Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за подмяна частите на десктоп компютър

Featured Replies

Добър ден настолният ми компютър   бучи му много една перка на процесора ли на видеокартата. Дуал боот съм и вече само уиндоус екс пи работи добре, линукса се бави и не мога да кажа ,че съм доволен изобщо от работата на компютъра, искам да го направя по бърз. Също може и харда да сменя с 500гб.

Моля за предложения от разбиращите аз със хардуера съм скаран за съжаление . Иска ми се поне и3 процесор може и 5 .Ще помисля и за видео карта какво ще предложите 1 гб. ми е достатъчна според мен с нещата който правя .Да това е хард диска 500 и ако трябва захранването .Или по евтино е да купя друг комп?

Бюджета е 400 лв. благодаря предварително на отзовалите се .Лека поправка с 3 гб. рам е компа.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

на това нещо i3 , i5 не може да се сложи. За какво се ползва машината или за какво искаш да може да се ползва.

Ето ти спецификацията на дъното. Там може горе долу да определиш какво може да се сложи на това дъно. Освен това е хубаво да се направи профилактика на машината. Виенето на вентилатор се причинява от правх и мръсотия.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Филми, музика  да речем видео обработка игри  рядко. Искам да  е мощничък компютър бърз.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ето ти спецификацията на дъното. Там може горе долу да определиш какво може да се сложи на това дънот. Освен това е хубаво да се направи профилактика на машината. Виенето на вентилатор се причинява от правх и мръсотия.

Значи е морално остарял компа и е за смяна май.

За филми и музика става ( стига филмите да не са блурей формат), но за видеообработка и за игри няма как да се случат нещата. Ще ти трябва нова машина или втора употреба с по-добри параметри.

Точно с каква видеообработка се занимаваш?

Тези със Quad Q са за теб quad, търси четири ядрени. С рамта си зле за обработка ако става въпрос. Предполагам не се занимаваш с някви сложни сцени та дори и да не, рамта ще ти трябва поне 8гб. Общо взето няма много смисъл от наливане на пари в това. Не си споменал бюджет?

Относно шума при моя стария перката на видеото при старт на машината яко стържеше. Разглобих перката и добавих фино масло и шума от перката изчезна. При теб може да е друго.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Най-добре ще е да смениш конфигурацията. За този бюджет който си написал мога да ти предложа това.

ASUS H81M-K /1150 
G1830 2.8GHZ/2MB/LGA1150/BOX 
2X4G DDR3 1600 A-DATA 
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 
PSU Chieftec GPA-450B8 450W 

Обща стойност - 448.36 лв. с ДДС

Малко надхвръля бюджетати но може да използваш твоето захранване. И да спестиш някой лев. Но моя съвет е да го смениш. Единствено не съм добавил кутия. Предполагам че няма да има проблем да използваш твоята. Някой работи може да се намерят на другите места по-евтино. Към тази конфигурация не съм добавил видео карта. Понеже ще надхвърли доста бюджета ти. Ако имаш интерес може да се свържиш със мен на ЛС и ще ти по-могна със каквото мога. 

Редактирано от JoRkA (преглед на промените)

Така като гледам е сокет като моя LGA 775 ако ти се дават пари можеш да вземеш Q6600 20$ в алиекспрес кажи какво ти е захранването, защото процесора е лаком. Също ако искаш видео карта можеш да добавиш 750ti 2gb 260лв. 

Редактирано от Kristian Denkov (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/cart/54931p1r56206p1r52363p1r54924p1r2186p1rf.html Надвишава малко бюджета,но пък си заслужават тези 70лв повече,пред алтернативата да наливаш пари в остарялата си и морално и физически машина,или пък да взимаш такава на старо.Това е най-актуалния сокет с покриващ нуждите ти процесор,по бърза рам и със ссд диск, ще усетиш много голяма разлика от сегашната ти машина,плюс това си получаваш и гаранцията за всяка част.Надявам се да можеш да използваш старата си кутия и евентуално харда,но този мисля,че ще ти е достатъчен.Видео карта можеш да добавиш по всяко време.              P.S. Не знам какво е сегашното ти захранване и дали можеш да го ползваш,погледни го и се консултирай дали става,ако го използваш ще влезеш точно в бюджета от 400лв.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 24 минути, Слави Маринов написа:

http://nikem-bg.net/cart/54931p1r56206p1r52363p1r54924p1r2186p1rf.html Надвишава малко бюджета,но пък си заслужават тези 70лв повече,пред алтернативата да наливаш пари в остарялата си и морално и физически машина,или пък да взимаш такава на старо.Това е най-актуалния сокет с покриващ нуждите ти процесор,по бърза рам и със ссд диск, ще усетиш много голяма разлика от сегашната ти машина,плюс това си получаваш и гаранцията за всяка част.Надявам се да можеш да използваш старата си кутия и евентуално харда,но този мисля,че ще ти е достатъчен.Видео карта можеш да добавиш по всяко време.              P.S. Не знам какво е сегашното ти захранване и дали можеш да го ползваш,погледни го и се консултирай дали става,ако го използваш ще влезеш точно в бюджета от 400лв.

Само с тва SSD 120GB е за никъде. То ще му стигне само за ОС.

преди 25 минути, JoRkA написа:

Само с тва SSD 120GB е за никъде. То ще му стигне само за ОС.

Това го каза,само колкото да се включиш ли?Аз съм със 120гб ссд и съм с две ОС и офис пакет(8.1 И 10)и имам близо 90гб свободни,та прави сметка дали е адекватно твърдението ти!C и F е ссд с двете ОС и 8 гб незаделено място.

Екранна снимка (2).png

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Да минава от стара машина на втора употреба е не уместно. Или ъпгрейдва старата си машина, или събира още някой лев и си взима ново до 500лв се сглобява една такава машина:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
ASROCK H110M-DGS LGA1151 1 103.17 лв. 103.17 лв.
CPU Intel Pentium G4500 3.5GHz 3MB LGA1151 box 1 140.03 лв. 140.03 лв.
8GB DDR4 2133 KINGSTON 1 88.79 лв. 88.79 лв.
1T SG SATA 6G 7200 64M SED ST1000DM010 1 101.45 лв. 101.45 лв.
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR 1 82.95 лв. 82.95 лв.
Междинна стойност: 516.38 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 8.67 лв.
Обща стойност: 507.71 лв. с ДДС

Относно ssd-то разликата ще я усети само при рестарт и отварянето на програми, но за какво му е бързина след като усети че ще остане без място. Ако му се трие всеки ден нека взима ссд.

Ако има възможност да събира нека си избере от предложените конфигурации сокет 1151.

Нека автора каже с каква кутия е също, но предполагам ще отговаря.

преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Това го каза,само колкото да се включиш ли?Аз съм със 120гб ссд и съм с две ОС и офис пакет(8.1 И 10)и имам близо 90гб свободни,та прави сметка дали е адекватно твърдението ти!C и F е ссд с двете ОС и 8 гб незаделено място.

Едвали ще му стигнат 120ГБ. Човека ще го ползва за видео обработка. Тоест ще му трябва пространство. А ти как се оправяш със 120ГБ не знам. Аз ползвам 2 диска по 1ТБ, и скоро ще трябва да си купувам още един :)

току-що, JoRkA написа:

А ти как се оправяш със 120ГБ не знам

Ти въобще гледаш ли?Имам и друг диск 500гб,но ти показах колко заемат две ОС  с програми и офис и имам 90 гб свободни,игри не играя.

току-що, Слави Маринов написа:

Ти въобще гледаш ли?Имам и друг диск 500гб,но ти показах колко заемат две ОС  с програми и офис и имам 90 гб свободни,игри не играя.

Ето виждашли че тия 120гб не стигат ? Като ти стигат и имаш чак свободни за какво ти е тоя 500GB HDD ?? Както и да е нямам намерение да споря. И да спамим излишно. Той си решава какво да си купи.

преди 10 минути, goodly написа:

Относно ssd-то разликата ще я усети само при рестарт и отварянето на програми

И при браузване,и като се замислиш то това е всичко дето прави човек на компютър,дефакто навсякъде ще я усети разликата.

Той човека сам ще реши дали ще му стигне ссд или не. Зависи какво иска да прави. На мен не би ми стигнал примерно. На друг пък би му стигнало. Но като се замисли човек, щом ще играе игри и ще гледа филми, работи с видео ще дойде момент когато няма да му стига място и ще трябва да ползва DELETE бутона. А този момент идва бързо със 120гб пространство. 

• Автор

Добър вечер. Искам да благодаря на всички , които писахте и ми помогнахте да направя избор. Така ги виждам нещата смятам да си взема употребявано пк. Щом на това което имам не мога да му сложа поне и3 проц. А компа ще го занеса на сервиз да го почистят . И частите ще ги пусна в нета за продажба. По съвет тук от форума преди години си купих 2гб. рам със същите мегахерци и характеристики ,като на тая която имах.Бях само с 1гб тогава всичко с доживотна гаранция ми излезе 40лв.

Ако имаш кутия и хард, вземи това поне е чисто ново и всички части са със собствена гаранция:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
MSI H110M PRO-D LGA1151 1 106.37 лв. 106.37 лв.
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR 1 82.95 лв. 82.95 лв.
G.SKILL DDR4 2x4 2133 AEGIS F4-2133C15D-8GIS 1 74.57 лв. 74.57 лв.
CPU Intel Pentium G4500 3.5GHz 3MB LGA1151 box 1 138.99 лв. 138.99 лв.
Междинна стойност: 402.89 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 6.40 лв.
Обща стойност: 396.49 лв. с ДДС

Плюса е че можеш да ъпгрейдваш, и за в бъдеще можеш спокойно да смениш процесор или да мениш плочките рам с по големи също и да добавиш видео карта. На първо време бих събрал 230лв за видео карта като тази например XFX RADEON RX 460 SINGLE FAN

Все пак кажи с каква марка захранване си, може да спестим 80лв от захранване ако твоето старото ще върши работа, което е малко под съмнение но да видим.

• Автор
преди 16 минути, goodly написа:

Все пак кажи с каква марка захранване си, може да спестим 80лв от захранване ако твоето старото ще върши работа

Ще ви го напиша другата седмица ,но се отказах от ъпгреид.

Вземай едно SSD  и не се занимавай с глупости. Може и някое четириядрено процесорче на старо, макар че и това ще свърши работа заедно с едно SSD. Няма да познаеш системата, особено при браузване. И разбери кое точно шуми. Може за момент да спреш вентилаторите на процесор и видеокарта, за да разбереш дали шумът е от там или от друго място, защото примерно може да е и от захранването. 

Ако все пак си решил да даваш 400 лева, най-добрият вариант е да продадеш всичко и със събраните пари да вземеш нов компютър. Макар че според мен най-добрият вариант е едно SSD, смяна на частта, която шуми ( или почистване преди това)и евентуално смяна на процесора с малко по-добър. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.