Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов абонат на Виваком ?

Featured Replies

Здравейте, някой може ли да ми обясни как стоят нещата да стана абонат на Виваком и дали мога да си взема телефон на изплащане.. ?

Редактирано от Devastation (преглед на промените)

Защо да не можеш ? Ако имаш 18 години, само трябва да подпишеш план за 1 или 2 години (в зависимост от желанието ти).

• Автор
преди 11 минути, niki292002 написа:

Защо да не можеш ? Ако имаш 18 години, само трябва да подпишеш план за 1 или 2 години (в зависимост от желанието ти).

Вчера ходих в мтел подписах договор и тая го скъса и ми каза, че не съм бил одобрен.. Как става това с одобряването ?

Имам 18 на 19 съм подписах и накрая ми го скъса пред лицето и каза, че не съм бил одобрен. :(

Ти да не попълваш заявка за работа, какво означава да си одобрен или не. Един разговор с управителя може би ще промени възгледите на "тая".

• Автор
преди 1 минута, XYconstant написа:

Ти да не попълваш заявка за работа, какво означава да си одобрен или не. Един разговор с управителя може би ще промени възгледите на "тая".

Брат на кой да се обадя да кажа вчера как ме прецакаха ?

Защо да не трябва да го одобряват - телефон на изплащане си е все едно го взема на кредит - сигурно е имал накакъв проблем да му откажат да му го дадът.

• Автор
току-що, ined написа:

Защо да не трябва да го одобряват - телефон на изплащане си е все едно го взема на кредит - сигурно е имал накакъв проблем да му откажат да му го дадът.

Ами просто ми каза, че не съм бил одобрен аз не мога да разбера за какво тогава ме кара да се подписвам и да чакам толкова време .. :(

преди 2 минути, ined написа:

Кво одобряване бе човек - просто или тая е била дърта кранта, която е комплексирана от всичко, или автора е някакъв трол.

преди 21 минути, Devastation написа:

Вчера ходих в мтел подписах договор и тая го скъса и ми каза, че не съм бил одобрен.. Как става това с одобряването ?

Имам 18 на 19 съм подписах и накрая ми го скъса пред лицето и каза, че не съм бил одобрен. :(

Плащат им за нов договор и имат зададена бройка за сключени нови договори от който им зависи заплатата. За да направят такова нещо, трябва да имат много сериозно основание. Просто за договор ли отиде или искаше да вземеш скъп телефон ?

• Автор
току-що, niki292002 написа:

Кво одобряване бе човек - просто или тая е била дърта кранта, която е комплексирана от всичко, или автора е някакъв трол.

Приятел беше млада и аз и обяснявам, че искам да си взема телефон на изплащане ще те попитам теб защо ми казваш, че съм трол какво те провокирах ?

преди 1 минута, cybercop написа:

Плащат им за нов договор и имат зададена бройка за сключени нови договори от който им зависи заплатата. За да направят такова нещо, трябва да имат много сериозно основание. Просто за договор ли отиде или искаше да вземеш скъп телефон ?

Исках да взема телефон скъп на изплащане с нисък план.. Тя ме накара да се подписвам и ми каза да изчакам 10-15 минути за да види дали съм одобрен.

преди 23 минути, Devastation написа:

По-обидно нещо не бих си представил дори. Ако бях на твое място щях да им разгоня фамилиите на всички. Веднага искаш разговор със управител. Ако и там ти се направят на интересни пишеш на КЗП. Имаш право да подпишеш договор и да вземеш телефон със намалени/на изплащане.

• Автор
преди 2 минути, XYconstant написа:

Имаш ли непогасени кредити?

Не имам глоба от градският транспорт ама не мисля, че е от това..

Човек на 19 съм нито кредити съм теглил нищо..

преди 2 минути, Devastation написа:

Приятел беше млада и аз и обяснявам, че искам да си взема телефон на изплащане ще те попитам теб защо ми казваш, че съм трол какво те провокирах ?

Исках да взема телефон скъп на изплащане с нисък план.. Тя ме накара да се подписвам и ми каза да изчакам 10-15 минути за да види дали съм одобрен.

Ако става въпрос за скъп телефон, а си нов абонат, вероятно са решили, че без някаква история, като техен клиент, не могат да са сигурни, че не искаш само телефона. Разговарял съм с цигани, които твърдят, че от всеки оператор им се полагат по три телефона. Но, става въпрос за евтини, които продават по 20-30 лв. Ясно е, че никакъв договор не важи за тях, след, като натрупат сметка през първия месец.

• Автор

Добре сега мисля да ходя до Виваком какво точно да ги попитам защото съм си харесал един телефон и искам да го взема на изплащане това ще ми е за първи път където ще взема на изплащане нещо.. За да  не се заядът пак със мен.

За да си вземеш телефон на изплащане, едно от условията е че трябва да си с поне 9 месеца абонат на компанията и да нямаш закъснения или неплащания по сметката си. това е при Виваком, но и при другите оператори е така.Задължително условие.

• Автор
току-що, * СТЕФАН * написа:

За да си вземеш телефон на изплащане, едно от условията е че трябва да си с поне 9 месеца абонат на компанията и да нямаш закъснения или неплащания по сметката си. това е при Виваком, но и при другите оператори е така.Задължително условие.

Смисъл трябва сега да си взема карта която да ползвам 9 месеца и редовно да си плащам сметката и после ще мога да си взема телефон..

преди 1 минута, Devastation написа:

Добре сега мисля да ходя до Виваком какво точно да ги попитам защото съм си харесал един телефон и искам да го взема на изплащане това ще ми е за първи път където ще взема на изплащане нещо.. За да  не се заядът пак със мен.

Никой няма да се заяде с теб, а най учтиво ще ти отговорят че Не МОЖЕ, поради причината, която ти посочих.

току-що, * СТЕФАН * написа:

Никой няма да се заяде с теб, а най учтиво ще ти отговорят че Не МОЖЕ, поради причината, която ти посочих.

Пак е по-добре от колкото да подпише договора и да му го скъса под носа.

преди 16 минути, niki292002 написа:

Пак е по-добре от колкото да подпише договора и да му го скъса под носа.

Ти не си бил там, за да си сигурен, нали? Който обикновено е недоволен от мобилен оператор почва да измисля каквото му падне. А и дори да е скъсан договора пред очите му,  това е гаранция че нито една от двете страни може да злоупотреби с данните на питащият!

преди 17 минути, Devastation написа:

Смисъл трябва сега да си взема карта която да ползвам 9 месеца и редовно да си плащам сметката и после ще мога да си взема телефон..

Има написан правилник от мобилният оператор. Трябвало е да го прочетеш, а не да пускаш тема и олпюваш хората, които работят там. Тук е същото. Преди да се регистрираш, трябва да прочетеш правилата на форума. Ти направи ли го? И картата е предплатена услуга, а не че си абонат на съответният мобилен оператор. 9 месеца трябва да си на някакъв абонаментен план.Ако през тези 9 месеца си изряден в плащанията, те правят автоматично и член на клуба, като впоследствие при заявка от твоя страна ти се връчва карта, с която можеш да си вземаш даден компонент и с отстъпка. (тоест, телефон, таблет, всевъзможни акцесоари и т.н.)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мен ми е чудно как се дават тогава кредити за по хиляди левове, без да си взимал друг път и да си ги погасявал в срок пак към същите. Нали все пак има договор, имат ти детайлите, ЕГН и всичко. Ако избягаш - шанса да те хванат е доста голям, доколкото за един телефон си струва. Телефон за повече от 1200-300 лева едва ли има, с оскъпяването да удари още 200 и нагоре лв. (не знам точно колко им е). Погасена ли ти е глобата към градския транспорт?

преди 16 минути, * СТЕФАН * написа:

Би било по-полезно с "не може" да върви някаква обяснителна причина, все пак нито си престъпник, нито затворник или роб да нямаш право да чуеш за какво не може, а ако е възможно да се коригираш. Според мен звъни на централата в София от телефона им изложен в сайта и питай каква е причината да ти отказват подписване на договор и взимане на телефон на изплащане. Ако ти поискат данни - дай им ги, да направят нужната проверка и да ти кажат къде не си чист.

преди 5 минути, XYconstant написа:

Мен ми е чудно как се дават тогава кредити за по хиляди левове, без да си взимал друг път и да си ги погасявал в срок пак към същите. Нали все пак има договор, имат ти детайлите, ЕГН и всичко. Ако избягаш - шанса да те хванат е доста голям, доколкото за един телефон си струва. Телефон за повече от 1200-300 лева едва ли има, с оскъпяването да удари още 200 и нагоре лв. (не знам точно колко им е). Погасена ли ти е глобата към градския транспорт?

Би било по-полезно с "не може" да върви някаква обяснителна причина, все пак нито си престъпник, нито затворник или роб да нямаш право да чуеш за какво не може, а ако е възможно да се коригираш. Според мен звъни на централата в София от телефона им изложен в сайта и питай каква е причината да ти отказват подписване на договор и взимане на телефон на изплащане. Ако ти поискат данни - дай им ги, да направят нужната проверка и да ти кажат къде не си чист.

Не е "чист" само с причината, която съм му посочил. Глобата е дребна сума и никой не ще я вземе под внимание. (ако разбира се сумата на глобата не е голяма)

• Автор
преди 6 минути, XYconstant написа:

Казаха ми че се правело някаква кредитна оценка какво да правя .. ? :(

"Казаха ми че се правело някаква кредитна оценка какво да правя .. ? "

Прави се , да! Но ти си написал  "че се правело" а не, че ти правят. В този случай са ти отговорили почти със същото, което съм ти написал аз. Ако бяха  ти казали "че ти правят кредитна оценка" тогава единственото е да чакаш за отговор, който по правилата им ще е - НЕ! Пак по силата на правилата, посочени от мобилният оператор.

Според мен служителите от ментела си мислят, че щом е на 19 няма да може със сигурност да си плаща всеки месец вноските и затова са му отказали.

Ама на тях не ум се плаща да мислят, а да вадят папируса от принтера и да обясняват вече зазубрени фрази.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.