Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на три CPU водни охлаждания

Featured Replies

ARTIC Liquid Freezer 240

Corsair Hydro Series H60

Cooler Master Nepton 240M

И трите ги има във варио бг.

Някой докосвал ли се е, с поне един от изброените а дори и да не е, спокойно може да изрази мнението си. Не съм ровил в нета за бенчове сигурно има, но искам да чуя също какво мисли българина Това са едни от най добрите до 180лв или поне по характеристики тъка изглеждат. Не съм имал никога водно охлаждане, а и нямам такива приятели които са зарибени като мен, та за това информацията я търся тук или в нета. ARTIC даже е най бюджетен за 160лв, но ме гризе едно съмнение след като в характеристиките на официалния им сайт, сравняват други две водни охлаждания които изобщо не съществуват(интересно!). От там ме навежда към мисълта че не мога да им имам доверие за каквото и да е било. Но ако има човек който се е докосвал до него, ще се радвам да сподели. Та за това главно бих искал да обсъдя другите два охладителя макар да знам че правилния избор трябва да е Cooler Master Nepton 240M, ако трябва да правя избор между тях, и ако държа възможно на най нисък шум и температура. Интересно ми е дали някой притежава някой от тези две животни и какво е впечатлението.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

http://www.corsair.com/en/hydro-series-h60-high-performance-liquid-cpu-cooler

Това го върнах още на втория ден. Шумен боклук, при това нямаше голяма разлика в температурите. Много добре си се насочил към Cooler Master-а. 

преди 4 минути, Stoyannnov написа:

Това го върнах още на втория ден. Шумен боклук, при това нямаше голяма разлика в температурите. Много добре си се насочил към Cooler Master-а. 

Мерси. Тъкмно се бях насочил към него.

преди 32 минути, goodly написа:

но ме гризе едно съмнение след като в характеристиките на официалния им сайт, сравняват други две водни охлаждания които изобщо не съществуват(интересно!).

И те са?

преди 7 минути, Stoyannnov написа:

Проблема е в перката. 

преди 1 час, goodly написа:

които изобщо не съществуват(интересно!)

Не, че не съществуват - не се продават в Щатите.

• Автор
Cooling Performance & Noise Level on Intel Core i7-5930K
ARCTIC 
Liquid Freezer 240
01.jpg 45.9 °C
02.jpg 30 dB
Corsair 105
03.jpg 46.7 °C
04.jpg 45 dB
Cooler Master 
Nepton 240V
05.jpg 48.5 °C
06.jpg 36.5 dB
Better_sign_01.jpg Better

Има Corsair H105 но само 105 няма.Може би са имали предвид H105. А тук може би са имали предвид друго M, ама не вярвам вече на технически грешки. Cooler Master Nepton 240M има, а 240V няма. За това казвам че не съществуват, камо ли да се продават. За това казвам че ARTIC се сравняват с не съществуващи водни охлаждания.

преди 2 часа, Stoyannnov написа:

Това го върнах още на втория ден.

А преди да вземеш водно сигурно си бил с въздух? Щото шума от водно и въздушно си нямат много общо, понеже водните са по шумни но за сметка на това градусите при тях са по ниски от въздушните охладители. Въпреки всичко жалко за Corsair и техните охладители от нисък клас. Сигурно и от високия ще има на нивото на ниския им клас, като им гледах характеристиките на някой до 200лв и малко над почти без промяна. Явно в тишината на захранванията ги бива най много от колкото в охладители.

Cooler Master ги бие и двете по тишина с 3dB, въздушен поток, налягане на H2o, обороти  и по тая логика ще ги бие и по ниски температури. Звучи много вдъхновяващо, но все пак 27dB си остават шумни. Явно за тия пари толкова.

на 10.11.2016 г. в 0:33, goodly написа:
Cooling Performance & Noise Level on Intel Core i7-5930K
ARCTIC 
Liquid Freezer 240
01.jpg 45.9 °C
02.jpg 30 dB
Corsair 105
03.jpg 46.7 °C
04.jpg 45 dB
Cooler Master 
Nepton 240V
05.jpg 48.5 °C
06.jpg 36.5 dB
Better_sign_01.jpg Better

Има Corsair H105 но само 105 няма.Може би са имали предвид H105. А тук може би са имали предвид друго M, ама не вярвам вече на технически грешки. Cooler Master Nepton 240M има, а 240V няма. За това казвам че не съществуват, камо ли да се продават. За това казвам че ARTIC се сравняват с не съществуващи водни охлаждания.

А преди да вземеш водно сигурно си бил с въздух? Щото шума от водно и въздушно си нямат много общо, понеже водните са по шумни но за сметка на това градусите при тях са по ниски от въздушните охладители. Въпреки всичко жалко за Corsair и техните охладители от нисък клас. Сигурно и от високия ще има на нивото на ниския им клас, като им гледах характеристиките на някой до 200лв и малко над почти без промяна. Явно в тишината на захранванията ги бива най много от колкото в охладители.

Cooler Master ги бие и двете по тишина с 3dB, въздушен поток, налягане на H2o, обороти  и по тая логика ще ги бие и по ниски температури. Звучи много вдъхновяващо, но все пак 27dB си остават шумни. Явно за тия пари толкова.

Опитай да четеш за нещата,после да пишеш,че си за бисерите.

• Автор

Кюнко, поредния ти безсмислен и излишен коментар. С това доказваш колко си ценен за форума. Представи информация, не само да ръсиш изказвания кой е за бисерите и кой какъв бил. Аз каквото четох го прочетох и ми стана ясно. На теб какво не ти ясно. Объркал си форумната секция, тук е хардуер не "Празни приказки и забава" тъка че другия път моля не коментирай с цел да се изпразниш на килима.

За какво ти е това водно? Рекорди ли ще гониш, тишина ли ще гониш или нещо друго? Гледаш грешните тестове. Никога не е бил важен максималния шум на перките. Ти никога няма да си вземеш охладител, който трябва да се върти на максимални обороти за да задържа клока ти. Никога няма и да клокнеш толкова, че вентилаторите да се развъртат на макс и едва да държат температурите в границите. Никога и няма да вдигнеш максимално оборотите, за да свалиш да кажем от 75 на 70 градуса температурата на процесора. Ти просто ще караш с по-нормален клок, който не предизвиква виене на вентилаторите и температурите не минават някакви гранични стойности при специализирани тестове  от 75-80 градуса.  С тоя охладител се предполага, че охлаждаш и бърз, клокнат процесор. Това означава, че след като е бърз, то той няма и да се товари толкова при игри, ако играеш с тая конфигурация. Означава, че не само кой да е охладител ще е тих, а и кой да е въздушен охладител ще върши работа, стига разбира се да настроиш напрежението на процесора, еквивалентно клока.  Тоест, с охладител за 50 лева примерно може да постигнеш клок до 4.5 GHz  на I7 6700K, когато няма да има шум и няма да има хвърчащи до небесата температури. С охладител за 80 лева същите параметри постигаш да кажем при 4.6 GHz,  а с водно 4.7 GHz. Давам примерни стойности, защото за да клокнеш тоя i7 6700K  до 4.8 GHz примерно, ти трябва и доста по-високо напрежение, което не си заслужава - ще трябва да търпиш шум и висока температура за смешните 100 MHz  клок. 

Та какво изобщо искаш?

преди 1 час, goodly написа:

Кюнко, поредния ти безсмислен и излишен коментар. С това доказваш колко си ценен за форума. Представи информация, не само да ръсиш изказвания кой е за бисерите и кой какъв бил. Аз каквото четох го прочетох и ми стана ясно. На теб какво не ти ясно. Объркал си форумната секция, тук е хардуер не "Празни приказки и забава" тъка че другия път моля не коментирай с цел да се изпразниш на килима.

Ето ти го бисера:" Cooler Master ги бие и двете по тишина с 3dB, въздушен поток, налягане на H2o, обороти  и по тая логика ще ги бие и по ниски температури. Звучи много вдъхновяващо, но все пак 27dB си остават шумни. Явно за тия пари толкова."

преди 6 часа, Кюнко написа:

Опитай да четеш за нещата...

Чети,добий поне малко представа на теория и тогава да ти се обяснява-да разбера,че има някаква основа,на която да се гради.И ти като @XECUTIONER-дай да се направим,пък ако се изложим (както става винаги с него),после ще се репчим...

Редактирано от Кюнко (преглед на промените)

• Автор

Кюнко не бисер, нарича се "логика" когато сравняваш нещо по каквото и да е, а в случая аз ги сравнявам по параметри, логично е да разбереш или който и да е че Мастера ги бие! Моля не пиши в теми които аз пиша и аз няма да пиша в теми в които участват твоите безсмислени коментари. Казах ти вече, ходи да сереш в "Празни приказки и забава" това е твоя форум!

1.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.