Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация около 2000 лева

Featured Replies

Има достатъчно клипчета в нета тоест ако отделиш 5 мин. да изгледаш някое всичко ще ти стане ясно а и винаги може да питаш във форума ако нещо не ти е ясно.

Само че 2 бона са малко за подобна конфигурация щом ще купуваш GTX1070. Процесора и нормално дъно са ти хилядарка а картата също гони подобна цена.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 10 часа, Balanar написа:

Добре,

При положение, че единия е 3.4 херца или нещо такова, а другия може да се клокне до 4.5 и от горе, как така ще са актуални еднакво време?? Тука вече, макар и да не разбирам много не съм съгласен с теб.

Тогава какъв е смисъла от това "к" сега при положение, че повечето игри към момента са ориентирани към видеокартата и една i5 е достатъчна в момента?

Също, тези дъна z170 поддържат рам памет 3000 херца, а b150 са до 2133. Това сега може да не е от значение, но след 2/3 години може и да има. 

Мисля, че имаше дъна, които позволяват да се клоква доста лесно и без да си специалист в това.

Към момента получавам съвети, които повече ме объркват от колкото да ме насочват и всеки пише какво той би направил, а не какво да се направи според моите очаквания. Обобщавам пак - искам да купя хубави части, които да са актуални възможно най дълго време. Идеята ми е следващата смяна да  е само на видеокарта, примерно след 3/4 години. Не съм хипер маниак на игрите, дори не съм играл в близките доста години нищо, така че имам да наваксвам с стари игри. Ще играя на 4к телевизор, понеже нямам място за монитор в стаята. И да отговоря предварително, защото само това се повтаря, където и да попитам това че е 4к не означава че ще играя всички игри на 4к. Примерно сега гледам повечето филни на 1080p  и картината е перфектна.

Забравих да кажа, че трябва да играя на безжична клавиатура и мишка. Тука коментарите отново бяха: бягай от това, не става и така нататък. Щом съм Ви помолил за съвет за безжична техника, значи нямам възможност да е с кабел!

Накрая ще си купя каквото ми падне и здраве да е, че ми писна да чета по цял ден и да мисля :D

6700 без К е с турбо бууст до 4ГХц

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 17 часа, Balanar написа:

Добре,

При положение, че единия е 3.4 херца или нещо такова, а другия може да се клокне до 4.5 и от горе, как така ще са актуални еднакво време?? Тука вече, макар и да не разбирам много не съм съгласен с теб.

Тогава какъв е смисъла от това "к" сега при положение, че повечето игри към момента са ориентирани към видеокартата и една i5 е достатъчна в момента?

Също, тези дъна z170 поддържат рам памет 3000 херца, а b150 са до 2133. Това сега може да не е от значение, но след 2/3 години може и да има. 

Мисля, че имаше дъна, които позволяват да се клоква доста лесно и без да си специалист в това.

Към момента получавам съвети, които повече ме объркват от колкото да ме насочват и всеки пише какво той би направил, а не какво да се направи според моите очаквания. Обобщавам пак - искам да купя хубави части, които да са актуални възможно най дълго време. Идеята ми е следващата смяна да  е само на видеокарта, примерно след 3/4 години. Не съм хипер маниак на игрите, дори не съм играл в близките доста години нищо, така че имам да наваксвам с стари игри. Ще играя на 4к телевизор, понеже нямам място за монитор в стаята. И да отговоря предварително, защото само това се повтаря, където и да попитам това че е 4к не означава че ще играя всички игри на 4к. Примерно сега гледам повечето филни на 1080p  и картината е перфектна.

Забравих да кажа, че трябва да играя на безжична клавиатура и мишка. Тука коментарите отново бяха: бягай от това, не става и така нататък. Щом съм Ви помолил за съвет за безжична техника, значи нямам възможност да е с кабел!

Накрая ще си купя каквото ми падне и здраве да е, че ми писна да чета по цял ден и да мисля :D

Ако говорим за гаранция да ще са актуални еднакво време и както бях казал, ще докараш малко фпс-и отгоре но малко. В гейм пърформънса няма разлика м/у и7 и и5 ... 3-4 фпс-а не е нещо за което да дадеш 100-150 лева отгоре.

Ако на В дъно забодеш по високо честотна рам тя ще тръне под 2133, ако забодеш на з170 по високо честотна рам разликата ще е 4-5 процента което няма да го усетиш. з170 дъното ще се клоква с него за това се купува (основно).

Да има такива мси, асус 

Ти искаше съвети а не директни предложения с конфигурации. Пак казвам @Кико беше най-изчерпателен.

Ти ако си вземеш 8 гиги карта и и5 6600 след 4 години ще ги смениш и двете защото новото видео ще ти изкара няколко фпс-и повече или просто ще има някоя нова функция която ще искаш да имаш. А след толкова време конфигурацията ще ти е морално остаряла... За това ти бях дал съвет да си купиш кутия, захранване и т.н. с идеята да ти изкарат 2 конфига.. да ще дадеш 30-40 повече от нормалното но за 10 години гаранция което не е за подценяване.

Така и за това ти бях дал съвет... клавиатурата си я купуваш механична, цената им започва от 150 лева нагоре прочети малко статии. Дори да си вземеш безжична няма да имаш лаг или някви други глупости, просто защото е пъти по-бърза колкото до мишката добра гейм мишка е към 100 лева.

Малко по-късно ще напасна един конфиг (примерен) междувременно погледни клипа и виж за какво говоря м/у и5 и и7

• Автор

Хубаво видео. Тук общо взето се препоръчва i5 6600k, която е клокната до 4.4  Съпоставката е, че игрите не се възползват от осемте нишки на i7 

Но пак стигаме до извода, че е по-добре да е клокърски процесора (макар и i5) с z 170 дъно. Ако е i5 това ще компенсира, разликата в цената с i7

Нито има нужда от клавиатура 150лв нито от мишка 100лв. Стига сте карали хората да си купуват безумно скъпи неща след като това им струва качеството на конфигурацията! Това са неща за хора които си имат нужния хардуер в компютъра и търсят къде да изхарчат пари за малко повече удобство.

на 16.10.2016 г. в 21:51, ili12 написа:

Като не ти е ясен клока по-добре не се занимавай, процесор "к" иска по-добро дъно и по-добро охлаждане и добро захранване - което ще рече повече пари, а резултата не е ясен - това че някой си е клокнал яко не гарантира че и твоят ще се клокне добре - много често е въпрос на бройка. Ползата от клока няма да ти е много, хората го правят от интерес, а не защото кой знае колко ще им се подобри производителността. И не на последно място - иска много четене за да клокваш.

Хм. За какъв клок говориш. На Пентиум 4 или за да гониш рекорд? Днес клок се прави дори автоматично в някакви рамки. За клок на I7 6700K  се иска да се променят максимум 4-5 стойности от BIOS + евентуална промяна и на RAM  паметта, макар че може и без клок на РАМ. Особено пък RAM  се клоква много лесно. 

Бройка, бройка, ...каква бройка ти трябва за I7 6700K  за да стигнеш 4.6 GHz? Това е доста ниска честота за процесора и там ограничението вече идва от охлаждането. Не е като на времето, дето клокът не става дори и с добро охлаждане, щото видиш ли паметта те ограничава или нещо друго.  Сега няма как паметта да те ограничи, дори напротив. 

Ползата от клокът е голям с бърза видеокарта. Макар че и с бавна видеокарта е наличен, той не се усеща, защото по принцип бавната видеокарта работи с по-малко fps. Тоест, ако ти си с GTX750Ti  примерно, то в 90% от игрите ще играеш с 30-40-50-60  fps  при 1920х1080. По-ниска резолюция няма да искаш, ако мониторът ти е FullHD. Но дори и да се прежалиш с 1280x720, то пак да кажем една Crysis 3  при добри детайли, ще се играе с 40-50  fps, което за теб с тая карта ще е нормално. ПОставиш ли обаче достатъчно бърза видеокарта, с която може да се играе дори на 1440p.,  то изпадаш в ситуацията, че картата без проблем вади да кажем 80  fps  на 1080p.  но в същото време неклокнатия процесор те ограничава на места дори до 50  fps. Имай предвид, че неклокнат i7 6700K  работи на 4 GHz. При 4.6 GHz  ти вече имаш възможност за 15% повече кадри, ако процесорът изцяло е ограничаващото звено. Един i7 6700, какъвто гледам често се препоръчва, работи na 3.7GHz  по време на игра. Това са още 10% по-малко кадри. Значи ти с един прост клок, дето се прави дори автоматично от дъната, може да спечелиш над 20% производителност! А средното повишение на производителността между различните поколения процесори напоследък, е в порядъка на 5-15%, като много често тоя клок се дължи не на някакво усъвършенстване на архитектурата, а на подобрено охлаждане на процесора, което позволява и по-висока стандартна честота, която ти продават за ново поколение процесор. Имаш ли K  процесор, има голяма вероятност да изкараш не 3, не 5, а доста повече години. С тоя темп на развитие и липса на конкуренция, както и с развитието на DX12,  то един процсор с отключен множител най-малко трябва да се притеснява за бъдещето си. 

преди 42 минути, Balanar написа:

Хубаво видео. Тук общо взето се препоръчва i5 6600k, която е клокната до 4.4  Съпоставката е, че игрите не се възползват от осемте нишки на i7 

Но пак стигаме до извода, че е по-добре да е клокърски процесора (макар и i5) с z 170 дъно. Ако е i5 това ще компенсира, разликата в цената с i7

Ако изгледаш видеото докрай ще забележиш, че при три игри с DX12 i7 6700K  е много по-бърз. А това всъщност е бъдещето на гейминга - DX12.  Иначе да, аз го писах мисля и нагоре - за игри днес са важни 4 ядра на висока честота. няма ситуация, дето i5  на 4.6 GHz  да не е достатъчен. Вече повече ядра или нишки, ще са важни в бъдеще и както се вижда, днес и за DX12. Днес обаче спокойно може да се спести от i7 6700K  и да се замени с I5 6600K. Ако се върна пак на клипчето, което коментираш, ще видиш, че има и още нещо, което казах и което се потвърждава - при DX11 Hyper Threading  пречи при някои игри и се получават по-малко кадри. Причината е както казах, че i7 6700K  също е с 4 ядра както и i5 6600K, но i5 си работи с 4 нишки и не се раздвоява за още 4, както i7 6700K. И ако играта не е оптимизирана добре за 8 нишки, то се стига до ситуацията допълнителните 4 нишки да забавят като цяло изпълнението на задачите. Все едно ти си с две ръце, но искаш да хванеш 3 дини. Е, може, ако си достатъчно бърз, пускаш едната или двете и хващаш третата, но в общия случай ако на драйверно ниво си спънат в ръцете и краката, пускаш двете дини директно на земята, за да се предпазиш от третата. ( Хубави години бяха по ученическите бригади, а това с дините си имаше и предимство, щото след това сядахме и я изяждахме ;) ).

Аз лично съм виждал 2 еднакви процесора разлика в клока и то голяма, предполагам че и ти си виждал. А съм написал на човека за да знае какво се иска за клок, разликата в пари ако избере "к" ще е около 500 600лв - по-скъпа кутия, по-скъпо захранване, по-скъпо охлаждане, по-скъпо дъно и по-скъп процесор, той да си сметне дали за 500-600лв след 3 г. няма да си купи свестен процесор, а и за 2000лв. да го товарите с такива пари не си струва, пак казвам - това според мен.

преди 2 часа, Can Oa написа:

Нито има нужда от клавиатура 150лв нито от мишка 100лв. Стига сте карали хората да си купуват безумно скъпи неща след като това им струва качеството на конфигурацията! Това са неща за хора които си имат нужния хардуер в компютъра и търсят къде да изхарчат пари за малко повече удобство.

Няма смисъл да им обясняваш толкова подробно.Тук има потребители,които не приемат друга гледна точка независимо какво им казваш.При строго ограничен бюджет да купуваш скъпа механична клавиатура и" геймърска" мишка е пълна глупост.Виждал съм фрапиращи случаи,в които момчета избират core I 3 заедно с по-нисък клас карта само за да останат финанси за 260 левова кeyboard Razer .Гледал съм клиповете на едни лапета от G play рекламиращи механични модели за 350-360лв.,като говореха толкова нелепи неща,как може да я ползваш 50 години дори повече.Ако искаш да играеш определени заглавия трябва определено да си купиш този продукт,защото е едва ли не задължително за качествен гейминг.Аз съм играл същите игри на клавиатура за 48 лева и определено решаващ фактор е опита натрупан с години,а не колко скъпа е мишката или keyboard-a.Винаги при лимит на бюджет ще избера добър процесор и колкото е възможно по-висок клас графичен ускорител,а не да платя 30 процента от сумата за подобни "геймърски"  екстри.

преди 22 минути, Ross Atanasov написа:

Няма смисъл да им обясняваш толкова подробно.Тук има потребители,които не приемат друга гледна точка независимо какво им казваш.При строго ограничен бюджет да купуваш скъпа механична клавиатура и" геймърска" мишка е пълна глупост.Виждал съм фрапиращи случаи,в които момчета избират core I 3 заедно с по-нисък клас карта само за да останат финанси за 260 левова кeyboard Razer .Гледал съм клиповете на едни лапета от G play рекламиращи механични модели за 350-360лв.,като говореха толкова нелепи неща,как може да я ползваш 50 години дори повече.Ако искаш да играеш определени заглавия трябва определено да си купиш този продукт,защото е едва ли не задължително за качествен гейминг.Аз съм играл същите игри на клавиатура за 48 лева и определено решаващ фактор е опита натрупан с години,а не колко скъпа е мишката или keyboard-a.Винаги при лимит на бюджет ще избера добър процесор и колкото е възможно по-висок клас графичен ускорител,а не да платя 30 процента от сумата за подобни "геймърски"  екстри.

Напълно си прав, съгласен съм. Аз обяснявам подробно, защото наред с тия, дето не вдяват, има и хора, които биха искали по-подробно мнение защо такъв процесор, таква видеокарта и ако щеш, такава клавиатура. Зза клавиатура съм съгласен. Аз едва преди година се сдобих с една механична на Asus  и поне проблемите с ботоните отпаднаха. А знаеш ли защо я взех? Защото все карах с клавиатури от по 20-30 лева максимум. И те все си скапваха няколко точно определени бутона - стрелките, WSAD и Shift. В един момент, когато нямам дори Шифт, работите не се получават. Да не говорим ако изчезнат стрелките. Е, аз си ги заменях с бутони от numpad-a, но и те след време се скапваха. Играех доста рейсъри с клавиатура и в един момент просто не може да управляваш добре автомобила. А и тая обикновената като се зацапат малко клавишите и почнат да заяждат, познай как се кара. Ама и да не са рейсъри, а шутъри. Не е ли същата работа? Та механична клавиатура че е добре да имаш, добре е. Друг е въпросът кога ще ти останат пари за нея., Не да пестиш пари от видео и процесор, само за да имаш механична. Макар че ако играеш DOTA 2, може да пестиш от доста неща и пак да ти останат за механична. 

А онова клипче с лапетата...изгледах го почти цялото. Едното каза 50 години, но доколкото се сещам другото го поправи, че ако не се залее ;) И точно там е проблема. Даваш +200 лева, заливаш клавиатурата и край. Точно за това едно лапе трябва да почне от мембранна клавиатура за 20 лева, пък като се скапи, да купува друга за 20 лева. Така няма да боли. Това докато се научи да не държи чашата си в дясно, а GSM-и, дистанционни и тем подобни в ляво.  И естествено ако е дивак при игрите, направо да маха чашата от масата и да я слага отделно.  Нещо като с колите е. Първите години блъсках леко първата си кола поне 5-6 пъти. Втората кола по моя вина закачих и огънах калник веднъж за 5 години и мен ме блъснаха на паркинг 2-3 пъти без да съм в колата. Сегашната кола за 5 години нямам ни един контакт, одраскана боя или огъната ламарина за над 5 години градско каране. Човек се научава да се пази, дори и по паркингите. Ако навремето не внимавах къде и как паркирам, сега винаги си правя сметката, че някой неопитен може да ме одере.  Та така, Като му дойде времето на човек, купува и механична клавиатура. Няма защо да се цигани за 200 лева. в крайна сметка няма да сменя клавиатури всяка година, та били те и по 20 лева. 

Така, автора има някакви изисквания на базата на които се дават някакви предложения, процесора може и да е и5 клокърски и да си вземе подходящо дъно със 16 рам, качествено захранване плюс добра кутия, сносен охладител и добро видео. Ама това с клавиатурата не го схващам, заяждате ли се не мога да разбера? Механичната е по добра за това е и по скъпа и да със нея няма да има забавяне дори да е безжична. Като не си пазите вещите и 5 лева да дадеш и 200 лева да дадеш резултата ще е един и същ, залята или блъскана и т.н.  колкото до строго определен бюджет... ама моля ти се, като има такива изисквания ще даде малко повече пари и ще си задоволи нуждите, ваща работа е все едно да тръгнеш с обувки за 5 лева и да имаш часовник за 500, като се дават пари се знае за какво се дават и мундар ли си такъв си оставаш.

И без друго ще пазари през черния петък един конфиг за 2600 ще му излезне 2000 ако е късметлия и пазари навреме

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.