Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видео карта

Featured Replies

Здравейте реших да си купя видео карта и се спрях ASUS STRIX-R7370-DC2-4GD5-GAMING искам да попитам дали става за игри като fifa 16 gta5 battlefield hardline и call of duty black ops 3 

Екстра е но картата е лош избор не само за тия игри но и като пари производителност. Реално за около 350 лв. няма добри варианти.

Актуалната RX 460 също е някво ценово-недоразумение а старата GTX950 също не е особено изгодна въпреки че ще даде някой кадър отгоре.

Най-добре се ориентирай към 4ГБ вариант на RX 470. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 2 часа, swet 1 написа:

Здравейте реших да си купя видео карта и се спрях ASUS STRIX-R7370-DC2-4GD5-GAMING искам да попитам дали става за игри като fifa 16 gta5 battlefield hardline и call of duty black ops 3 

Само за Фифа е подходяща. Напишете бюджет за видеокарта и може да измислим нещо друго.

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-960-amp-edition-2gb-gddr5-zt-90303-10m

http://www.vario.bg/gigabyte-radeon-r9-380x-gaming-g1-gv-r938xg1-gaming-4gd - Само една бройка е налична!

Това е най-доброто до 400 лв. Над тази сума се взима 380 с Х в името и 4ГБ. 

380 без Х не я гледай както и 460 или 370 независимо с колко памет са.

пс. Доставката ти е безплатна.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Какво мислите за Видеокарта GIGABYTE N960OC-4GD, 4GB, GDDR5

Мислим да събереш още 55 лева и да си вземеш RX470, която е почти два пъти по-бърза след клок. А се клоква доста, достигайки RX480. Не се цигани за 55 лева, а вземай тая карта, щото това е най-изгодно сега!

• Автор

А можете ли да добавите линк към сайт където я има

Това е налично НО НЕ ГО ВЗИМАЙ ,защото е с референтното охлаждане !

Тук  е с добър охладител !

Ако ти кажат , че я нямат налична (втората ) изчакай малко пак да се появи във vario.

Вчера я имаше но аз като първата нинджа я поръчах :D (от JAR казаха , че са се объркали затова я поръчах от вариото ,защото я бяха пуснали и с 10лв по-евтино и с повече гаранция )

Има и един магазин в OLX продава версията на ASUS за 460лв . За него няма да дам линк иначе може да си го намериш лесно !

Редактирано от Skygear (преглед на промените)

Black ops 3 ще сгъне карта с 2 гб и няма да иска да отлепи на нея. Независимо от чипа. На малките не е проблем, защото са си слабички,но от 960/380 нагоре е силно непрепоръчително да се купува нова карта с 2 гб памет. Новите игри се мръщят вече и на 4гб, какво остава за 2. Пресен пример от мен с игра от вчера - Deus Ex Mankind Divided мрънка на текстури very high че 4 гб ще са му малко.А има и Ultra нагоре.И това е в ДХ11. В ДХ12 като правило от досегашните игри потреблението на видеопамет скача още.

Та значи още един глас за 55 лева повече и RX470 Nitro - заслужава си. В момента просто няма такава карта откъм цена/фпс. Днес четох впечатления на човек,който си я купи вече и казва ,че дори и RotTR му върви с 60-70 кадъра high very high без АА.

Spoiler

- Rise of the Tomb Raider - 60-70 кадъра/сек като всичко е на High и Very High, изключени VSync, AAA. Това е под DX 11. Утре ще пробвам и под DX 12.

- World of Warships - 60 кадъра/сек, всичко на Ultra.

При 73 градуса вентилаторите въртят на около 1800 оборота. Всичко е на дефолт. Доста тиха карта спрямо R7 360 OC, която при 73 градуса върти с един 90 мм фан на 3300-3400 оборота и шума при усилен телевизор е осезаем. А при тази трябва да се заслушаш за да я чуеш, когато е натоварена. В idle вентилаторите не въртят и поддържа 50-52 градуса.

преди 8 часа, Tommygun написа:

Black ops 3 ще сгъне карта с 2 гб и няма да иска да отлепи на нея.

Няма такова нещо. 

е дори и RotTR му върви с 60-70 кадъра high very high без АА.

- Rise of the Tomb Raider - 60-70 кадъра/сек като всичко е на High и Very High, изключени VSync, AAA. Това е под DX 11.

Под DX12 тази игра върви гладко с около 55 кадъра осреднено при следните настройки - 

AO - включено; AF - 16x; AA - FXAA; Bloom - включено; Depth of Field - включено; Dynamic Foliage - средно ниво; Level of Detail - средно ниво; SSR - включено; Shadow Quality - високо ниво; SRQ - normal; SSS - включено; Теселация - изключена; Качество на текстурите - средно ниво; При тези настройки играта е достатъчно красива и няма никакви проблеми от каквото и да е естество.

Иде реч за 1080p подкарано от GTX 960(2GB). На стокови честоти. Картата без проблем понася 1500 ядро и 8GHz скорост на VRAM. С минимално покачване на PL. Тоест е способна на едни постоянни 60 под DX12 с изключена вертикална при RotTR. Само за информация.^;)

RotTR си е на Нвидиа и върви по-добре на нея. И да, съгласен съм че на средни настройки и BO3 ще върви. Трябваше може би да поясня,че имам предвид по-високи настройки от медиум. Това не променя факта обаче ,че 2гб просто вече не са в крак с времето.С текстури на Very high кака Лара сгъва 6900 мб на RX 480 a BO3 не е по-малко лакома.Имаш картата,може да вдигнеш само текстурите и да видиш какво става с потреблението на памет.

Наблюдава се от близо година и малко повече все по-високите изисквания за видеопамет на игрите. И то на всяка една ще годе популярна игра.Или е заради конзолите ,или просто повечето карти вече имат 4 и нагоре гб памет и на разработчиците не им пука за оптимизации в тази посока.

Пак ще се повторя - силно непрепоръчително да се купува нова карта с 2 гб памет. Дори и при 460,която си е слабичка отвсякъде 4гб модела е чуствително до брутално по-бърз от този с 2гб,какво остава за среден клас карти.

Ако все пак автора се замисли обезателно за варианта 960/380 2 гб, моята препоръка е да се вземе 960. Просто работата на Нвидиа с пълна памет е по-добра от тази на АМД. Ако някой го интересува мога да изровя тестовете и да ги пусна в съседната тема.

преди 4 минути, Tommygun написа:

И да, съгласен съм че на средни настройки и BO3 ще върви.

Къде се споменават средни настройки при BO3? Можеш да запиташ Кирчо за настройките на тази игра, защото хем не ми се занимава, хем не пазя стара информация. Дори си забравих профила в тубата, който бях създал за такива като теб и него да смотрят.

Лека!

преди 4 минути, XECUTIONER написа:

Къде се споменават средни настройки при BO3? Можеш да запиташ Кирчо за настройките на тази игра, защото хем не ми се занимава, хем не пазя стара информация. Дори си забравих профила в тубата, който бях създал за такива като теб и него да смотрят.

Лека!

Ти пък с тоя 8320 и 260ка къде почна да разбираш от игри?! Ай,лека!

преди 3 минути, Qnko222222 написа:

Ти пък с тоя 8320 и 260ка къде почна да разбираш от игри?! Ай,лека!

Всъщност разбирам от архитектури. Ей, Джони, упорит си като рак на бързей.:D

Лека и на теб!

преди 21 минути, XECUTIONER написа:

Всъщност разбирам от архитектури. Ей, Джони, упорит си като рак на бързей.:D

Лека и на теб!

Аха,на детски конструктор... Ей,бие ви параноята,та треперите...

на 24.8.2016 в 21:05, XECUTIONER написа:

Лека!

Няма нужда да го питам,той го е написали преди няколко дни.

на 20.8.2016 в 20:37, Кико написа:

Сега CoD BO3  все едно няма никакви ограничения - RAM  паметта достига 12500 MB, видеопаметта ноон стоп е на 4000  MB  и само понякога се разтоварва до 3800, кадрите са 100-120, а насичане никакво! 

Вярно,това едва ли е на средни настройки,но пък едва ли е и с 8ХАА...

Казах си мнението вече,ти също - питащия да си преценява.Аз бих изчакал/събирал/извадил 12-15% повече пари за близо 50% повече производителност.

Лек!

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

на 24.08.2016 г. в 22:05, XECUTIONER написа:

Лека!

BO3  явно е най-малкия проблем на NVIDIA. Върви перфектно, дори всичко да ми е на максимум. 4 GB видеорам си ги пълни и на по-средни и на баш ултра настройки, но 100-те кадъра са си 100 и то без прекъсвания. От 16 GB RAM  както се вижда, се пълни 12.5 GB + 4GB видеопамет. Общо над 16 GB. И въпреки всичко, +100 fps при максимални настройки без насичания...още повече ако се пусне fast sync. Иначе от тиъринг не мога да се отърва и е гадно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.