Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mercedes c220

Featured Replies

Здравейте бих искал да знам какво мислите за mercedes c220 автоматик

Новия модел е много хубав. Сядаш и караш без да мислиш.

• Автор
преди 4 минути, VipKokata написа:

Новия модел е много хубав. Сядаш и караш без да мислиш.

А защо ми казват че скоростите автоматик им се ебават

Всички автоматични скорости са изключително сложни като устройство, лесно се развалят и поддръжката им е много скъпа. Освен това един и същ автомобил с автоматични скорости гори 25% повече. Едно нещо, направено за свръх удобство на водача-само натиска газта и готово.

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Всички автоматични скорости са изключително сложни като устройство, лесно се развалят и поддръжката им е много скъпа. Освен това един и същ автомобил с автоматични скорости гори 25% повече. Едно нещо, направено за свръх удобство на водача-само натиска газта и готово.

Вие живеете още в 80-те години. 

преди 6 часа, Манката написа:

Здравейте бих искал да знам какво мислите за mercedes c220 автоматик

Ок ,но за коя година става дума? 

преди 7 часа, B3M2W0 написа:

Колко такива Мерцедеса  или друга кола автоматик си ползвал и  с дали дефект? А разликата в разхода на дизела е 1л., от обикновенна кутия, говоря за градско, а извън градско е еднакъв.Колата си е добра, сменяш масло на кутията на 250 000км., и си караш.

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ Дрънди, извинявай за плагиатството, но ти май си намерил най-верния начин за писане тук.

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

преди 13 минути, B3M2W0 написа:

Не знам дали си струва усилието да отговарям. Надеждността на едно сложно устройство е произведението от надеждностите на отделните компоненти. Достатъчно е да видиш как е устроена автоматичната скоростна кутия, за да разбереш за какво става дума. Зет ми има автосервиз в Кейп Таун, мога да уверя всички, че гореизложената информация дори е смекчена(освен, че е актуална. Там се виждат такива неща, дето не са минавали през мисълта на "рецензентите" от по-горе. Например, докарват чисто нов джип "Тойота", напълно умрял. Оказва се, че е изгубил на цяло софтуера си на електронния блок. Със специален компютър и от диск , купен от Германия за безброй пари, се инсталира софтуер на ново и всичко заработва. Мога до безкрай да разказвам подобни истории , по света стават всякакви неща, да не си мисли някой, че като е Мерцедес, е гарантиран? Първата кола автоматик съм карал 2004г-БМВ 325, пак там. Вместо калашник, ако беше сложил малко мозък, щеше да изглеждаш много по-добре. Между другото, 1969год в Школата за запасни офицери  , ми беше зачислен АК47 , а втората година, като командир на взвод в свързочен полк имах лично оръжие пистолет ТТ ( 7.62мм). Светът не започва от вас, не забравяйте.

Мозък? В момента автоматичните скоростни кутии са пъти по прецизни и икономични от ръчните. Мерцедес има разработка ,която следи дори наклона на пътя ,и с оглед на това изчислява и избира най-ефективната предавка. Влезте в 21-ви век моля. Най-важното е качество на материалите ,и началното проектиране. Това ,че дадена техника е проектирана по по-прост начин ,не гарантира надеждност. Ако беше така ,още на въздушно охлаждане щяха да карат. 

Споменахте АК ,ще ви дам друг пример ,Китайски АК изработен по ,по-проста технология с щампована цевна кутия и горещо налята цев ,не може да се сравни с по-сложния в производство ,но за сметка на това много по-надежден казанлъшки "Калашников". 

Много фактори са от значение и не бива да слагаме всички автоматични скорости под общ знаменател ,да ги определяме ,като ненадеждни и неикономични. 

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Не знам дали си струва усилието да отговарям. Надеждността на едно сложно устройство е произведението от надеждностите на отделните компоненти. Достатъчно е да видиш как е устроена автоматичната скоростна кутия, за да разбереш за какво става дума. Зет ми има автосервиз в Кейп Таун, мога да уверя всички, че гореизложената информация дори е смекчена(освен, че е актуална. Там се виждат такива неща, дето не са минавали през мисълта на "рецензентите" от по-горе. Например, докарват чисто нов джип "Тойота", напълно умрял. Оказва се, че е изгубил на цяло софтуера си на електронния блок. Със специален компютър и от диск , купен от Германия за безброй пари, се инсталира софтуер на ново и всичко заработва. Мога до безкрай да разказвам подобни истории , по света стават всякакви неща, да не си мисли някой, че като е Мерцедес, е гарантиран? Първата кола автоматик съм карал 2004г-БМВ 325, пак там. Вместо калашник, ако беше сложил малко мозък, щеше да изглеждаш много по-добре. Между другото, 1969год в Школата за запасни офицери  , ми беше зачислен АК47 , а втората година, като командир на взвод в свързочен полк имах лично оръжие пистолет ТТ ( 7.62мм). Светът не започва от вас, не забравяйте.

Cape Town 08.09 034.jpg

IMG00017-20101122-1556.jpg

Що в Кейп Таун няма ли сервисзна Тойота,така си спестяваш дискове, програми, и си вършиш сервизната работа.И аз съм обновявал софтуера, отиваш при правилни човек и няма главоболия

преди 9 минути, B3M2W0 написа:

Така пише в книгите, особено с рекламен характер. И то се отнася за НОВИ автомобили.  Не става ясно Манката за какъв говори-нов или на 250000км. Как мислиш, защо след този пробег тези автомобили се озовават в автошоповете? Материали, глупости. Автоматична кутия означава по-сложна и скъпа поддръжка, по-голям разход на гориво, по-слаба динамика на ускоряване. Да си видял някъде спортен автомобил с автоматична скоростна кутия? 

Това е като избор на операционна система-всеки сам си избира и си носи последствията.

Следенето на наклона го има много отдавна, това е първото, което ми направи впечатление, когато карах за първи път, на стръмна улица колата стои ,без да се натиска спирачка. А знаеш ли колко струва специалното масло за тази кутия?

Бих ви запитал обратното. Знаете ли съвременен спортен автомобил, който да не е с автоматични скорости? Я първо проверете автомобили ,като съвременни AMG и M-Power. Дали ще намерите и един с ръчни? Ами Lamborgini ,Ferrari ,Bugatti? 

Само потвърждавате думите ми ,че живеете в 80-те. 

преди 19 минути, B3M2W0 написа:

А знаеш ли колко струва специалното масло за тази кутия?

А, кажи?

• Автор
преди 10 часа, B3M2W0 написа:

Ама като цяло вярно ли че на мерцедес автоматик неса добре

Хора просто исках да знам ако някой има такава кола автоматик 2002/2003 г. Да ми каже дали е доволен или не

То си зависи и от теб, Бай Ганьо отива в завода на мерцедес и си купува един, тръгва за БГ на магистралата се чупи кутията,обажда се в завода немците в шок. Толкова бройки продадени, такова нещо  първи път, дават му нова кола.След малко пак същата история,конструктура на кутията си подал отавката и припаднал.Свестили човека и за да рабере, как ,защо, покакъв начин става така попитал, как се случва това,а нашия отговорил, като тръгна,набера скорост, давам лоста на R , ракетна скорост. Това е в кръга на шегата,имам познати, зет ми кара мерцедес, на 250хил., си смениха маслото на кутията, крат си ги и това е, ти си знаеш, като се каже, и на мелницата няма опашка, на времето, като са ходили в други села да мелят, като видели наредени каруци чакат. Се чудели дали да не отидат в другото село, може да няма такава опашка, и им казвали , ти си знаеш.

преди 51 минути, Манката написа:

Ама като цяло вярно ли че на мерцедес автоматик неса добре

Хора просто исках да знам ако някой има такава кола автоматик 2002/2003 г. Да ми каже дали е доволен или не

Пусни го този въпрос в тази група: https://www.facebook.com/groups/443621542451626/  100% ще се намерят много собственици точно на този модел да дадат мнение от опит. 

на 6.09.2016 г. в 6:53, B3M2W0 написа:

Сега, ако кажеш, че и на постоянна скорост от 80км/ч на темпомат гори повече от ръчно поддържане на скоростта...

на 6.09.2016 г. в 6:53, B3M2W0 написа:

Не е 25, но 5-10% има повече разход. Просто к.п.д. на трансмисията. Ако беше по-добре, състезателнита автомобили щяха да са с автоматична трансмисия. Другото тъпо е изключително ниската подготовка на сервизния персонал. Тип гаражен майстор. Нямат опит, нямат и практика. Така че да не ти притрябва.

Друго - една позната дори и за елементарен проблем закара колата до сервиза с камиона - не можа да изключи слоростите (или нещо подобно), блокирано. Докато друг автомобил просто ще го дръпнат с въже.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Те и редица електронни системи отсъстват при професионалните състезателни автомобили. Това не е защото е по-добре без тях ,а защото все пак трябва да се покажат и някакви умения за шофиране.

И какво ,ако е с механични скорости ,няма вариант скоростите да блокират ,и да се наложи по-скъпо транспортиране до сервиз? 

Живеем в 21-ви век. Ръчните скорости отстъпват във всяко едно отношение на автоматичните ,освен в цената. 

Добре бе хора ,ще ми обясните ли как една проста механична скоростна кутия ,ще е по-ефективна ,особено в клас "спорт"? Имате ли представа скоростите на M-Power и AMG ,какво представляват ,на какъв принцип работят? Как може обикновена скоростна кутия със сух съединител ,да има по-висок ресурс от спортна ,автоматична скоростна с два "мокри" съединителя? Та нали те точно за това са проектирани ,въпросната течност отвежда топлината ,съответно и износването е по-слабо. Как една класическа механична скоростна кутия ще превключи по-бързо и гладко от съвременен автоматик? При съвременния автоматик моментът ,в който натискате съединител и губите ускорение за да вкарате следваща скорост го няма ,защото разполага с 2 съединителя ,и при промяна на предавка ,следващата скорост предварително се е включила ,единствения процес при промяна на предавка е ,че рязко единият съединител отпуска ,а другия захваща ,това се случва почти мигновено чрез силно налягане на течност. 
Вижте най-новите скорости на Мерцедес и БМВ с по 7 степени ,по този начин автомобилът работи в най-ефективния диапазон и почти не губи по време на превключване на предавка. Я си представете сега 7 степенни скорости ,но ръчни ,колко ще се повиши резултатът от 0 до 100 заради паузите по време на превключване на предавка? 

И двата автомобила са с автоматични скорости от гореспоменатия тип. Виждате ли някаква загуба на ускорение по време на превключване ,на предавка? Я се пробвайте да превключите по този начин на вашите механични скорости ,и пак елате да обяснявате на хората ,колко по-ефективни са ръчните предавки. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

В Кееп Таун нама оторизиран сервиз на Тойота

Цялата мощност на двигателя се предава на колелата ,минавайки през един сложен хидродинамичен преобразовател.  И това е цялото нещастие- там загубите на енергия са 15% при най-добрите. Целта е двигателят да работи в тази точка от характеристиките си, където е най-големият въртящ момент, респ. най-икономичен. Това се постига със сложна електронна  апаратура-още работи за разваляне. Пак ще повторя-надеждността на една сложна система е равна на произведението на надеждностите на отделните компоненти. И като се има пред вид, че те са числа, по-малки от единица, даже и с ограничените умствени способности на някои от коментаторите, ще стане ясно ,че като умножиш 0.8х0.8 става 0.64. Това е истината. Автоматикът е създаден за женски шофьори, за които употребата на скорости и съединител се оказва непосилна поради необходимостта от известни технически умения. В рекламите може да пише всичко, реалната оценка ви я давам на готово. А аз в коя година живея , няма никакво значение.

Манка, не ги слушай. Сега ще купиш една кола за пет хил. лева, но утре може да се наложи да дадеш още толкова за ремонт, без да е гарантиран резултатът. Това е като мастилено-струйните принтери -купуваш супер апарат за 140лв и после си много приятно сюрпризиран да купиш двете касети за още толкова, които ползваш, не ползваш, свършват. Отделно тук литър, там два-ако направиш сметка за една година колко става... Не знам с какви средства разполагаш, но каквито и да са, безмислените разходи на кого са нужни? Изборът е твой-някой по-нагоре беше написал да отидеш в сервиз за тези марки и да питаш как е хавата-това ще е най-близо до истината.

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Автоматикът е създаден за женски шофьори, за които употребата на скорости и съединител се оказва непосилна поради необходимостта от известни технически умения.

Извинявам се за офтопика ама не се сдържах! :offtopic_s:
А двигателя е създаден предполагам също за женчовци де им се оказва непосилна задача да въртят педали. Защото в един ДВГ компоненти за чупене бол в сравнение с едни педали.
Та по тая логика ако тръгнем мъжете трябва да карат само колата на Флинстон че няма какво и и се чупи ! Всичко останало е измислено за жени!
Ето я перфектната ако слушаме съветите до тук
flinstounmobil.jpg

Моето лично мнение е че ръчните скоростни кутия са за хора които не могат да си платят за лукса да карат автоматик.
Аз за ръчна кутия не искам да чуя.

Понеже до сега всичко са само приказки, а целта е да помогнем на нашия приятел Манката, да се ориентира в непознатата материя, отидох в един от реномираните автосервизи в нашия град, който е специализиран за БМВ. Мнението на специалистите е, че: Автомобилите с автоматични скоростни кутии се развалят значително повече и то именно в тази си част. Горят 15% повече, максималната им скорост е доста по-ниска от същия двигател с ръчна кутия, достигат я за по-дълго време. Всичко това иде да покаже, че улеснението да се кара без мозък и умения си има цена. Удоволствието от шофирането в голяма степен се дължи и на усещането за сливане на волята на водача с възможностите на машината и пълното им използване ( което в никакъв случай не значи непрекъснато надбягване). Това, което споделиха с мен хората от сервиза, макар и повече в територията на БМВ, със сигурност се отнася и за мерцедес. 

Бях шокиран да видя пълно с прехвалените Х5 и Х6 с най-невероятни повреди. Разбити предници на 30х км, скъсани полуоски , шарнири с луфт сантиметри-неща, които и моята стара Волга не си позволяваше.Джипът долу на снимката го бутаха на ръце , защото му се е скапала трансмисията, още не се знаеше точно какво в автоматичната кутия. Шефът каза, че ремонт на автом. кутия започва от 3000лв. Видях още нещо шокиращо-двата ауспуха на джипа се събират отдолу в едно гърне, и от там отива в двигателя само една тръба, което значи, че те са едно украшение без всякаква техническа мотивировка ( като на ве-образен двигател, където всяко рамо си има свой ауспух от блока до задницата на колата). За да се харесват от БМВманиаци.

Нека Манката си избере каквото иска, и каквото може. Ние можем само да му споделим своите виждания по въпроса.

Този долу на снимката също си е мислил, че никога няма да му се наложи автосервиз...

20160908_092502.jpg

преди 44 минути, B3M2W0 написа:

Горят 15% повече, максималната им скорост е доста по-ниска от същия двигател с ръчна кутия, достигат я за по-дълго време.

Това са откровени лъжи.
Кажи точно кои модели сравняваме понеже честно казано не знам беемве кои модели вече произвежда с ръчни кутии !
Мога да говоря за моето 3.0D, 8 скорости автоматична кутия. Разход 10л/100км (ама аз много гоня) тежи 2.3 тона  като има зацепени постоянно два моста в система xDrive. 245кс.  Максимална скорост 225- 230км/ч. С наблюдения от 200 хил. изминати км. (сбор с предното ми).
Много искам да ми намериш кола с подобни или доближаващи се показатели и да е с ръчна кутия.

Разбити предници на 30х км, скъсани полуоски , шарнири с луфт сантиметри-неща, които и моята стара Волга не си позволяваше.

С наблюдения от две нови коли от марката нямам подобни впечатления. На едната и смених окачването гаранционно на 94 хил. км. заради леки хлабини ама пак повтарям на мен кола не ми издържа повече от 10-15хил. без да и се обади предницата но беемве ме изуми направо.
На другата ми смениха само някакви селенови втулки и тампони на 99 хил пак точно преди гаранция понеже аз пожелах.
Тия де споменаваш на по 30 хил. за смени трябва да са някои от Париж-Дакар сериите. И пак не е сигурно! Съмнявам се да им отстъпвам.

Видях още нещо шокиращо-двата ауспуха на джипа се събират отдолу в едно гърне, и от там отива в двигателя само една тръба, което значи, че те са едно украшение без всякаква техническа мотивировка

.Явно разбирате повече от инженерите в Германия от газоразпределение ! Възможно е да се гони и спортен дизайн но това няма нищо общо с цялата работа.

Този долу на снимката също си е мислил, че никога няма да му се наложи автосервиз...

Аз не виждам да му работят по кутията. Може и да е за смяна на масла. Но няма нищо по нормално от това в сервиз на БМВ да видиш вътре беемве !!!

И най накрая да кажа че проблеми с автоматични кутии съм нямал.
На сеата ми който също ми е такава DSG 7 скорости, два сухи съединителя я отварях понеже в сервиза му чупиха кожуха на кутията и трябваше да се заварява. Изтървали я от подемника при ваденето за смяна на маховика. Със самата кутия проблеми съм нямал.

Приятел,това,което пиша, са статистически и обобщени данни, сигурно има доста коли с безпроблемно поведение от всеки вид. Въпрос на много и сложни фактори, които са , опасявам се, малко над твоите възможности. И моето БМВ гори 4.5/л на 100 и има 219 км макс. скорост, колко струват твоите тонове и стотици конски сили, да не говорим за гориво... Карай си ги със здраве и остави тънките неща на по-опитните.

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Приятел,това,което пиша, са статистически и обобщени данни, сигурно има доста коли с безпроблемно поведение от всеки вид. Въпрос на много и сложни фактори, които са , опасявам се, малко над твоите възможности. И моето БМВ гори 4.5/л на 100 и има 219 км макс. скорост, колко струват твоите тонове и стотици конски сили, да не говорим за гориво... Карай си ги със здраве и остави тънките неща на по-опитните.

Тиии, на твоите майстори им прати мн ,ама мн поздрави, във WV Русе, дигноза помпа за високо налягане, в Берлин смяна, 300€вракита, а се оказа един венрил. И за какво говорим, има мйстори и кото са майстори, зависи на кой ще попаднеш.Мерцедеса на зат ми, 170кс, Е270,авт.ск, кутия, градско 7,5л/100, извън градско до БГ  5,8л. WV Turan, 140ks,2,0, 6 скороти, градско 6,5л., до БГ  6,2л.,колата, която автора си е харесал си е хубава. преди на 4/5г., излизаше модел, а сега на година 2 модела, как няма да се чупят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.