Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Курсова работа на Паскал

Featured Replies

Хора, моля някой ако знае как се пише решението да го напише. Задачаката е следната: даден е масив с m реда и n стълба. Да се намери номера на реда, в който всички елементи са с нулеви стойности.

• Отговори 54
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Магдаленаг написа:

Хора, моля някой ако знае как се пише решението да го напише. Задачаката е следната: даден е масив с m реда и n стълба. Да се намери номера на реда, в който всички елементи са с нулеви стойности.

Вие започнете с писането ние ще помагаме където имате затруднения

• Автор

За началото и края няма да е проблем да си го напиша само самото условие не знам как да го представя написано на Паскал

Редактирано от Магдаленаг (преглед на промените)

Кой е този извратеняк, който ви води този УМРЯЛ език?? Какво се случва в тази държава вече?!?!?

преди 2 часа, Магдаленаг написа:

Здравей и добре дошла във форума. Аз не разбирам от Паскал, но мога да ти кажа с каква логика бих решил задачата. Пускам си един for-loop (цикъл) който да обхожда m редовете, а вътре в него още един for-loop който да обхожда n колоните. Вътре във втория цикъл слагам if (!array[m][n] == търсената стойност) { break; } (Това е пример при C#, синтаксиса при теб най-вероятно е различен), това което прави този conditional statement е когато НЕ намери търсената стойност да спре търсенето по колона и да започне следващото търсене на m ред. В случай обаче, че все си намира търсената стойност слагаш else if ((колона == последна колона) && (array[m][n] == търсената стойност)) и така разбираш че си намерила реда със последователно еднакви стойности. Надявам се да съм помогнал и да успеете да превърнете логиката в синтаксис на Паскал.

• Автор

Благодаря за идеята :) а до това кой ми води по програмиране и учим Паскал....най-прецаканото при мен е че съм учила всякакви други езици за програмиране в гимназията а сега...Паскал..а имам толкова много други задачи свързани с другите предмети че за това просто нямам никакво време :helpwanted4:

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Кой е този извратеняк, който ви води този УМРЯЛ език?? Какво се случва в тази държава вече?!?!?

Ми аз като съм в универса и уча чисто C???? :( В гимназията учих по-сносни езици за програмиране.

преди 5 минути, Stoyannnov написа:

В гимназията учих по-сносни езици за програмиране

вижъл С. С+, вижъл бейсик, паскал, джава ...ъ-ъ-ъ...резултата днес е че нищо не знам ...изпити взети с пищови

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 минути, Stoyannnov написа:

Ми аз като съм в универса и уча чисто C???? :( В гимназията учих по-сносни езици за програмиране.

И какво против имаш този изключително използван език за програмиране? Да не те дразнят побитовите операции :D ?

преди 11 часа, Магдаленаг написа:

най-прецаканото при мен е че съм учила всякакви други езици за програмиране в гимназията а сега...Паскал..

Направо те съжалихме. Ако можеш да напишеш тази програма на който и  да е език, за 20минути в гугъл справка за синтаксиса ще я напишеш и на Паскал.

преди 24 минути, Stoyannnov написа:

Аз когато бях в университета ни бяха сложили ЛОГО. Целият курс просто отказа да влиза на лекции и упражнения. 

Цитат

Благодаря за идеята  а до това кой ми води по програмиране и учим Паскал....най-прецаканото при мен е че съм учила всякакви други езици за програмиране в гимназията а сега...Паскал..а имам толкова много други задачи свързани с другите предмети че за това просто нямам никакво време 

Едно е да учиш, а съвсем друго е да си научил някой език.

Така като гледам всичко опира до мързела, а не до това на какъв език е трябвало да се напише.

Редактирано от ined (преглед на промените)

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Аз когато бях в университета ни бяха сложили ЛОГО. Целият курс просто отказа да влиза на лекции и упражнения. 

ами Фортран...ъ-ъ-ъ... с перфокартите:lol6:

пп

оспамихме на автора темата:(

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 минути, Цинго Манго Фук написа:

ами Фортран...ъ-ъ-ъ... с перфокартите:lol6:

за език ли говорим тук или за интерфейс с програмиста? Всеки може да плюе нещо което не познава по хорските приказки...

Баси. Трябва да прекръстим раздела "Моля решете ми задачата".

• Автор
преди 18 минути, ined написа:

Едно е да учиш, а съвсем друго е да си научил някой език.

Така като гледам всичко опира до мързела, а не до това на какъв език е трябвало да се напише.

Няма да съм груба..просто ще кажа само че не съм направила тази тема в очакване на такива отговори...а мързелът е проблем при всеки човек ако трябва да сме честни 

преди 3 минути, flare написа:

за език ли говорим тук или за интерфейс с програмиста? Всеки може да плюе нещо което не познава по хорските приказки...

Баси. Трябва да прекръстим раздела "Моля решете ми задачата".

Ами да..направо така

преди 4 минути, flare написа:

за език ли говорим тук или за интерфейс

и за двете ...ъ-ъ-ъ...как ще напишеш програма на вижъл С

преди 12 минути, Магдаленаг написа:

Няма да съм груба..просто ще кажа само че не съм направила тази тема в очакване на такива отговори...а мързелът е проблем при всеки човек ако трябва да сме честни 

Ама ти си груба от момента, в който си написала темата...

На външен вид темата ти е молба за помощ. Обаче, нима отдолу не се крие желание да съгласие с това да омаловажиш труда на колегите и колежките ти, които ще си изкарат честно оценкте? Може би не буквално, ама на практика това се получава.

Това не е ли грубо? Или ще кажеш че всички сме така? Ами да, мързелът е проблем при всеки човек. Ама нали си отишла в университет, за да покажеш че си го преодоляла по отношение на ученето в по-голяма степен от другите, дето ще си останат само със средно образование?

Нали идеята на пущината диплома, дето искаш да я вземеш, е да покаже някому, че знаеш и можеш определени неща? При това положение няма ли това дето пише в нея да е поне от части лъжа?

преди 7 минути, Цинго Манго Фук написа:

и за двете ...ъ-ъ-ъ...как ще напишеш програма на вижъл С

"как" в смисъл?

Редактирано от flare (преглед на промените)

току-що, flare написа:

"как" в смисъл?

винаги има някакво приложение(интерфейс) за програмиране и компилиране на програмата
не ми се вярва да тръгнеш от ниско ниво или Асемблер тепърва да си създаваш приложението и компилатора

• Автор
преди 1 минута, flare написа:

На външен вид темата ти е молба за помощ. Обаче, нима отдолу не се крие желание да омаловажиш труда на колегите и колежките ти, които ще си изкарат честно оценкте? Може би не буквално, ама на практика това се получава.

Това не е ли грубо? Или ще кажеш че всички сме така? Ами да, мързелът е проблем при всеки човек. Ама нали си отишла в университет, за да покажеш че си го преодоляла по отношение на ученето в по-голяма степен от другите, дето ще си останат само със средно образование?

Нали идеята на пущината диплома, дето искаш да я вземеш, е да покаже някому, че знаеш и можеш определени неща? При това положение няма ли това дето пише в нея да е поне от части лъжа?

"как" в смисъл?

преди 1 минута, flare написа:

На външен вид темата ти е молба за помощ. Обаче, нима отдолу не се крие желание да омаловажиш труда на колегите и колежките ти, които ще си изкарат честно оценкте? Може би не буквално, ама на практика това се получава.

Молба, помощ...идеята е да я има написана задачата..не искам с никой да се карам, защото е безсмислено...а ако си мислиш че в университетите им се учи на студентите....в огромна заблуда си, човек..аз поне се старая по всичко а това че миналата седмица съм започнала да уча програмиране на Паскал и вече имам дадена задача и ми е трудно да я направя сама...мой проблем..търся решение...вместо да получавам такива отговори да се занимавам да чета и още по-неприятно да ми става...не си прави труда, човек, въобще да отговаряш

Молба, помощ...идеята е да я има написана задачата..не искам с никой да се карам, защото е безсмислено...а ако си мислиш че в университетите им се учи на студентите....в огромна заблуда си, човек..аз поне се старая по всичко а това че миналата седмица съм започнала да уча програмиране на Паскал и вече имам дадена задача и ми е трудно да я направя сама...мой проблем..търся решение...вместо да получавам такива отговори да се занимавам да чета и още по-неприятно да ми става...не си прави труда, човек, въобще да отговаряш

А и аз до началото на студентския живот бях на принципа не разчитай на чужда помощ, а на собствени знания..но тук е съвсем различно...а трябва някак да се мине :/

преди 8 минути, Магдаленаг написа:

а това че миналата седмица съм започнала да уча програмиране на Паскал

нямаш ли учебник ...ъ-ъ-ъ...там всичко си го пише

преди 4 минути, Цинго Манго Фук написа:

винаги има някакво приложение(интерфейс) за програмиране и компилиране на програмата

Естествено. Само че то обикновено е независимо от самия език. Тоест това че програмата/данните в случая който говориш, се е въвеждала с перфокарти, не означава нищо за съответния език. По същия начин може да се въведе и програма на C# ако щеш, а програма на Фортран си се въвежда и от клавиатура.

току-що, flare написа:

Фортран си се въвежда и от клавиатура.

тя винаги се е въвеждала от клавиатура ...ъ-ъ-ъ...друг е въпроса за запомнящите устройства

току-що, Цинго Манго Фук написа:

тя винаги се е въвеждала от клавиатура ...ъ-ъ-ъ...друг е въпроса за запомнящите устройства

Въвеждала се е и с перфокарти, но все тази - това отново не променя валидността на това, което казах.

току-що, flare написа:

Въвеждала се е и с перфокарти, но все тази - това отново не променя валидността на това, което казах.

добре, съгласен съм с теб...ъ-ъ-ъ...виждам. че говорим едно и също нещо, но се изразяваме различно

• Автор
преди 18 минути, Цинго Манго Фук написа:

нямаш ли учебник ...ъ-ъ-ъ...там всичко си го пише

Не никакъв учебник не са ни казвали да купуваме нито са ни препоръвали 

преди 1 минута, Магдаленаг написа:

Не никакъв учебник не са ни казвали да купуваме нито са ни препоръвали 

не знам този линк дали има някаква стойност за тебе ...ъ-ъ-ъ...прегледай страниците им прецени

http://www.referati.org/osnovni-svedeniq-za-ezika-pascal-vidove-i-tipove-danni/41573/ref

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.