Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mtel интернет и телевизия

Featured Replies

Да изясня, понеже колегите горе са прави.

1. Работя във Виваком. Смея да твърдя, без да правя реклама на компанията, че ТВ пакета ще се хареса на постващия. На село съм с такава телевизия, чрез сателитна чиния и родителите ми са доволни много. 

2. Интернета ми в Плевен е на Близу, вече купени от МЕНТЕЛ. Няма възможност да ползвам интернет на Виваком. Причината няма значение, но в момента пускат оптики, така че след няколко месеца FiberNet услугата на Виваком е при мен. Доволен съм от интернета на Близу. При мен са на доксис теххнологията. Телевизията им не е лоша,. но нямат много канали. Та постващия да си прецени.

BTW и двете компании си предлагат устройства от тяхна страна и не се плаща за тях!!!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Отговори 69
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, nikolela написа:

Мтел и виваком са офис срещу офис. Ще посетя утре вивакома и ще реша кой от мтел и вивакома ще избера. Явно това са ми вариантите.

Емиле, в Севлиево живея.

Мисля че повечето те посъветваха (както и аз) , да не се хващаш със Мтел.

преди 8 минути, callpchelp написа:

Няма да има проблеми с МТЕЛ, но каналите на Близу са ограничени. Няма да му харесат!

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

1. Работя във Виваком. Смея да твърдя, без да правя реклама на компанията, че ТВ пакета ще се хареса на постващия. На село съм с такава телевизия, чрез сателитна чиния и родителите ми са доволни много. 

2. Интернета ми е ба Близу, вече купени от МЕНТЕЛ. Няма възможност да ползвам интернет на Виваком. Причината няма значение, но в момента пускат оптики, така че след няколко месеца FiberNet услугата на Виваком е при мен. Доволен съм от интернета на Близу. При мен са на доксис теххнологията. Телевизията им не е лоша,. но нямат много канали. Та постващия да си прецени.

BTW и двете компании си предлагат устройства от тяхна страна и не се плаща за тях!!!

Ей това исках да прочета в темата. И аз все едно на село ще живея, гледайки ниско долу града обвит във смог. На Виваком им знам телевизията, но пишеш, че не могат да ти осигурят и интернет. Мтел пък твърдят, че могат да ми осигурят и двете в един пакет. След като си доволен от интернета вероятно към мтел ще се насоча, но все пак ще мина преди това през вивател.

преди 4 минути, callpchelp написа:

В България все още не е каквото искаш, а каквото се предлага. То все не става ама няма как.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Няма да има проблеми с МТЕЛ, но каналите на Близу са ограничени. Няма да му харесат!

Споменаха ми за 100 канала. Аз по принцип само новините гледам.

преди 11 минути, nikolela написа:

Ей това исках да прочета в темата. И аз все едно на село ще живея, гледайки ниско долу града обвит във смог. На Виваком им знам телевизията, но пишеш, че не могат да ти осигурят и интернет. Мтел пък твърдят, че могат да ми осигурят и двете в един пакет. След като си доволен от интернета вероятно към мтел ще се насоча, но все пак ще мина преди това през вивател.

В България все още не е каквото искаш, а каквото се предлага. То все не става ама няма как.

Споменаха ми за 100 канала. Аз по принцип само новините гледам.

Къде казах, че Виваком не могат да ти осигурят интернет. Човек кажи в кой град си, че направо ме разбиваш!

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Къде казах, че Виваком не могат да ти осигурят интернет. Човек кажи в кой град си, че направо ме разбиваш!

3 пъти написах в темата. Севлиево.

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Няма възможност да ползвам интернет на Виваком. Причината няма значение, но в момента пускат оптики, така че след няколко месеца FiberNet услугата на Виваком е при мен.

Тука си го написал. Понеже стана дума за село и навързах нещата. Явно нещо не съм разбрал.

преди 8 минути, nikolela написа:

3 пъти написах в темата. Севлиево.

Опс извинения. Значи от Виваком в момента варианта ти е следния.

- DTH като телевизия

- АДСЛ като интернет 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

- DTH като телевизия

- АДСЛ като интернет 

Емо! Интернета няма да се хареса предполагам от колегата.

преди 9 минути, * СТЕФАН * написа:

Емо! Интернета няма да се хареса предполагам от колегата.

Това са вариантите от Ваваком.

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

- DTH като телевизия

- АДСЛ като интернет 

Какво му е, че няма да ми хареса? Слаб или прекъсва?

Телефона ми е хост пот и има неограничен интернет, но е твърде слаб. Ако и този е на подобно ниво, по добре да похарча 30лв за такъв адаптер http://www.emag.bg/adapter-wireless-asus-150mbps-pce-n10/pd/EYCVDBBBM/

и да се свързвам към телефона по wi-fi. На вилата си имам добро интернет покритие. Към телефона могат до 8 устройства да се свързват.

преди 7 минути, nikolela написа:

Какво му е, че няма да ми хареса? Слаб или прекъсва?

Телефона ми е хост пот и има неограничен интернет, но е твърде слаб. Ако и този е на подобно ниво, по добре да похарча 30лв за такъв адаптер http://www.emag.bg/adapter-wireless-asus-150mbps-pce-n10/pd/EYCVDBBBM/

и да се свързвам към телефона по wi-fi. На вилата си имам добро интернет покритие. Към телефона могат до 8 устройства да се свързват.

Ами АДСЛ не е с голям трафил, най-много 2 мегабита upload и 12 мегабита download. За браузване и става, но ако искаш стриминг не върви!

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Ами АДСЛ не е с голям трафил, най-много 2 мегабита upload и 12 мегабита download. За браузване и става, но ако искаш стриминг не върви!

Стефан е прав. Няма да ми хареса.

преди 2 минути, nikolela написа:

Стефан е прав. Няма да ми хареса.

Че аз ако не знаех,нямаше да го напиша.Не си те представям с такава скорост и това, че след това ни псуваш. Шегувам се. Ти си готин. И това 12мегабита няма да е през цялото време.Закачи 2 дълги файла за теглене и си аут.Минал съм през АДСЛ твърде отдавна. За Upload -  въобще няма да ти говоря - 12 пъти по нисък.Опитай и при Мтел. Но през телефонна линия,това не е за теб.

преди 14 минути, * СТЕФАН * написа:

Че аз ако не знаех,нямаше да го напиша.Не си те представям с такава скорост и това, че след това ни псуваш. Шегувам се. Ти си готин. И това 12мегабита няма да е през цялото време.Закачи 2 дълги файла за теглене и си аут.Минал съм през АДСЛ твърде отдавна. За Upload -  въобще няма да ти говоря - 12 пъти по нисък.Опитай и при Мтел. Но през телефонна линия,това не е за теб.

Стефане, извинявам се, че се обръщам така към теб, скоростта си е нормална. За браузване, интернет, FB, youtube, игри става. Малко по-бавно сваляш информация от интернет. Но за online игрите ADSL е безупречен. Да не говорим, че половината свят все още го използва. С ADSL може да сваляш с реалната скорост тракери отвсякъде. Железен е, но за тези цели. 

А има и друг вариант. ТВ от Виваком и интернет от местната кабеларка. Варианти има!!!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Стефане, извинявам се, че се обръщам така към теб, скоростта си е нормална. За брауване, интернет, FB, youtube, игри става. Малко по-бавно сваляш информация от интернет. Но за online игрите ADSL е безупречен. Да не говорим, че половината свят все още го използва. С ADSL може да сваляш с реалната скорост тракери отвсякъде. Железен е, но за тези цели. 

А има и друг вариант. ТВ от Виваком и интернет от местната кабеларка. Варианти има!!!

Няма проблем Емо. 

Просто това не е неговият интернет, особено за стрийминг. Като знам аз как свалям и качвам и съм пак недоволен, то значи че" николела "ще ни убие. Да не ви показвам снимки. По добре ми повярвайте.А света,ако ще и в първобитния строй да се върне,все тая. Я си представи на сериозен тракер,на който трябва освен да свалиш а и да дадеш колко са 2 мегабита? А ако си свалил фаил с размер 20-30 гигабайта? То само за заявка няма да стигнат. Пък пиърите, ако ще и да са 800. Споделяме си опит, нищо повече.Който според мен е полезен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 минути, * СТЕФАН * написа:

Няма проблем Емо. 

Просто това не е неговият интернет, особено за стрийминг. Като знам аз как свалям и качвам и съм пак недоволен, то значи че" николела "ще ни убие. Да не ви показвам снимки. По добре ми повярвайте.А света,ако ще и в първобитния строй да се върне,все тая. Я си представи на сериозен тракер,на който трябва освен да свалиш а и да дадеш колко са 2 мегабита? А ако си свалил фаил с размер 20-30 гигабайта? То само за заявка няма да стигнат. Пък пиърите, ако ще и да са 800. Споделяме си опит, нищо повече.Което според мен е полезен.

Ами значи остава варианта Виваком ТВ и интернет от друг доставчик. Макар, че виваком имат доста добра услуга с хубави скорости. Услугата се казва Мобикс. Минава през мобилната мрежа. получаваш гигабайти интернет, но са лимитирани. Ако стримва няма да му стигнат. 

преди 4 часа, nikolela написа:

Най приемливо до тук ми изглежда Емтел. Предлагат безплатно оборудване, телевизия и интернет. Не можаха да ми обяснят нищо по подробно, като какво е оборудването, приемника цифров ли е, сигнала на телевизията и интернета от спътник ли е и губили се сигнала при облачно време. Това са неща, които ме интересуват. Ако някой им използва тази услуга на отдалечено населено място и е запознат с недостатъците ако може да сподели мнение. Все пак трябва да подпиша 2 годишен договор.

Щом ти предлагат антена, значи едва ли има изградена кабелна мрежа около имота ти. Следователно никой оператор няма да може да ти предложи кабелен интернет. Мтел ще ти предложат 3G флашка, като нямат покритие на кабелна мрежа. И ще страдаш много с лимитният им калпав интернет. Докато телевизията минава по сателитка, то интернетът по сателит е зверски скъп и телекомите не го предлагат. Получаваш мобилен интернет, интернет по кабел или интернет с WLAN антена.
Мтел НЯМАТ интернет от спътник!!!!
п.п ADSL е тамън за обикновен потребител, който предимно тегли. Не е толкова зле като теоретична скорост, но практически е доста зле. Защото кабелната мрежа е стара. Това е технология от миналото.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Щом ще гледаш само новините - защо не си вземеш просто един цифров декодер ?

• Автор
преди 8 часа, Емил Костов написа:

Ами значи остава варианта Виваком ТВ и интернет от друг доставчик. Макар, че виваком имат доста добра услуга с хубави скорости. Услугата се казва Мобикс. Минава през мобилната мрежа. получаваш гигабайти интернет, но са лимитирани. Ако стримва няма да му стигнат. 

Сега се сещам, че преди няколко години, майками имаше една интернет флашка към вивакома. Вече им я върна, но имаше интернет на всяко малко сало, до което возех майка ми, че тя с един лаптоп обикаляше едни клиенти. Никога не съм я пробвал да я включа към PC-то ми за да добия представа за скоростта на интернета и.  Това ли е Мобикс? Само, че на мен ми трябва и рутер, че много устройства има в имота а аз не живея сам.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

От друг служител на мтел измъкнах нужната информация. Интернета им представлява, мобилна карта поставена в рутер. Интернета е ограничен до 14 гб, след което скоростта пада от 60 мегабита на 64 мегабайта. Ще рече, едно нищо не предлагат и за това отпадат като вариант. :(

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 9 минути, nikolela написа:

От друг служител на мтел измъкнах нужната информация. Интернета им представлява, мобилна карта поставена в рутер. Интернета е ограничен до 14 гб, след което скоростта пада от 60 мегабита на 64 мегабайта. Ще рече, едно нищо не предлагат и за това отпадат като вариант. :(

Абе не, че нещо ама ако скоростта пада на 64 мегабайта изхвърлям всички доставчици които имам :D 

преди 15 часа, * СТЕФАН * написа:

Приятел! Стига с твоите оптики мазета и тъй нататък. Човекът се интересува от нещо конкретно. Можеш ли да му дадеш съвет. Твоето не е оптика, а мизерна връзка. Разбираш ли? Я се постарай да научиш каква ти е реалната скорост на Download, да не говоря за Upload - а ти.Хубаво, че се интересуваш,но повече прочитай кое как се прави а не показвай тестове,които са за такива като Теб.  Такава връзка,като твоята,тук в този форум могат да ти покажат поне 100000 човека.  Ние не коментираме това.

Добре спирам да ви занимавам с оптики . Но за да имаш истинска оптична връзка у дома то трябва хем да ти е 100 мбпс хем да ти е симетричен канала . Сега да речем си на 50 мбпс план колко идва при даун 5.6. 6 мб/с и да си на оптика няма да ти се промени скоростта да речем на 100 мбпс параметрите си оставят същите просто доставчика ти е решил да смени техниката както казах не ме топли по какъв кабел идва у нас важното е трасето отзад блока до мазето да е опасано с оптики /

преди 3 часа, icekiller написа:

Абе не, че нещо ама ако скоростта пада на 64 мегабайта изхвърлям всички доставчици които имам :D 

То не само ти ще захвърлиш всички но и всеки. Първи ще е "adersa",не поглеждайки цената която трябва да плаща на месец. Печатна грешка е направал колегата.

преди 59 минути, adersa написа:

Добре спирам да ви занимавам с оптики . Но за да имаш истинска оптична връзка у дома то трябва хем да ти е 100 мбпс хем да ти е симетричен канала . Сега да речем си на 50 мбпс план колко идва при даун 5.6. 6 мб/с и да си на оптика няма да ти се промени скоростта да речем на 100 мбпс параметрите си оставят същите просто доставчика ти е решил да смени техниката както казах не ме топли по какъв кабел идва у нас важното е трасето отзад блока до мазето да е опасано с оптики /

Добре приятел! Щом това е важно: "... както казах не ме топли по какъв кабел идва у нас важното е трасето отзад блока до мазето да е опасано с оптики /" Помоли доставчика за един кангал оптичен кабел ,омотай блока до мазето и си решаваш проблема. Никой не се опитва да ти пречи и гледай да го направиш докато не е завалял сняг. Росен в друг пост беше ти написал нещо, но ти явно не си любител на четенето а на "мазетата"

преди 16 часа, Емил Костов написа:

2. Интернета ми в Плевен е на Близу, вече купени от МЕНТЕЛ. Няма възможност да ползвам интернет на Виваком. Причината няма значение, но в момента пускат оптики, така че след няколко месеца FiberNet услугата на Виваком е при мен. Доволен съм от интернета на Близу. При мен са на доксис теххнологията. Телевизията им не е лоша,. но нямат много канали. Та постващия да си прецени.

Имат имат близото много канали вчера гледах пакетите им 200 канала + хбо без нет 20 лв . Ти явно си на пакет 120 + .

А Fiber net на вивакома не е ли FTTB + Лан ?????/

И да е такава технологията пак клиента ще остане доволен

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.