Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Осезаема ли е разликата между TLC и MLC?

Featured Replies

10 години я камилата я камиларя  ,това преби всички за това са безсмислени вече тия http://www.pro-bg.com/product/HDD/SAMSUNG-MZVPV256HDGL-00000-Samsung-SSD-SM951-256GB-OEM-Int-M2-PCIe_NVMe_152239.html

преди 21 минути, Can Oa написа:

Това е абсолютна глупост,TLC  е най-евтината ,нетрайна,неточна и бавна от трите технологии,SLC е последната най-точна,бърза и трайна,и най-скъпа съответно.http://www.thewindowsclub.com/do-i-really-need-an-ssd,това много накратко обяснява нещата.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Една не лоша статия SSD: не всички са еднакви! Кое е най-подходящото за вас ... Дали има някой притежател на тези MLC  дискове  GoldKey GKH84 256GB SSD и GKH84 128GB SSD  ? Имам познат който има  GoldKey GKH84 512GB SSD  от 2 седмици и твърди ,че за сега няма ядове с него и доста бързо работи при напън със игри.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 34 минути, Слави Маринов написа:

Това е абсолютна глупост,TLC  е най-евтината ,нетрайна,неточна и бавна от трите технологии,SLC е последната най-точна,бърза и трайна,и най-скъпа съответно.http://www.thewindowsclub.com/do-i-really-need-an-ssd,това много накратко обяснява нещата.

Това е за разликата м/у стандартното TCL и 3D TLC  - то е ясно че MLC e по-добро.

Ти пак си пишеше какво си наумил. Тия работи са ги изяснили в темата вече , и понеже евтините MLC са свършили и му предложих новото 3D TLC а не стандартното TLC  като този сандиск който си посочил. Това беше а автора ако иска да даде 300 лв за качествено ССД не е проблем.

Важното беше да кажеш аа как ще са свършили вземи тоя самсунг от супорнайси лева , можеше да го напишеш без да ме реплекираш като не следиш темата и не знаеш какво имам предвид като напиша нещо.

едит; ако искаш да предложиш нещо си го предлагай не ме намесвай в това. Лягам си че съм на работа сутринта.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 2 минути, Can Oa написа:

Това е за разликата м/у стандартното TCL и 3D TLC  - то е ясно че MLC e по-добро.

Ти пак си пишеше какво си наумил. Тия работи са ги изяснили в темата вече , и понеже евтините MLC са свършили и му предложих новото 3D TLC а не стандартното TLC  като този сандиск който си посочил. Това беше а автора ако иска да даде 300 лв за качествено ССД не е проблем.

Важното беше да кажеш аа как ще са свършили вземи тоя самсунг от супорнайси лева , можеше да го напишеш без да ме реплекираш като не следиш темата и не знаеш какво имам предвид като напиша нещо.

Ок,разбрахме се и следях темата,между другото.Предложих санддиск ,като педполагах,че цената в случая е по-важнажа,а той е сравнително изгоден.

• Автор
преди 4 часа, Can Oa написа:

ЛОЛ всичките хубави SSD са свършили или идва нещо ново или ще вдигат цените :)

освен това друго хубаво на добра цена не виждам 256GB ADATA Ultimate SU800

http://pcworld.bg/25907_izliza_adata_ultimate_su800__najnovoto_ssd_prevaplashtenie_na_3d_nand

Каква е разликата със SanDisk-a на колегата и как да преценя, като повечето дискове са толкова сходни? 

Уж ще са по-надеждни , с по-дълъг живот и малко по-бързи от стандартните TLC , но пак си остава TLC.

Ако не ти е толкова спешно изчакай малко Моста скоро ще заредят пак 930 не вярвам да се бавят повече от 2 седмици.

преди 9 часа, Слави Маринов написа:

...тоест за работата и зареждането на уйндоса няма особена разлика дали е сата 2 или сата 3.

Е хайде сега нямало разлика... Не знам дали говориш наизуст, но аз лично съм се убедил в това, за да го твърдя.

преди 6 часа, G.Koleff написа:

Каква е разликата със SanDisk-a на колегата и как да преценя, като повечето дискове са толкова сходни? 

Добре де, дал съм линк, където е обяснено за всеки един вид SSD, какви са му плюсовете и минусите. Прочети го и всичко ще ти стане ясно.

• Автор
преди 6 часа, Can Oa написа:

Уж ще са по-надеждни , с по-дълъг живот и малко по-бързи от стандартните TLC , но пак си остава TLC.

Ако не ти е толкова спешно изчакай малко Моста скоро ще заредят пак 930 не вярвам да се бавят повече от 2 седмици.

Все пак не мисля, че разликата ще е огромна (като изключим гаранцията, което според мен е съществената разлика в този ценови клас). Поръчах Adata-та вече официално. Ако се интересувате, ще дам впечатления утре, като пристигне и сложа системата и всичко останало.

Благодаря на всички! 

Не забавяй да оставиш незаделено място на края на диска за т.н. provisioning - ресерв срещу дефектни клетки(лоши сектори)
И да си инсталираш SSD ToolBox
И си създай профил в Adata за да си регистрираш диска.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Да кажи впечатления може би си първия който си купува новия модел.

Лично звънях на моста да питам за гаранцията и ми казаха че е 3 години не както бяха написали скай и другите сайтове 5 години.

А софтуера на адата е малко смотан сравнение с другите и най ме дразни че не бачка бутона който спира Superfetch и трябва да го правиш ръчно - не че е болка за умиране :)

Аз тия дни си пусках програмата ssd life,та тя освен отработени часове,пускания и т.н, дава на базата на това как се използва диска и колко гб дневно се пише върху него ,прогноза колко още живот му остава.На моя-стара тошиба някаква(купувана е септември 2014г,тоест почна трета год.)и дава още 8 год и 11 мес. живот до 2025г.Едва ли ще го ползвам дотогава,дори и да си работи,но ме изненада тази прогноза и то за диск пройзведен преди повече от 2 год!

преди 7 часа, techmaniac написа:

Е хайде сега нямало разлика... Не знам дали говориш наизуст, но аз лично съм се убедил в това, за да го твърдя.

Моя компютър е със ссд на сата2 интерфейс,но съм работил и със ссд на сата 3,та аз лично не мога да забележа разлика в скоростта на зареждане на уйндоус,работата с него,с програми,с браузър и т.н.Не знам ти как си я забелязал,след като уйндса и програмите се състоят от много и малки(кб)файлове,а те се пишат и прочитат мигновенно,независимо от интерфейса!Ако си видял при тестовете,този дето е 4к,който е показателен за четене/запис на малки файлове скоростта далеч не може да изпълни и сата2 протокола,та не виждам как това дали диска е на сата2 или на сата3 може да е от значение.Значение има при работа с по-големи от 1-2мб файлове,но то пак не е толкова съществено.Значение за работата с малки файлове има и контролера,а и последните поколения ссд дискове имат подобрена технология за работа с малки файлове,но пак скоростта е далеч от границата на сата2 протокола.

Най-бързият начин за конфигуриране и спиране на Prefetch и Superfetch - изпълняваш в админска конзола долните 5 реда
sc config SysMain start= disabled
net stop SysMain
reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters" /v "EnablePrefetcher" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters" /v "EnableSuperfetch" /t REG_DWORD /d 0 /f
shutdown /r /t 000 /d p:1:1

Машината ще се рестартира и си готов.

• Автор

Здравейте.

Диска пристигна. Като изключим многобройните проблеми, които имам със системата (по-точно невъзможното подкарване на Win10 на античния ми лаптоп), всичко останало е почти идеално. Сложих Win7, последното нещо, което върви (почти) без проблеми. Понякога зареждането на самата система забива по средата и се налага да изключа и включа машината за да тръгне. Възможно ли да е от SSD-то или е още един проблем на антиката ми (Thinkpad w500). 

Като изключим това всичко си пали бързо и без грешка на този етап. Регистрирах се и сложих техния софтуер. 

• Автор
преди 17 часа, ExaFlop написа:

А с коя версия на BIOS е старецът?

IMG_20161002_222921.jpg

на ‎29‎.‎9‎.‎2016‎ г. в 16:02, Can Oa написа:

Лично звънях на моста да питам за гаранцията и ми казаха че е 3 години не както бяха написали скай и другите сайтове 5 години.

Най-сигурното е като го регистрира и ще си каже кое какво колко

на ‎29‎.‎9‎.‎2016‎ г. в 15:40, ExaFlop написа:

И си създай профил в Adata за да си регистрираш диска.

Да, BIOS-ът ти не е първа младост - последни издания 3.23/3.25 от 8.6.2015
http://support.lenovo.com/bg/en/downloads/migr-70353
Кликни на линка Select your product въведи си серийния номер на лаптопа или избери  Detect my Serial Number

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако никога не си правил обновяване на BIOS, по-добре да го направи някой, който е. Или в сервиз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.