Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с intel i7 6700K

Featured Replies

Здравейте!

Извинявам се ако има такава тема, но вече ми омръзна да ровя по форумите за какви ли не решения. Проблемът е следния.

Преди 2 седмици си купих компютър. Дънна платка, РАМ, процесор, охлаждане за процесора, захранване, абе всичко необходимо. Закупих си intel i7 6700k , сглобих всичко, компютъра запали. След няколко дена обаче, докато играех на машината, играта заби, син екран иии влязохме в един омагьосан кръг на рестарти и поредица от грешки:  System Thread Exception Not Handled, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL . И така постоянно. Изрових интернета от къде може да е проблема, защото и преинсталация не поема да прави нито пък в windows влиза, изобщо. След обстойно четене и търсене, срещнах нещо доста притеснително, че може процесора да си е отишъл. Разглобих машината, свалих охлаждането, смъкнах процесора и видях, че два от пиновете на даното направо са направили точкова заварка върху процесора. Веднага ми мина през ума да се свържа с въпросният online магазин да им върна частите, но се сетих, че най-вероятно ще обвинят мен за грешно поставен процесор и с гаранцията съм просто до там. Тъй като нямам друго дъно и процесор от този тип няма как да тества дали поне едната част не работи все пак. Махнах заварената точица от процесора и посетих 2-3 сервиза, с надеждата там да могат да го изпробват. За съжаление ми отвърнаха с: "Оооо това е много нова технология няма да намериш къде да ти го тестват дали работи, но така като го гледам 99,9% съм сигурен, че процесора работи, но не го слагай повече на онова дъно." Еми добре, реших да се хвана за тези 99,9% и да поръчам доста по-евтино дъно, за да проверя дали процесора е жив. За съжаление, обаче се оказах от онези 0,1%. Отново същите грешки и аз се оказах с едно дъно повече. РАМ паметта със сигурност не е, защото и пуснах тест, от дъното вече липсват 2 пина. От сервизите ми казаха, че най-вероятно самата дънна платка е дошла дефектна. Въпросните пинове са биле по-близко един до друг и от високото напрежение са се стопили и са направили заварката. Твърдя си убедено, че грешката не е в мен, защото това не ми е първото поставяне на процесор. Казаха ми, че повредената част на процесора можело да отговаря за 2 от слотовете на РАМ паметта, еми добре сложих ги на другите два слота и пак същото. Казаха ми, че имало някакви лакове, които се нанасяли на процесора, за д анаправи пак хубав кантакт с дъното. Ако имате някакви идеи споделете, моля. Или поне да замаскирам отлюпената част и да се опитам да го върна, че да ми го заменят.

П.С. Като се включи дъното не пищи на изгоряла част и като вляза в BIOS си засича всички ядра на процесора.

DSC00729.JPG

• Отговори 86
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извинявам се ако си го написал но не разбрах кой сервиз какъв е но ходи ли там където си го купил?

• Автор

Проблемното дъно е gigabyte h170-gaming 3, а новото, което купих за тест е ASUS B150-PLUS 

Не вярвам в магазина да ти кажат, че си монтирал процесора грешно и от там е дошъл проблемът. Това никой нормален сервизен техник не бива да ти го казва. Ако беше направил нещо грешно с процесора, въобще нямаше да ти хареса резултатът още при затварянето на капачката, слагането на охладителя, не дай си боже стигнеш и до стартиране на компютъра. Ходиш и си сменяш дъното и процесора гаранционно. Това е производствен дефект. Тия 2 пина на дъното не правят подобни заварки по вина на потребителя. Те изначално са били криви.

Не ми се коментират дъната ... няма и да питам за охладителя и захранването ...

Сглобяваш всичко както си беше , носиш го от там където си го взел и се правиш на тъп - "ами всичко си работеше до като си цъках фейса и спря" нищо повече не се обясняваш и не коментираш какво си барал пипал или чел. КОЛКОТО ПО ТЪПО ГОВОРИШ толкова по-добре ;)

То по време на игра е станало и може да си е драйвер проблема. Незнам защо правиш тези работи. Стигаш ли до уиндоус и каква е видеокартата и откъде свали драйвера? Ако беше процесора доникъде няма да стигнеш.

Защо да не питаш за захранването?

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

То по време на игра е станало и може да си е драйвер проблема. Незнам защо правиш тези работи. Стигаш ли до уиндоус и каква е видеокартата и откъде свали драйвера? Ако беше процесора доникъде няма да стигнеш.

И как по-точно драйвър ще предизвика физически контакт между пинове в сокета?? Не виждаш ли, че половината пластинка вече я няма? Пак казвам, това не е софтуер, а производствен дефект. Рядко срещан при това.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

System Thread Exception Not Handled, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Според процесора си работи и проблема се вижда, че не е в дъното!

• Автор

Изобщо не стига до WIndows, видеокартата е nVidia GTX 970. Охлаждането на процесора е CoolerMaster Hyper 212X, а захранването е на Corsair 600W

А иначе частите са купени от mallbg, но като носих процесора в сервизите за тест ми казаха, че дори и да го изпратя най-вероятно нямало да ми признаят гаранцията. 

Редактирано от fifka (преглед на промените)

преди 8 минути, _Alex&Vanko_ написа:

System Thread Exception Not Handled, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Според процесора си работи и проблема се вижда, че не е в дъното!

Думи нямам...

Добре, замисли се, драйвърът указва на операционната система как да достъпи до адрес в рам паметта. Как смяташ, че ОС ще достъпи до където иска, когато половината контактна пластина на процесора липсва, пиновете един бог ги знае в какво състояние са, и вероятно липсва физически контакт, по който да мине сигнала? Проблемът не е в това, че драйвърът насочва някакъв сигнал на някъде. Проблемът е, че тоя сигнал вероятно НЕ МОЖЕ ДА МИНЕ!

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Без да работи процесора той влиза в БИОС? Белите букви на черния екран има ли ги?

Тва нещо да не си го купил от olx че до сега не си го занесъл за гаранция ами обикаляш други сервизи?

• Автор

От mallbg са купени частите. Сервизите са им в София, а аз не съм там. Мъчих се 2 дена да се свържа с тях, но отговор нямах и за това реших да отида поне процесора да тествам. След това получих отговор от въпросните като ми говориха, че проблемът най-вероятно бил в харда или РАМ паметта, дрън-дрън. И тъй като днес е събота, утре неделя. Дъното и процесора ще бъдат изпратени в понеделник.

След като "експертното" мнение е, че проблемът е софтуерен(понеже стигаш до биоса), направи си една флашка с kaspersky rescue disk и се опитай да заредиш от нея. Виж до къде ще стигнеш. Давам прост пример да си направиш флашка с жива дистрибуция и да видиш как ще се държи. Ако порблемът наистина е в драйвър, което абсолютно не го вярвам, няма да имаш никакви проблеми да заредиш дистрибуцията от флашката.

http://support.kaspersky.com/8092

най-добре и повече не го пускай че може да има някви много ситни елементи от загара по сокета да не стане по зле.

• Автор

Дъното от дни стои като паметник на шкафа, изобщо не си и помислям да го пускам :D , а процесорът само днес го тествах на новото дъно, но то отиде обратно в кутията

преди 1 минута, Can Oa написа:

най-добре и повече не го пускай че може да има някви много ситни елементи от загара по сокета да не стане по зле.

Е що, нали експертът горе твърди, че проблемът е в някакъв драйвър?

• Автор

Стигам до там, където излиза емблемата на Windows и отдолу се зарежда и  БАМ син екран с грешка. Грешките са различни не е всеки път една и съща. 

преди 1 минута, hudyr написа:

Е що, нали експертът горе твърди, че проблемът е в някакъв драйвър?

Има ли такова нещо наполовина работещ процесор?

• Автор

Това с драйвера го четох, но до колкото разбрах трябва да успееш да влезеш в ОС, а аз ИЗОБЩО не стигам до нея.

току-що, fifka написа:

Стигам до там, където излиза емблемата на Windows и отдолу се зарежда и  БАМ син екран с грешка. Грешките са различни не е всеки път една и съща. 

Добре а в сейф мод може ли да влезеш като помпаш клавиша?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.