Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 8 часа, Димитър Христовов написа:

@КОЛЯ За define r5 определено поне по това което съм гледал,има около 3см за мениджмънта на кабелите.На S-ката мястото е също около 3см.там може би има лек компромис на мениджмънта на кабелите,заради факта че отзад се слагат всички устройства.Ти ако си с Phanteks Enthoo Pro ,определено ще ти се струват малки R5 и S. R5 найстина не е нещо супер особено,но погледнато реално за 200лв предлага качествени материали като изработка,шумоизолация,филтри отпред и отдолу без отгоре но там има капаци, пълно моделиране на  хдд и одд клетките,9 места за вентилатори,фан контролер на волтажа на вентилаторите.Също и добър мениджмънта на кабелите http://R5/. Има опция за ссд зад дъното.Шумоизолирана врата,която може да стои отворена за по-добър поток ако се иска.Според мен в момента на БГ пазара за тези пари аз незам коя друга е по-добра,затова и питам.

П.П.Ако някой си е вкарвал от Европа неща чрез фирма превозвач,може ли да сподели как точно става и дали си заслужава.

Да така е. Аз ти го написах по горе. Взимай смело Кулър Мастъра и не се замислаяй. По просторен е от Фрактала и достатъчно тих.
Казвам ти от личен опит по добре си вземи кутия във която ще можеш свободно да оперираш със всякакви инструменти когато се наложи от колкото такава която ще ти теснее и ще трябва да извършваш неудобни и трудни манипулации във нея. Ето ти достатъчно силни аргументи да вземеш Case 5:

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това да не ви е операционна маса е... Щял да оперира...? Какво ще оперира ве, слага частите и спри с операциите. Била просторна, Define S като не е толкова просторна какво по зле ли се справя със мениджмънта, охлаждането и удобството? Ще даде цели 60лв ей тъка на вятъра щото мастера бил обширен и можело да се оперира свободно. Ай спирайте се с глупостите напълно грешни 200лв за тоя мастер и никога не бих ги дал, при положение че има невероятно решение за 140лв.

Към автора, взимай кот ти харесва. Парите са си твои.

• Автор

Наистина разликата е доста голяма,около 70лв.някаде.Кулър Мастъра е също добра кутия,но аз писах малко по-нагоре че е орязана версия на мейкара а и с този бракет отдолу не ми се нрави много.Въпрос на вкус може би.От друга стана имаме както каза колегата невероятно решение за парите си,Define S.И някаде по средата намира се и за 180лв е R5.Споменавам R5 защото тя е  почти като S.S-ката е по изчистена с опция за скриване на хдд  дисковете.Работа е там че изпозвам dvd blu ray,а и повечето ми игри са на дискове.R5 като му махнеш всички хдд клетки/имам само ссд-та/става S,с разликата че едната има опция за трети вент.отпред,а на другата е още един отдолу.Има едно момче от един друг форум,няма да казвам кой.Та той има и двете R5/S,и според него и двете кутии са с еднакъв кyлинг перформанс.Затова питам,и пиша за R5.

Кой разбира, FD избира ;)

С това се изчерпвам!

• Автор

Ок последно съгласен ли си с мен че в моя случая,FD R5 е най удачен,При полежение че dvd blu ray ми е нужен а в S-ката няма къде да го сложа за съжаление.

Редактирано от Димитър Христовов (преглед на промените)

преди 20 часа, Димитър Христовов написа:

Ок последно съгласен ли си с мен че в моя случая,FD R5 е най удачен,При полежение че dvd blu ray ми е нужен а в S-ката няма къде да го сложа за съжаление.

Във по горните си постове ти посочих и един Чийтек който опредлено дори не си направил труд да разгледаш. Огромна просторна кутия на доста добра цена.

http://sofiacomputers.net/kutii-za-komputri-ceni.php?id=9172

Ето и видео ревю на въпросната кутия:

• Автор

Чийтек го разгледах,четох и ревюта.Питал сам за него,могат да ми го доставят евентуално до един месец.Това сега ще го погледна.Незнам защо си толкова против Fd R5 или S.Незнам дали си ги виждал наживо.Аз R4 съм виждал,5 не но не са чак толкова малки.Тип средна кутия.Идеята ми е че съчетаваш 2 в 1.С 4/5 вентилатора ноктуа/аз имам 4 сега в старата кутия/Ако искам тишина слагам капаците/горните/,затварам вратата пускам на 5 волта да въртят,и е тишина.Ако играя слагам слушалките махам капаците отварям вратата,пускам да въртят на 12 волта,и имам охлждане.И това за цялото нещо ще ми отнеме,една цигара време.Това е единия вариант/мързеливия/другия е с fan xpert 3 да си ги настроя по-прецизно  всеки един спрямо температурата на какви обороти да въртят,и тогава ако има нужда правя същото упражнение с капаците и вратата.Това съм го видял на една R4-ка при познат и работи метода.

преди 36 минути, Димитър Христовов написа:

Чийтек го разгледах,четох и ревюта.Питал сам за него,могат да ми го доставят евентуално до един месец.Това сега ще го погледна.Незнам защо си толкова против Fd R5 или S.Незнам дали си ги виждал наживо.Аз R4 съм виждал,5 не но не са чак толкова малки.Тип средна кутия.Идеята ми е че съчетаваш 2 в 1.С 4/5 вентилатора ноктуа/аз имам 4 сега в старата кутия/Ако искам тишина слагам капаците/горните/,затварам вратата пускам на 5 волта да въртят,и е тишина.Ако играя слагам слушалките махам капаците отварям вратата,пускам да въртят на 12 волта,и имам охлждане.И това за цялото нещо ще ми отнеме,една цигара време.Това е единия вариант/мързеливия/другия е с fan xpert 3 да си ги настроя по-прецизно  всеки един спрямо температурата на какви обороти да въртят,и тогава ако има нужда правя същото упражнение с капаците и вратата.Това съм го видял на една R4-ка при познат и работи метода.

Защото са надценени ненужно. За това. Не предлагат нищо повече от Чийтек или Фантекс за парите които искат за тях.

• Автор

За Фантекс немога да говоря,защото съм нямал достъп до тях.Но са много пред Чийтек,140лв определено не е скъпа кутия.180 също.Факт е че са си изградили име и се продават доста добре.

П.П Неискам да спориме тук за Чийтек,Фрактал или Фантекс.Всеки си има мнение и има право да си го каже.Темата е съвсем друга.

Баце спри да предлагаш разни недоизмислени кутии с прозорци. Мисля че казах за прозорците и шума им. Също казах и за удобството с капаците. Тъка че не виждам какво повече може да е чифтето пред FD, пък той дали е S или R5. Имам чувството че го правиш само и само да не е предложения от мен ФД, щото в началото съм обидил явно кутията като казах че ФД е по добра в пъти като удобство и цена(Define S) и сега се бориш и търсиш пробив с друга кутия, само и само да не е ФД. В тая ценова листа няма кутия която да набие ФД с удобството, проветрението, шумоизолация. Дали е Define S или R5 се избира според бюджета и нуждите. В случая R5 щом автора ще работи с оптично устройство.  Не виждам просто никакъв смисъл да се спори кое да се избере, то отдавна трябваше да стане ясно защо!

преди 17 часа, goodly написа:

Баце спри да предлагаш разни недоизмислени кутии с прозорци. Мисля че казах за прозорците и шума им. Също казах и за удобството с капаците. Тъка че не виждам какво повече може да е чифтето пред FD, пък той дали е S или R5. Имам чувството че го правиш само и само да не е предложения от мен ФД, щото в началото съм обидил явно кутията като казах че ФД е по добра в пъти като удобство и цена(Define S) и сега се бориш и търсиш пробив с друга кутия, само и само да не е ФД. В тая ценова листа няма кутия която да набие ФД с удобството, проветрението, шумоизолация. Дали е Define S или R5 се избира според бюджета и нуждите. В случая R5 щом автора ще работи с оптично устройство.  Не виждам просто никакъв смисъл да се спори кое да се избере, то отдавна трябваше да стане ясно защо!

Кутиите които предлагаш не са създадени с цел добро охлаждане. Защо не вземеш да разгледаш чартовете да видиш в действителност колко далеч от доброто охлаждане са  продуктите на Фрактал?

Фракталите които си посочил със нищо не са по добри нито от Кулър мастърите които съм предложил нито от Чийфтека. Безспорен факт.

Сега оферта към автора - http://www.emag.bg/kutija-thermaltake-core-v41-spcc-steel-atx-mid-tower-bez-zahranvasht-blok-cheren-ca-1c7-00m1wn-00/pd/DJ81TMBBM/?ref=similar-exp_center-1_4&recid=itl7jw02-hmq72p15w34-C.c17_a185.S.SIMILAR-13kpqjs - сериозна кутия на доста примамлива цена в Е Маг.

При Thermaltake Core V41 има много добро охлаждане, даже по-добро от FD. Но там е мислено само и главно за охлаждане. Отгоре на това, ние няма да печем чушки в кутията или някой амд. Тъка че не виждам смисъл да слушаме 8-те вентилатора + един на процесора и останалите на видеото как бучат в ушите през проветривата и не съобразена отново с шума кутия. То логиката трябва да се гони ама ти коля си знаеш твоето и тая марка FD не знам по какви причини си я намразил и не ме интересува. Просто отново даваш грешното предложение, колкото и кутии да са минали през теб. Аз се предавам няма смисъл да споря с Тоньовци!

• Автор

Кутии на  Фрактал има и с много добро охлаждане.fractal arc midi r2 е една от тях.За споменатине R5/S са с усилена тихо изолация.Не са спред първенците в охлаждането,но определено са над средното ниво,а с подходящи вентилатори,правят "чудеса".Аз няма да гоня рекорди с клока 4.3/4.4 на и5, ми е достатачно.С ноктуата u14s с два вентилатора push/pull и две ссд-та невиждам как няма да се справи кутията.А и днешните видео карти/особено на нвидиа/ са  по-студени даже и от миналото им поколение ,а пък от на амд 290 рефрешите са направо хладилник.Че дори и Rx 480,не са топли карти.Отмина времето когато видео картите грееха като печки,и ти трябваше супер охлаждане.Да не говорим че има супер ентусиасти който правят делит на процесора,и в кутията става "зима".Чел съм повярвай ми купища форуми и ревюта,/и наши и чужди/през тези 10-тина дни откакто е пусната темата.Както и съм прочел почти цялата тема за кутиите в един БГ форум само за хардуер.За последното предложение,кутия с прозорец по-принцип не харесвам,отвътре ми светка и мига като дискотека.Сегашната е с един мини прозорец и това дори ме дразни.Обърнал съм я с джама към стената.За съжаление,там откъдето си  купил Фантекс имаше голям избор от кутии,но не се знае кога ще отвори и дали въобще ще го има тук този магазин.Аз дочух от човек в тези среди че ги съдят за нещо,но си е само слух това.С кординатите от фейса,се опитах да се свържа с тях,не става.9 месеца обновление,както и да е.Стига офтопик.

Благодаря на всички за отделеното време,и съвети.Кутията вече е поръчана и чакам да се обадят за потвърждение.

преди 5 часа, goodly написа:

При Thermaltake Core V41 има много добро охлаждане, даже по-добро от FD. Но там е мислено само и главно за охлаждане. Отгоре на това, ние няма да печем чушки в кутията или някой амд. Тъка че не виждам смисъл да слушаме 8-те вентилатора + един на процесора и останалите на видеото как бучат в ушите през проветривата и не съобразена отново с шума кутия. То логиката трябва да се гони ама ти коля си знаеш твоето и тая марка FD не знам по какви причини си я намразил и не ме интересува. Просто отново даваш грешното предложение, колкото и кутии да са минали през теб. Аз се предавам няма смисъл да споря с Тоньовци!

Не съм казал че не харесвам Фрактал. Просто харесвам огрони проветриви кутии. Като предложих на автора ARC XL ти се втурна да обясняваш как не му бил нужен толкоз голям "кютук"... Написал съм го преди ще се повторя - големите и свръх просторни кутии имат своите предимства пред малките. Въпросните такива съм ги изброил. Сега сигурно ако ти кажа че при следващият ми билд възнамерявам да стакна за себе си 2 Thermaltake Core WP100 сигурно и на мен ще започнеш да ми  обясняваш как е ненужно. Това е твое право което не оспорвам по никакъв начин.

преди 7 минути, Димитър Христовов написа:

Кутии на  Фрактал има и с много добро охлаждане.fractal arc midi r2 е една от тях.За споменатине R5/S са с усилена тихо изолация.Не са спред първенците в охлаждането,но определено са над средното ниво,а с подходящи вентилатори,правят "чудеса".Аз няма да гоня рекорди с клока 4.3/4.4 на и5, ми е достатачно.С ноктуата u14s с два вентилатора push/pull и две ссд-та невиждам как няма да се справи кутията.А и днешните видео карти/особено на нвидиа/ са  по-студени даже и от миналото им поколение ,а пък от на амд 290 рефрешите са направо хладилник.Че дори и Rx 480,не са топли карти.Отмина времето когато видео картите грееха като печки,и ти трябваше супер охлаждане.Да не говорим че има супер ентусиасти който правят делит на процесора,и в кутията става "зима".Чел съм повярвай ми купища форуми и ревюта,/и наши и чужди/през тези 10-тина дни откакто е пусната темата.Както и съм прочел почти цялата тема за кутиите в един БГ форум само за хардуер.За последното предложение,кутия с прозорец по-принцип не харесвам,отвътре ми светка и мига като дискотека.Сегашната е с един мини прозорец и това дори ме дразни.Обърнал съм я с джама към стената.За съжаление,там откъдето си  купил Фантекс имаше голям избор от кутии,но не се знае кога ще отвори и дали въобще ще го има тук този магазин.Аз дочух от човек в тези среди че ги съдят за нещо,но си е само слух това.С кординатите от фейса,се опитах да се свържа с тях,не става.9 месеца обновление,както и да е.Стига офтопик.

Благодаря на всички за отделеното време,и съвети.Кутията вече е поръчана и чакам да се обадят за потвърждение.

Браво. В крайна сметка сподели на какво се спря. И да я ползваш със здраве.

И не забравяй едно крайно важно нещо. Новите карти може и да хладни но чиповете на интел на дъннте платки определено не са такива. Особено Platform Controller Hub - овете...

• Автор

Благодаря.дано си я ползвам със здраве.Спрях се на правилния избор,поне за мен в случая.И избора на БГ пазара в момента.Fractal Desigh.Не мисля че Asus maximus VIII hero няма да се справи,при положение че духа вентилатор в него.

П.П Незнам това дали е важно но пазарувам без ддс, в конкретния случай.Предложиха ми го аз приех.

Нищо лошо няма човек да харесва нещо голямо и просторно. И аз искам също голяма кутия и да е добре балансирана. Но имаме и ограничен бюджет все пак. FD отговаря на всички изисквания от 140лв до 200 ако човек иска качествено проветрение, шумоизолация, добър мениджмънт, качествена изработка и изчистен дизайн, без превземане на извън земни форми. Какво друго би искал човек в днешно време от една кутия освен изброените неща не се сещам. Вижда се с просто око и малко четене и мислене над една кутия, с какво разполага като отвори, места за проветряване, капаци има ли няма ли, каква ще бъде файдата от тях, какво ще бъде затворена кутия с филтри и решетки, колко вентилатора разполага и къде се разполагат, дали ще има ефект от тях. За какво са тия прозорци по дяволите някой ще ми маха ли с ръка отвътре, виж ме аз светя и имам извънземна форма. Има ли нужда от това или няма нужда. И още куп неща които не ми се изброяват.

Общо взето най после направи правилния избор. Добре е че си се интересувал сам и си чел за това за което ще даваш пари. Всеки умен би направил като теб. Ами честито ти, ако имаш време и желание, качи някоя снимка отвътре и вън след като събереш нужните неща вътре. Или това няма да е скоро.

Аз живея на много тихо място(не съм на луната) и мога да кажа че чувам всяка една част(дори и SSD-то) през консервената ми кутия за която дадох 60лв, и от която разбира се не съм никак доволен. От там идва факта че ако аз бях К серия, щях да предпочета балансиран вариант за една кутия, която ще ми достави удоволствие от всичко което притежава като качество.

За SSD-то се шегувах.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 27 минути, goodly написа:

За какво са тия прозорци по дяволите някой ще ми маха ли с ръка отвътре, виж ме аз светя и имам извънземна форма. Има ли нужда от това или няма нужда. 

Е всеки е правил и ще прави глупости в името на дизайна-модата. Например защо някой би дал повече пари за скъсани дънки вместо да си купи здрави за по-малко?

Или по-фрапантния случай да му надупчат тялото заради картинка или да го пробият с цел да закачи парче метал там. Едва ли има човек които да не е дал пари за някаква щуротия. 

Аз нямам нищо против прозорците. Аз също харесвам кутии с прозорци. Но за това трябват и пари. Трябва да има какво да се гледа през тоя прозорец. Някой може да няма какво да сложи вътре и да се гледат само някакви кабели и стокови охладители, но за него е важно кутията да е с прозорец и да се виждат частите, напълно разбираемо е, че човека освен това мечтае някой ден да има вътре водно от което дори и да няма нужда но да е красиво. Да има и як охладител, та дори и от него да няма нужда но да е красиво. Слотовете да са му пълни с рам, дори и да няма нужда но да е прекрасно усещането за мощност. Важно е, да е красиво отвътре и всички места да са заети или някой ден да бъдат. Мечтая си и аз, за 2011-V3 платформа с 10 ядрен XEON, 64GB РАМ, Samsung 950 Pro M.2 и Quadro 4000 в една кутия на Fractal Design R5. Но до като се сбъдне ще ми мине мерака :)

• 1 година по-късно...

Здравейте,

Харесал съм си тази кутия - Cooler Master MasterCase Pro 5. Какво мислите за нея? Както и кое е по-добро дъно ASUS ROG STRIX H270F GAMING или ASRock Fatal1ty H270 Performance?

Редактирано от plmen88 (преглед на промените)

Защо пишеш в тема от 2016 г.?

Тая кутия освен скъпа ще трябва да я чистиш от прах много често. Аз не бих си го причинил.

Виж за тази - http://www.vario.bg/be-quiet-silent-base-800-bg003

Това са вече стари дъна които не стават за актуалните процесори. Ако вече притежаваш стар процесор ще е хубаво да споделиш кой е?

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Стори ми се, че темата е от септември 2017 г. 

Не искам кутия с капак отпред, който постоянно трябва да се отваря и затваря. Имам кутия с преден капак ( Zalman R1) и постоянното отваряне и затваряне на капака не ми харесва. Искам и страничен прозорец, предложената от теб има версия с прозорец. Относно процесора - i5 7600, текущото дъно е MSI H110 PRO-VD.

Ако е нужно преместете мненията в друга тема.

Редактирано от plmen88 (преглед на промените)

Септември но 2016 г. въпроса обаче е че не си я пуснал ти и просто не е тук мястото.

Хубаво щом не искаш защо питаш? Все пак да подчертая че тоя капак няма причина да се отваря освен ако не си от хората дето още ползват записвачки?

Колкото до страничния прозорец той нарушава звукоизолацията и е като "дефект" с тая разлика че си плащаш допълнително за него за гъзарията...

R1 е бюджетен таралясник и по-добре да не правим сравнения с нея. 

Какво точно се опитваш да постигнеш с изхарчването на толкова пари при положение че явно не се търси тишина предвид каква кутия ти е мерак да купиш 

а процесора не е отключен и е почти все едно какво ще е дъното. Не че избраните не са по-добри но едва ли ще усетиш разликата.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Два 140 мм вентилатора ще въртят на затворен капак? А въздуха от къде ще влиза, от страничните отвори? Ако звукоизолацията е за сметка на охлаждането, то тогава не ми харесва определено.

Пламене, вие си имахте хубава тема за кутии, едва ли тук ще научиш нещо ново или пък нещо да се е променило.

F51- мисля, че е писано за нея; прекрасна за 199 лв.

На FD съжалявам, че я няма Define S, беше най- доброто до 140 лв. Тези също са добри, но по- скъпи:

http://nikem-bg.net/computer-components/FD-ARC-MIDI-R2-ATX-BLACK-NOPSU/ 170 лв

http://nikem-bg.net/computer-components/FD-DEFINE-R5-BLACK/ 209 лв

На СМ кутиите също са добри и здрави, даже някъде видях да се мотае все още налична 693.

Ако търсиш по- скъпа кутия, питай @Tommygun, другите (включително и аз) само ще разтягат локуми.

пп Гледам си питал за дъно. Ская НоК се клокваше по шина със Z дъно (и на Asrock "BCLK Engine"), за Кабито- не знам, но попитай Томи и ако пак е възможно, имай го като опция, вземайки такова дъно, така или иначе искаш да налееш доста пари в дъно.

Редактирано от ceci80 (преглед на промените)

@plmen88 лично мое мнение с което не ангажирам никой, че кутията трябва да си я харесаш ти. В форуми може да питаш нещо конкретно или дали има някой скрит кусур. Така, че ако CM MasterCase Pro5 ти харесва взимаш я и толкова, щото всеки си има вкус и според това препоръча кутии, едни харесват нощните шкафчета на FD, други дантелите на CM и така. Обаче след това ти ще я гледаш на бюрото и ако не ти прави кеф, може да се сдобиеш с няколко кутии докато уцелиш тази която ти харесва, а после се чудиш как да се отървеш от излишните...

p.s. На мен единствената кутия от FD която ми харесва е ARC XL, само дето е стар модел, но ако изкарат нов версия, като променят някой неща вътре и сложат един TG, мога да се жертвам с една.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.