Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разделя-HDD На 2?

Featured Replies

Здравейте,имам един въпрос относно хардиска,та имали такава възможност да се раздели памета на харда на 2 при инсталация на Win
Да генерира само половината памет пример от 500гб да си работят само 250 от които 150 за система и другите 100 за другия локален диск,
 само 250 да генерира имали такава възможност?
също така дали ще има някакъв ефект при бързината на кеш памета и трансфера като цяло като го разделя на 2 ?
Инфо за HDD
Toshiba 500GB 32MB 7200rpm SATA3 DT01ACA050

Капацитет 500 GB
Скорост на диска  7200 rpm
Cache размер  32 MB
Максимален пренос на данни 6 Gbit/s
HDD време за достъп 4.2 ms

По време на инсталацията на ОС (даже е препоръчително да се раздели хард диска по този начин), можете да създадете, колкото дяла искате с размера, който пожелаете.

Няма ограничение, колко ще е размера на определен дял. Стига да имате физически, хард диск със съотвеният размер.

Не съм сигурен каква точно е идеята. Чел съм, че когато дискът е относително по-голям - тогава ще е и малко по-бърз. Предполагам, че е свързано с фрагментацията. Освен ако ще си играете с инсталиране на линукс - не виждам защо да оставяте неизползвано пространство на диска.

"...имали такава възможност да се раздели памета на харда на 2 при инсталация на Win."

В един диск можеш да имаш 4 първични дяла или 3 първични и 1 разширен ( в разширения можеш да имаш "колкото си                      искаш" логически дялове),      

"Да генерира само половината памет пример от 500гб да си работят само 250 от които 150 за система и другите 100 за другия локален диск,
 само 250 да генерира имали такава възможност?
"  

Да, разделянето на диска можеш да го направиш още докато инсталираш Windows-а, но не виждам смисъл да ползваш                        само 50% от диска. Няма ли да е по-добре 2 дяла, 150 ГБ за системата и 350 ГБ за твоите данни ? 

Редактирано от midway
коригиране на текста (преглед на промените)

Можете да го направите, но няма да забележите разлика в перформънса. Проста няма да ползвате целия капацитет на харда.

току-що, Bollywood написа:

Можете да го направите, но няма да забележите разлика в перформънса. Проста няма да ползвате целия капацитет на харда.

Как могат да се пишат такива...неща, просто не ми е ясно?! Коя част точно от целия капацитет няма да ползва?

А по време на инсталацията става така:
http://www.sevenforums.com/tutorials/52291-partition-hard-drive-windows-7-install.html

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 50 минути, midway написа:

В един диск можеш да имаш 4 първични дяла или 3 първични и 1 разширен

А ако е GPT?Давайте по-пълна и точна информация за възможностите и вариантите............

• Автор

Останалия капацитет на диска неми трябва даже и това ми е много!

преди 28 минути, ExaFlop написа:

Коя част точно от целия капацитет няма да ползва?

Сигурно има предвид да го остави като незаделено място.

току-що, Слави Маринов написа:

Сигурно има предвид да го остави като незаделено място.

Аз имах предвид изказването на @Bollywood

Ако инсталирам Windows 7 или 8.1 заделям 100 Gb за ОС и другите остават за информация. Ако инсталирам Windows 10 оставям за ОС 150 Gb. Разбира се това не е правило и не е задължително. 

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Ако инсталирам Windows 7 или 8.1 заделям 100 Gb за ОС и другите остават за информация. Ако инсталирам Windows 10 оставям за ОС 150 Gb. Разбира се това не е правило и не е задължително. 

Ми то 10ката е най-малка от трите,win10 pro 64bit заема около 11-11,5гб,докато другите две са по-тлъстички.:)

току-що, Слави Маринов написа:

Ми то 10ката е най-малка от трите,win10 pro 64bit заема около 11-11,5гб,докато другите две са по-тлъстички.:)

Така е, но си прави udaptes, а и заделям повече място за ОС, защото потербителите играят игри и се сещаш, че не са от най-леките, та за всеки случай да има място.

Тези игри не може ли да се намират в другия дял? Както и всички програми, които дават избор на папка за инсталиране?  За Уиндоус 10 /дял С съм заделил 40ГБ и заедно с актуализации и всичко стоят неизползвани 24. Най-много място е нужно при надграждането до 1207, заради папки Windows Old и инсталационни временни файлове. Ако след актуализации се почиства диска, няма натрупване.

12.JPG

преди 37 минути, Емил Костов написа:

Аз на 60GB инсталирам 2 ОС, една Windows PE и 10 % провизия.

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Аз на 60GB инсталирам 2 ОС, една Windows PE и 10 % провизия.

Отново забравяш, че не всеки има твоите умения и знания. А и не се съмнявам какво можеш. Само, че обикновения клиент иска да му работят нещата.

преди 51 минути, Емил Костов написа:

И тук идваме ние - да можеш да прогнозираш и да структурираш машината - те т'ва е изкуството. 'секи може да насипе как бъде една ОС.
Много хора като им кажеш софтуерна поддръжка изпадат в дълбоко учудване - к'во пък толкова има в един комп, че и такова животно...Докато в един момент изпищи...

• 2 седмици по-късно...
на 30.10.2016 г. в 14:21, Слави Маринов написа:

А ако е GPT?Давайте по-пълна и точна информация за възможностите и вариантите............

В този случай по-пълна и точна информация означава да го объркам повече. Едва ли ще му трябват 128 първични дяла :-)  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.