Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ASUS GeForce GTX 970 OC DirectCU II 4GB GDDR5 256bit PCI-E (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)

Featured Replies

ЗДРАВЕЙТЕ

Имам компютър със следните части: Процесор: I5 4590 3.3 Haswell, Дъно: ASRock B85M PRO4, RAM: 8GB HyperX, PSU: Cooler Master 500W, GPU: Radeon R9 200 Series DDR5

Искам да сменя видео-картата с ASUS GeForce GTX 970 OC DirectCU II 4GB DDR5 256bit (STRIX).

Следните въпроси са ми:

1. Дали захранването от 500W ще мможе да захрани компютъра, или няма да може?

2. Дали ще мога да свържа видео-картата към захранването, защото броя на пиновете е различен?

.

преди 9 часа, fl0w написа:

ЗДРАВЕЙТЕ

Имам компютър със следните части: Процесор: I5 4590 3.3 Haswell, Дъно: ASRock B85M PRO4, RAM: 8GB HyperX, PSU: Cooler Master 500W, GPU: Radeon R9 200 Series DDR5

Искам да сменя видео-картата с ASUS GeForce GTX 970 OC DirectCU II 4GB DDR5 256bit (STRIX).

Следните въпроси са ми:

1. Дали захранването от 500W ще мможе да захрани компютъра, или няма да може?

2. Дали ще мога да свържа видео-картата към захранването, защото броя на пиновете е различен?

.

1. Това пише за нея 

System Requirements

Power Consumption: up to 225W

2. 

Power Connector

8-Pin

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121899

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

Кой е точния модел на захранването? 

Направи снима на етикета на захранването или кажи точния модел . Ако ще нова карта по добре  виж GTX 1060 по добра е от GTX 970 

преди 35 минути, fl0w написа:

защото броя на пиновете е различен?

Това е лесна работа, има най-различни преходници.

• Автор
преди 1 час, firestarter написа:

Кой е точния модел на захранването? 

Не мога да ти изпратя снимка щот сайта е решил да не може да се качват файлове по големи от 3 мбмерс

преди 1 час, PreDaT0Rrr написа:

Направи снима на етикета на захранването или кажи точния модел . Ако ще нова карта по добре  виж GTX 1060 по добра е от GTX 970 

Не мога да ти шратя снимка защото е повече от 3мб

преди 1 час, The-Walk!nG-Dead написа:

1. Това пише за нея 

System Requirements

Power Consumption: up to 225W

2. 

Power Connector

8-Pin

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121899

мерси

преди 58 минути, niki292002 написа:

Това е лесна работа, има най-различни преходници.

Не съм знаел.

1070 е много много много по голяма от мойте възможности ;) 

Намерих снимка в интернет

details.jpg

Редактирано от fl0w (преглед на промените)

R9 200  много работи могат да значат а и не виждам смисъл да се сменява освен ако не работи.

преди 1 час, fl0w написа:

1070 е много много много по голяма от мойте възможности ;) 

Човека ти каза 1060.

GTX1060  в момента е актуалния модел, по-евтин е от наличните все още GTX970, малко по-бърз, доближаващ се до GTX980, 2 GB повече видеопамет, по-добра работа при DX12 и с някои нови функции, които не са налични при Maxwell. Ако става въпрос за нова видеокарта, то изборът е GTX1060. Ако става въпрос за стара, там вече си преценяваш.  Захранването е достатъчно за тая Asus  с 8 pin конектор за захранването. Максималната консумация е 225 вата и дори да клокнеш, няма как да я превишиш заради ограниченото захранване. То е 150 вата от захранващия 8 пинов кабел + 75 вата от PCI-e  шината. Освен това картата доколкото се сещам, е с ограничено TDP  до 180 вата, тоест, максималната и консумация без увеличение на Power Limit е 180 вата. Захранването ти предоставя до 240 вата на линия, което е достатъчно.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, niki292002 написа:

Човека ти каза 1060.

Не я искам. Повече GB е, но е по малко бита

Само за сравнение.

• Автор
току-що, niki292002 написа:

Само за сравнение.

това е 1080...

преди 4 минути, fl0w написа:

Не я искам. Повече GB е, но е по малко бита

Тенденцията е с икономия на енергия да се получават по-добри или равни резултати. Затова и новите продукти, макар и да изглеждат по-слаби, са по-добри или равни на предшествениците си. 

преди 1 минута, fl0w написа:

Повече GB е, но е по малко бита

Няма да се обиждаш, но явно не си наясно с тея работи и ще е по-добре да слушаш хората с повечко опит. GTX 1060 наистина е по-добрата от двете, а за разликата от 20лв няма да се циганим: 970 vs 1060 :clown:

Иначе захранването ти е о.к. (като за CoolerMaster;)) и си търсиш нещо такова за 970-ката:

Capture.PNG

• Автор

Мерси за мненията. Насочвам се към 1060. А само да попитам как мога да разбера дали дъното ми ще ги поддържа ?

току-що, fl0w написа:

А само да попитам как мога да разбера дали дъното ми ще ги поддържа ?

Като почетеш малко за PCI слотовете в нета( това само ако ти е интересно да знаеш принципно).Иначе твоето дъно ще се разбира чудесно с тази карта!

преди 2 минути, fl0w написа:

Мерси за мненията. Насочвам се към 1060. А само да попитам как мога да разбера дали дъното ми ще ги поддържа ?

По-скоро трябва да разбереш, дали избраната от теб видеокарта ще се побере в кутията ти. С дъната от години няма проблем.

• Автор

Мерси!

преди 11 минути, Кико написа:

По-скоро трябва да разбереш, дали избраната от теб видеокарта ще се побере в кутията ти. С дъната от години няма проблем.

ще се побере, ако не има ножовка :Д

преди 1 час, firestarter написа:

а за разликата от 20лв няма да се циганим: 970 vs 1060 

Нали уж 1060-тките бяха 192-битови, откъде се взе тази 256-битова?

преди 1 час, Гемето написа:

откъде се взе тази 256-битова?

Тайна. :P

Аз имам един друг въпрос - сред 3 гигабайтовите версий на gtx 1080, коя е най-добра ? (palit, evga, gigabyte и т.н.)

преди 28 минути, niki292002 написа:

Тайна. :P

Аз имам един друг въпрос - сред 3 гигабайтовите версий на gtx 1080, коя е най-добра ? (palit, evga, gigabyte и т.н.)

Лично мнение - Palit. Но това е след години наблюдение, на марките като цяло(минали през мен де) . Конкретно за 1080 - нямам идея.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.