Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми забива

Featured Replies

Здравейте, имам следния проблем. От известно време около няколко дена компютърът ми започна да забива докато си върша работи и такива неща, рестартирам и след време отново, понякой път ми дава и грешка и сменя резолюцията на най- голямата и на 4 бита цветоеве. Изписва ми грешка във видео картата. Пуснах си back- up- а (той е от преди няколко месеца) обаче отново ми забива и ми дава от време на време този проблем. Мслих, че проблема може да е от топлината на процесора, ама тя си е нормална през Bios ми показва 37-45, а през Speed Fan ми показва така temp1 45 C HD0 47C ( и стрелкичката ми е червена) temp3 39C и temp 2 127C ( това ми е го показвало и преди и съм нямал такъв проблем). И така допитвам се до вас ако някой може да помогне да каже нещо от какво би могло да е. Благодаря Ви. Чао

Здравей,темата не е за тук обаче.Иначе сканира ли с нещо и с какво?

Здравей и от мене :baby:

Можем да опитаме да ти помогнем,обаче напиши какъв ти е компютъра(хардуер,по-специално каква е видеокартата) и каква ОС използваш.На първо време можеш да отвориш капака на компа и да провериш дали вентилаторчето на видеото се върти cool.gif

Поздрави :clap:

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Здравейте. Ами значи компютърът ми е Pentium 4 2400 RAM 512 Video Card Ge Force MX 440 64 MB. Компютъра е на три години. Между другуто и аз мисля, че е от вентилатора на видео картата. Трябва да го проверя. Иначе не съм сканирал защото нали казвам върнах си компютъра с back- up. А той си е на чисто все едно. Благодаря Ви. Чао

първо уточни следното:

1. кога забива - при игри, стартирано някое приложение...

2. сканирал ли си го за гадини

3. тествал ли си си паметта и харда

4. провери да не прегрява

5. почисти го - желателно с прахосмукачка като я обърнеш да духа

Редактирано от snoopdoggystyle (преглед на промените)

Качи си System Mechanic Professional 6.

И ако има нещо за поправяне ,оптимизиране,дефрагментиране,изтриване и т.н.Тази програма ще ти свърши перфектната работа (гаранция). Но ако имаш нещо по хардуера, едвали ще ти помогне.

Успех

Редактирано от Air_Alex (преглед на промените)

Във единият ъгъл на видео картата има един голям (в повечето случаи черен :) ) кондензатор, който е 6,3V и 2000-2200мF. Най-вероятно той ти прави проблема. Смени го с нов, но да е същият! Успех!

Според мен най-вероятно е от видео картата! тези карти лесно прегряват наистина.Смени си видео картата и проблема ще се оправи най-вероятно.Скоро имах същия проблем със същия модел видео карта-направо я изхвърлих.

Редактирано от ozzy (преглед на промените)

Здравейте. Ами значи компютърът ми е Pentium 4 2400 RAM 512 Video Card Ge Force MX 440 64 MB. Компютъра е на три години. Между другуто и аз мисля, че е от вентилатора на видео картата. Трябва да го проверя. Иначе не съм сканирал защото нали казвам върнах си компютъра с back- up. А той си е на чисто все едно. Благодаря Ви. Чао

А дъното какво е :) Иначе с това старо видео :) наистина проблема е вероятно да е този,който ти казва liubo11 -най -лесната проверка-вземи от някой приятел друга видеокарта и пробвай с нея на твоя компютър ;)

Поздрави :)

• Автор

Ами да вероятно е да е от нея. Ще опитам ама това стана сега наскоро, преди при Pro Evolution Soccer 5 ми забиваше като пусна някои мач. Иначе си забива може дори да забие и сега докато Ви пиша :down: в смисъл няма точно определен момент на забиване и по- скоро си променя резолуюцията както казах. Да разбрах какво трябва да направя, само това с кондензаторчето не го разбрах точно. Благодаря Ви за отнасянето към проблема ми. Чао

Да разбрах какво трябва да направя, само това с кондензаторчето не го разбрах точно.

Това с кондензаторчето означава повреда във видеокартата,който ти не можеш да оправиш-с това трябва да се заеме специалист cool.gif

• Автор

Бе проблема е май като се претовари видеото. Това с нов вентилатор може да се оправи нали.

по-добре си вземи направо по-добра видеокарта-не си играй с вентилатори да сменяш....

Бе проблема е май като се претовари видеото. Това с нов вентилатор може да се оправи нали.

Точно от кондензаторчето е! Занеси картата на сервиз да ти го сменят.

П.П. Ози, моите уважения, но защо човека да не си оправи видеокартата. Ако ще даже и да я продава. По твоята логика отговорите на почти всички въпроси във този форум щяха да са: "Вземи си нова".

Това е кондензатора.

Редактирано от liubo11 (преглед на промените)

ок,ако му се занимава да ходи по сервизите-но там не вярвам да му вземат по-малко от 20 лв. ,а въпроса е дали си струва.

И другото-от къде си толкова сигурен че е точно от кондензатора?

ок,ако му се занимава да ходи по сервизите-но там не вярвам да му вземат по-малко от 20 лв. ,а въпроса е дали си струва.

И другото-от къде си толкова сигурен че е точно от кондензатора?

Точно от него е защото неведнъж съм виждал подобни проблеми. Едва ли е защото загрява, тъй като проблемът се появява не само при натоварен режим. Този тип карти не са чак толкова мощни и имат серий без вентилатор.

П.П. Кондензаторчето+разпояване+запояване едва ли да струва повече от 5лв.

Редактирано от liubo11 (преглед на промените)

Точно от него е защото неведнъж съм виждал подобни проблеми. Едва ли е защото загрява, тъй като проблемът се появява не само при натоварен режим. Този тип карти не са чак толкова мощни и имат серий без вентилатор.

П.П. Кондензаторчето+разпояване+запояване едва ли да струва повече от 5лв.

..и моя комп ми прави същите проблеми , като на този пич дето отвори темата, само, че моята карта е 128 МБ , но е същия модел и без вентилатор - компа ми е AMD Duron 1,3 GHz 256 RAM - ако сложа на каратата един вентилатор дали ще се оправи а sad.gif
  • Автор

Ами мене вече май неще да ми пусне на 32 бита :). Така че ще я занеса картата на ремонт и ще кажа дали се е променило. Иначе благодаря Ви за доброто отнасяне към темата ми. Чао.

• Автор

Здравейте. ами сложих си вентилатор на видео картата и се оправи, не ми забива вече. Това е. Чао

• 3 месеца по-късно...

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!!!!!!!!! И при мен забива яко и постоянно .......... например дори и докато преинсталирах ,пак заби??????? :) направо не знам какво да правя,...до преди месец нищо му нямаше а сега почти не мога да го стартирам ????? какво да направя?НЕЗНАМ :speak: ЗАРЕЖДА ЛОГОТО И ПАК ЗАБИВА????ПОМОГНЕТЕ!!!!!! БЛАГОДАРЯ

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!!!!!!!!! И при мен забива яко и постоянно .......... например дори и докато преинсталирах ,пак заби??????? :) направо не знам какво да правя,...до преди месец нищо му нямаше а сега почти не мога да го стартирам ????? какво да направя?НЕЗНАМ :speak: ЗАРЕЖДА ЛОГОТО И ПАК ЗАБИВА????ПОМОГНЕТЕ!!!!!! БЛАГОДАРЯ

Виж вентилатора на процесора дали работи. Смени термопастата и изчисти прахоляка. Ако не се оправи, помисли за ново захранване. С инфото, което си ни дал, не мога да кажа повече :speak:

Виж вентилатора на процесора дали работи. Смени термопастата и изчисти прахоляка. Ако не се оправи, помисли за ново захранване. С инфото, което си ни дал, не мога да кажа повече :huh:

Компютър

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0)

Internet Explorer 6.0.2900.2180

Вид на компютъра ACPI Multiprocessor PC

Дата / Време 2006-10-24 / 19:05

Домейн

Име на потребителя

Компютър

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 2

Дънна платка

Дънна платка Неизвестно

Комуникационен порт Communications Port (COM1)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

Системна памет 1024 MB

Тип BIOS AMI (09/27/04)

Тип централен процесор Unknown, 3000 MHz (15 x 200)

Чипсет на дънната платка Intel Grantsdale i915

Дисплей

Видеокарта GeForce 6200 (128 MB)

Видеокарта NVIDIA GeForce 6200 (128 MB)

Монитор MAG InnoVision 570FS (130383240)

Мултимедия

Звуков адаптер Intel 82801FB ICH6 - Azalia Audio Controller

Съхранение на данни

IDE контролер Intel® 82801FB Ultra ATA Storage Controllers - 2652

IDE контролер Intel® 82801FB/FBM Ultra ATA Storage Controllers - 266F

SCSI/RAID контролер D347PRT SCSI Controller

Дисково устройство ST3120026AS (120 GB, 7200 RPM, Serial-ATA/150)

Оптично устройство Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device

Оптично устройство HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B

Флопи-дисково устройство Floppy disk drive

Раздели

C: (NTFS) 70001 MB (63601 MB свободно)

D: (NTFS) 44461 MB (44379 MB свободно)

Вход

Клавиатура HID Keyboard Device

Мишка HID-compliant mouse

Мрежа

Мрежова карта Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC

Mod.edit - информацията за IP и MAC адресите е изтрита с цел запазване на конфиденциалност - kokomil

Периферни устройства

USB-устройство Trust 150 Spacecam Portable

USB-устройство USB Composite Device

USB-устройство USB Human Interface Device

USB-устройство USB Human Interface Device

USB1 контролер Intel 82801FB ICH6 - USB Universal Host Controller

USB2 контролер Intel 82801FB ICH6 - Enhanced USB2 Controller

DMI

DMI дънна платка P5GD1 PRO

DMI система To Be Filled By O.E.M.

UUID на DMI системата E48964CF-A37FD911-872EC8FB-A32B1EBA

Версия на DMI BIOS 1004.005

Версия на DMI дънната платка Rev 1.xx

Версия на DMI кутията Chassis Version

Версия на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

Запзена марка на DMI кутията Asset-1234567890

Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc.

Производител на DMI дънната платка ASUSTeK Computer INC.

Производител на DMI кутията Chassis Manufacture

Производител на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

Сериен номер на DMI дънната платка MB-1234567890

Сериен номер на DMI кутията Chassis Serial Number

Сериен номер на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

Тип на DMI кутията Настолна

Свойства на системата

Производител To Be Filled By O.E.M.

Продукт To Be Filled By O.E.M.

Версия To Be Filled By O.E.M.

Сериен номер To Be Filled By O.E.M.

Универсално уникално ID E48964CF-A37FD911-872EC8FB-A32B1EBA

Тип пробуждания PCI PME#

Свойства на датчика

Тип на датчика Winbond W83637HF

Достъп до датчика ISA 290h

Температури

Дънна платка 36 °C (97 °F)

Процесор 40 °C (104 °F)

Aux 24 °C (75 °F)

ST3120026AS 43 °C (109 °F)

Вентилатори

Кутия 2265 RPM

Източник на ток 1350 RPM

Стойности на напрежението

Ядро на процесора 2.82 V

Процесор допълнително 3.65 V

+3.3 V 3.39 V

+5 V 5.67 V

-12 V 1.54 V

-5 V 0.63 V

+5 V помощ 5.12 V

VBAT батерия 1.15 V

това се надявам да е достатъчно,помогнетте ........... благодаря!!!!!!!!

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.