Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да сменя да стане читав компютър?

Featured Replies

Какво да сменя да стане горе/долу читав компютър за да вървят среден клас игри ( FIFA 14, Medal of Honor, Call of Duty ( спортни или екшън ) ?

Този компютър го взех за 80лв и ми остават още 100лв ( криза е :) )

Дъно: Foxconn P9657AB Series  (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Процесор: DualCore Intel Pentium E2180, 2000 MHz (10 x 200)

Рам: 4.00gb 2x2 DDR2 800

Твърди дискове: MAXTOR STM3250310AS ATA Device  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II) & ExcelStor Technology J8160 ATA Device  (153 GB, IDE)

Видео: Radeon X1550 Series  (512 MB)

Саунд: Realtek ALC888 @ Intel 82801HB ICH8 - High Definition Audio Controller [B-0]

Процесорът е много слаб и трябва да се замени с примерно Intel Е8500 ,евтин и сравнително разпространен. Видео карта нещо от рода на GT-730. Да се дават пари за по-мощна ,за тази конфигурация е излишно. Още една плочка 2гб също е желателно да с добави ,което в днешно време е сравнително евтино (под 20лв)

• Автор

Благодаря, поцесора го намерих за 30лв. рам-та ми е 18лв. ( втора употреба ) общо казано 50 но картата е 140лв, ще търся някаква втора употреба до 50лв. ако намеря ( тази карта пише, че е ДДР3, дали ще стане, че на компа пише ДДР2 или това е само за рам-та? )

Типът на рам паметта на компютъра няма нищо общо с типа на рам паметта на видеокартата.

• Автор
току-що, ExaFlop написа:

Типът на рам паметта на компютъра няма нищо общо с типа на рам паметта на видеокартата.

Благодаря, дали си е струвало тези 80лв. и дали да вкарвам още 100лв ( принципно ще ги дам. за детето е :) ) но питам информативно?

преди 17 минути, mishocska12345 написа:

рам-та ми е 18лв.

Съобрази ли я с наличната? 2х2GB за 18лв?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
току-що, ExaFlop написа:

Съобрази ли я с наличната? 2х2GB за 18лв?

Мисля, че да сегашните са ми 2 плочки Кингстън по 2гб рам и утре ще поръчам още една или мисля пак 2 кингстон за 30 лева, дъното подържа до 8гб рам

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

преди 2 часа, Soviet Soldier написа:

Процесорът е много слаб и трябва да се замени с примерно Intel Е8500 ,евтин и сравнително разпространен. Видео карта нещо от рода на GT-730. Да се дават пари за по-мощна ,за тази конфигурация е излишно. Още една плочка 2гб също е желателно да с добави ,което в днешно време е сравнително евтино (под 20лв)

булшити ...  нито рам трябва нито GT-730

в моментата конфигурация ще му вървят

не взимай  рам в никакaв случай !

ако искаш слушай ако искаш не .

парите са си твои.

преди 2 часа, mishocska12345 написа:

Дъно: Foxconn P9657AB Series  (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) ОК

Процесор: DualCore Intel Pentium E2180, 2000 MHz (10 x 200) може и по добре

Рам: 4.00gb 2x2 DDR2 800 ОК

Твърди дискове: MAXTOR STM3250310AS ATA Device  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II) & ExcelStor Technology J8160 ATA Device  (153 GB, IDE) 250 GB се разделя  на 2 части  първа част122 гб втора част 127  гб  първата част се взимат 40 гб за операционна  а другите 80 гб за игрите другото пространство не се ползва за нищо или за склад за неща които се ползват рядко

Видео: Radeon X1550 Series  (512 MB) може някаква  1 Gb  

• Автор
преди 33 минути, Yvan Sergeev написа:

парите са си твои.

Опитвах да подкарам ФИФА 14 сече много, и за това мисля да взема процесор и видео но за сега ще взема рам и процесор ако изпадне читава карта до 50 лв

ведеокартата е 3 пъти по зле от процесора ако трябва да сменява нещо е видеокартата.

• Автор

За процесора реших да го клокна но нз как ще се мъча дано стане пуснал съм една тема в Овърклок и PC Модинг мисля, че ще ми помогнат до сега ми помагат още малко знания ми трябват, благодаря ви за помоща и не се карайте, че се чувствам виновен, че ви занимавам с мойте глупости, но реших да попитам :( Извинявайте за притеснението :)

преди 7 часа, Yvan Sergeev написа:

парите са си твои.

Ти пишеш "булшити" ,не аз. И какво ще рече "Може някаква 1гб" ?!? И ако си даде парите за боклук като 1гб GT210 или HD5450? Като даваш акъл предложи нещо конкретно ,а не само общи приказки. . . Само това ли е от значение ,при изборът на видео карта ,да е 1гб?!?! А за рам-та 4гб в днешно време е абсолютен минимум. Знаеш ли ,колко здраво ще му забие компютъра ,ако се опита да минимизира някоя по-тежка игра ,ако му се наложи за 2 минути да влезе в интернет? Явно не си наясно ,какво се получава ,като комбинираш мощна видео карта със слаб процесор?!? 

Аз гарантирам от личен опит ,че с гореспоменатите от мен компоненти ,компютърът ще се представя значително по-добре не само в игрите ,а и при сърфиране в интернет. 

Подкрепям колегата Soviet Soldier. Процесорът може да го вземеш и за по-евтино от 30лв (в олх го гледам за 20лв) или да вземеш Е8400, рам памет гледай да е със същите тайминги като твоята (20лв в олх 1 плочка от 2гб). Не си написал какво е захранването, но се предполага че няма да е читаво та за видео карта потърси HD 7750 понеже не се нуждае от допълнителни кабели от захранването (има една в олх за 70лв). Не знам имам ли право да слагам линкове от другия сайт, но ако искаш мога на лично да ти ги пратя.

• Автор
преди 8 минути, Razor-Blade написа:

Подкрепям колегата Soviet Soldier. Процесорът може да го вземеш и за по-евтино от 30лв (в олх го гледам за 20лв) или да вземеш Е8400, рам памет гледай да е със същите тайминги като твоята (20лв в олх 1 плочка от 2гб). Не си написал какво е захранването, но се предполага че няма да е читаво та за видео карта потърси HD 7750 понеже не се нуждае от допълнителни кабели от захранването (има една в олх за 70лв). Не знам имам ли право да слагам линкове от другия сайт, но ако искаш мога на лично да ти ги пратя.

Cadegon 400w model 300x

А за рам-та 4гб в днешно време е абсолютен минимум.

бих казал че 4гб е абсолютен максимум определено за сокет 775 .

разби ме 

И ако си даде парите за боклук като 1гб GT210 или HD5450

тея са 2 пъти по добри от моментната му 1 гб е 2 пъти повече от 500 мв елементарна математика .  ако ги намери за 20 лв що не, вместо да купува не нужна рам.

Това дали е 1,2 или 4гб не определя дали картата ще е по-хубава, не зависи само от това. GT210 е по-зле от вградените в сегашните интел процесори... Може и да е по-добра от сегашната, но определено не си заслужава.

то и моята карта е по зле от вградените уж на хартия пък ми вървят работите .  да я хвърлям ли.

имаше една игра сакред 3  и  някакви невероятни изисквания  пишеше  и пробвах и то играта си  върви даже без да зацикля.

преди 13 минути, Razor-Blade написа:

Това дали е 1,2 или 4гб не определя дали картата ще е по-хубава

хубаво дай ми 4gb  ти си джиткай  на по-хубавата 1  gb

• Автор
преди 8 минути, Can Oa написа:

Дърпаш си един Intel Core 2 Duo E8400 SLB9J 3.00GHz/6MB/1333MHz - 16лв

и една нова карта: GIGABYTE GeForce GT 730 1GB GDDR5 64bit PCI-E

или 2ра ръка 1Gb GDDR5

Да поръчах процесор, карта в понеделник, че тогава е св. Заплаталей

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.