Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 6 минути, Bel1al написа:

кутията трябва да си я харесаш ти

Жените си харесват. За кутията трябва да имаш ясна идея какво ще сложиш в нея сега и за в бъдеще, като всяка си носи своята специфика. Освен вместимостта, много важно е здравината й и филтрите (тук ще вметна- нека @Roujin Z преди да предлага захранвания и кутии да се консултира с @ceci80 и @Tommygun ); та- какво и как сбира, като включвам броя и размера на фановете, кабелите, дисовете, картите, кулерите и т.н., за да се получи не само красиво, но и удобно и добре хладено; здравината; филтрите. Има си някои тънкости, които не са познати на всеки, та не е само до визия.

• Отговори 92
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересно дали жена ти те е харесала с ясна идея за бъдещето  съобразно по размерите и какво да ти сложи в бъдеще ? Без да я харесваш на външен вид една кутия, ако ще да събира вътре дивана с телевизора, все тая. После гледаш дали ще ти събере кулъра или AIO-то, дали ще се подредят добре кабелите и тн. И ако минусите са повече от плюсовете почваш да търсиш друга. Ама видиш ли щото Цецо ги разбирал много кутиите и захранванията и рекъл FD Define S много хубава и аз оп веднага взимам. Ами много хубава ама прилича на шкафче, освен това неща да си завирам HDD до задния капак, отпред е празно а аз да кажем къстъм водно няма да слагам, предната вратата на шкафчето спира донякъде въздушния поток и тн. Обаче ако харесвам кутии тип FD Define S мога да направя някой компромиси, да си държа вратата на шкафчето отворена, да разкарам HDD-то, или да ги сложа отпред хем да не е празно хем да имам HDD тн. Така, че без да харесва външния вид изобщо няма да стигнеш до чисто прагматичната част.

p.s. Това за жена ти е защото ми извади мнението от контекста.

Този път контекста си го вадиш от... Колкото кое колко спира въздушния поток може да поспорим, особено като са наредени плътни кейсове след фана ;).

Освен, че си вадиш ти разни контексти- Дефине S я няма, другото- по- добре съм запознат с конфигурацията на Пламен от теб, третото- кутията бе за 140, което си беше прекрасна цена ;) ; четвърто, ако ще слушаш Цеци, то не ФД, а Тт Ф51; пето- явно не ти се е налагало често да въркаш в кутията и да псуваш защо не си избрал оная с дивана вътре. ;)

пп @Can Oa прави сглобка с Дефине ЕС и ДжетФло фанове, нека ти обясни как се спира въздушния поток. ;)

Редактирано от ceci80 (преглед на промените)

Няма значение дали има в наличност Define S, дадох я само като пример. Освен това тази F51* доста прилича на Define S, но не за това става въпрос, а за това как се избира кутия в действителност. И за размера не става въпрос, въпреки че лично аз има голяма кутия и напоследък съм бъркал в най-различни кутии.

* С уточнението, че не съм я разглеждал или чел нещо за нея.

преди 17 часа, Roujin Z написа:

Тая кутия освен скъпа ще трябва да я чистиш от прах много често. Аз не бих си го причинил.

Виж за тазиhttp://www.vario.bg/be-quiet-silent-base-800-bg003

преди 3 часа, ceci80 написа:
преди 26 минути, Bel1al написа:

С уточнението, че не съм я разглеждал или чел нещо за нея

Ако търсиш по- скъпа кутия, питай @Tommygun, другите (включително и аз) само ще разтягат локуми.

BQ-B800CuMSFDIoaRMS8lIq0HgO1514724322.jp

Нямам какво да кажа и коментирам. Ако ще купувате пердета- пишете ми. 

Ами ти нищо не казваш :min05:Ти пердетата ги разбираш спор няма :D

преди 2 минути, Bel1al написа:

Ами ти нищо не казваш :min05:Ти пердетата ги разбираш спор няма :D

Наистина няма какво да кажа, нито мога да споря с човек, който твърди, че ДефинеЕС и Ф51 са подобни кутии... Остани си със здраве и весели празници!

Ooo много ти благодаря за пожеланието, нека и ти да си жив и здрав през новата 2018 :) За кутиите казах (писах) - подобни а не еднакви. Обаче като разгледах F51 признавам, че повече прилича (но не е еднаква) на Define R5.

Весела нова година на всички!

Кутия се избира според това което ти е нужно и според формата която предпочиташ. Някой ще иска нощно шкафче, друг микровълнова фурна, третия нашествие от извън земни форми и трансформъри. Все пак когато някой се нуждае от кутия според плановете и хардуера който ще набута вътре, друг е длъжен да опита да покрие нуждите но не винаги може да познае ако нуждаещия се има по специфичен вкус към дизайна. Също важен фактор е бюджета, колкото повече е, толкова по голям избор за покритие на нуждите. А сега коя марка е за предпочитане е друг въпрос. Аз лично нямам достъп до нито една кутия от споменатите и се водя по ревюта и спецификации и бих заложил на нещо от което съм впечатлен, а това е FD. Не казвам че сега няма нови модели на други марки които покриват FD по спец и дизайн. Весели празници!

@plmen88, старата класика в бюджетните гейм кутии CM 693 са я пуснали на 178 лв. Може да е от 2013-та година, но си е класика (и да не вземе @Roujin Z да напише, че ще се пълни с прах, защото не искам да му казвам, че нищо не разбира).

@plmen88, ти купуваш, ти харесваш. Отделно и цените са високи- тая 693 беше 146 лв, мамицата им! Знам, че зор нямаш, почакай- ще потърсим.

Цеци що се опитваш да набуташ на човека тоз стар куфар ? Няма ли нови кутии ? И нали уж харесването беше само ако избираш пердета ?

преди 3 часа, Bel1al написа:

Цеци що се опитваш да набуташ на човека тоз стар куфар ? Няма ли нови кутии ? И нали уж харесването беше само ако избираш пердета ?

Ти пък голям отворко излезе- Тт, ФД, СМ- все калпави. Много ги разбираш, ама само критика- без предложение. Стар куфар била... На мен ми харесват Тт Ф51 и V51, но той не ги харесва- ето нови кутии, но за разлика от тях 693 няма дупка отпред под фановете (Тт до 51) дето да смуче и маа прах. Много ги разбираш, а пишеш, че нит' си ги виждал, нит' ревюта си чел.

Пишете си- няма да ви се вяскам и преча повече.

Недей така бе Цеци как ще ни изоставиш ? Форума няма да е същия без теб :(

@plmen88, дай малко насоки - колко е бюджета, за какви чаркове гласиш кутията, какви кутии харесваш - по-изчистен дизайн, тип "коледна елха", по-отворен тип ? Та да може да препоръчаме нещо адекватно.

Бюджета е около 300 лв. Задължително трябва да е без преден капак. Кутиите на be quite не ми харесват, защото както споменахте по-горе това са парници.  Искам голяма кутия, каквато е MasterCase Pro 5 за да е хладно вътре. Тип коледна елха:D (лед светлини), защо пък не. Вътре ще сложа Asus rog strix h270 gaming, както и GTX 1070, която още не съм взел (сега съм RX 470).

Пламене, нищо не мога да се сетя, което е налично. Тt V51 e без капак, но беше с по- калпав преден филтър (по спомен, може и да греша) от F51. Друго, освен коментираното не виждам до 200 лв. Колкото до коментара на оня льольо отгоре- 693ката е не само функцоионална, но и доста здрава кутия, но както и да е.

За около 300 лв виждам само - Cr 750D и Tt V71

Питай Калоян, ако още влиза във форума, дали не е набарал нещо. Оня луда ЕВГА я продаде за 300 лв.

преди 1 час, plmen88 написа:

Бюджета е около 300 лв. Задължително трябва да е без преден капак. Кутиите на be quite не ми харесват, защото както споменахте по-горе това са парници.  Искам голяма кутия, каквато е MasterCase Pro 5 за да е хладно вътре. Тип коледна елха:D (лед светлини), защо пък не. Вътре ще сложа Asus rog strix h270 gaming, както и GTX 1070, която още не съм взел (сега съм RX 470).

Абсолютно неправилно. Кутиите на be Quite са едни от най-добрите като поток и охлаждане(и да за разлика от някои други съм сглабял в такава и съм я пипал). Това че като е с капак отпред и няма да има въздушен поток са глупости. Същите глупости са и това ,че като има много мрежи ще се пълни с прах или че стъкления капак я прави по-шумна и едва ли не ,не става за нищо.И любимите фрактали за затворени както и вече доста други, но това не пречи. На картинката на Цеци се виждат добре отстрани на капака въздохонаборите на bQ. Вентилаторите са леко назад така че си смучат спокойно въздух и при затворен капак. Даже на последния тест с R6 модела 700 на be Quite прави по-добри температури с по 1-2-3 градуса на видео и процесор ,но губи общия тест заради малко по-тихите вентилатори на Фрактала .1,1 срещу 1,7 Sone ако си спомням правилно,което преведено на разбираем език е почти безшумно срещу малко по-шумно почти безшумно...

Избери си кутия,която ти харесва като визия и ти е в бюджета и после виж дали ще ти взлезат чарковете вътре. Това е. Никакви драми и разсъждения. Това дали ще хлади с 2 градуса повече или по-малко е безсмислена дискусия. Все едно на мен да ми дреме дали процесора е 43 или 45 градуса, след като носи до 90...Същото и за видеото. Имаш бюджет да не се притесняваш за тънки ламарини и глупости. Така че остава само да ти харесва като ще я гледаш по цял ден.

П.П.Малко над бюджета ти е Crystal-a на Корсар а Dark Base 700 вече отива доста доста над бюджета(моята препоръка ;)). И двете са модерни кутии с лампички и без слабости в охлаждане,шум и изработка. Жалко че няма още R6, има потенциала да стане новия хит. F51 като и гледам резултатите от тестовете като шум и охлаждане, не бих ти я препоръчал. Всичко това обаче е субективно, може една кутия да е най-най ,но като не те "кефи" ,не е вярното решение за теб.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 2 часа, plmen88 написа:

Бюджета е около 300 лв. Задължително трябва да е без преден капак. Кутиите на be quite не ми харесват, защото както споменахте по-горе това са парници. 

Разликата при отворен и затворен преден капак е няколко градуса. И то при компоненти, като чипсета и VRM-ите, които нямат активно охлаждане. При процесора и картата май нямаше никаква разлика. Мога да тествам и да ти кажа точните цифри, ако те интересува. 

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

@Tommygun, сложих снимката, за да покажа, че филтрацията отпред на ВКю не е по- добра. Знам, че си единственият, който е имал достъп до такива кутии и затова упоменах, че останалите само ще разтягаме локуми. Тт ме грабват с 200-ммвите фанове, 2ка фанове долу, дълбок таван и сваляеми кейсове+ още няколко подробности и то при кутии под 200 лв (както е и при 690). На СМ кутиите, като изключим бюджетките, са здрави; като пример ще ти дам познати с кутии от 690 (включително) нагоре, които всичко са сменяли, само кутията и жената- не. Колкото до хладенето на ВРМите- за мен от значение е страничният фан, който да охлажда мосфетите на видеото и на дъното (особено при водно- задължително). Понеже съм с контролер, показвал съм това и на Пламен.

Честит празник! Пожелавам на всички да хванат кръста (или поне чужда цица)!

ред. Да, Пламене, добра е.

Още една кутия за около 300 лв, която може да представлява интерес е NZXT 630. Мисля @Tommygun беше събирал в нея. Също с 200 мм перки, страничен, предни, долни фанове, дълбок таван, филтрирана; но с капак отпред пред горните кейсове; е няма възможност за 3ка фанове или голям радиатор като Тт, но по спомени я даваха доста хладна. Май бях писал за нея преди доста време.

Това беше оная със скърцащия капак. Не е лоша, да. има място на умиране и е тиха. Най ми хареса лампичката отзад на I/O панела - много е практично. И свети хубаво.Вече като я разхвърлях имаше леки забележки в изработката,но както се казва мрънкане на високо ниво. Просто я сравнявах с моя стар Cosmos на същите пари, която беше с по-добра изработка. За 300 лева определено е много добър вариант, моя човек даде за неговата над 200 евро.

In Win GRone - Какво ще кажете за тази ? @ceci80 @Tommygun

Никъде не видях да пише до каква височина може да се постави кулър. Както и за филтри или няма или аз нещо не виждам :/ 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.