Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нещо против пърхот?

Featured Replies

Съжалявам, че се дублираха темите. От tapatalk съм и приложението е бъгаво. Ще помоля редактора да изтрие другите две.

• Автор

Някой пробвал ли е нещо което наистина действа.. Защото ми писна от тези шампоанчета не са ефикасни. Някой ми беше споменавал някакви медицински шампоани от аптеката, но не съм се заинтересувал.

Истинският пърхот е резултат от мазна кожа на скалпа, която е перфектна почва за развитие на гъбички. Тяхната жизнена дейност води до нейното излющване, но люспите са леко жълтеникави и мазни на пипане. Сухата кожа също се лющи, но при нея люспите са бели и не са мазни. Разликата между двете е важна, защото масовите шампоани против пърхот имат изсушаващо и обезмасляващо действие, понеже са насочени към елиминиране на благоприятната за развитие на гъбичките среда и не само не подобряват, но могат и да влошат положението при суха кожа. Трябва да разграничиш, кое от двете състояния е при теб, за да можеш да вземеш адекватни мерки. Ако ти е мазна косата, може да пробваш с Низорал - http://apteka.framar.bg/14000278/низорал-шампоан-60-мл-. който съдържа противогъбично лекарство, но прочети листовката, защото не се миеш с него всеки ден, а и трябва да поседи няколко минути на косата преди отмиване. В другия случай ти трябва нещо овлажняващо.

Аз използвам този шампоан ( вземаш зеления, защото има и син). Много е добър и не наранява кожата на главата, нито причинява косопад. С мента е, има охлаждащо действие. Иползваш ли го често няма да имаш пърхот. Ти сам ще разбереш колко често да си миеш косата с него.Естествено, не може да  излекува пърхота, но докато го ползваш такъв няма да имаш. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Аз също използвам селсън блу(синия) и мога да кажа, че съм много доволен! Но както каза Емо в предния коментар трябва според нуждите ти да избереш синия, или зеления :) Успех с пърхота и да се надяваме да сме ти помогнали :)  

преди 5 часа, Mr.n0b0dy написа:

Някой пробвал ли е нещо което наистина действа.. Защото ми писна от тези шампоанчета не са ефикасни. Някой ми беше споменавал някакви медицински шампоани от аптеката, но не съм се заинтересувал.

Може да пробваш шампоаните на Виши, за пърхот. Те са два или три вида, така че се консултирай с аптекарката. И ако не може да ти отговори, потърси друга. След това, не ползвай шампоани с парабени, силикони или там каквито глупости имат. Търси максимално естествени съставки, до колкото ги има.

Също може да пробваш лосиона на Себорал, и да се мажеш според предписаното.

Истината е хубав ябълков оцет :)  сливане след като си си измил косата със шампоан .Ползвай бебешки шампоани,не са агресивни и аз поне от както ползвам само такива немам такива проблеми.

миене  с оцет или нула номер

или музика за упражнение на косата :D 

преди 7 часа, Гемето написа:

Ако ти е мазна косата, може да пробваш с Низорал - http://apteka.framar.bg/14000278/низорал-шампоан-60-мл-. който съдържа противогъбично лекарство, но прочети листовката, защото не се миеш с него всеки ден, а и трябва да поседи няколко минути на косата преди отмиване. В другия случай ти трябва нещо овлажняващо.

Низорал никога не ме е ликувал. Мен ме излекува Dove. Спирането на употребата му връщаше пърхот. Но сега след 10 години вече нямам никакъв пърхот и дори с друг шампоан не може да се появи ЕДНА прашинка! Косата ми се омазнява по рождение. Нито един шампоан или лекарство не можеха да ми помогнат, освен Dove.

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

• Автор

Ами първо благодаря за адекватните отгвори.

И ами косата ми не блести от мазнина нито пърхота е жълт, когато прекарам пръсти през нея не е толкова мазна, но пак има нещо подобно.. Първо може да пробвам със шампоан за сух скалп.

Но когато се фокусирах върху един фрагмент от пърхота който беше върху черен плат забелязах нещо червеникаво. После потърсих снимки от микроскоп и попаднах на това: c70c8791ef1e7d9ad9cf9d48bbcaf9be.jpg

И това са май, гъбички така пишеше в статията.

преди 15 часа, Mr.n0b0dy написа:

Много хора са доволни от шампоан "Здраве" против пърхот.

• Автор

И аз си мислех да си го купувам.

на 7.11.2016 г. в 13:28, Mr.n0b0dy написа:

Ами първо благодаря за адекватните отгвори.

И ами косата ми не блести от мазнина нито пърхота е жълт, когато прекарам пръсти през нея не е толкова мазна, но пак има нещо подобно.. Първо може да пробвам със шампоан за сух скалп.

Но когато се фокусирах върху един фрагмент от пърхота който беше върху черен плат забелязах нещо червеникаво. После потърсих снимки от микроскоп и попаднах на това: c70c8791ef1e7d9ad9cf9d48bbcaf9be.jpg

И това са май, гъбички така пишеше в статията.

Ако е така само SellSun Blue - зеления ще ти помогне. При мен е същото.

Без да правя реклами, просто първия линк в google .
За много тежки и безнадеждни случаи е.
Шампоани и други простотии са ала-бала. Ползвал съм и низорал ама е ден до пладне.
Ако това не помогне аз няма да пиша повече в този форум.
http://apteka.framar.bg/18003349/себорал-форте-125-мл-

В днешно време съм само с бебешкия шампоан на джонсън .

• Автор

Да и аз се уверих бебешките шампоани са балсам за кожата..

на 7.11.2016 г. в 9:58, Иво Димов написа:

Истината е хубав ябълков оцет :)  сливане след като си си измил косата със шампоан .Ползвай бебешки шампоани,не са агресивни и аз поне от както ползвам само такива немам такива проблеми.

Помага!

Помага и  Хумата или казано по бабешки Ума. Подхранващите маски за коса също помагат. 

• 1 година по-късно...

Против пърхот и аз съм пробвала здраве и селсън,(козметичните марки, които ги продават в Лили и ДМ няма смисъл да ги коментираме, не помагат). Шампоанът на здраве не ми помогна, само ми изсуши скалпа, но пърхотът остана и почна даже да се разпръсква по-лесно навсякъде (ползвах този с хума). На Селсън ми помогна (зеленият) и наистина върши работа, но само докато го ползваш.  Препоръчвам го! Също и clear ми вършеше добра работа преди това - обаче след няколко месеца употреба спря да ми действа. Сега почнах да се мия с един шампоан на dsd de luxe и за момента всичко изглежда добре (мина 1 месец). Надявам се ефектът да се задържи във времето, защото ми омръзна да се притеснявам, че по дрехите ми полепват всякакви белички (а аз нося предимно тъмни цветове)...

Цял живот се разправям с тази краста и повечето средства само временно подобряват положението. Пърхутът е себореен дерматит и за сега медицината е безпомощна да се справи с него. От разните шампоани срещу него предимно се увеличава омазняването на кожата и това създава илюзия за намаляването му. Освен това той е силно заразен и дори да се изчистим напълно от него,  само една люспица да попадне на главата ни от някой друг или от наши дрехи от по-рано, работата е свършена. Единственото средство срещу него е обръсване на главата и мазане с лосион на Селсун, който съдържа сяра на прах. Ефектът е поразителен. Такъв лосион съм купувал в аптеки в Алжир , където бях на работа , беше френско производство (на Ла Рош). Има и още нещо-себореен дерматит има не само на скалпа-той се появява и в края на ушния канал, между веждите , при мъжете в окосмяването в средата на гърдите, и предизвиква сърбеж там. Трябва цялостно обработване и пазене от зараза, и пак няма гаранция.

Не знаех, че пърхотът е заразен! Лелее.... Аз почвам да си мисля, че просто са изработили масовите шампоани на принципа на пастите за зъби, които вместо да помагат на зъбите, съдържат вредни съставки като флуорид, които гарантират работа на зъболекарите.... И шампоаните - съответно на дерматолозите. При мъжете стратегията 0 номер сигурно ще сработи. 

Нула номер, обаче пърхота не идва от косата, а от скалпа. Може би пак ще имаш пърхот, но по-лесно ще се чисти.

Мисля, че е най-добре просто да не си търкаш скалпа. Когато бях с по-къса коса, всеки път си бършех косата с хавлиена кърпа, бързо и енергично. Явно триенето наранява скалпа и пърхота се разхвърча, защото имах доста от него. Сега просто попивам колкото мога и я оставям да изсъхне. По-бавно става, но нали знаете – бързата работа срам за майстора.
Не случайно тази поговорка се е съхранила през годините. Ако нещо става лесно и бързо, това е сигурен фактор, че не е правилно и няма да свърши добре за теб. Като това да си мислиш, че просто един шампоан ще ти реши проблемите.

Така че може да споделите дали имате пърхот, ако не си триете скалпа, когато си подсушавате косата.

• Автор

Със шампоан-Алпецин си миех косата, но за кратко го премахва

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.