Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - 1300-1400лв.

Featured Replies

преди 5 минути, hladilnika написа:

с тоз комп нема да може да играе гта5, теста нема мине ще замръзне на самолета 100% съм сигурен

Странно как на други хора тръгва, а на него няма ?

Цък

Цък

Цък

Цък

Цък

от тез видеа се вижда колко е процесорна таз игра 2 потока нестигат макар че процесора е производителен но на 1 ядро. може до някъде да се замаскират нещата с хубава рам двурангова в двуканален режим на 3-то видео се вижда колко е надул дд3 на 2400мгхц с хубави тайминги ама  за какво да си блъскаш главата при положение че има и5

Редактирано от hladilnika (преглед на промените)

току-що, hladilnika написа:

от тез видеа се вижда колко е процесорна таз игра 2 потока нестигат макар че процесора е производителен но на 1 ядро. може до някъде да се замаскират нещата с хубава рам двурангова в двуканален режим обаче за какво да си блъскаш главата при положение че има и5

Аз спирам да пиша, явно с "професор" не може да излезеш на 1 глава, дал съм предложения, дал съм и аргументи, а не "на 100% съм сигурен".

П.С. Оправи си правописа, защото едва разбрах какво си написал, а и се моля да си около моята възраст.

Хайде да спрем , че пак ще объркаме човека . 

@CuinTheSuN Взимай моята или на tahumba конфига . Разликата е , че той е сложил по-нискокачествено захранване (като цяло не е истински XFX ) и по-лоша кутия , но   влиза в бюджета  . А видеокартата избираш между Palit GTX 1060 3gb или XFX Rx 470 4gb (аз лично предпочитам rx 470 ). Ако продължиш да четеш само ще се объркаш повече !

Редактирано от Skygear (преглед на промените)

hladilnika щеше да е много добро предложение. Ако бюджета беше 1550лв. ако беше процесора 6500, ако се знаеше за автора дали се нуждае от място или ссд-то от 250гб ще го задовли. А сега като изключим факта че рамта е 4 гб, колкото да браузваш и да гледаш филми и да играеш нещо слабо. Ти остават 200лв за захранване и кутия ? Като захранването ще струва 130л остават 70лв да си купи консерва.

kyoshinn добро е предложението вариант 2 с G4400, стига на автора да му хареса, да има търпение, и най-важното е да има възможност да събере след време за процесор който струва 500лв.

преди 35 минути, goodly написа:

kyoshinn добро е предложението вариант 2 с G4400, стига на автора да му хареса, да има търпение, и най-важното е да има възможност да събере след време за процесор който струва 500лв.

Ходи го обяснявай на "професора" по-горе. Като начало G4400+RX470 ще му е достатъчен и може да започне с купуването на охладителя (Scythe Fuma или Macho-то, ако го намери) и да го овърклокне, ако не му стига мощността, хем по-малко ще спъва видеокартата, чак след това му остава да събере около 420 лева и да продаде G4400, а пък може и цените да паднат.

П.С. Човека е написал, че компютъра ще се използва за игри, та не виждам смисъл да се заделят пари за SSD, което няма да повиши кадрите.

П.С. По-добре е да си купиш Nissan GTR без гуми и след някой месец да ги добавиш, отколкото да вземеш обикновен Ford (Кико да не се обажда :D ), макар че и 2-те ще ти свършат г/д еднаква работа, друго си е да си се возиш в Нисана :) .

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Кико е вложил 4000лв. в компютъра ама Форда не знам в какво състояние е! И с мацки не се занимава нещо!

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Кико е вложил 4000лв. в компютъра ама Форда не знам в какво състояние е! И с мацки не се занимава нещо!

Под "да не се обажда" имах в предвид да не пише 4 страници на тема "Колко е хубава марката Ford", а не че притежава някакъв звяр за 200 000 лв.

преди 4 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Наруто го е пробвал дъното разбира се! До колко гигахерца стигна и какви температури?

Монолог ли си водиш? Хаха. 

преди 3 минути, Кико написа:

Монолог ли си водиш? Хаха. 

Нали се чете! Дали ще ми отговорят се ми е тая!

преди 20 минути, _Alex&Vanko_ написа:

На Кико Форда направи 5 години и два месеца. Ни за ден не е бил пеша или с работнически автобус, заради престой в бокса. С мацки да се занимават младите. Ако тръгне и с мацки да се занимава, нищо чудно за педофил да го обявят. Що, ти и с мацки ли се занимаваш?

преди 29 минути, kyoshinn написа:

П.С. По-добре е да си купиш Nissan GTR без гуми и след някой месец да ги добавиш, отколкото да вземеш обикновен Ford (Кико да не се обажда :D ), макар че и 2-те ще ти свършат г/д еднаква работа, друго си е да си се возиш в Нисана :) .

Ъъъъ...днес четох едно сравнение в Аутобилд, където се сравняваха CLS  и CLA. Първия сртар за около 65 бона, втория нов с екстрите пак за толкова. Новия би и то заради това, че и два нови да вземеш, ще имат по-ниски разходи от един CLS  на старо. 15 на сто като минимален разход на гориво срещу 6 л/100км при CLA. 25 на сто при нормално каране. 7000  лева дискове и накладки, срещу 1500. И ти сравняваш коли за 65 бона. И как ще караш CLS? 

преди 1 минута, Кико написа:

Ъъъъ...днес четох едно сравнение в Аутобилд, където се сравняваха CLS  и CLA. Първия сртар за около 65 бона, втория нов с екстрите пак за толкова. Новия би и то заради това, че и два нови да вземеш, ще имат по-ниски разходи от един CLS  на старо. 15 на сто като минимален разход на гориво срещу 6 л/100км при CLA. 25 на сто при нормално каране. 7000  лева дискове и накладки, срещу 1500. И ти сравняваш коли за 65 бона. И как ще караш CLS? 

П.С. По-добре е да си купиш Nissan GTR без гуми и след някой месец да ги добавиш, отколкото да вземеш обикновен Ford (Кико да не се обажда :D ), макар че и 2-те ще ти свършат г/д еднаква работа, друго си е да си се возиш в Нисана :) .

П.С. Хайде да спрем да спамим, че това на нищо не мяза, ако искаш ми пиши на лично да си бърборим :D 

преди 3 минути, kyoshinn написа:

П.С. Хайде да спрем да спамим, че това на нищо не мяза, ако искаш ми пиши на лично да си бърборим :D 

Че с теб кво имам да си говоря?? За GTR ли? Ами вие цял ден спамите, ся аз съм ви виновен за спама. оправдание ли търсите? Като търсите, не ме споменавайте, щото на практика ти си спамера. Както и оня, дето ти се връзва и намесва мен. Абе аз цял ден съм на работа, трепя се, прибирам се и кво да видя? Оплювате ми Форда, хаха. Когато се качите на Форд, тогава плюйте. За GT-R  кво да кажа. Беше то кола преди години, днес е с таква цена, че човек почва да се чуди, струва ли си или не.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 8 минути, Кико написа:

Че с теб кво имам да си говоря?? За GTR ли? Ами вие цял ден спамите, ся аз съм ви виновен за спама. оправдание ли търсите? Като търсите, не ме споменавайте, щото на практика ти си спамера. Както и оня, дето ти се връзва и намесва мен. Абе аз цял ден съм на работа, трепя се, прибирам се и кво да видя? Оплювате ми Форда, хаха. Когато се качите на Форд, тогава плюйте. За GT-R  кво да кажа. Беше то кола преди години, днес е с таква цена, че човек почва да се чуди, струва ли си или не.

Не си ме разбрал правилно, не плюя Форд, просто казах, че и двете коли (в случая двете конфигурации) ще свършат горе-долу еднаква работа, но е по-добре да се возиш в GTR отколкото във Форд.

П.С. Споменал съм GTR-a, тъй като ми е любимия модел, а не за друго. Написах да не се обаждаш, тъй като знам какво правиш като чуеш за Форд на 2-ро място :D .

преди 1 час, kyoshinn написа:

Не си ме разбрал правилно, не плюя Форд, просто казах, че и двете коли (в случая двете конфигурации) ще свършат горе-долу еднаква работа, но е по-добре да се возиш в GTR отколкото във Форд.

П.С. Споменал съм GTR-a, тъй като ми е любимия модел, а не за друго. Написах да не се обаждаш, тъй като знам какво правиш като чуеш за Форд на 2-ро място :D .

Чакай малко сега. За последно отговарям извън темата. Форд имат и GT, който тая година спечели Le Man. Уточнявай се за какъв GT-R  говориш и за какъв Форд. Да не говорим, че Форд тая година изкараха и Focus RS, който ще направи смешен GT-R  при дрифт. Чувеал си, че GT-R  върви и това е така. Но кое е по-добре, е въпрос, променящ се във времето, както и конфигурациите. И да не съм капо, да кажа нещо по темата. Аз съм си харесал няколко отговора и нямаше да пиша по темата, щото хората са писали преди мен. Обаче искам да спомена нещо за SSD. Дори и за игри да е тая конфигурация, много по-комфортно се работи със SSD. Да не говорим, че има и игри, които работят по-добре, инсталирани на SSD. Вярно, темата е за доста непретенциозни игри, но лично аз към 2016 година не си представям никаква конфигурация без SSD, била тя и за игри. SSD  е задължително. Друг е въпроса, дали човек може да забави това малко във времето. Мисля, на първа страница от темата, бяха предложени оптимални варианти. Клок, мок...не всеки разбира, не всеки се навива, не всеки вижда смисъл. Освен на доверие, няма на какво друго да се приеме, че клока на някои компоненти е добре за игра. При положение, че човек няма никакви цели и очаквания, не виждам как един клок ще промени това. RX470  е много добра видеокарта и ако може да я впише в бюджета, няма да сгреши. Но при такава кобинация - Пентиум с RX470,  е голямо изхвърляне и загуба на пари, ако не се действа по-бързичко във времето. В смисъл, да се разкара тоя Пентиум колкото се може по-скоро.  И понеже не мога да насоча точно човека, дето ще си даде парите за конфигурация, спирам. 

преди 6 часа, Кико написа:

Чакай малко сега. За последно отговарям извън темата. Форд имат и GT, който тая година спечели Le Man. Уточнявай се за какъв GT-R  говориш и за какъв Форд. Да не говорим, че Форд тая година изкараха и Focus RS, който ще направи смешен GT-R  при дрифт. Чувеал си, че GT-R  върви и това е така. Но кое е по-добре, е въпрос, променящ се във времето, както и конфигурациите. И да не съм капо, да кажа нещо по темата. Аз съм си харесал няколко отговора и нямаше да пиша по темата, щото хората са писали преди мен. Обаче искам да спомена нещо за SSD. Дори и за игри да е тая конфигурация, много по-комфортно се работи със SSD. Да не говорим, че има и игри, които работят по-добре, инсталирани на SSD. Вярно, темата е за доста непретенциозни игри, но лично аз към 2016 година не си представям никаква конфигурация без SSD, била тя и за игри. SSD  е задължително. Друг е въпроса, дали човек може да забави това малко във времето. Мисля, на първа страница от темата, бяха предложени оптимални варианти. Клок, мок...не всеки разбира, не всеки се навива, не всеки вижда смисъл. Освен на доверие, няма на какво друго да се приеме, че клока на някои компоненти е добре за игра. При положение, че човек няма никакви цели и очаквания, не виждам как един клок ще промени това. RX470  е много добра видеокарта и ако може да я впише в бюджета, няма да сгреши. Но при такава кобинация - Пентиум с RX470,  е голямо изхвърляне и загуба на пари, ако не се действа по-бързичко във времето. В смисъл, да се разкара тоя Пентиум колкото се може по-скоро.  И понеже не мога да насоча точно човека, дето ще си даде парите за конфигурация, спирам. 

Говорех за Nissan GTR, но както и да е... Колкото до конфигурациите, не смятам ,че е толкова сложно клокване на отключен процесор с добър охладител и Z170 дъно, има 12309 урока в интернет, особено за i5-6600K и i7-6700K. Не знам как го пресмятам, но загубата за мен е около 30-40 лева, а пък и дадох варианта с пентиум, тъй като един от професорите написа " човека иска да сменя компа за да играе игрите си прилично а не да го смени и пак да не ги играе ... ", с пентиума и RX 470 спокойно ще си покрие нуждите, след време (да кажем другия месец) ще си купи 1 охладител, като fuma-та, която съм дал по-горе и чак след това да събира за i5-6600K, но след като го вземе компютъра ще си е бомба :D  Друг е въпроса дали може да си позволи автора да заделя пари за процесор и т.н., тъй като още не е писал, не е уточнил и на каква резолюция ще играе игрите. Погледни и 1-вия ми отговор, там единствено се събира за RX 470 (или пък, ако толкова бърза може да мине и с 460, която като прецени да я продаде и да си вземе 470). Иначе да, много по-добре е със SSD, но като няма кинти :D А пък без твърд диск няма да стане, защото едно такова SSD, което да се вписва в бюджета е 240 GB, както съм написал по-горе ОС, GTA 5, CS:GO, LoL още някоя по-нова игра и някой филм и ще го напълни.

П.С. И на мен повече ми допада идеята от първия ми отговор, просто да се добави видеокарта, отколкото с пентиум+RX470, но дадох предложението заради този отговор " човека иска да сменя компа за да играе игрите си прилично а не да го смени и пак да не ги играе ... ".

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

преди 9 часа, Skygear написа:

Хайде да спрем , че пак ще объркаме човека .

@CuinTheSuN Взимай моята или на tahumba конфига . Разликата е , че той е сложил по-нискокачествено захранване (като цяло не е истински XFX ) и по-лоша кутия , но   влиза в бюджета  . А видеокартата избираш между Palit GTX 1060 3gb или XFX Rx 470 4gb (аз лично предпочитам rx 470 ). Ако продължиш да четеш само ще се объркаш повече !

Истински XFX ?!? Че те всички са ребранднати Сеасоници. По спомен отпреди няколко годинки всичите им серии се правят от Сеасоник. Поне държат някво стабилно качество, а не като други марки една серия един я прави, друга друг, че и различните модели от серия излизат от различни заводи, бе мазало. Май ще си минаваме пак на Фортроните и Сеасоника. Поне човек знае, че сами си правят захранванията, а не лепят само лепенки :) .

преди 1 час, XoBoT написа:

Истински XFX ?!? Че те всички са ребранднати Сеасоници. По спомен отпреди няколко годинки всичите им серии се правят от Сеасоник. Поне държат някво стабилно качество, а не като други марки една серия един я прави, друга друг, че и различните модели от серия излизат от различни заводи, бе мазало. Май ще си минаваме пак на Фортроните и Сеасоника. Поне човек знае, че сами си правят захранванията, а не лепят само лепенки :) .

Иска да каже, че XFX "XT" е много под качеството на XFX и не случайно, както каза XFX са ребранд на Сийсоник, може да погледнеш в другата тема съм написал малко за XFX "XT".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.