Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анкета: коя операционна система на Microsoft е ваш фаворит?

Анкета ,коя операционна система на Microsoft е ваш фаворит? 53 гласували потребители

1. 1. Интересно ми е коя ОС на Microsoft е най-предпочитана и защо? (По-стари ОС от ХР не смятам ,че някой все още използва и считам ,че не е нужно да добавям)

• Windows XP
      3%
    • Windows Vista
      0%
      0
    • Windows 7
      46%
    • Windows 8.1
      23%
    • Windows 10
      26%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 минути, サムライオートバイ написа:

3.11

Що и OS/2 е добра

Иначе да питам само, аз на XP ли съм в момента?

Снимка от 2016-08-19 22-35-37.png

преди 2 минути, acnekt написа:

Що и OS/2 е добра

dos e добра, само да не се бърка с ddos когато поставяш нещо тежко върху F5 бутона и излизаш от вас/тях или общо взето котката е заспала на клавиатурата.

Windows Xp все още си ползвам най добрата

, Windows 8.1 страхотен windows процесите отначало малко нерви създават но след това всичко си е 6

, (Windows 10 - какво да кажа за него стабилен е като 8.1 но ще го махна скоро не ми вдъхва много доверие

7-мица неще да върви както трябва ще видим стабилна като 8.1 - 10 и по красива :) 

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

Всичките пиратски са много добри, особено 7цита ultimate corporate edition 64 bits. Home не става за нищо, professional я бива.

преди 14 часа, acnekt написа:

А аз ползвам Linux

А аз ползвам Microsoft... Супер, а?

преди 2 часа, Blue Ray написа:

А аз ползвам Microsoft... Супер, а?

Супер е, но не и за теб.

Пак се започна Win срещу Linux! Няма смисъл. Win винаги е бил предпичитан и винаги върви с едни гърди напред! Linux !!! И най- добрата дистрибуция е способна да изнерви и най - спокойния потребител. Все нещо трябва да се нагажда, донапасва! Митовете за сигурност и стабилност на Linux вече не вървят.

Сега малко и за XP. Беше добър продукт, но все по малко потребители го използват и то по разбираеми причини.  Все по голямата софтуерна несъвместимост накара мнозина да сложат SP-4, но кашата става още по - голяма!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Пак се започна Win срещу Linux! Няма смисъл.""

Забелязвате добре какво е заглавието на темата и това, че той се интересува коя от всичките операционни системи се ползват от съфорумците. Даже има и анкета за целта,в която не е посочил никаква друга освен Windovs.

Защо, след като пишете че няма смисъл, намесвате и Linux?  За да се почнат споровете като в другата тема ли?Много от вас,като нямат работа и  не намират нещо ново за "четене" се чудят какво да напишат.

И тук с това ваше изречение " Все по голямата софтуерна несъвместимост накара мнозина да сложат SP-4, но кашата става още по - голяма!"

да не би да искате да кажете, че всички стоят все още на Windovs XP?Я вземете и се стегнете малко а и пишете по това,което се пита.

Нека всеки си работи с тази операционна система, която най му допада и му върши работа. 5-6 човека пишат твърде често глупости, докато истинските ползватели на една от двете операционни системи въобще не присъстват по страниците на форума със изказванията си.

преди 19 часа, acnekt написа:

Що и OS/2 е добра

Те и SOLARIS, и POSIX, и AIX, и още доста неМайкрософтски ОС са добри, но темата е леко встрани от тях. Моля, уважавайте публикувалия темата . Утре вие ще имате тема не вярвам да искате да се маже по нея...

Всяка ОС си има своите плюсове и своите минуси. По мое мнение, Linux по никакъв начин не може да задмине Windows за гейминг, а пък Windows не може да задмине Linux за сървъри. 

А потребители, които се чустват пренабрегнати (например @acnekt) може да си направят собствена тема като тази, обаче за Linux дистрибуций.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Те и SOLARIS, и POSIX, и AIX, и още доста неМайкрософтски ОС са добри, но темата е леко встрани от тях. Моля, уважавайте публикувалия темата . Утре вие ще имате тема не вярвам да искате да се маже по нея...

OS/2  е продукт на Microsoft.

Имали са за малко участие:
https://en.wikipedia.org/wiki/OS/2
Сори,
ама що се правиш на тъп? Авторът изрично е указал ОС, които го вълнуват!

Ако имаш да напишеш нещо за Windows го напиши

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Сори,
ама що се правиш на тъп?

Щото живее в Германия и трябва непременно да каже нещо умно. Иначе,нямаше да знаем за OS/2. Към никого от Вас нямам лоши намерения,но е редно да порастете. И да. В предишен мой пост казах, че форумът е заприличал на детски. Не е виновен форумът.  Но "децата " са голяма част от по големите за съжаление.

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Пак се започна Win срещу Linux! Няма смисъл.

Наистина няма смисъл - и темата, и анкетата са конкретно за различните версии на Уиндоус. Точно затова и коментирах изцяло от опита ми като Уиндоус-потребител.

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Win винаги е бил предпичитан и винаги върви с едни гърди напред! Linux!!! И най- добрата дистрибуция е способна да изнерви и най - спокойния потребител. Все нещо трябва да се нагажда, донапасва! Митовете за сигурност и стабилност на Linux вече не вървят.

Има ли нещо такова - най-вероятно мит е адекватността на конкретния потребител. Всяка система (операционна или друга) има някаква логика. И начин , по който се работи с нея. Не успееш ли да разбереш идеите на създателите и концепцията - има да се изнервяш ...

Професионалиста трябва да може - къде по-виртуозно, къде просто юзърски - да работи с каквото има.

PS. И да напомня (за пореден път) Компютрите не правят каквото искаме - само каквото сме им казали.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Сори,
ама що се правиш на тъп? Авторът изрично е указал ОС, които го вълнуват!

Ако имаш да напишеш нещо за Windows го напиши

Сега ще се обиждаме ли?  Това, че си модератор, не означава че можеш и имаш право  да обиждаш.  Що да пиша нещо за Уиндоус, като въпроса е каква система на Microsoft Ви е любима? Колко малко участие  да са имали? Като е доработка на MS DOS

MSDOS също е система на Microsoft  

https://bg.wikipedia.org/wiki/MS-DOS

И аз не съм виновен, че форум, който е ориентиран на   компютърна тематика, да  не се знае  за OS/2.

Все едно да вляза в готварски форум и там да пише глазиране. И да се тълкува като нещо хипер, супер, умно и надуто.

Съвсем нещо нормално за хора, които се занимават с готвене.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 3 часа, acnekt написа:

Като е доработка на MS DOS

MSDOS

е любимата ти операционна система и си възмутен, че авторът не я е включил в анкетата, да?
А, иначе, освен, че си леко в нарушение на правилата, си и в неуважение към автора. Спирам да пиша, защото явно имаш желание твоята крава да е мъжка и се изписва сума и баласт тук.

на 8/19/2016 в 23:53, acnekt написа:

Сякаш няма други потребители. Какво, да направим ние които ползваме Линукс. 

Ми е*ете се в г*за, като няма друго какво да правите. Що за малоумно поведение и въпрос.

на 8/20/2016 в 0:17, niki292002 написа:

А като се събудят и останалите Linux потребители... Темата ще стане на мармалад, точно като темата на Росен "Windows или Linux".

Това са едни "осветени", задръстени и негативни изцепки. Темата е ясно формулирана, който говори за линукс тук е меко казано малоумен.

на 8/20/2016 в 0:19, Soviet Soldier написа:

Ха ха ,да обичайно по подобни теми така се получава.

Иначе и от сегашния резултат в анкетата съм изненадан. Очаквах 8.1 и ХР да са фаворити. В крайна сметка ХР се задържа доста дълго ,като най-разпространена ОС на Microsoft ,дори и след излизането на 7. 

XP вече излиза осезаемо от употреба. Има много не функционални неща. Няма как да е фаворитна ОСл Ползват я такива като мене, дето са на sempron 2200+ 1.5 GHz

Моят фаворит е Windows 8.1. Значително по производителна от Windows 7 и не до там омазана като Windows 10.

@ExaFlop, е прав. Малоумна работа Ви казвам. Покемоните ли са виновни, фейсбука ли не знам вече.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.