи и ...се върнах на 2000).Вистата не изкара общо 30 дни тестване от 3 инсталации - най-много се задържа една 64битова профешънъл(не ултимейт!).Уиндоус7 беше заместителят на експи(и 2000) и остава и досега.

8.0 също сподели съдбата на виста...по-малко от 30 дни тестване.

8.1 и в момента го ползвам/тествам пиратски активиран(на страничен харддиск,на който превключвам през БИОС-а)

10 също съм инсталирал предимно тестови версии,но не съм го тествал след anninversary update.

Редактирано от манол
Гласувах и в анкетата:Уиндоус7 (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ха ха ,да обичайно по подобни теми така се получава.

Иначе и от сегашния резултат в анкетата съм изненадан. Очаквах 8.1 и ХР да са фаворити. В крайна сметка ХР се задържа доста дълго ,като най-разпространена ОС на Microsoft ,дори и след излизането на 7. 

преди 5 минути, niki292002 написа:

Евентуално бихми могли да покажем, че като Linux потребители сме ...

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

Иначе и от сегашния резултат в анкетата съм изненадан. Очаквах 8.1 и ХР да са фаворити. В крайна сметка ХР се задържа доста дълго ,като най-разпространена ОС на Microsoft ,дори и след излизането на 7. 

Да, ама не - ХР има много добри неща, но и много слабости. На първо място - не може да си търси драйверите.

btw  -и в момента се ползва - на корпоративно ниво.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Тя все още е най разпространената. А смешната десятка просто ще погребе майкрософт. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.