Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Даунгрейд от оригинален 10 до седмица.

Featured Replies

• Автор

http://pics.data.bg/categories/1/общи/9f952e0e87b0411f32a24ad2c9b605c4/img_20161111_174610/

преди 55 минути, Евгени Симеонов написа:

10-ката първо е грозна, второ е дърво.

аве, че е грозна ...ъ-ъ-ъ... такава е, ама второто не е вярно
не може да се отрече, че седмицата е най красива
или искаш да се върнем на дос с графичен шел "Seal"
1039049594.gif

Някъде ми е попадало из нета,че някой модели на леново били заключени за работа с друга ОС освен с 10ка,та и други потребители са били шокирани от подобен ход на пройзводителя........

Сигурно са били "Супер потребители" ... давайте им лекарствата. Не бива такова нехуманно отношение !

data.bg нещо сдадоха бахажа след 10.11.2016... :D от тука www.downforeveryoneorjustme.com/http://forums.data.bg вече уж го показва като "UP" ама не дава отговор и при мене ...

п.С: Ето най-читавия (що-годе :D ) хостинг, световен: http://imgur.com

...

преди 37 минути, дръндю написа:

Не може да се отрече, че седмицата е най красива

Ще се направя, че не съм го прочел и ще го считам за "Десятката" ... ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 19 минути, Freem@n написа:

Сигурно са били "Супер потребители" ... давайте им лекарствата. Не бива такова нехуманно отношение !

data.bg нещо сдадоха бахажа след 10.11.2016... :D от тука www.downforeveryoneorjustme.com/http://forums.data.bg вече уж го показва като "UP" ама не дава отговор и при мене ...

Да не са ви баннали или пък интернет доставчика ви,  при мен си се оваря и не е имало никакви проблеми

Остава да кажеш и флашката вижда ли се в novo Boot менюто. И с какво е правена.

преди 8 минути, ined написа:

Да не са ви баннали или пък интернет доставчика ви,  при мен си се оваря и не е имало никакви проблеми

По-скоро доставчика, а може и да са "радикализирали нещата" заради разни потребители - банове по мрежа / IP Range, както поне преди помня че имаше такива случаи в града ми с CS 1.6 например.... :DИнтересно, че CMD и на друг сайт (на шота) ми дава 100% loss, а се отваря в браузър... ??? ; ]

Spoiler

rqDcWJU.jpg

Цитат

C:\Users\user>ping data.bg
Ping request could not find host data.bg. Please check the name and try again.

• Автор

Флашката я вижда, името и е по производител , G - sandisk така ми я показва, на снимката не е сложена , но се показва под надписа legacy.

Правена е със  windows 7 USB/DVD download tool

Компютъра буутва от нея , но щом зареди файловете и покаже логото забива и син екран.

Редактирано от m_power94 (преглед на промените)

• Автор

Да споделя къде се крие ключа от бараката на windows 7 , ако някой друг има тоя проблем.

Boot mode трябва да е на uefi.

Тогава във таба security се появява под меню , boot secure, изключвате го и лаптопа вече успешно качва уиндоус 7, ако boot mode го сложите на legaci ,и до колкото разбрах има разновидни термини, менюто boot secure го няма , и се чудите какво да правите.  Дано съм полезен на някого, на всички благодаря за бързата реакция и помощ.

Редактирано от m_power94 (преглед на промените)

преди 4 минути, m_power94 написа:

boot secure, изключвате го

Искаш да кажеш превключва се на CSM?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Ако csm е това което си мисля, общо взето да, но в моя биос не пише CSM  а срещу secure boot пише dissabled.

инсталираш 10, ъпдейтващ биос, правиш настройките legacy first, secure boot disabled и csm, след ъпдейт на биоса в последното меню трябва да се е появило нещо от сорта other o.s. или windows7 > load optimised defaults, тази настройка ще превключи acpi на по ниска версия, съвместима със 7 и няма да има син екран (това е при повечето модели на леново)...

виж след ъпдейт на биос дали не се е появило това:

IMAG0102_1.jpg

п.с. scm е Compatibility Support Module

SECURE BOOT е опция която кара биос да прровери дали се опитваш да заредиш 8/8.1 или 10 и само това може да boot-неш от диска, cd или флашка и нищо друго (7-ца, линукс (дори да е UEFI няма да го боот-не), дос)... п.с. има 64 bit-ова 7 дето е uefi (но secure boot = disabled за да се инсталира), обаче активация само със лицензен ключ, щото там боот лоадери не работят...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

на 11/11/2016 в 15:13, Iliyan Georgiev написа:

Това че вие не знаете как да боравите с дадена ОС не значи че тя не става.ЗКУ - то е важният елемент от уравнението

Със системата много добре знам как да работя. Прости ти казвам, че е супер грозна. Шпионира най-нахално, като изпраща данни наляво и надясно, пълна е с бъгове, още се разбработва и няма да има финална версия. Проблеми с подкарването на стари игри, които са работели на 7. Разлика в кадрите под игрите не видях. Да е имало, сигурно са били 5%, което е смешка. Защо според теб я раздваха за без пари? Замислили се какво получваш, като е free? Ако не беше тая кампания за безплатния ъпгрейд, 10ката нямаше хич да мръдне. Между другото сега е в застой, сле като мина примоцията. Мога да продължа още, ако ти се чете. За 8/8.1 са мъртво родени проекти, подобно на Глистата.

на 11/11/2016 в 16:01, дръндю написа:

аве, че е грозна ...ъ-ъ-ъ... такава е, ама второто не е вярно
не може да се отрече, че седмицата е най красива
или искаш да се върнем на дос с графичен шел "Seal"
1039049594.gif

Ти кажем, честно по-добре дос от колкото плочки за баня. Тъпото, че всички пограми вече са с фаянс. Дано само не избие мухъл от някъде.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

на 11/11/2016 в 18:23, ExaFlop написа:

Посоченият адрес не се зарежда при мен.

DNS - ите на Google оправят всичко. Източник: пост от модератор във впросния "частен /VIP форум" / сайт... :D 

Spoiler

axAD7Qh.png

(Предполагам, че не създават друг/и проблеми с решаването на този... ) :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.