Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов абонат на Виваком ?

Featured Replies

Аз ще стрелям малко в тъмното, но ....@Devastation - Някой от близките ти роднини (родители) има ли непогасен кредит или задължение към хазната?

преди 1 минута, ice_lion__01 написа:

Според мен служителите от ментела си мислят, че щом е на 19 няма да може със сигурност да си плаща всеки месец вноските и затова са му отказали.

Ама на тях не ум се плаща да мислят, а да вадят папируса от принтера и да обясняват вече зазубрени фрази.

Приятел! Не си измисляй а прочети какви са общите задължения на двете страни - оператор и клиент.

• Автор
преди 3 минути, LinKuei написа:

Аз ще стрелям малко в тъмното, но ....@Devastation - Някой от близките ти роднини (родители) има ли непогасен кредит или задължение към хазната?

Да.

Редактирано от Devastation (преглед на промените)

преди 5 минути, ice_lion__01 написа:

Според мен служителите от ментела си мислят, че щом е на 19 няма да може със сигурност да си плаща всеки месец вноските и затова са му отказали.

Ама на тях не ум се плаща да мислят, а да вадят папируса от принтера и да обясняват вече зазубрени фрази.

Със сигурност не им се плаща да проявяват самоинициатива до степен, нарушаване правилата, въведени от работодателя. Ако раздават на всеки нов потребител, телефони от 1000лв., скоро, около всеки офис ще има тълпи от мургави или със следи от игли по ръцете нови абонати, които продават взетите на "изплащане" телефони на 20% от реалната им стойност.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 2 минути, Devastation написа:

Да.

Същите преки роднини ли са ти...или поне носите ли еднаква фамилия?
Отделно, непогасените задължения достигнали ли са до фаза съд?

• Автор
току-що, LinKuei написа:

Чак до съд не. Брат ми дължи сума и майка към тях..

Само веднъж съм си вземал телефон на изплащане и то точно от Мтел, бях студент с 0 доходи само с разходи и то си взех "скъп" телефон по 20 лв/месец само телефона отделно плана, дадоха ми без проблем, освен да са си променили политиките...
За Виваком и аз знам, че на изплащане без да си лоялен клиент не дават - ако си нов клиент може пак телфон с отстъпка, но го заплащаш кеш в деня на подписването.

преди 1 минута, LinKuei написа:

Няма да търсят случайно съвпадение на имена. Дори секретарките в кметствата на най- забутаните селца има достъп до ЕСГРАОН. Срещу сто лева на месец, ще ти правят справки за роднинските връзки, колкото искаш.

Ето, това е другото основно, което ти е посочил колегата от Бургас. Сега го прочетох. Ти и брат ти с твоите родители се водите едно семейство и имате задължения, които са известни на всяка една организация. Достатъчно е последната да погледне в регистъра и за семейството "цъфва" задължението, което не е погасено.

" Чак до съд не. Брат ми дължи сума и майка към тях. "

преди 4 минути, icekiller написа:

Само веднъж съм си вземал телефон на изплащане и то точно от Мтел, бях студент с 0 доходи само с разходи и то си взех "скъп" телефон по 20 лв/месец само телефона отделно плана, дадоха ми без проблем, освен да са си променили политиките...
За Виваком и аз знам, че на изплащане без да си лоялен клиент не дават - ако си нов клиент може пак телфон с отстъпка, но го заплащаш кеш в деня на подписването.

Това, което можеше едно време, отдавна е прекратено. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Това което ми обясни е, че трябвало да съм имал 6 месеца план и да си плащам сметката редовно хубаво заявих през мтел онлайн планът Мтел Безкрай S и ще чакам да ми се обадят взех този план защото съм със телефон който не му трябват много разговори нито пък интернет защото си ползвам wifi. 5 избрани номера към Семейство и Приятели от който аз говоря само с 3. Хубаво щом така искат ще си го изплащам 6 месеца.. Не ми е проблем.

преди 2 минути, Devastation написа:

Чак до съд не. Брат ми дължи сума и майка към тях..

Ами, няма да разпитвам нататък...Не е нужно да обявяваш публично информация, която вероятно не искаш, а и не е нужно. От гореописаното  ще ти кажа само едно - морално нямат право да те ограничават като частен клиент, но законово те дават баницата и те са тези, които определят правилата за услугите си/промоциите си. В случая имаш некоректен платец в семейството и това веднага води до червена лампа и  респективно негативна кредитна оценка. Малко е крайно късането на договора пред клиент, но е задължително, тъй като вътре имаш лична информация, а на всичкото отгоре и подписи. Самият акт на късането ти осигурява невалидност на договора, за което въпросната служителка е постъпила правилно.
Един съвет от мен - за в бъдеще не реагирай негативно, а поговори със семейството си относно бъдещи некоректни плащания. В даден момент това може да ти изиграе лоша шега ,а вината за това ще е в теб. Пример - искаш да си купиш кола....отиваш в банката да си изтеглиш кредит и отново ще бъде отрязан, ако някой в семейството ти е с непогасени задължения. Накрая ти ще си този, който страда от това, а не банката :)

преди 14 минути, cybercop написа:

Няма да търсят случайно съвпадение на имена. Дори секретарките в кметствата на най- забутаните селца има достъп до ЕСГРАОН. Срещу сто лева на месец, ще ти правят справки за роднинските връзки, колкото искаш.

Наясно съм какво представлява системата и какви справки могат да се правят, но често търсещите информация са малоумни. Със сестра ми носим различни фамилии (по нейно желание си смени нейната) и навсякъде доказваме с акт за раждане, а не с проверка в ЕСГРАОН (поради описаната в предното изречение причина).. и дори тогава остава съмнение в проверяващите, че сме роднини :)

Хахах много ме забавлявахте с тази тема :) 

Виваком както и много други администратори на лични данни имат достъп до такава обширна информация, че могат да пресметнат, че ти ще спреш да внасяш вноските за телефона още преди да ти мине през ум да го направиш. да не говорим, че споделят информация с 3-и лица за което носят наказателна отговорност, но отново няма как да го докажеш, освен ако не записваш всяко едно входящо обаждане и барем ти излезе късмета след няколко години! Така че или чакаш да минат 5-6 годинки информацията да им влезне в архив или погасяш задълженията на роднините си и евентуално след 9 месеца договор с тях може да се сдобиеш с телефонче, но не това което ти искаш, а това което ти предложат те!

преди 6 часа, LinKuei написа:

морално нямат право да те ограничават като частен клиент, но законово те дават баницата и те са тези, които определят правилата за услугите си/промоциите си. 

Извинявам се, но за какъв морал става въпрос при кредитиране?
Стоката на изплащане (дори и 20 лева да струва) е също кредитиране, защото има парично измерение.
Ако дойде някой при вас и ви поиска 500 лева назаем с обещанието, че ще ги връща редовно, вие така ли ще му ги дадете?
Ако отговора е да, кажете къде да дойда да се възползвам от вашето доверие.

Иначе по темата: в страницата на Мтел си пише ясно и точно.

Цитат

Офертата за продажба на изплащане е валидна за лица, които към датата на сключване на договора за продажба на изплащане нямат непогасени задължения към Мобилтел; и за които е налице положителна оценка на кредитоспособността, която позволява сключване на договор при условия на разсрочено плащане на съответната стойност. Ако клиентът не отговаря на едно от посочените условия, същият не може да сключи договор за продажба на изплащане.

При Виваком и Мтел е малко по-различна структурата на одобрение и разликата основно е в това, че акаунта във Виваком, отваряйки профила на клиента вижда на момента какъв мобилен апарат може да бъде взет на изплащане и при какви условия.
При Мтел има отдел, към който се пращат попълнените данни и договор и се изчаква малко за одобрение или за неодобрение.
Нормално е да се скъса подготвения договор, а не да се остави да злоупотребява някой с него и не знам защо се обръща толкова голямо внимание на този факт.
Как да бъде сигурен клиента, че договора е унищожен, ако не се скъса пред очите му?

Чукча не читатель, чукча писатель май стана в тази тема...

преди 1 минута, algor написа:

Извинявам се, но за какъв морал става въпрос при кредитиране?

Неправилно съм бил разбран - говоря за морална гледна точка при ограничение като частен клиент, а не конкретно при кредитиране.

преди 3 минути, algor написа:

Чукча не читатель, чукча писатель май стана в тази тема...

Тя и преди това си беше в същия тон :)

преди 34 минути, LinKuei написа:

Неправилно съм бил разбран - говоря за морална гледна точка при ограничение като частен клиент, а не конкретно при кредитиране. 

Явно не съм разбрал правилно и се извинявам. :)

• 2 седмици по-късно...

А по времето на комунизма децата на "народните врагове" бяха третирани по същият начини и се смяташе за порочна практика, 

Поредниян двоен стандарт.

Извинявам се за лиричното отклонение. Сбери парици и си вземи телефона на свободна продажба. "Келепирът" от така взет телефон не е кой знае колко голям, че да си заслужава двете години робство на оператора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.