Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с телевизора.

Featured Replies

С ОС WINDOWS 7 съм малоумник ...

Като узреят тиквите ще ти направя медал ;D

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

• Отговори 54
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като прескоча дежурния спам и надхващания, и имайки предвид оскъдното инфо - говори се за телевизор, който не иска да "зацепи" / тръгне ...

Преди години имах подобна ситуация - кинескопен Шарп, до един момент си работеше, изключих го и след известно време го включих - безуспешно. Понеже тогава ходех на работа (а понякога - даже и работех) - само го метнах в колата и в сервиза. Оказа се изсъхнали електролитни кондензатори на захранването. Почти без пари - не си заслужаваше аз да ровя извътре.

""Като прескоча дежурния спам и надхващания, и имайки предвид оскъдното инфо - говори се за телевизор, който не иска да "зацепи" / тръгне... ""

Така е, когато всеки взема отношение по даден въпрос с некомпетентното си мнение,което се наблюдава по всички подфоруми тук. 

"и имайки предвид оскъдното инфо" - което е съвсем оскъдно  и на него дори отговорено,виждаш какви "докумненти" е трябвало да представи постващият, за да му се отговори адекватно и да остане доволен. Аз докладвах темата и отговорите по нея преди 9 часа на екипа с уговорката, ако има модератор, който може да вземе отношение да се намеси.До този момент - никаква реакция. Може би във форума няма такъв човек или проверява какви още документи се изискват за един що годе правилен отговор, който да насочи питащият към проблема. 

Темата вече е на втора страница, а питащият още нхе е написал модела на устройството. Дори и технологията - кинескоп, LCD, LED или друго. Защото подозирам че не е нащо, купено от България, а донесено от германския шрот. Обикновено зад този надпис се крие нещо като Schneider.

Аналогична тема за кола - не се движи. Единственото ясно е че има 4 колела. Дори не е ясно бензин ли е или дизел.

преди 46 минути, Филипов написа:

Темата вече е на втора страница, а питащият още нхе е написал модела на устройството.

Няма и да  напише! Защо да си губи времето???? Проблема е достатъчно добре описан и който разбира или има познания е дал съвет вече! Другото, е чесане на его и мерене на........

В сервиза ще му поправят устроиството и готово!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Аз така мога да оправям и самолети. И за чий ми е форма или болното самочуствие на 2/3 от интернет самураите?
Хайде да се затваря санаториума. Към сервиза.

Sent from my GRA-L09 using Tapatalk

точно това е проблема на новото общество, че се примирява с невежеството си.

Телевизори много повредите може да са сходни но без модел на шасито му по което да се намери схема, няма как да му кажем какво може да е дефектирало. За съжаление котарака събори кристалната топка и я счупи , та не мога да предскажа къде точно е проблема.

А и съм съгласен със Стефан, много има тук балалайки които нямат никакво понятие и говорят само глупости, то не бяха талони не бяха номера не бяха шофьорски книжки то не беше намесване и на операционни системи...

Те от къде да знаят младежите, че имат модел, сериен номер, партиден номер, фърмуер версия телевизорите? За тях има само едни инчове и левове, евентуално година на производство. И бушоните им ги сменят от сервиза.

Може би някой от тези

http://www.olx.bg/elektronika/televizori/q-medion/

Я виж ти, плазмен телевизор за 280лв :-D

И като напише модела и номера на шасито дали ще му помогнете!?? Силно се съмнявам! Диагностицирането на проблеми става  в сервизите! Ако питащия е опитен, то нямаше да пита по форумите а щеше сам да си реши проблема! 

Ти дебил ли си? 

Вече обясних защо трябва номера на шасито... Какви сервизи? Сервизите са за некадърници, които да им пълнят джобовете.

И като напише модела и номера на шасито дали ще му помогнете!?? Силно се съмнявам! Диагностицирането на проблеми става  в сервизите! Ако питащия е опитен, то нямаше да пита по форумите а щеше сам да си реши проблема! 

Представи си - да. Може би някои от нас са учили това, това работят и представи си, сами си сменяме крушките на фаровете ;-)

преди 21 минути, Росен Р. Александров написа:

Ти дебил ли си? 

Кой аз или ти????? Аре по лека с обидите, че........!

Дори да се диагностицира проблема тук във форума което както казах едва ли да стане, то явно питащия нама сам да се оправи чисто технически и пак ще опре до сервиз, къде то ще премине и обаща профилактика ! Капиш????

преди 32 минути, Кумчо вълчооо написа:

Дори да се диагностицира проблема тук във форума което както казах едва ли да стане, то явно питащия нама сам да се оправи чисто технически и пак ще опре до сервиз, къде то ще премине и обаща профилактика ! Капиш????

Ти като идеш в магазина за авточасти примерно за водна помпа за VW кво ще кажеш ? Дайте ми помпа за VW ама не е ясно каква помпа какъв VW хората там ще гадаят ли според теб или ще ти искат номер на шаси на двигател и точен модел на колата? Същото е и с този телевизор. Ако му се даде тук отговор вероятността ремонта да му излезе 2 лева е почти 100%, а в сервиза само за смъкване на капака му вземат 30 лева. 

Не мога да те разбера, каква идея защитаваш? Мога да ти кажа от първа ръка, че в 3/4 от съвременните устройства има сервизи процедури, инженерно меню, уоч дог, софт и хард ресет, така че в голям процент от случаите може да се диагностицира и/или отстрани проблема.
А ако за теб форум и темите са излишни, чувствай се свободен да напуснеш.

преди 46 минути, Кумчо вълчооо написа:

Кумчо вълчооо !

За теб хората са казали така: "Вълкът,козината си мени,но нравът...никога! 

Знаеш ли правилата за задаване на въпроси в технически форум или още ще разтягаш джуки? А имаш ли понятие от телевизия,като ремонт? Щото гледам в друга тема питаш за един терморегулатор за хладилник и не знаеш, че когато не можеш да му намериш модела, сваляш старият и тогава отиваш в магазина за да си го купиш евентуално,ако го има? Що се касае до самата тема, питащият е написал,че не е търсил нищо във форума. Във вторият пост, аз именно това го попитах за модела, но той едва ли е прочел поста ми.Важното е че него го интересува телевизорът му да РАБОТИ!Забелязваш ли че съм написал като първоначална препоръка да изключи телевизора за 5-10 минути и отново да го включи в мрежата? Това е втори пост. Ти пишеш по надолу същото и да заминава към сервиза. Защо? За да се потвърди мнението на хората ли?За какви шофьорски книжки и тем подобни говориш бе кютюк? Няколко пъти съм ти казвал до сега. Когато нещо не ти е ясно,не е необходимо да пишеш глупости. Филипов по надолу в поста си подчертал ли го е това, което съм казал?  Или и ти си като оня хлапак с оптиките,мазетата и глупостите си по страниците? Когато нещо не го зная и нямам опит,не се излагам като теб като кифладжия. Питам.Не се срамувам.Срещни се с личният си лекар , ако имаш такъв и да те прегледа хубаво. После отиваш с рецептата в аптеката! Искаш да ме блокираш а сам не можеш, за сметка на това, обвиняваш форума. На форума нищо му няма, ами ти толкова можеш. Хората са ти го казали,а даже и не си забелязал. Аз веднага опитах, блокирах те и остана в черният списък. Вземи отново и смени и този ник. При теб това е често явление.Сега, хващаш наляво и върви в "приказки и забава".

преди 46 минути, Кумчо вълчооо написа:

Разбира се, че теб питат. Или не си съгласен?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Най големия проблем при ремонт   от неразбиращ е че направили грешка връщане назад няма

преди 11 минути, bobi iordanov написа:

Най големия проблем при ремонт   от неразбиращ е че направили грешка връщане назад няма

Всеки един от питащите в дадена област е неразбиращ. Включително и аз.Форумът е за съвети,а не за РЕМОНТИ. Ако питам аз(можете да погледнете всичките ми постове до сега) ще забележите как съм описал нещата, за които питам.В другият случай ,ако коментираме между колеги дадени проблеми без много подробности, то е заради това, че взаимно се разбираме по тематиката на въпроса.А във форума се пита даже и такива неща. Как да си обуе слиповете. Нямаше никакви спорове,докато не се намери някой малоумен всезнайко. Моята професия е това и много голяма част от хората го знаят. На Филипов, също. И на доста от другите колеги.Прочитам,виждам че това не е  в моята компетенция и продължавам с разглеждането на другите теми. Толкова е просто. А има и написани правила за всеки един подфорум от доста добре познат модератор.

Кумчо Вълчо хем не знае хем дава квалификации. А още повече че няма дори моите знания, а за тези на Стефан хептен, и аз нямам неговите знания..

Него го знам от списанията Радио Телевизия Електроника. През годините той се е подвизавал там като LZ4JW или нещо такова беше ако не се лъжа. Само хора които са били по онези времена в редакцията знаят тези кодови имена на техниците.

Това не е кодово име, а радиолюбителска позивна :-D

Какво стана сега, оправихте ли телевизора на човека или вече сте на етап да си организирате среща да се избиете?

преди 9 минути, Topper написа:

Това не е кодово име, а радиолюбителска позивна :-D

А ти би ли си сложил истинското име когато си пуснал предавател да излъчва по света ? :>

http://dreal.net/wiki/index.php/Сашка_Васева

Да, бих, но в тази сфера си има закони и правила, за това са позивните. Отказвам се да разбера интелектуалното ниво на индивидите тук.

преди 1 час, ostavime написа:

Какво стана сега, оправихте ли телевизора на човека или вече сте на етап да си организирате среща да се избиете?

Аз още снощи пуснах доклада, като помолих за намеса. Човека я се появи,я не. Това е негово право и ако е разбрал нещо от написаното, ще го изпълни. Жалкото е че може нещо друго да разбере - що за хора има във форума. Поправят телевизори със...шофьорски книжки(това измислил, това казал). Не стига че отношенията между хората са учудващо груби в секция "Политика" , ами постепенно това отношение се прехвърля и към другите под форуми. Не че не можем да търпим критика. Пак казвам. Ако не можеш да помогнеш, поне не пречи на тези, които се стараят. А ако и тогава виждаш грешки в техните мнения, сподели го, а не да се изхвърляш като шут пред останалите.Дали сте свобода на словото и печата и е хубаво. Но някои наистина я превръщат в слободия.В технически форум, особено що се касае до сервизна дейност,не можеш да бръщолевиш едно към гьотере,защото последствията ще са за сметка на питащият. Не правя на никого забележки в празни приказки, а точно там, където съм уверен че е необходимо. Иначе няма толкова откачени за да се хванат за гушите. Бъди спокоен. Приятен ден на всички!

преди 53 минути, Росен Р. Александров написа:

А ти би ли си сложил истинското име когато си пуснал предавател да излъчва по света ? :>

http://dreal.net/wiki/index.php/Сашка_Васева

С истинско име не може да се работи. Има международна федерация, която дава разрешение и инициала (ника) на съответният лицензиран радиолюбител. Този инициал е задължителен при всяка една двустранна радиовръзка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 5 часа, Филипов написа:

Аналогична тема за кола - не се движи. Единственото ясно е че има 4 колела. Дори не е ясно бензин ли е или дизел.

Даже и това не е 100% сигурно - знае се, че се говори за телевозор - ама има ли изобщо такъв ???

преди 26 минути, * СТЕФАН * написа:

В технически форум, особено що се касае до сервизна дейност, не можеш да бръщолевиш едно към гьотере, защото последствията ще са за сметка на питащият. Не правя на никого забележки в празни приказки, а точно там, където съм уверен че е необходимо. Иначе няма толкова откачени за да се хванат за гушите. Бъди спокоен. Приятен ден на всички!

Не би трябвало да може - но виждаш, че и това го има.

Колкото до откачалките - добре, че са на един клик, а не на една ръка разстояние. Познавам достатъчно "квартални пиянки", които хем се уважават и си пият пиенето заедно, хем отвреме на време си чупят взаимно главите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.