Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mtel интернет и телевизия

Featured Replies

Аз просто съм дал предложения. Постващия ще си избере сам. FiberNet си е FiberNet и клинета ще остане доволен ако има възможност да му бъде инсталиран.

• Отговори 69
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Както писах по на зад, единствените кабели на околностите на града са на енергото. Интернета се осигурява в района по два начина: мобилен по влашка от мобилен оператор и с антена по wi-fi приемаща от града, понеже целия баир е над града и има пряка видимост за свръзката. Мобилния интернет не ми върши работа и не бих се възползвал от него. Телнет ми предлагат срещу 220лв оборудване, което си купувам и срещу 20лв на месец получавам по 30 мегабитов неограничен интернет. Намерих и още един доставчик на същия принцип, като ми предлага безплатно оборудването, но пък срещу 25лв на месец получавам по 10 до 12 мегабитов интернет. Нищо не ми говори тази скорост, но май от него ще стартирам, а като събера пари ще си купя другото оборудване и ще се прехвърля на другия доставчик.

преди 14 минути, nikolela написа:

Както писах по на зад, единствените кабели на околностите на града са на енергото. Интернета се осигурява в района по два начина: мобилен по влашка от мобилен оператор и с антена по wi-fi приемаща от града, понеже целия баир е над града и има пряка видимост за свръзката. Мобилния интернет не ми върши работа и не бих се възползвал от него. Телнет ми предлагат срещу 220лв оборудване, което си купувам и срещу 20лв на месец получавам по 30 мегабитов неограничен интернет. Намерих и още един доставчик на същия принцип, като ми предлага безплатно оборудването, но пък срещу 25лв на месец получавам по 10 до 12 мегабитов интернет. Нищо не ми говори тази скорост, но май от него ще стартирам, а като събера пари ще си купя другото оборудване и ще се прехвърля на другия доставчик.

Няма да ти хареса. То е като при ADSL. 10-12 megabita. Виж по назад какво си отговорил:

преди 20 часа, Емил Костов написа:

Ами АДСЛ не е с голям трафил, най-много 2 мегабита upload и 12 мегабита download. За браузване и става, но ако искаш стриминг не върви!

Стефан е прав. Няма да ми хареса.

Дownload - а 10- 12 мегабита разделено на 8...виж какво прави реално. И като изхождаш че ще е абсолютно несиметричен  upload-а, който ще е  6-8 пъти по слаб - става абсолютно същото като ADSL.А от теб зная, че ползваш интернета за много по сериозни цели.

• Автор
преди 6 минути, * СТЕФАН * написа:

Дownload - а 10- 12 мегабита разделено на 8..

Нещо ново ще науча от теб. Защо се дели на 8? В момента съм на 50 мегабитов интернет и разделен на 8 си пасва download скоростта от торент тракерите. Тези 12 мегабита разделени на 8 е скорост от интернета на телефона ми. Не е добре работата. Ще се харчат пари за оборудването, за да се докопам до 30 мегабитовия.

преди 2 минути, nikolela написа:

Нещо ново ще науча от теб. Защо се дели на 8? В момента съм на 50 мегабитов интернет и разделен на 8 си пасва download скоростта от торент тракерите. Тези 12 мегабита разделени на 8 е скорост от интернета на телефона ми. Не е добре работата. Ще се харчат пари за оборудването, за да се докопам до 30 мегабитовия.

Информативно бих ти казал по този повод. При наличие на 2-3 сийдъра тегля с минимум 8,5 до  към 11 мегабайта и отдавам това което съм изтеглил с горе долу същата скорост. Или един вид - докато изтегля една формула1 примерно която е около 8-10 гигабайта, съм я отдал и съм с коефициент 1. От този момент насетне(обикновено  отдавам по седмица даден торент,коефициентът ми става примерно 15 до към 20 или казано - теглил съм 10 гигабайта фаил, а съм го отдал 20 пъти на хората (или това е 200 гигабайта).Иначе, само да дърпа човек - не става. Имам файлове и снимки,които мога да ти пратя за да видиш че ти говоря реални неща.Наскоро, спомням си, когато почина "Принс" му теглих дискографията. Беше около 10 гигабайта. Това което бях отдал като UPLOAD беше някъде около 2 терабайта за седмица.И забележи - това не е на български тракер, а на руският.А ти знаеш особено на стрийм, че ти трябва скорост и то не само при download. Аз затова държа на първо място скоростта ми да е максимално симетрична. Но това са мои желания и не ангажирам никого с тях.Дечурлигата от Замунда какво правят? Изтеглят филма , изключват торента и сядат да гледат ужаси или цици. За другите не мислят.

преди 1 час, nikolela написа:

...Телнет ми предлагат срещу 220лв оборудване, което си купувам и срещу 20лв на месец получавам по 30 мегабитов неограничен интернет.

10-12 мегабита бива, ако е стабилна връзката. Тоя 30мегабита на телнет-а хващай и това е.

преди 54 минути, * СТЕФАН * написа:

Няма да ти хареса. То е като при ADSL. 10-12 megabita.

1.2мегабайта/сек да не би да е лоша скорост? Много се разглезихте. Безжично или по морално остарели технологии никой не предлага повече, защото не може да ти го гарантира.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 минути, simtech написа:

10-12 мегабита бива, ако е стабилна връзката. Тоя 30мегабита на телнет-а хващай и това е.

1.2мегабайта/сек да не би да е лоша скорост? Много се разглезихте. Безжично или по морално остарели технологии никой не предлага повече, защото не може да ти го гарантира.

Симчо!

Тук гледам да помогна с каквото мога на приятел. Няма да слушаме твоите размишления за глезене и не зная още какво ще измислиш.Хората се интересуват, а и си плащат. Ти ако искаш стой и без интернет, който не чак толкова ти е притрябвал. За писането ти във форума са ти необходими 64 к, за да си изкажеш мъките. Наистина си голям хлапак.А уж...растеш. Но май само на височина.

• Автор
преди 59 минути, simtech написа:

1.2мегабайта/сек да не би да е лоша скорост?

Тя не е лоша скорост, но предпочитам да си платя за нещо по-добро. Нещо не ми допада факта, че ще платя без да знам какво точно ще получа от телнет. Може и скоростта да е добра, но не ми е ясно дали ще има чести липси на сигнала заради влиянието на времето или заради не добър терен и от там слаб обхват. Ако не съм доволен от тяхния сигнал, ще остана неприятно изненадан, понеже предварително трябва да си закупя оборудването, което е антена с рутер на стойност 220лв. Вероятно все пак ще тествам обхвата с безплатното оборудване на техния колега. Така и терена ще тествам и обхвата баира до града.:lick lips:

Ще използвам тази тема, да не отварям нова. Та значи в момента семейството ми сме на троен пакет(ТВ, домашен адсл нет и  мобилен план) към Виваком. Обаче съм крайно, недоволен от нета, тегля с около 1MB/s, но не това е проблема, а че винаги като завали или духне малко по-силен вятър нета почва да прекъсва, идваха техници смениха модема и кутията за телефонния кабел, но проблема си остана. Видях, в сайта, че предлагат и оптичен нет, но за голямо съжаление моята улица (в къща съм) не я покриват, а 200м по-надолу блоковете имат покритие и имат нет. Та въпроса ми е, дали ще се навият да прекарат оптика до мен или да се местя на тройния пакет на Мтел и как е оптичния им нет?

преди 2 часа, * СТЕФАН * написа:

Хората се интересуват, а и си плащат. Ти ако искаш стой и без интернет, който не чак толкова ти е притрябвал.

Пак ще те питам - 1 мегабайт/сек лоша скорост ли е? Особено при липса на кабелна мрежа? Да не би на Мтел пакетите с 15гигабайта през 4G със скорост на download отново не много повече от 1мегабайт/сек и падане на скоростта на 64килобита/сек след това е нещо по-добро като предложение?
Между другото, аз не знам какво се интересуват и плащат хората, аз съм се занимавал професионално с това. Дали не мога да имам последната дума, след като не един клиент в момента ползва интернет благодарение на моите познания?

преди 1 час, nikolela написа:

Тя не е лоша скорост, но предпочитам да си платя за нещо по-добро. Нещо не ми допада факта, че ще платя без да знам какво точно ще получа от телнет. Може и скоростта да е добра, но не ми е ясно дали ще има чести липси на сигнала заради влиянието на времето или заради не добър терен и от там слаб обхват. Ако не съм доволен от тяхния сигнал, ще остана неприятно изненадан, понеже предварително трябва да си закупя оборудването, което е антена с рутер на стойност 220лв. Вероятно все пак ще тествам обхвата с безплатното оборудване на техния колега. Така и терена ще тествам и обхвата баира до града.

Аз съм работил в интернет доставчик, който предлагаше подобни услуги и знам какво е положението. В общият случай ще получиш толкова, за колкото си платиш. При бури и силни ветрове, силни дъждове и големи снегове очаквай значително спадане на качеството на сигнала, поне докато не мине екипа за аварии. Иначе скоростта ще си я получиш до 20мегабита без проблем. Нагоре е доста оптимистично по WI-FI, предвид факта, че се връзват доста клиенти на базова станция, за да се покрият разноските по експлоатацията й, както и замърсеността на ефира.
За 220лв най-вероятно ще ти сложат AirGRID на UBNT. Реална цена на тая антена - около 130лв.

• Автор

Шефката на Телнет се оказа позната на брат ми. За да ми излезе по евтина антената ме съветва да си потърся антена nano station 5 или същата, но (m5).

Намерих една, https://plasico.bg/ubiquiti-nanostation-m5-5ghz-16dbi-mimo-airmax-ub-nsm5-15016.html?gclid=CjwKEAjwuo--BRDDws3x65LL7h8SJABEDuFRZVCLMwbIdxlrl6NyqB6bKM-b25aaSx08tJNQ4MOUlxoCwarw_wcB но дали има по-добра от този модел в същия диапазон на цената?

На пример тази?

https://www.senetic.bg/product/AG-HP-5G27

Такъв вид монтаж има ли положителен ефект в обхвата или снимката е ментак?

https://www.alibaba.com/product-detail/Nano-Station-M5_140303440.html

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Stefan вероятно е по запознат от мене, но да си кажа за антените няколко неща да ги имаш в предвид:

1. Както разбирам (а и знам от опит) се използват насочени антени от двете страни на безжичната връзка. На времето (преди 8г.) като се занимавах в началото с мрежи ми се наложи да се занимавам и с една 2.4 омни антена - типична за доставчиците тогава. Първи проблем - трябва закрепването да е много здраво и да не се мърда при вятър. Второ - добре е да е достъпна за почистване особено зимата и при обледяващи условия (мъгла, вятър). Трето - зависи колко е пренаселена твоята посока откъдето ще приемаш и предаваш - обикновено доставчиците (всичките в околността) използват една кула и на нея е пренаситено с антени и става един бой за канали и заглушаване при 'набичване на мощността'...

2. В обобщение ще кажа следното - вземи си оборудването от доставчика - все пак отсреща те ще излъчват и приемат от тебе. Идеалния вариант е оборудването в двете точки да е напълно идентично (доставчика ще има по добър маршрутизатор около антената - но това не е важно за тебе).

3. Телевизията през същата връзка ли мислите да я прекарвате или ще слагащ сателит към друг доставчик?

4. Пряката видимост между двете антени е задължителна и е много важно насочването да се направи професионално. Всякакви електромагнитни излъчватели по посока на сигнала (трафове, далекопроводи и др.) влошават положението.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

По принцип за телевизия аз препоръчвам кабел ако е възможно. (понеже няма такъв кеф времето да се скапе, ти да киснеш вътре и отгоре на всичкото да нямаш телевизия)

• Автор
преди 7 часа, krassleto написа:

2. В обобщение ще кажа следното - вземи си оборудването от доставчика - все пак отсреща те ще излъчват и приемат от тебе. Идеалния вариант е оборудването в двете точки да е напълно идентично (доставчика ще има по добър маршрутизатор около антената - но това не е важно за тебе).

3. Телевизията през същата връзка ли мислите да я прекарвате или ще слагащ сателит към друг доставчик?

4. Пряката видимост между двете антени е задължителна и е много важно насочването да се направи професионално. Всякакви електромагнитни излъчватели по посока на сигнала (трафове, далекопроводи и др.) влошават положението.

Телевизията ще е от друг доставчик през сателит.

При положение, че ме посъветваха за модел антена, предполагам, че такъв модел използва и доставчика, но май ще е наистина по добре да го взема от доставчика. Ако не се осъществи интернет връзката, техниците ще се откажат и ще си приберат всичко което са донесли, като оборудване и инструменти за монтажа на оборудването. Мерси за насоката, отново ми спестявате пари. :D

на 26.08.2016 г. в 21:02, nikeman написа:

Ще използвам тази тема, да не отварям нова. Та значи в момента семейството ми сме на троен пакет(ТВ, домашен адсл нет и  мобилен план) към Виваком. Обаче съм крайно, недоволен от нета, тегля с около 1MB/s, но не това е проблема, а че винаги като завали или духне малко по-силен вятър нета почва да прекъсва, идваха техници смениха модема и кутията за телефонния кабел, но проблема си остана. Видях, в сайта, че предлагат и оптичен нет, но за голямо съжаление моята улица (в къща съм) не я покриват, а 200м по-надолу блоковете имат покритие и имат нет. Та въпроса ми е, дали ще се навият да прекарат оптика до мен или да се местя на тройния пакет на Мтел и как е оптичния им нет?

Мести Се.

Аз ползвам интернет и интерактивна телевизия от Мтел, и Съм доволен.

• Автор
преди 6 часа, niki292002 написа:

По принцип за телевизия аз препоръчвам кабел ако е възможно. (понеже няма такъв кеф времето да се скапе, ти да киснеш вътре и отгоре на всичкото да нямаш телевизия)

В момента съм на кабел. Нали кабелния оператор е цопнал 10 антени на покрива на общината. То и на покрива времето е същото като у дома. При силни дъждове пак си има проблеми, както и при добре насочена антена с единична малка антенка.

преди 3 минути, momolord написа:

Мести Се.

Аз ползвам интернет и интерактивна телевизия от Мтел, и Съм доволен.

Какъв интернет предлага Мтел? На мен ми казаха в офиса им, че е сим карта поставена в рутер. За 25лв на месец ми предлагат 14гб информация, понеже интернета е ограничен. Никога не бих пратил такива пари за такъв обем информация. Една 60гб игра 4 месеца ли ще я тегля? Тя по евтино ще ми излезе да я купя от колкото да я свалям от някой тракер.

преди 21 минути, nikolela написа:

В момента съм на кабел. Нали кабелния оператор е цопнал 10 антени на покрива на общината. То и на покрива времето е същото като у дома. При силни дъждове пак си има проблеми, както и при добре насочена антена с единична малка антенка.

Какъв интернет предлага Мтел? На мен ми казаха в офиса им, че е сим карта поставена в рутер. За 25лв на месец ми предлагат 14гб информация, понеже интернета е ограничен. Никога не бих пратил такива пари за такъв обем информация. Една 60гб игра 4 месеца ли ще я тегля? Тя по евтино ще ми излезе да я купя от колкото да я свалям от някой тракер.

Говоря За домашен интернет, Не за мобилен!

Моя е 50 Мегабита, оптичен, но предлагат и 100.

Всъщност, като Се замисля, мобилния Ми интернет е по-бърз от домашния - 64 Мегабита даунлоуд...

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Много локуми, та чак загубих нишката.

За вилна зона на Севлиево ли? Колко ти е разстоянието от къщата и има ли пряка видимост? Силно ме съмнява да има каквито и да са кабели, дори и обикновен телефонен чифт. А ако има поради разстоянието едва ли че минат ADSL повече от 3Mbps.

За телевизия - обикновен ефирен декодер, и без това гледаш само новини. Има вариант да гледаш още една камара безплатни програми пак за без пари. И български, и чужди.

Като откачиш телевизията от интернета колко реално трафик и каква скорост ти трябват?

преди 1 час, Филипов написа:

За телевизия - обикновен ефирен декодер, и без това гледаш само новини. Има вариант да гледаш още една камара безплатни програми пак за без пари. И български, и чужди.

Това вече го предложих, но беше игнорирано. 

• Автор
преди 6 часа, Филипов написа:

Много локуми, та чак загубих нишката.

За вилна зона на Севлиево ли? Колко ти е разстоянието от къщата и има ли пряка видимост? Силно ме съмнява да има каквито и да са кабели, дори и обикновен телефонен чифт. А ако има поради разстоянието едва ли че минат ADSL повече от 3Mbps.

Като откачиш телевизията от интернета колко реално трафик и каква скорост ти трябват?

Да- вилна зона на Севлиево. По права линия е под 5 км. Ще изпратят от Телнет екип за оглед на мястото, за да решат ще стане ли или не. Ако не стане поне няма да харча излишни пари, защото огледа е безплатен.

Телевизията е лесна, за нея нямам въпроси или съмнения - тя няма да е през интернет връзката, а колко трафик ми трябва - не знам. Не съм си засичал приеманата и изпратената информациа. Определено няма да ми свърши работа ограничен интернет

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.