Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте.Оказах се в неудобно положение с кутията ми залман 11 плюс,в коята се оказа че новите части няма да се съберат вътре.Трябва да се модва,а аз не знам дали ще се справя. И сега ми трябва нова кутия.В нея ще се слагат Noctua NH-U14S,i5 6600k с клок до 4.4 най-много,Asus maximus VIII hero и с място за видео над 290мм.Залмана е с толкова и повечето по-големи видео карти не се събират,или опират в клетката за хард дискове,която е занитена и е много неудобно.Моля дайте съвети и предложения за кутия с добър въздушен поток която да може да охлади този хардуер.Имам около 200лв.като бюджет.

• Отговори 92
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Fractal design r5 аз съм с такава и съм с къстъм водно един 360 и един 240 радиатор плюс помпа и 240 резервоар.Кутията е перфектна 

• Автор

Найстина е много добра кутия.Ти както казваш си с водно.Аз ще разчитам на въздух,ще се справи ли с охлаждането на клокнат процесор и видео карта?

П.П.Някой да каже за тази кутия Thermaltake Suppressor F51 Window,заслужавали си 220лв.

преди 34 минути, Димитър Христовов написа:

Найстина е много добра кутия.Ти както казваш си с водно.Аз ще разчитам на въздух,ще се справи ли с охлаждането на клокнат процесор и видео карта?

П.П.Някой да каже за тази кутия Thermaltake Suppressor F51 Window,заслужавали си 220лв.

Ще се справи, но за мен по-добрия вариант е да спестиш 30-на левчета и да си вземеш FD Arc Midi R2. По-стар модел(което е без значение), но по-добър. ТТ-то е жалко копие на FD и не си заслужава парите. А и е огромен кютук E-ATX. Не ти трябва такова чудо за твоята система. 

преди 11 минути, Димитър Христовов написа:

Благодаря,четох до сега за нея.И се оказва найстина с по-добър въздушен поток.Има ли модел без прозорец,аз не намерих.

Има, но не се предлага от вносителя за България. Това да не те притеснява. И с тази модификация ще останеш очарован, но е хубаво да направиш някои корекции по интериора. Ако ще използваш HDD(1 брой) премахваш горната клетка за дискове и 2 от шейните на долната. Ако си само с SSD нещата заспиват. Махаш всички клетки, а SSD-та монтираш на гърба(до 2 броя). Ако ще ползваш вентилаторите идващи с кутията - демонтираш горния и го монтираш на предния панел(2x140mm отпред и един 140mm отзад). Връзваш ги към контролера идваш с кутията и ги пускаш на 7 волта. С цел тишина. 

Успех!

• Автор

Искам да попитам още нещо ако може.С контролера на Фрактал, с този сплитер ще мога ли да закача още един внтилатор  https://това/ или ми трябва https://този/

на 9/15/2016 в 17:15, Димитър Христовов написа:

Здравейте.Оказах се в неудобно положение с кутията ми залман 11 плюс,в коята се оказа че новите части няма да се съберат вътре.Трябва да се модва,а аз не знам дали ще се справя. И сега ми трябва нова кутия.В нея ще се слагат Noctua NH-U14S,i5 6600k с клок до 4.4 най-много,Asus maximus VIII hero и с място за видео над 290мм.Залмана е с толкова и повечето по-големи видео карти не се събират,или опират в клетката за хард дискове,която е занитена и е много неудобно.Моля дайте съвети и предложения за кутия с добър въздушен поток която да може да охлади този хардуер.Имам около 200лв.като бюджет.

Phanteks Enthoo Pro - под 200 лв и ще ти свърши работа. Аз притежавам същата мога да кажа че кабел мениджмънта и всичко останало във нея е на ниво.

Моята я закупих от HL-Eshop. Meждувпрочем сайта им не работи и не знам какво става със въпросната фирма.

Oще една доста сериозна кутия:

http://sofiacomputers.net/kutii-za-komputri-ceni.php?id=9172

И Още една много добра:

http://nikem-bg.net/computer-components/CM-MASTER-CASE-5

Aко няма наличен Фантекс никъде определено избора ми би се спрял на Case 5 на Cooler Master.

Избора си е твой.

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

на 17.09.2016 г. в 15:28, Димитър Христовов написа:

Искам да попитам още нещо ако може.С контролера на Фрактал, с този сплитер ще мога ли да закача още един внтилатор  https://това/ или ми трябва https://този/

Втория сплитер не го вземай от 5 парчета 2 са толкова кофти изляти пластмасите че не се задържа на дъното.

Този първия сплитер позволя да закачиш 2 фана на един слот независимо 3 или 4 пинови са фановете.

на 9/19/2016 в 12:17, kyoshinn написа:

Ето 2 кутии, които ще ти свършат работа:

FD DEFINE R5 BLACK WINDOW 
CM MASTER CASE PRO 5 

Define R5 не е нищо особено като кутия. По зле е от Arc XL. Не съм я предложил защото излиза прекомерно извън ценовия диапазон на автора.

Ако намериш ARC midi r2, изобщо не се колебай да я гепиш колкото и да ти струва! Невероятна кутия макар и не с толкова добра шумоизолация, но за К процесорите няма по добро решение от това! 

FD Define S е по бюджетна кутия, някой ден бих си я купил. Също може да се демонтират шкафчетата за дискове. Без прозорец и също много добър поток защото на една кутия вентилаторите които са отпред, трябва да са от вътре, а не да има 1000 филтъра и 500 прегради пред вентилатора. При вентилатори с монтаж духащи пред филтри и прегради, потока стига с много адски мъки до шкафчетата за дискове, да не говорим за опресняване на въздуха в кутията, почти нулев резултат от цялата работа според мен.

преди 1 час, goodly написа:

Ако намериш ARC midi r2, изобщо не се колебай да я гепиш колкото и да ти струва! Невероятна кутия макар и не с толкова добра шумоизолация, но за К процесорите няма по добро решение от това! 

FD Define S е по бюджетна кутия, някой ден бих си я купил. Също може да се демонтират шкафчетата за дискове. Без прозорец и също много добър поток защото на една кутия вентилаторите които са отпред, трябва да са от вътре, а не да има 1000 филтъра и 500 прегради пред вентилатора. При вентилатори с монтаж духащи пред филтри и прегради, потока стига с много адски мъки до шкафчетата за дискове, да не говорим за опресняване на въздуха в кутията, почти нулев резултат от цялата работа според мен.

Arc Midi R2 - в Nikem. Аз лично бих посъветвал автора на темата да вземе големият събрат на Arc Midi R2Acrc XL

Все пак има някакъв бюджет човека. Няма нужда чак толкова пари да се хвърлят за кутия с повече кубични см. Средната върши чудесна работа. Нямал съм я, нито съм я виждал на живо, но ФД кутиите им са уникални. Както казах и define S ще е напълно задоволяваща.

преди 20 часа, goodly написа:

Все пак има някакъв бюджет човека. Няма нужда чак толкова пари да се хвърлят за кутия с повече кубични см. Средната върши чудесна работа. Нямал съм я, нито съм я виждал на живо, но ФД кутиите им са уникални. Както казах и define S ще е напълно задоволяваща.

Аз му предложих Phanteks Enthoo Pro но HL ESHOP в момента преработват цялостно магазина си. И я предложих основно защото я притежавам и знам че е разкошна кутия. А предимствата на кутиите ФТ са във това че мястото винаги е в повече. И никога не е излишно човек да го има налично.

Не искам да те обидя по никакъв начин, но FD Define S e за предпочитане пред  Phanteks Enthoo Pro. Преградите и се разкачат и могат да се нагласят по собствено усмотрение. Няма прозорец което намаля няколко дицибела шум. А  Phanteks Enthoo Pro е шумна кутия от където и да я погледне човек, има много отвори отпред в страни прозорци и горе свободна решетка без капаци. FD е изолирана от където и да я погледнеш. Винаги съм се възхищавал на FD и според мен няма марка която да се опре на качеството и удобството, и шумоизолация. Отгоре на това кутията на FD идеално подлежи на домашно модване, допълнително още намаляне на шума със шумоизолация STP SPL04 Termo/Sound Insulator

преди 2 часа, goodly написа:

Не искам да те обидя по никакъв начин, но FD Define S e за предпочитане пред  Phanteks Enthoo Pro. Преградите и се разкачат и могат да се нагласят по собствено усмотрение. Няма прозорец което намаля няколко дицибела шум. А  Phanteks Enthoo Pro е шумна кутия от където и да я погледне човек, има много отвори отпред в страни прозорци и горе свободна решетка без капаци. FD е изолирана от където и да я погледнеш. Винаги съм се възхищавал на FD и според мен няма марка която да се опре на качеството и удобството, и шумоизолация. Отгоре на това кутията на FD идеално подлежи на домашно модване, допълнително още намаляне на шума със шумоизолация STP SPL04 Termo/Sound Insulator

Изобщо не е вярно че е шумна. Моята е модела без прозореца. Има в нея цели 9 вентилатора Noctua и практически грам не ги чувам. Освен това кутията е хладна и проветрива. Докато Фракталите са една идея по тихи но за сметка на това държат поне едни 6-7 градуса по високи температури на хардуера в сравнение с Фантекс. Аз му предложих друг алтернативен вариант по горе в предишните си  постове -  http://nikem-bg.net/computer-components/CM-MASTER-CASE-5/

Само 7 лв над определената от автора сума и ще му свърши перфектна работа.

преди 4 часа, КОЛЯ написа:

Докато Фракталите са една идея по тихи но за сметка на това държат поне едни 6-7 градуса по високи температури на хардуера в сравнение с Фантекс.

Не знам как ги изчисли тия градуси ама не си прав. Логично погледнато Phanteks Enthoo Pro от всякъде зее което означава повече шум в сравнение FD, но по добър поток на въздуха. До като FD Define S е със капаци и шума ще е по малък в случая. Но какво се получава когато отвориш капаците на FD ? Сам си направи извода от цялата работа. Като гледам Phanteks кутиите ми става ясно че те се грижат за дизайна и за прзорци през които да гледаш частите си, и потока на въздуха. Идеята им за вентилатори които духат от долу на горе към видеото е добра при някои модели. Не е само кутия, зависи и от тишината на захранване, зависи колко тихо охлаждане за процесора, зависи също и от останалите вентилатори. От каквото и да зависи, аз бих избрал правилния избор на FD. Защото FD се грижат и за охлаждане и за шум. Като искаш тишина слагаш капаците. Като искаш добро охлаждане, махаш капаците. Ей тoва е предимството на FD!

Phanteks Enthoo Pro M  същата кутия без M е на същия принцип без прозорец. 

phanteks-primo-2-1280x1024.jpg 

Phanteks_Enthoo_EVOLV_Pro_20.JPG

6574_08_phanteks_enthoo_luxe_full_tower_

FD Define S Black

9644c5a3-8d27-f4c8-82a2-edfa984febb7.jpg

defines-11b.jpg

Fractal-Design-Define-S-Moduvent-panels.

maxresdefault.jpg

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 10 часа, goodly написа:

Не знам как ги изчисли тия градуси ама не си прав. Логично погледнато Phanteks Enthoo Pro от всякъде зее което означава повече шум в сравнение FD, но по добър поток на въздуха. До като FD Define S е със капаци и шума ще е по малък в случая. Но какво се получава когато отвориш капаците на FD ? Сам си направи извода от цялата работа. Като гледам Phanteks кутиите ми става ясно че те се грижат за дизайна и за прзорци през които да гледаш частите си, и потока на въздуха. Идеята им за вентилатори които духат от долу на горе към видеото е добра при някои модели. Не е само кутия, зависи и от тишината на захранване, зависи колко тихо охлаждане за процесора, зависи също и от останалите вентилатори. От каквото и да зависи, аз бих избрал правилния избор на FD. Защото FD се грижат и за охлаждане и за шум. Като искаш тишина слагаш капаците. Като искаш добро охлаждане, махаш капаците. Ей тoва е предимството на FD!

Phanteks Enthoo Pro M  същата кутия без M е на същия принцип без прозорец. 

phanteks-primo-2-1280x1024.jpg 

Phanteks_Enthoo_EVOLV_Pro_20.JPG

6574_08_phanteks_enthoo_luxe_full_tower_

FD Define S Black

9644c5a3-8d27-f4c8-82a2-edfa984febb7.jpg

defines-11b.jpg

Fractal-Design-Define-S-Moduvent-panels.

maxresdefault.jpg

Tова според моите скромни виждания е една сгъчкана кутия в която са направени компромиси с мениджмънта на кабелите.
Освен това отстоянието на дъното от тавана на кутията е ужасно малко - крайно неудобно при замяна на вентилатори разположени именно във тази част на кутията. Ако ще си говориме за кутии които са тихи Zalman H1 определено е моят фаворит. Кутията е и тиха и няма загуба на ефективността на охлаждането - но е 265 лв.

Самите клапи на кутията се управляват ръчно или според задаения от фан контролера в горната част на кутията режим. Повдигането и свалянето им става единствено и само благодарение на въздушният поток на вентилаторите.

• Автор

Благодаря на всички отзовали се.Реално се получава следното.Phanteks Enthoo Pro го няма налично в БГ в момента.Arc Midi R2 също не е налично.Питал съм за него вносителите от "под моста",изобщо не е влючена в списъците им за доставка  до края на годината.Arc Midi R2  Acrc XL ми идва голяма и малко по-скъпа,а и четох че по ревютата че кабела за звука е малко по-къс и трябва екстендър,което важи и за cpu кабела.Cooler Master 5 е/поне за мен/орязана версия на про и мейкара,и не си заслужава парите.Zalman H1 е ясно,парите в момента не стигат за съжаление.И то остана define r5 и define s,в краен случай Cooler Master 5.Какво бихте ме посъветвали сега,в тази ситуация?

току-що, Димитър Христовов написа:

Благодаря на всички отзовали се.Реално се получава следното.Phanteks Enthoo Pro го няма налично в БГ в момента.Arc Midi R2 също не е налично.Питал съм за него вносителите от "под моста",изобщо не е влючена в списъците им за доставка  до края на годината.Arc Midi R2  Acrc XL ми идва голяма и малко по-скъпа,а и четох че по ревютата че кабела за звука е малко по-къс и трябва екстендър,което важи и за cpu кабела.Cooler Master 5 е/поне за мен/орязана версия на про и мейкара,и не си заслужава парите.Zalman H1 е ясно,парите в момента не стигат за съжаление.И то остана define r5 и define s,в краен случай Cooler Master 5.Какво бихте ме посъветвали сега,в тази ситуация?

Взимай r5 !

преди 2 минути, Димитър Христовов написа:

Ще се справи ли с клокнат процесор и с едно видео, да кажем 1060.

Да .

• Автор

@КОЛЯ За define r5 определено поне по това което съм гледал,има около 3см за мениджмънта на кабелите.На S-ката мястото е също около 3см.там може би има лек компромис на мениджмънта на кабелите,заради факта че отзад се слагат всички устройства.Ти ако си с Phanteks Enthoo Pro ,определено ще ти се струват малки R5 и S. R5 найстина не е нещо супер особено,но погледнато реално за 200лв предлага качествени материали като изработка,шумоизолация,филтри отпред и отдолу без отгоре но там има капаци, пълно моделиране на  хдд и одд клетките,9 места за вентилатори,фан контролер на волтажа на вентилаторите.Също и добър мениджмънта на кабелите http://R5/. Има опция за ссд зад дъното.Шумоизолирана врата,която може да стои отворена за по-добър поток ако се иска.Според мен в момента на БГ пазара за тези пари аз незам коя друга е по-добра,затова и питам.

П.П.Ако някой си е вкарвал от Европа неща чрез фирма превозвач,може ли да сподели как точно става и дали си заслужава.

Редактирано от Димитър Христовов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.