Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC потопено в минерално олио?

Featured Replies

Не очаквах, че има охлаждане за което не съм чувал, но уви. Самата платка е потопена във тази смес а захранване и HDD/SSD дисковете са извън тази на аквариум подобна кутия. Някой от форума правил ли си е такива експерименти? Не водно а подводно охлаждане.[emoji23]

563366e2ddf2b9051fff864be1e1efc6.jpg

Трябва да видиш клипчета - ама как ги почистват след време. Получава се замърсяване след време, което размътва олиото до черна гъста маса. След източването на аквариума остава неприятна утайка, която се премахва доста трудно. Някои дори мият под течаща вода компонентите, след което пък трудно се изсушават. 

Аз съм превърженик на херметично затворена кутия, която остава чиста с времето. Сега обмислям и вариант за толкова херметична кутия, която да си върти един и същ въздух.

Най важното за охлаждането са чистите от прах компоненти, а чистотата е и приятна за гледане. Не някакъв силно замърсен и черен аквариум от който излизат кабели.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Такива неща според мен се правят по-скоро да се покаже, че е възможно, а колко е разумно от практическа гледна точка е съвсем друг въпрос. Въздушните охлаждания в момента са достатъчно на ниво, по-непретенциозен процесор/видеокарта може да се охлажда дори пасивно, за останалите случаи има вода. Прахът е незбежен, но се преживява.

• Автор
Трябва да видиш клипчета - ама как ги почистват след време. Получава се замърсяване след време, което размътва олиото до черна гъста маса. След източването на аквариума остава неприятна утайка, която се премахва доста трудно. Някои дори мият под течаща вода компонентите, след което пък трудно се изсушават. 

Аз съм превърженик на херметично затворена кутия, която остава чиста с времето. Сега обмислям и вариант за толкова херметична кутия, която да си върти един и същ въздух.

Най важното за охлаждането са чистите от прах компоненти, а чистотата е и приятна за гледане. Не някакъв силно замърсен и черен аквариум от който излизат кабели.

Е щом е херметична горещият въздух се охлажда само, а не циркулира със засмукване на друг? Така ли. Или има някакви филтри като при стандартните кутий.

преди 2 часа, Mr.n0b0dy написа:

Е щом е херметична горещият въздух се охлажда само, а не циркулира със засмукване на друг? Така ли. Или има някакви филтри като при стандартните кутий.

Няма да има филтри. За целта ще ми трябва достатъчен обем в който да се охлажда топлия въздух, който в моя случай е малко. За целта ще модна едно старо бюро, което ще се превърне в така наречения desk case.

Херметично затворено, като топлия въздух ще се качи малко на високо, след което ще слезе по панелите на долу към краката.  от долу от към краката ще си взема вече въздух със стайна температура. Би трябвало да се получи чудесен кръговрат на един и същ въздух. Разбира се, като всеки  desk case ще има голямо стъкло и всичко осветено.

преди 5 часа, nikolela написа:

Няма да има филтри. За целта ще ми трябва достатъчен обем в който да се охлажда топлия въздух, който в моя случай е малко. За целта ще модна едно старо бюро, което ще се превърне в така наречения desk case.

Херметично затворено, като топлия въздух ще се качи малко на високо, след което ще слезе по панелите на долу към краката.  от долу от към краката ще си взема вече въздух със стайна температура. Би трябвало да се получи чудесен кръговрат на един и същ въздух. Разбира се, като всеки  desk case ще има голямо стъкло и всичко осветено.

Мисля, че сте на път да откриете нов раздел в термодинамиката - нещо като Перпетуум мобиле. :) Или имате алтернативно разбиране за думата "херметично"?

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

Точно тях много обичам да ги гледам. :)

Безмислени неща.Както каза KillChain въздушните охлаждания са на ниво, евтини са и почивтването с едно компресорче става за минута.

• Автор

Да така е. И наистина това е само за показност и да се покаже, че може да се направи въпреки, че практически не е особенно приложимо..

• 3 седмици по-късно...

От някакъв български сайт, бяха направили подобно охлаждане с истинско олио. Ето линк:

http://opasno.com/reviews.php?read=11&page=1

А, между другото, Mineral oil не означава ли минерално масло от типа за двигател?

• Автор

Даже нямам представа.. Но по описнанията казват, че е много чиста филтрирана смес, и с дестилирана вода може да се направи, но може да се причини корозия. Мисля и, че е подобно от този тип, но много по-финно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.