Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Бихте ли ми препоръчали видео карта rx 480. Няма ограничения в бюджета.От време на време ще се клоква ,ще се пържи колкото може.

Насочил съм се към тази http://www.vario.bg/xfx-radeon-rx-480-gtr-black-edition-rx-480p8dba6 заради клиповете в тубата, но и заради фазите които са 6+2.

Процесор: Интел 6700к

Дъно: Асус z170 deluxe

Захранване: cooler master v650 gold

Рам: Corseir ddr4 2133 2x4

За игри не мога да ви кажа, не съм играл от 2013г. Дърпам Доом3 мисля нея да поразцъкам за сега.

И аз гледах едно видео, където е хвалят доста. Geforce GTX 1060 e също някаква алтернатива. Специално в новия DOOM RX 480 e малко по-добре, ако се изволва Vulkan, a не OpenGL. Но има доста други игри където 1060 е по-добрата карта.

Дай още някой лев отгоре и си вземи видео карта: http://www.vario.bg/gigabyte-geforce-gtx-1060-6gb-xtreme-gaming-6g-gv-n1060xtreme-6gd , http://www.vario.bg/gigabyte-geforce-gtx-1060-6gb-xtreme-gaming-6g-gv-n1060xtreme-6gd тук няма какво да се спори.

Хм. Аз пък се бях засилил да го съветвам за една RX470. Така като гледам, не е голям геймър, че да дава ненужни пари за видеокарти. А пък DOOM  3 се играе максимално добре и с карта за 50 лева и по-малко на старо. Вероятно това е печатна грешка и става въпрос само за DOOM, Но това не променя факта, че човека както казва, не играе игри от 2013 година. Тогава се питам, за какъв чеп му е толкова скъпа видеокарта?  RX470  в много случаи след клок застига RX480, но не това е важното, а друго. DOOM  се играе отлично и с неклокната RX470. Примерно ето едно клипче, на което попаднах току що;

Странно как е попаднал в ръцете му 6700к след като не е геймър. Отгоре на това говори за клок от време на време, а и не се знае с какво видео е бил до сега. Може и със вградено да е бил, нека сам да каже. Нека също кажи има ли намерение да играе най-новите заглавия за напред. Защото този процесор и това дъно са предостатъчни да карат нови игри за 5 години напред на макс. А това че не е играл от 2013, не значи че след дум няма да му се прииска нещо друго от новите заглавия. Та според мене ако ще е гарга да е рошава щом няма ограничения в бюджета.

Изрично искам да си взема карта на амд и то rx 480, картата ще я прекарам през фирма с ддс, и ако нещо няма да мога да я върна ,питах варио.бг. Бях с една амд 290 близо 8 месеца но приятелката си я взе. Лично аз съм много доволен от амд и за това не искам невиделите. Важните неща за мен са повече фази,добро охлаждане, хубава гддр5 рам но мисла всички са на самсунг.За игри първо доом ще разцъкъм, играя само фпс игри. Асуса също ми харесва  но пък ми казаха бил с 6 фази.извинявам се за правописа но пиша от телефона.

преди 11 минути, plamenbm86 написа:

Това гледал ли си го?

Да гледал съм го, но там става на въпрос за гтр а не знам коя да взема дали е по добра от блак едишана

преди 12 часа, G3nad1 написа:

Бихте ли ми препоръчали видео карта rx 480. Няма ограничения в бюджета.От време на време ще се клоква ,ще се пържи колкото може.

Насочил съм се към тази http://www.vario.bg/xfx-radeon-rx-480-gtr-black-edition-rx-480p8dba6 заради клиповете в тубата, но и заради фазите които са 6+2.

Процесор: Интел 6700к

Дъно: Асус z170 deluxe

Захранване: cooler master v650 gold

Рам: Corseir ddr4 2133 2x4

За игри не мога да ви кажа, не съм играл от 2013г. Дърпам Доом3 мисля нея да поразцъкам за сега.

преди 1 час, Genadi Dinev написа:

Да гледал съм го, но там става на въпрос за гтр а не знам коя да взема дали е по добра от блак едишана

Добре след като си гледал клипове и ревюта за графичните карти,кое не успя да разбереш?Тези модели са подобрена версия на XFX RX 480.Имат по-качествени компоненти по платката и завишени честоти.Разликата между RX 480 GTR и GTR Black Edition e в честотата при бууст  

• ЯДРО

Ellesmere XT - Polaris 10 "GCN Gen4"
  • ЧЕСТОТА

1120MHz
  • BOOST

1338MHz

и  модела XFX RX480 GTR ,който оперира при по-ниски стойности 1120 MHz и boost 1288 MHz.

Не можах да разбера има ли по добра амд карта от тази и с повече от 8 фази или да вземам блак едишена.

Бих казал че един SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 480 8G конкурира XFX GTR BLACK EDITON. Но ако трябва да гледаме буст е незначителен. Ако трябва да гледаме консумация XFX-а е по икономичен, а и цената е съвсем незначителна разлика. Общо взето са равни и се избира просто марка. До колкото пиновете, не мисля че има карта с 8 pin x 2, или както в твоя случай със захранването 6+2 x 2, както същото важи и в моя случай с GTX 970. Карай си с един 8 пинов.

ЕДИТ:

GIGABYTE GEFORCE GTX 1080 XTREME GAMING PREMIUM PACK единствената която има 2х8 пина. Не знам точно каква е целта, но за мен е важно да не си правя плетеници от кабели. Колкото по малко кабели, толкова по добре.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 26 минути, goodly написа:

Бих казал че един SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 480 8G конкурира XFX GTR BLACK EDITON. Но ако трябва да гледаме буст е незначителен. Ако трябва да гледаме консумация XFX-а е по икономичен, а и цената е съвсем незначителна разлика. Общо взето са равни и се избира просто марка. До колкото пиновете, не мисля че има карта с 8 pin x 2, или както в твоя случай със захранването 6+2 x 2, както същото важи и в моя случай с GTX 970. Карай си с един 8 пинов.

ЕДИТ:

GIGABYTE GEFORCE GTX 1080 XTREME GAMING PREMIUM PACK единствената която има 2х8 пина. Не знам точно каква е целта, но за мен е важно да не си правя плетеници от кабели. Колкото по малко кабели, толкова по добре.

Аз не говоря за пиновете а фазите. Асус стрикс рх 480 има 8 пинов конектор а е с 6 фазно захранване. За спфир нитрото ми прави впечатление че,база клока е по висок което си е + но не знам колко фази има и как е с охлаждането.

MSI и XFX  най-хвалят по темите, гигабитите пищяли а нитротата им се разтраквали перките.

• Автор
преди 18 минути, ili12 написа:

MSI и XFX  най-хвалят по темите, гигабитите пищяли а нитротата им се разтраквали перките.

Колебая се между тази

http://www.vario.bg/powercolor-radeon-rx-480-red-devil-axrx-480-8gbd5-3dh-oc 2 години гаранция

и тази

http://www.vario.bg/xfx-radeon-rx-480-gtr-black-edition-rx-480p8dba6 3 години гаранция

За XFX GTR четох добри неща, за другата не съм но това не значи че е лоша, просто за нея не съм срещал нищо.

Тя и мойта PALIT GTX 970 пищи понякога когато започва определена игра. Но такава партида се случи. Взимай XFX няма какво да се колебаеш.

• Автор

XFX ще е , някой може ли да ми каже дали се клокват еднакво гтр и гтр блак едишан,клоня по към само гтр, мисля че нямат разлика освен в бууста.

Моята рам е тази http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_11&product_id=12993&sort=p.price&order=DESC&limit=100

Дали е възможно да си купя само една плочка 16 гб и всичко пак да е ток жица. Няма ли е проблем че е само на един слот(другите две пак няма да ги вадя, идеята ми е след време да си взема още една 16 гб и да махна тези (2х4))

Ето тази съм си харесал http://www.vario.bg/corsair-vengeance-lpx-dimm-16gb-cmk16gx4m1a2400c14

Редактирано от G3nad1 (преглед на промените)

на 10/15/2016 в 18:33, G3nad1 написа:

Колебая се между тази

http://www.vario.bg/powercolor-radeon-rx-480-red-devil-axrx-480-8gbd5-3dh-oc 2 години гаранция

и тази

http://www.vario.bg/xfx-radeon-rx-480-gtr-black-edition-rx-480p8dba6 3 години гаранция

Първият модел графична карта на Powercolor RX480 red devil не е наличен.За точна информация се обади в офиса на Варио или пиши на сайта.Част от видео картите,които предлагат се внасят от чужбина ( не купуват само от официалните вносители за България )затова избора е по-голям от повечето фирми купуващи от Мост,Вали,Асбис,Солитрон.Ако твърдо си решил да заложиш на RX480  можеш да обърнеш внимание на МSI RX 480 Gaming X  eдин от качествените модели.Не бих избрал Сапфир,твърде шумна за моите вкусове и оперира при високи температури.Нужни са доста настройки и ъндърволт за да получиш максимален резултат.

Първо за какво са ти 32гб рам ако не се занимаваш с програми видео рендиране, ефекти? Ако става дума за игри, повече от 16гб не са ти нужни което покрива всички изисквания дори и за игри които даже още не са предвидени. Което ще рече пък за игри ти трябват две по 8гб или една плочка от 16гб. За мен си остава факта че при игри няма значение дали е 2х8гб или 1х16гб. Тъка че отговори на този въпрос пък ще ти се даде насока.

• Автор
преди 16 часа, goodly написа:

Първо за какво са ти 32гб рам ако не се занимаваш с програми видео рендиране, ефекти? Ако става дума за игри, повече от 16гб не са ти нужни което покрива всички изисквания дори и за игри които даже още не са предвидени. Което ще рече пък за игри ти трябват две по 8гб или една плочка от 16гб. За мен си остава факта че при игри няма значение дали е 2х8гб или 1х16гб. Тъка че отговори на този въпрос пък ще ти се даде насока.

По принцип за всичко се ползва, но и аз мисля че 16 е достатъчно, ще взема още един кит 8гб като моята гледам 97 лева е . Та какво бихте ме посъветвали, да си взема като моя кит или да взема някой кит 16 гб подобър, и да продам моя за 50 лв ?Да кажа че моят кит го клоквам без проблем на 2700Мхз.

Редактирано от G3nad1 (преглед на промените)

• Автор

Недей да поръчваш.. тази рам след като пак купуваш 2х4гб.

• Автор
преди 3 минути, goodly написа:

Недей да поръчваш.. тази рам след като пак купуваш 2х4гб.

Аз имам същия кит, + този стават 16 гб .

Тъка е но мисля че две от рам паметите ще работят в двуканален режим. Другите две ще са в едноканален логично е щом на дъното ти пише dual channel memory. Та за това мисля че най добре е да ги продадеш и да вземеш 2x G.SKILL AEGIS DIMM KIT 16GB F4-3000C16D-16GISB . А за ссд-то не бързай за сега изчакай. Излизат вече два пъти по-бързи ssd-та с 3D-NAND технология като това например INTEL SSD 600p 256GB M.2 . Цените ще са малко по високи разбира се а и не знам колко ще трябва да чакаш не съм се интересувал, може би някой друг ще каже. А ако не ти се чака това е правилния избор за ssd-то  CRUCIAL 275GB SSD, MX300 

• Автор
преди 38 минути, goodly написа:
преди 11 минути, goodly написа:

Тъка е но мисля че две от рам паметите ще работят в двуканален режим. Другите две ще са в едноканален логично е щом на дъното ти пише dual channel memory. Та за това мисля че най добре е да ги продадеш и да вземеш 2x G.SKILL AEGIS DIMM KIT 16GB F4-3000C16D-16GISB . А за ссд-то не бързай за сега изчакай. Излизат вече два пъти по-бързи ssd-та с 3D-NAND технология като това например INTEL SSD 600p 256GB M.2 . Цените ще са малко по високи разбира се а и не знам колко ще трябва да чакаш не съм се интересувал, може би някой друг ще каже. А ако не ти се чака това е правилния избор за ssd-то  CRUCIAL 275GB SSD, MX300 

Рамта която предлагаш до колко се клоква? За ссд-то ще изчакам не ми е наложително.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.