Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за конфигурация

Featured Replies

преди 1 час, Mariyan Raynov написа:

Monitor

HDD

RAM 1x8

PSU

Mobo

Video

Case

Processor

1554.00 лева с безплатна доставка. 

За сметка на 3-те терабайта на на Джулиан се събира нормална кутия. Видео с freesync, Монитор с freesync, Процесор който смогва без да спъва която и да е от частите. Захранване с 5 години гаранция !

Докато всички игри които излезнат не почнат да искат 4 или повече ядра i3 също ще свърши работа, после да си реши дали да премине на Зен платформа или да боде и7 щото това ще му е макса, а Зен тепърва започват... Като вземе и5 хвърля едни пари за тоя дето духа, защото следващата му стъпка ще е 300-500 мегахерца отгоре за още няколко стотин лева разлика. Radeon са  по-достъпните в момента и не са се изхвърляли като nVidia с карти за по 7-8 бона от които няма абсолютно никакъв смисъл да ги притежаваш. И колкото и бенчмарки да гледаш или да правиш ако имаш възможност резултата винаги ще е 2-3 фпс разлика на карти които са с 100-150 лева разлика.

Вие сте тотално заблудени напиши i3 и gtx 1060 в нета и намери някой клип с пуснат msi afterburner и пак ще говорим , ако изобщо има човек с такава машина аз съм със i7 msi afterburner го дава като 8 ядрен и повярвай ми всичко се използва , а до автора една платформа с fx 8320 / 8350 , ако картата ще е 1060 хич не е за подценяване

преди 49 минути, Skygear написа:

Разликата в цената е 2-3 лева ...

Точно това са нормалните температури за картата и напротив взимам това , което смятам ,че ми дава най-голям price-performance.  В случая това беше rx470 .Ти повече ми приличаш на заядливо NVIDIA фенбоиче . Я кажи на колко процента(или rpm) са ти вентилаторите на тая GTX 980 TI под товар ? При мен са на 40-50% макс под товар .

Клокната на 60-70 , но аз проблеми със шума нямам все пак и игрите имат звук , а тебе май те е страх да надвишиш стандартните честоти

Редактирано от Азбяхискра (преглед на промените)

• Отговори 66
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Азбяхискра написа:

Вие сте тотално заблудени напиши i3 и gtx 1060 в нета и намери някой клип с пуснат msi afterburner и пак ще говорим , ако изобщо има човек с такава машина

Някъде да споменавам 1060 незаблуден? 8 рам, 4 гиги видео и и3 процесор не могат да се напаснат и машината да върви безпроблемно това ли искаш да кажеш ?! Картината ти зависи изцяло от дастатъчно мощната карта и процесора няма нищо общо с това, дъното издържа градусите на процесора а самия процесор няма да се поти от нормални игри защото на помощ има 8 гиги рам, ако случайно се дотормози като ръчне тук таме някоя настройка товара ще мине към видеото и рамта отново си остава достатъчен буфер между двете. И забравих да спомена, захранването едвали ще стигне 45 процента при натоварена машина.

преди 35 минути, Mariyan Raynov написа:

Някъде да споменавам 1060 незаблуден? 8 рам, 4 гиги видео и и3 процесор не могат да се напаснат и машината да върви безпроблемно това ли искаш да кажеш ?! Картината ти зависи изцяло от дастатъчно мощната карта и процесора няма нищо общо с това, дъното издържа градусите на процесора а самия процесор няма да се поти от нормални игри защото на помощ има 8 гиги рам, ако случайно се дотормози като ръчне тук таме някоя настройка товара ще мине към видеото и рамта отново си остава достатъчен буфер между двете. И забравих да спомена, захранването едвали ще стигне 45 процента при натоварена машина.

В една видеокарта да не би да е важен само обема на паметта 4 гиги видео и готово мале мале , а ти какво искаш за кажеш , че  i3 става за всяка карта само рам памет да има ???

преди 19 минути, Азбяхискра написа:

В една видеокарта да не би да е важен само обема на паметта 4 гиги видео и готово мале мале , а ти какво искаш за кажеш , че  i3 става за всяка карта само рам памет да има ???

Реално можеш ли да ме опровергаеш, или само си пишеш да ти минава времето ? Погледни конфигурацията и на тази база си изкарвай теориите, не на 1 нещо "щото по принцип.."

преди 9 минути, Mariyan Raynov написа:

Реално можеш ли да ме опровергаеш, или само си пишеш да ти минава времето ? Погледни конфигурацията и на тази база си изкарвай теориите, не на 1 нещо "щото по принцип.."

Автора си е направил съвсем прилична конфигурация с изключение на захранването , но същото само че 500w е 10лв отгоре и дъното му е скъпо щом няма да се клоква и най евтиното върши работа чакай да видя и какво не му харесвате на монитора аха ясно значи към автора ориентирай се към ips матрица и възможно най-малко време за реакция брат :)

i3-ката е шит за подобни видеокарти. Ти вземаш видеокартата и очакваш 60-100-150  fps,  а получаваш 40-50 без клок на тоя процесор. Тогава каква е идеята? Идеята е да го разкараш колкото се може по-бързо, а не времето да минава, компонентите да остаряват и когато го смениш, да няма смисъл от тая вече бавна видеокарта. И пак наново. Това, че някой играе с подобен процесор дълго време, си е негов проблем. Аз двуядрен процесор не мога да изтрая повече от 3 месеца. А i3  е точно двуядрен с HT, Който в идеалния случай дава 25-30% предимство спрямо идентичен Пентиум. А това е много малко!

преди 14 минути, Кико написа:

i3-ката е шит за подобни видеокарти. Ти вземаш видеокартата и очакваш 60-100-150  fps,  а получаваш 40-50 без клок на тоя процесор. Тогава каква е идеята? Идеята е да го разкараш колкото се може по-бързо, а не времето да минава, компонентите да остаряват и когато го смениш, да няма смисъл от тая вече бавна видеокарта. И пак наново. Това, че някой играе с подобен процесор дълго време, си е негов проблем. Аз двуядрен процесор не мога да изтрая повече от 3 месеца. А i3  е точно двуядрен с HT, Който в идеалния случай дава 25-30% предимство спрямо идентичен Пентиум. А това е много малко!

Аре бе човек :) Напиши им два реда на тия 'разбирачи' , че още малко и пак ще си 'заслужа' някое предупреждение , а за протокола ония път тъпака започна пръв , Калине

преди 3 часа, Азбяхискра написа:

Клокната на 60-70 , но аз проблеми със шума нямам все пак и игрите имат звук , а тебе май те е страх да надвишиш стандартните честоти

Не ме е страх , но защо да го правя като и сега ми е напълно достатъчно ? След 1-2 години ще я ОC-на ако не ми стига performance-а  , а и сега няма голям смисъл ,защото и процесора ми е сравнително стар и вече слаб (i5-2400) .Идеята ми беше да кажа , че е по-добре да вложиш в основите (кутия/захранване ) а не да съжаляваш по-късно . 

преди 8 минути, Skygear написа:

Не ме е страх , но защо да го правя като и сега ми е напълно достатъчно ? След 1-2 години ще я ОC-на ако не ми стига performance-а  , а и сега няма голям смисъл ,защото и процесора ми е сравнително стар и вече слаб (i5-2400) .Идеята ми беше да кажа , че е по-добре да вложиш в основите (кутия/захранване ) а не да съжаляваш по-късно . 

Бих вложил в ссд , за кутията хич не ми пука , а ето ти захранване за всяка машина с енвидиа

https://www.jarcomputers.com/RAIDMAX-RX-500XT-_prod_PWRPCRAIDMAXRX500XT.html?ref=prod

преди 3 минути, Азбяхискра написа:

Бих вложил в ссд , за кутията хич не ми пука , а ето ти захранване за всяка машина с енвидиа

https://www.jarcomputers.com/RAIDMAX-RX-500XT-_prod_PWRPCRAIDMAXRX500XT.html?ref=prod

На т'ва не са ли му спестени някои защити ? 

Редактирано от Skygear (преглед на промените)

преди 24 минути, Skygear написа:

На т'ва не са ли му спестени някои защити ? 

Ее , не може да искаш бюджетна конфигурация пък да има всичко , но не вярвам да има проблеми все пак gtx 1060 иска 400w

• Автор

Благодаря за всички мнения и предложения и искам да се извиня, че нямах възможност по-рано да отговоря. Компютърът ще се ползва главно за играене на игри, 3D моделиране и анимиране (чрез Blender) и програмиране. Конфигурацията на която се спирам е тази като видеото мисля да го поръчам от vario. Ако намирате някакви кусури - казвайте :D. Също така може ли да препоръчате някои хубави "бюджетни" монитори със native резолюция 1920x1080?

преди 7 часа, Кико написа:

i3-ката е шит за подобни видеокарти. Ти вземаш видеокартата и очакваш 60-100-150  fps,  а получаваш 40-50 без клок на тоя процесор.

Зависи с каква карта ще работи процесора.  За мен карта като rx470 е пълен боклук.  По на зад в темата не бяха съгласни, но на мен не ми се спори. Все пак, нито пари ще давам, нито ще се мъча с тази карта.

Като се превърти на времетраене 3.15 секунди, е времето в което ще променят графичните настройки на ULTRA.

Същия този процесор, но с GTX1060 се получават 70-90 fps, което си е сериозна разлика спрямо 40-50fps с карта RX470.

Виждам, че автора си е избрал една прилична система и ще му върши работа.

преди 1 час, nikolela написа:

Зависи с каква карта ще работи процесора.  За мен карта като rx470 е пълен боклук.  По на зад в темата не бяха съгласни, но на мен не ми се спори. Все пак, нито пари ще давам, нито ще се мъча с тази карта.

Като се превърти на времетраене 3.15 секунди, е времето в което ще променят графичните настройки на ULTRA.

Същия този процесор, но с GTX1060 се получават 70-90 fps, което си е сериозна разлика спрямо 40-50fps с карта RX470.

Т'ва не  е ли 6гб GTX 1060 ? Сравняваш карта за 450 лв с карта за 600 . 

Около 5 кадъра е разликата между 6 и 3ГБ версия. Тоест при положение че цените на 470 4ГБ и 1060 3ГБ са еднакви ако се вярва на горното 1060 е по-добрия избор. 

Вече кой какви клипчета гледа си е ваша работа просто ви следвам логиката...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 5 часа, nikolela написа:

А виждаш ли как картата не мърда от 99% , но и процесора чат пат стига 90+% така , че един 6600к няма да е излишен за да й бъде напълно комфортно , а ето още едно много интересно клипче

Но , понеже 125w ми се струват много един fx 8300 за скромните 264лв добре ли е с едно от тези , че само като ги омеся става чудото хах

https://plasico.bg/процесор-amd-fx-8300-330ghz-16mb-cache-95w-am3-box-25617.html

https://www.jarcomputers.com/Vodno-ohlajdane-DeepCool-MAELSTROM-240T-_prod_FANCPDEEPCOOLMS240T.html?ref=prod

При това положение мисля , че може да се поглезим с яко дъно :)

http://www.pazaruvaj.com/dynni-platki-c3128/asrock/990fx-extreme3-p55064590/

Най-евтиното от най-добрия чип , лекичко

Не знам дали забелязахте , но амд-то ползва само 6гб рам , а интела 9

Мисля , че това е погребението на Интел

преди 23 часа, gogoogo написа:

Благодаря за всички мнения и предложения и искам да се извиня, че нямах възможност по-рано да отговоря. Компютърът ще се ползва главно за играене на игри, 3D моделиране и анимиране (чрез Blender) и програмиране. Конфигурацията на която се спирам е тази като видеото мисля да го поръчам от vario. Ако намирате някакви кусури - казвайте :D. Също така може ли да препоръчате някои хубави "бюджетни" монитори със native резолюция 1920x1080?

Аз бих направил малко промени, като:

4G DDR4 2133 ADATA 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
PSU SEASONIC SSR-430ST /430W 
Zalman Case ATX Z1 NEO 

Иначе за монитора какъв е бюджета ? Едни под "бюджетен" разбират 150 лева, други 300 лева, а разликата е голяма.

П.С. Взимаш 2 плочки от по 4GB, да не се чудиш защо съм сложил само 4 :D 

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.