Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Максималната височина на cpu кулера е 195 мм. А филтри за прах има само отпред на долните 5 оребрения.

• Отговори 92
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, kyoshinn написа:

In Win GRone - Какво ще кажете за тази ? @ceci80 @Tommygun

Никъде не видях да пише до каква височина може да се постави кулър. Както и за филтри или няма или аз нещо не виждам :/ 

Китайски кошник с калпави филтри (и както каза Пламен, няма пред горните кейсове и за слим фана) и дрънчаща пластмаса; тясна м/у планката на дъното и страничния капак, не са помислили там и за захващане на кабелите, нито има екстендер за кабела на проца; не ми харесва и как са отворите за дистанционните втулки... Иначе е голяма, филтрирана отдолу и предните фанове (макар и с калпави филтри), два долни и три горни 140ски; вътрешен фан да обдухва видеото, което е добре, защото няма страничен; порт горе за хот плаг... Бе, да беше под 170 лв- да я мислим.

Честно казано малко след билда с Фантома ми се наложи да преправям билд със Silent Base 800. Това е майстора дето не изчака да си купи Dark Base 900 и се наши с най-скъпите възможни компоненти. По принцип го отсвирих и го оставих да се оправя,но после моя човек ми се примоли да погледна. Значи Silent Base 800 за мен поне е много по-добре обмислена кутия от  Phantom 630. Просто си личи немеца ,че е пипал с акъл. И като възможности и като изработка оставя супер солидно впечатление. Въпреки че аз бих се напънал за 700, има и други варианти. Само че аз съм си такъв, че обикновенно като си поставя бюджет и го надвишам поне с 20% накрая. Ама го ударихме на локуми пак, важно е на Пламен какво му харесва накрая. Mastercase-a също си остава вариант ако си му харесва. Изобщо не е лоша кутия.

@Tommygun, честно да ти кажа- най- голямо впечатление ми е направила бюджетната Tt F31. Беше на цената на DefineS, но за тези 150 лв предлагаше всичко каквото ти е нужно, че и отгоре. 

Малко завъртяхме приказката около стари кутии, но не виждам ново на пазара, което да мяса- или само джам и шарения или скъпотия; само дето масово са напляскали контролери, ама на евтините кутии контролерите са по волтаж, а само на скъпите са импулсни или да четат от дъното.

Да не говорим, че се насраха и с цените или че нищо няма като наличности.

Като гледам ти си въртиш приказките сам :D

Поразгледах Full Tower кутиите, и до 300 лв. не намирам нищо свястно...Има готини Mid Tower кутии, харесват ми тези на In Win и др., обаче plmen88 иска голяма и не знам. Единствено което хваща окото около 300 лв. е In Win 509, обаче тя има някои кусури, и е по-подходяща за къстъм водно.

Иначе съм съгласен с @Tommygun, MASTERCASE PRO 5 е наистина е добра кутия, ако plmen88 му харесва няма какво да се чуди :)

Наистина се разтеглиха едни дъълги локуми за някакви ''билдове'', но точно ''билдера''(:D)го няма, за да ви сподели какъв боклук е 693.;) 

По темата...писал съм в същата тази тема преди време, че трудно ще се намери по-добра кутия от FD Arc Midi R2 за парите си, а дори на този етап е невъзможно. А щом ще се дават 300 лева за кутия аз лично бих дал малко отгоре за нещо наистина красиво и функционално като това(PHANTEKS ENTHOO EVOLV). 

Успех!

Някой беше споменал 690.

CM 690 Това не е реклама, разглеждах и попаднах на обявата.

преди 2 часа, plmen88 написа:

@XECUTIONER Тази вече ми идва скъпо.

Тя не само е скъпа, ами грозна и малка :)

Виж FD Arc Midi R2 наистина не е лоша кутия, само дето поне за мен също е малка, но там вече е до предпочитания.

преди 14 часа, Bel1al написа:

Като гледам ти си въртиш приказките сам :D

Да, така е. Както казах вече- с изключение на @Tommygun другите са локумаджии/ лаладжии и последните постове го доказват. Пламен го "познавам" от доста време и го имам за приятелче, но за съжаление няма какво ново да напиша, всичко каквото знам съм го писал отдавна и той го е чел.

Spoiler

Evolv ми харесва и на мен много и бих се чудил доста ако избирах за себе си около тези пари. В крайна сметка вероятно бих взел bQ DB 700,но то е въпрос на вкус. А и двете са извън бюджета така че още един офтопик.

@Tommygun, едно, че са извън бюджета, друго- виж какво има писано за Enthoo Pro:

Отделно, че са доста здрави кутии и не ме е страх, че нещо по ламарините ще се огъне, ако я пренасям. Давам пример. CM 690 II съм я разнасял доста из къщата, като махам страничния капак и я хващам за горната част, както съм посочил на снимката по-долу.

Click this bar to view the original image of 1172x1080px.

Тежеше 17кг. цялата машина и никога нищо не се е огъвало. Преди време сглобих машина на познат у тях с кутия Phanteks Enthoo Pro. След като машината беше готова реших да я вдигна и да я сложа на бюрото му, като по инерция си процедирам по моя си метод за местене с 690 II. Хващам аз кутията на същото място, вдигам и като почна едно пукане и огъване, хубаво че бързо я хванах с другата ръка отдолу, иначе щеше да има доста по-сериозни последствия. После на кантара измерихме машината 17.8 кг. Едва ли всички кутии на Phanteks са толкова лесно огъващи се, но от Enthoo Pro останах с лошо впечатление. Иначе е фешън. 

Evolv-a е друга бира. Това е все едно да сравняваш стария HAF с новия.Не че стария е лош,познавам хора които си ги ползват още от едно време вече с трета конфигурация вътре, просто не е в крак с времето.Новия между другото бих препоръчал на Пламен ако го имаше някъде на цената му от около 300 лева. И свети и духа и е подобно модуларен като bQ. Според мен CM започнаха да се връщат към старата си слава с новите кутии и изобщо не са за пренебрегване както доскоро. Ама FD та FD...

А и като цяло аз лично харесвам Phanteks повече и от NZXT a и от доста други "невероятни" кутии. Само че пак да потретя , това е въпрос на вкус. Имам познат с Еthoo Про - баrнал си е страхотен билд с водно охлаждане вътре и е много доволен..

ПП. Имало е я в някакъв непознат за мен магазин . @plmen88 разгледай дали ще ти хареса. Явно имаш око за дизайна на CM след като си беше харесал Mastercase. Aз лично имам леки забележки, но в крайна сметка правиш билда и я ставяш на мира,така че 10 минути повече или по-малко е без значение...

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Да, @Tommygun, интересна кутия. И аз имам някои забележки по изпълнението и някои неща, които биха могли да добавят за тая висока цена, но както казваш ще е "мрънкане на високо ниво".

@Tommygun Кутията е добра, но този магазин за пръв път го чувам, а като контакти имат само един скайп. Нямам намерение да поръчвам от там. От предложените до момента кутии от вас, оставам на MasterCase Pro 5. 

преди 44 минути, plmen88 написа:

@Tommygun Кутията е добра, но този магазин за пръв път го чувам, а като контакти имат само един скайп. Нямам намерение да поръчвам от там. От предложените до момента кутии от вас, оставам на MasterCase Pro 5. 

Има и телефон, има и emajl, не знам ти къде гледаш. Гледам има и 3 положителни коментара за магазина. Аз лично бих пробвал :) 

преди 24 минути, plmen88 написа:
  Затвори скритото съдържание

Видях ги и тях. Такива незнайни не ги харесвам.

Аз лично не виждам проблем, особено за кутия. Да беше процесор или нещо друго - ДА, но това е кутия, какво може да не е наред ? Аз по-скоро се съмнявам, че я имат в наличност, най-вероятно не са си обновили сайта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.