Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да гледам видео на TV чрез USB флашка ? :)

Featured Replies

Привет на всички!

Бих искал да ви попитам нещо - преди няколко дни си взехме вкъщи нов телевизор, на марка SONY , модел 2016, FULL HD 1080 pixels. Телевизорът ни разполага отзад както с HDMI вход за кабел ( там сме си сложили кабела от кутията за цифровата ни телевизия ), а до този вход има и още 3 - един за аудио жак за слушалки, а другите два пише че са за USB , наименувани са USB 1 и USB 2.

Попитах предварително служител в магазина от който си купихме телевизора дали можем да гледаме филми от флашка на него и той каза " Да, разбира се че можете, само имайте предвид че в началото първият път като сложите флашката ще му трябва малко повече време на телевизора за да разпознае новото устройство."

Вчера поставих флашката ни в телевизора, след което долу в десния ъгъл на български набързо излезе едно прозорче с информация от сорта на : "намерено е външно устройство"

Но нищо не става. А докато поставих флашката телевизора си работеше и цифровата телевизия беше включена също.

В упътването за телевизора ни пише че може да се гледат видео файлове чрез USB, и там пише след като се постави USB устройство , да се натисне бутона на дистанционното HOME и след това да се избере кой файл.

Но след като сложа USB флашката нищо не става, а когато натисна бутона HOME или OPTIONS нищо не става, никакви прозорчета не излизат... а телевизора продължава да си работи на дадения канал на който си го гледаме.

Бих искал да ви помоля за съвет приятели, какво трябва да направя за да гледам филми чрез USB защото много ми се иска да гледам филми на новия ни телевизор.

Благодаря на всички предварително, ще следя темата ако имате въпроси в случай че не съм написал нещо ясно или просто искате да ме попитате за допълнително информация - с радост ще ви отговоря :)

преди 5 минути, DFBHD написа:

....а телевизора продължава да си работи на дадения канал на който си го гледаме.

От бутона на дистанционно <source>,трябва да превключиш от HDMI на USB...

• Автор
преди 4 минути, Димитър 59 написа:

От бутона на дистанционно <source>,трябва да превключиш от HDMI на USB...

Благодаря, само да попитам това превключване мога да го направя дори когато телевизора си работи на даден канал нали ? Питам ви, защото телевизора ни така работи че ако изключим декодера от неговото дистанционно, и самият ни телевизор спира, за това ви питам дали мога да направя това превключване от HDMI към USB докато гледаме телевизия. Благодаря ви още веднъж.

Edit: сега видях че нямаме такова копче <source>... да не би да говорите за този бутон който е от другата страна на бутона за стартиране на телевизора? Но там като го натисна и ми изписва HDMI 1 , HDMI 2, цифрова тв и аналогова тв.... но не излиза нищо за USB?

Редактирано от DFBHD
Пропусната информация (преглед на промените)

На SONY-то на бащата е натискаш HOME

после със стрелките избираш MEDIA

после какво искаш да гледаш PHOTO  MUSIC или VIDEO,

после избор на устройство и чак тогава се стига до избиране на файлове 

• Автор
преди 2 минути, ined написа:

На SONY-то на бащата е натискаш HOME

после със стрелките избираш MEDIA

после какво искаш да гледаш PHOTO  MUSIC или VIDEO,

после избор на устройство и чак тогава се стига до избиране на файлове 

Благодаря ви за отговора, но може би сте пропуснали да прочетете че съм написал че когато натисна бутона HOME не става нищо...

Няма начин като натиснеш HOME на SONY телевизор "нищо да не стане" - защото цялото му управление и менюта е свързано с него.

Да не ви е повредено дистанционното и затова да не работи? Вижте на самия телевизор дали има бутон HOME ако от дистанционното не работи.

• Автор

На телевизора няма никакви бутони отпред. А когато натисна на дистанционното било то HOME или SETTINGS не става нищо. Но имайте предвид че натискам този бутон HOME докато телевизорът работи на даден канал. Имаме цифров декодер на една компания за телевизия. Да не би да трябва да го изключа и тогава да трябва да натискам този Home бутон? Но когато изключа цифровото устройство то и самият ни телевизор се спира. А колкото до дистанционното не би трябвало да е развалено, телевизорът ни е чисто нов, а и другите бутони на дистанционното си работя... например за звука.

Възможно е, смени входа от HDMI1 на цифрова телевизия. Бащата преди беше на сателитната телевия на VIVACOM и приемника им изключваше някои от функциите на телевизора когато е на входа с приемника (само че не съм сигурен дали оня приемник беше вързан на HDMI или SCART входа)

Редактирано от ined (преглед на промените)

"Но имайте предвид че натискам този бутон HOME докато телевизорът работи на даден канал. Имаме цифров декодер на една компания за телевизия. "

Явно, че имате включен кабел от приемника към телевизора (скарт) който има и такава функция. Автоматично изключва високочестотната част на телевизора и го превръща като монитор (на краче 8 се подава 12 волта на скарта от приемника). Изключете го този кабел. В горният пост колегата ви е загатнал за проблема (ined).В крайна сметка има ръководство към телевизора и е желателно да го прочетете. Посоченият модел телевизор няма никакъв проблем за гледане на каквото и да било от флашка! ("SONY , модел 2016, FULL HD 1080 pixels ;както с HDMI вход ;наименувани са USB 1 и USB 2.")

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Благодаря и на двама ви за отговорите.

Кабела от цифровия приемник на телевизора ни е от HDMI модела а не от SCART.

Ще се опитам да сменя на цифрова както ми каза ined.

Мисълта ми е приятели, чудя се дали не е проблем това че поставям флашката докато телевизора вече работа и гледаме цифрова телевизия. Дали не трябва да махна кабела от цифровия приемник ....

"Стефан" прочетох старателно цялата страница в упътването на телевизора ни която е за гледане на видео, снимки и слушане на музика от USB. Там пише да се постави устройството в USB слота, и след това да се натисне бутона HOME и след което да се избере USB устройството. Но не пише обаче когато се поставя флашката в телевизора, трябва ли телевизора да е изключен, трябва ли да е махнат кабела между телевизора и цифровия декодер...

И въобще като цяло, дори да оставим за момент USB-то, въобще докато гледаме ТВ като натискам този HOME бутон от дистанционното на телевизора, не става нищо... в буквалния смисъл на думите.

преди 47 минути, DFBHD написа:

Благодаря и на двама ви за отговорите.

Кабела от цифровия приемник на телевизора ни е от HDMI модела а не от SCART.

Ще се опитам да сменя на цифрова както ми каза ined.

Мисълта ми е приятели, чудя се дали не е проблем това че поставям флашката докато телевизора вече работа и гледаме цифрова телевизия. Дали не трябва да махна кабела от цифровия приемник ....

"Стефан" прочетох старателно цялата страница в упътването на телевизора ни която е за гледане на видео, снимки и слушане на музика от USB. Там пише да се постави устройството в USB слота, и след това да се натисне бутона HOME и след което да се избере USB устройството. Но не пише обаче когато се поставя флашката в телевизора, трябва ли телевизора да е изключен, трябва ли да е махнат кабела между телевизора и цифровия декодер...

И въобще като цяло, дори да оставим за момент USB-то, въобще докато гледаме ТВ като натискам този HOME бутон от дистанционното на телевизора, не става нищо... в буквалния смисъл на думите.

Ще се опитам съвсем накратко, защото реално аз не зная точният модел, за да го погледна, независимо, че съм ви написал за модела, че не можете да имате никакъв проблем при пускането на каквото и да било от флашката! За кабела се подразбира, щото иначе излиза, че трябва всеки път да разкачате и отново да връщате кабелите, което никъде не се практикува по света.

1. Не е задължително да изключвате телевизора заради всяко поставяне на флашката. Инженерите са предвидили това и са взели необходимите мерки за "опазване" на всички "входове" на телевизора. 

2. При натискане на този бутон HOME, Вие трябва да наблюдавате на екрана меню, на което има изписани: USB портове 1 и 2, както сте посочил, HDMI портове(в зависимост от модела),  Skart, и всичко останало.

3.Трябва да сте сигурен, че на въпросната флашка има  информация(снимки, филми, музика) и всичко останало, съвместими с и възпроизвеждани от вашият телевизор. Ако е филм, субтитрите да се намират в папката на филма) или още по добре, ако са вградени във самият фаил на ФИЛМА!

При вкарване на флашката във USB порта, трябва да излезе меню, което да Ви подканя да изберете мултимедията от флашката(филми, музика, снимки, документи. При филми със вградени субтитри ще видите названието на файла(филма) и трябва да кликнете за да се зареди от плеара, вграден в телевизора. При добавени субтитри, ще наблюдавате наместо един, два файла и този който примерно е с разширение SRT е файла за субтитрите(файла обикновено е много малък по обем, в зависимост от продължителността на филма. Стартира се по същият начин.

При наличният при вас телевизор(без да зная моделът му) , работата по настройките е съвсем опростена така, че и баба Ви да може да се справи.Вие явно не правите нещо, което или не забелязвате или не го разбирате, в което няма нищо срамно че питате.Менютата на всички електронни устройства са направени така, че попаднал телевизора  дори и в Танзания, да може всеки човек да се справи елементарно с него. А и предполагам, когато сте го купували, не сте обърнал малко внимание на консултанта, който ви е правил "демонстрацията". Няма смисъл да се притеснявате. Ако наистина не успеете да се справите, то е редно да потърсите помощ от ВЕЩ човек в тази област и да ви се обясни. Ако живеех във Вашият град, бих го направил с удоволствие. Успех от мен и съм сигурен, че всичко ще си дойде на мястото. После една репетиция от няколко пъти стартиране и ще свикнете. Не е китайско писмо!

• Автор

Стефан благодаря Ви, от все сърце за вниманието и изчерпателния отговор.

Съгласен съм че би трябвало да е супер лесно да си пусна филм от флашката на ТВ-то : ) Аз съм на 21 години, и разбирам доста добре от смартфони както и от лаптопи. ( Разбира се не съм експерт, но ме разбрахте какво имам предвид :D ) Точно за това ми е странно защо не успявам да стартирам флашката.

Точният модел на Телевизорът ни е -> SONY KDL-32WD757SAEP

преди 23 минути, * СТЕФАН * написа:

За кабела се подразбира, щото иначе излиза, че трябва всеки път да разкачате и отново да връщате кабелите, което никъде не се практикува по света.

Не можах да ви разбера какво имате предвид с това изречение? Не трябва или трябва да изключвам кабела HDMI който свързва телевизора с цифровият декодер, преди да поставя флашката?

преди 1 час, * СТЕФАН * написа:

Явно, че имате включен кабел от приемника към телевизора (скарт) който има и такава функция. Автоматично изключва високочестотната част на телевизора и го превръща като монитор (на краче 8 се подава 12 волта на скарта от приемника). Изключете го този кабел.

Мисля че тук ми обяснихте причината поради която телевизора ни се изключва когато изключим и декодера от дистанционното на декодера. Тук сте написал да го изключа този кабел, което може би отговоря на въпроса ми по-горе, но ако го изключа тогава ще работи ли телевизора?

За да ме разберете напълно и аз като вас ще се опиша нещата в стъпки, за да разбера дали правилно съм Ви разбрал :

1. Да речем че телевизора както и цифровия приемник са изключени.

2. Махам кабела HDMI който свързва телевизора ни с цифровия ни приемник.

3. Поставям флашката в USB 1 slot.

4. След това пускам телевизора, и вече натискам HOME и натам процедурата е ясна.

Правилно ли съм Ви разбрал : ) ?

преди 15 минути, DFBHD написа:

Стефан благодаря Ви, от все сърце за вниманието и изчерпателния отговор.

Съгласен съм че би трябвало да е супер лесно да си пусна филм от флашката на ТВ-то : ) Аз съм на 21 години, и разбирам доста добре от смартфони както и от лаптопи. ( Разбира се не съм експерт, но ме разбрахте какво имам предвид :D ) Точно за това ми е странно защо не успявам да стартирам флашката.

Точният модел на Телевизорът ни е -> SONY KDL-32WD757SAEP

Не можах да ви разбера какво имате предвид с това изречение? Не трябва или трябва да изключвам кабела HDMI който свързва телевизора с цифровият декодер, преди да поставя флашката?

Мисля че тук ми обяснихте причината поради която телевизора ни се изключва когато изключим и декодера от дистанционното на декодера. Тук сте написал да го изключа този кабел, което може би отговоря на въпроса ми по-горе, но ако го изключа тогава ще работи ли телевизора?

За да ме разберете напълно и аз като вас ще се опиша нещата в стъпки, за да разбера дали правилно съм Ви разбрал :

1. Да речем че телевизора както и цифровия приемник са изключени.

3. Поставям флашката в USB 1 slot.

4. След това пускам телевизора, и вече натискам HOME и натам процедурата е ясна.

Правилно ли съм Ви разбрал : ) ?

Правилно сте ме разбрал. Що се отнася до това: "Не можах да ви разбера какво имате предвид с това изречение? Не трябва или трябва да изключвам кабела HDMI който свързва телевизора с цифровият декодер, преди да поставя флашката?" - отговорът ми е - НЕ  ТРЯБВА да се изключва. Всички кабели, необходими за функционалността на вашите устройства трябва да си стоят по местата, където са присъединени, без да се разкачат. Иначе се губи смисълът на съвместната им работа. Конструкторите на изделията не са го забравили това и Вие не трябва да се притеснявате. Честото откачане и присъединяване на отделните кабели към устройствата понякога води и до сериозни проблеми с последните - нарушаване на работата на самите "входове" на изделията, тяхната механична повреда, както и на кабелите и ред други неща.

• Автор
преди 23 минути, DFBHD написа:

Благодаря ви отново за отговора Стефан : )
Добре, значи прочитайки последният ви отговор току що, ми става ясно че тогава втора точка от тези които аз бях написал, отпада.

Изглежда че за всичко съм Ви разбрал правилно... но.. тогава в такъв случай аз значи още вчера когато за първи път реших да поставя флашката, съм направил всичко както трябва. Защото HDMI кабела си беше включен, гледах си телевизия от цифровия ни приемник, и както си беше на Бтв Комеди , поставих флашката, долу вдясно на екрана на телевизора ни се появи една малко прозорче на което изписа за 4-5 секунди нещо от сорта на ... "Намерено е ново устройство" или нещо такова. И после нищо не стана... Бтв Комеди продължи да си работи. А когато натисках HOME бутона от дистанционното на телевизора ни не се получи нищо.

В такъв случай какво не правя както трябва ? : )

В този случай би било редно да си има друго "копче" на дистанционното като например ""sourse", което ще Ви отведе веднага към менюто, където се наблюдават "входовете" на различните избирани устройства или във вашият случай USBфлашката. Там вече трябва да виждате  двата избираеми USB порта, вход по HDMI, вход за SKART и др., ако има такива.На много от моделите не е само бутончето "HOME а има и второ, което също е на дистанционното управление на телевизора.Затова ви посъветвах да поразгледате по обстойно документацията му(упътването за работа с различни източници). Аз ще се постарая да погледна телевизора и дистанционното, но вече е време да се занимая с други дейности. Ако не се получи, не се притеснявайте.Ще се опитаме отново със съвети от растояние. Другият начин е - по телефона. За моя сметка. Ще ми спести маса писане.

• Автор

Благодаря ви много Стефан за това че сте така отзивчив : )
1) Ако се стигне до телефонен разговор, разбира се че аз ще ви се обадя, как разговора ще е за ваша сметка, моля ви се !

2) Нямаме копче < source> , но мисля че ви разбрах какво имате предвид. Да има копче което ми показва източниците, но вчера когато вкарах флашката източниците които ми излязоха бяха следните :

Цифрова телевизия

Аналогова Телевизия

HDMI 1

HDMI 2

Тоест нямаше нищо което да сочи към USB или нещо такова. Също така само да кажа че това HDMI 1 и 2 се сменят от 1 към 2 и от 2 към 1 автоматично когато сменям каналите, до едни си е на 1 след това другите канали са на 2.

3) И да разбира се оставям Ви да си почивате, не искам да ви занимавам повече с моите въпроси, благодаря ви много още веднъж, ще се опитам отново тази вечер да пробвам да поставя флашката, дано да се получи този път : )

Желая ви приятна вечер, благодаря ви за отговорите, за мен бе удоволствие да си пишем с Вас.

Това ли е дистанционното на телевизора? Защото освен бутона HOME има още един бутон с име ОПЦИИ. Я погледни с него какви функции се правят.

Снимка016.jpg

преди 10 минути, M.Николов написа:

Само да попитам, флашката форматирана ли е, в какъв формат и има ли записан филм на нея?

Аз това го питах, съвсем умишлено го оставих да посочи и модела, но не отговаря изчерпателно на всички въпроси, което не дава пълна картина. Независимо от всичко, ще му помогна даже и на телефона. А за телефона - за моя сметка щото съм с неограничени разговори към всички оператори!

" Да има копче което ми показва източниците, но вчера когато вкарах флашката източниците които ми излязоха бяха следните :

USB портовете в никакъв случай не могат да отсъстват от менюто. Те също са INPUT (входове) за сигнал към телевизора. Трябва да се виждат или най малко, когато има вкарана флаш памет, форматирана и на нея има някаква информация!

Ако все още, не сте успели да пуснете филм/медия на телевизора, погледнете подробното му упътване

(Справочно ръководство) на страница 266.

Успех!

• Автор

М. Николов - флашката е форматирана стандартно. Смисъл... когато си я поставя в лаптопа се отваря прозорче в което ми излиза Open folder и т.н.

Тоест ползвам я съвсем свободно и спокойно, не съм я правил read only директно да стартира някакъв видео файл , както може да се прави примерно с дискове с burning техника и т.н. И да има записан видео файл във съдържанието на флашката - формат MP4 ( официално поддържан от нашия телевизор - пише го в упътването). Иначе имам и други неща на флашката ( презентации) но те са в отделна папка, а видео файла си стои така направо на флашката. Тоест на флашката имам 1 папка и 1 видео файл като я отворя на лаптопа.

Стефан - Да, приятелю, точно това ни е дистанционното, но и този бутон Options и той не дава никакъв резултат - когато го натискам нищо не излиза.

А това меню за избор на HDMI и т.н. за което ти написах в предния ми коментар, се появява като натисна копчето най-горе в лято на дистанционното.

Oic - Благодаря Ви, ще го погледна , свалих това което сте ми пратили. Мисля че това е същото ръководство което притежаваме на хартиен носител, аз го прочетох, но ще погледна и това може да има още неща : )

Орязъл съм снимката точно там и не виждам какво е написано на бутона, но и стана късно а ме чакат други хора, та стана малко неудобно, щото се увлякохме тук. Но ще ти съм на разположение и можеш да пишеш. Аз ще ти отговоря. На лично ще ти пратя телефона. Само ми звънни, а аз ще те набера. ОК? Когато решиш ти, разбира се. Така ми е по удобно - без писане по 3 4 листа!

• Автор

Добре благодаря, видях че сте ми писал на лично, аз също ви писах :)

Ето снимка от упътването :

Там пише да натисна бутона HOME  след като съм поставил флашката. Да обаче нищо не става като го натискам този бутон... дори и да не съм я сложил флашката пак го натискам и този бутон и бутона Settings и пак нищо не става.

usbkaldata.png

• Автор

sony Благодаря ще опитам : )

• Автор

Благодаря на всички за отговорите : )

Вчера успях да гледам филми от флашката ни. Оказа се че след като я поставя, после трябва да избера "Аналога телевизия" от менюто за избор на вход, и след това да натисна бутона home и след това вече си намерих филма от Медия -> Видео и т.н. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.