Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Мазда 6, комби!

Featured Replies

Здравейте, по принцип не съм фен на новите коли със компютри и електроника, но напоследък си мисля за мазда 6 комби. Събрах много мнения, някои казват японско, скъпа подръжка и много отзиви, но пък други казват точно обратното. Вече съм се спрял на този модел и не мисля да се отмятам, но все пак бих събрал още някое мнение, вечния въпрос е, бензин или дизел?  Повечето хора предпочитат Дизела, аз лично харесвам бензин и нека да пресметнем плюсовете и минусите от моя гледна точка. Дизел- много особен, много много капризен, първо трудно палене през зимата (нищо че повечето имат печки покрай двигателя) шумни като трактори, особено  маздите със дизелов мотор са със ангренажен ремък, на всичкото от горе дизела може да ти създаде страшни главоболия със дюзите, едната дюза е над 1000 лева, и да добавя че дизелите при мазда 6 са със предно предаване.Сега да видим бензиновия вариант  при мазда 6, 4wd 4x4 задвижване, мотора е със верига, може да ти спести много повече от коклкото дизела, това научих от събраните мнения, иначе видимо и комфорт ми харесват повече от която и да е друга кола.

Благодаря че прочетохте личното ми мнение, сега бих помолил всеки прочел това да изкаже личното си мнение за мазда 6 комби, не ми се рискува все пак да я купувам без да се посъветвам, после да се окаже че съм купил поредния боклук. Надявам се че някой от вас имат мазди или поне са запознати, Даже и ако някой продава мазда 6 комби да драсне, предпочитам по възможност със кожен салон но това е най малкия проблем.

преди 1 час, Емил44 написа:

маздите със дизелов мотор са със ангренажен ремък,

Ангренажния ремък за мен лично е +(плюс). Няма да влизам в подробности. Няма какво да те плаши ако го сменяш редовно.

преди 1 час, Емил44 написа:

не ми се рискува все пак да я купувам без да се посъветвам

Ти вече си решил да я купиш, каквото и да прочетеш от сега нататък е без значение.

Виж определено е по добрия избор от Дачия комби (мароканска сглобка) така че не я мисли толкова покупката.

Един съсед има ,точно дизел но е лимузина .Много тих двигател,мазда като японски производител се славят с отлични мотори.Единствения им минус са ламарините ,лесно гният особено задните вежди .

преди 3 часа, Иво Димов написа:

Един съсед има ,точно дизел но е лимузина .Много тих двигател,мазда като японски производител се славят с отлични мотори.Единствения им минус са ламарините ,лесно гният особено задните вежди .

Абе по- старичките шестици си гният доста брутално, ако трябва да сме честни. Моят съвет е, да не се купува без да е огледана отдолу. За дизелите не знам, но бензинките са със мотори на Форд.

преди 3 часа, ostavime написа:

За коя година Мазда говориш?

6 sky нещо си

Возил съм се в седан и не съм впечатлен.Тясна е,возията е добра,но като цяло няма достатъчно пъргавина.Такива са мойте впечатления

Всички си пишат, ама никой не казва за какво конкретно говори. 

преди 1 минута, bijutero написа:

Возил съм се в седан и не съм впечатлен.Тясна е,возията е добра,но като цяло няма достатъчно пъргавина.Такива са мойте впечатления

В какво си се возил? Къде ти е тясно? С какъв двигател е, че е нямало пъргавина? 

Или си гледал на картинка някоя Мазда?!

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Нали темата е за Мазда 6 ?! Точно в такъв седан се возих преди около месец отпред ми идва тясна при все че съм 80кг 1.86 висок :) Двигателя не съм питал но предполагам че е била около 120-130 коня.

Мазда 6 се прави от 20 години. Имат десетки двигатели.

Малко е тъпо да кажеш: Возих се в Мазда 6 и не ми хареса. 

Чак пък от 20 години и чак пък десетки двигатели...  :)

Както и да е, дано тоя пич, дето ще си купва мазда каже към каква се е насочил поне, че другото са си празни приказки. 

И аз карам една 6-ца и ми харесва, ама дали той иска такава е друга тема. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Мазда 6, ама коя и каква? На старо или нова? Ако е на старо, колко стара и за колко пари? Тъпшо е да се каже - возих се на Мазда 6 и не ми хареса. Ще дам пример защо. Аз или мен са ме возили няколко пъти на Ситроен Ксантия  - и комби и хеч. Нито едната, нито другата ми хареса като возия. Не знам защо и каква е причината. Ходих обаче да търся накаква кола и се качих на Ксантия пак, но тоя път зад волана. Е, няма таква возия! Не знам защо преди това тия Ситроени ми се сториха като дърво - единия бе такси - комбито, другия на колегата, но с повдигнато окачване. и ако бях се впечатлил само от двата ми досега със Ситроен Ксантия и твърдях, че е голямо дърво, от ясно по-ясно е, че правя грешка, незнайки нито техническото състояние на автомобилите, нито режимите на окачването им.  Иначе Мазда не съм карал, но преди години се возих в Мазда 323 на комшията - много ми хареса и окачването и стегнатта кола като цяло - липса на тропане и други дразнещи звуци, а това бе стара кола на над 5 години. и сега да твърдя, че Мазда вози супер и е много стегната...ами може и да греша, щото досегът ми е минимален с тая марка. може да е дърво, може да не е. Но от едно качване да твърдя нещо...виж, ако мога да твърдя нещо, то това е за Форд Фиеста...но това е отделна тема. 

Те Ситроен тва им е най-хубавото...........хидравличното окачване ,все едно си в лодка :)

преди 6 минути, Иво Димов написа:

Те Ситроен тва им е най-хубавото...........хидравличното окачване ,все едно си в лодка :)

To e хидро- пневматично всъщност,но става изцяло хидравлично следкато се скапе пневматиката и мине през български майстор.  :)

Бе знам ,че има некви сфери :)

Гладах скоро един репортаж по Auto motor und sport TV за олдтаймери и там се говореше за един Ситроен от седемдесетте с двигател на Мазерати. Интересното бе, че с времето сферите се изпраззват и окачването се втвърдява, та трябва да се допулват приблизително на две години. Човека ги пробиваше и им слагаше вентили за пълнене :P След това Ситроена пак ставаше Ситроен.  Днес едва ли е така, но се сетих за това предаване. 

Доста интересни и неизвестни за мен неща открих в гугъл за този Ситроен SМ (серия Мазерати). Във форума на Ситроен си има и тема даже. Аз бях голям фен на Ситроен навремето и мечтата ми беше Ситроен СХ- последния истински Ситроен ( в такъв се возеше Франсоа Митеран), но... не ми се случи.:(

• Автор
на 3.11.2016 г. в 12:38, ostavime написа:

За коя година Мазда говориш?

2005-2007

на 3.11.2016 г. в 16:17, Иво Димов написа:

6 sky нещо си

на 3.11.2016 г. в 16:20, bijutero написа:

Тясна, напротив, много по добре е сравнение със другите.

на 3.11.2016 г. в 16:25, bijutero написа:

Нали темата е за Мазда 6 ?! Точно в такъв седан се возих преди около месец отпред ми идва тясна при все че съм 80кг 1.86 висок :) Двигателя не съм питал но предполагам че е била около 120-130 коня.

и аз съм 182 и 78 кг.  перфектна е, не знам защо си останал със такова впечатление. Някои се изказват неподготвени.

на 3.11.2016 г. в 17:33, Распутин написа:

Доста интересни и неизвестни за мен неща открих в гугъл за този Ситроен SМ (серия Мазерати). Във форума на Ситроен си има и тема даже. Аз бях голям фен на Ситроен навремето и мечтата ми беше Ситроен СХ- последния истински Ситроен ( в такъв се возеше Франсоа Митеран), но... не ми се случи.:(

на 3.11.2016 г. в 16:49, Кико написа:

Мазда 6, ама коя и каква? На старо или нова? Ако е на старо, колко стара и за колко пари? Тъпшо е да се каже - возих се на Мазда 6 и не ми хареса. Ще дам пример защо. Аз или мен са ме возили няколко пъти на Ситроен Ксантия  - и комби и хеч. Нито едната, нито другата ми хареса като возия. Не знам защо и каква е причината. Ходих обаче да търся накаква кола и се качих на Ксантия пак, но тоя път зад волана. Е, няма таква возия! Не знам защо преди това тия Ситроени ми се сториха като дърво - единия бе такси - комбито, другия на колегата, но с повдигнато окачване. и ако бях се впечатлил само от двата ми досега със Ситроен Ксантия и твърдях, че е голямо дърво, от ясно по-ясно е, че правя грешка, незнайки нито техническото състояние на автомобилите, нито режимите на окачването им.  Иначе Мазда не съм карал, но преди години се возих в Мазда 323 на комшията - много ми хареса и окачването и стегнатта кола като цяло - липса на тропане и други дразнещи звуци, а това бе стара кола на над 5 години. и сега да твърдя, че Мазда вози супер и е много стегната...ами може и да греша, щото досегът ми е минимален с тая марка. може да е дърво, може да не е. Но от едно качване да твърдя нещо...виж, ако мога да твърдя нещо, то това е за Форд Фиеста...но това е отделна тема. 

Втора употреба, бензин кожен салон 140 коня със задвижване 4 колелета. За тази мазда говоря аз.

на 3.11.2016 г. в 17:33, Распутин написа:

Оставете ги тези ситроени, не знам дали е вярно, но специално за френските автомобили, пежо и ситроен имат нежна ходова част, постоянно биалетки, заден мос,т накрайници и други. Имал съм 3 пежа, и трите коли големи проблеми със ходова част, а тук го потвърждават много хора, пежото не е за наще пътища, японското е много по здраво и издръжливо предполагам. 

Простете за късния отговор.

Както ти казаха по-горе, гледай за ръжда. Тия Мазди поръждясват малко повече от нормалното. 

• Автор
преди 2 часа, Кико написа:

Както ти казаха по-горе, гледай за ръжда. Тия Мазди поръждясват малко повече от нормалното. 

Добрем, освен това мнение за мотор и ходова част, комфорт или нещо допълнително?

Това е най-важно, защото е видимо. Ако има ръжда отдолу - не е добре. Мотора няма как да рабереш в какво състояние е. Возията си е твърда.

Sent from my NOKIA 3310 using Tapatalk

преди 54 минути, ostavime написа:

Това е най-важно, защото е видимо. Ако има ръжда отдолу - не е добре. Мотора няма как да рабереш в какво състояние е. Возията си е твърда.

Sent from my NOKIA 3310 using Tapatalk

Аз да наблегна на "отдолу". Защото в масовия случай,отвън няма признаци за корозия, а годината която е споменал автора... ами точно тези са най- изгнилите. Та, задължително се гледа отдолу. Масова практика е също, тези автомобили да се пръскат с антикор (пак отдолу), за да се прикрие гнилоча. Той обаче е лесно разпознаваем, защото съхне изключително бавно и ако го пипнеш лепне и цапа, дори да е пръскано преди месеци...

Иначе, нищо лошо не мога да кажа за тази Мазда. Разбира се, моите впечатления от модела са най- общи, доколкото съм се сблъсквал с него. За подробности, мисля че ще е удачно да се погледне тук- http://forum.mazdabg.com/viewforum.php?f=40&sid=8cec06f50c055a78d8c9188e99c25a03

Нямам представа, дали автора има намерение да я конвертира на газ,но ако да, трябва да знае, че маздите са много капризни към подобна намеса. Не че не стават, просто не стават с какво да е. С уредби от евтиния диапазон, няма да работят добре. Сериозните производители на АГУ имат специални "Мазда" стратегии в програмите си, чрез които да настроиш уредбата така, че маздата да работи като на бензин. Системи, които  в софтуера си за настройка нямат поленце (бутонче) Мазда, не стават.

• Автор
преди 20 часа, Распутин написа:

Аз да наблегна на "отдолу". Защото в масовия случай,отвън няма признаци за корозия, а годината която е споменал автора... ами точно тези са най- изгнилите. Та, задължително се гледа отдолу. Масова практика е също, тези автомобили да се пръскат с антикор (пак отдолу), за да се прикрие гнилоча. Той обаче е лесно разпознаваем, защото съхне изключително бавно и ако го пипнеш лепне и цапа, дори да е пръскано преди месеци...

Иначе, нищо лошо не мога да кажа за тази Мазда. Разбира се, моите впечатления от модела са най- общи, доколкото съм се сблъсквал с него. За подробности, мисля че ще е удачно да се погледне тук- http://forum.mazdabg.com/viewforum.php?f=40&sid=8cec06f50c055a78d8c9188e99c25a03

Нямам представа, дали автора има намерение да я конвертира на газ,но ако да, трябва да знае, че маздите са много капризни към подобна намеса. Не че не стават, просто не стават с какво да е. С уредби от евтиния диапазон, няма да работят добре. Сериозните производители на АГУ имат специални "Мазда" стратегии в програмите си, чрез които да настроиш уредбата така, че маздата да работи като на бензин. Системи, които  в софтуера си за настройка нямат поленце (бутонче) Мазда, не стават.

Във никакъв случай няма да слагам газ, жива бомба. Повече капризи, трудно палене и газта е вредна за двигателя, на всичкото от горе ме е страх да карам на газ, имах случаи във които две голя щяха да гръмнат, предпочитам си  чистото гориво, само бензин, без газ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.