Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да сменя да стане читав компютър?

Featured Replies

преди 18 минути, mishocska12345 написа:

Да поръчах процесор, карта в понеделник, че тогава е св. Заплаталей

хммм чакай малко това дъно дали поддържа тоя проце ?

гледам го сега пише FSB 1066 MHz това би трябвало да значи че до 6та серия 775 може...

трябва да видя ... подведох се че ти предлагат такива процове

Задръж процесора!

• Автор
преди 1 минута, Can Oa написа:

хммм чакай малко това дъно дали поддържа тоя проце ?

гледам го сега пише FSB 1066 MHz това би трябвало да значи че до 6та серия 775 може...

трябва да видя ... подведох се че ти предлагат такива процове

Задръж процесора!

:( Задържам!

Нямам много време че съм на работа но чипсета е за 65нм тия 775 са до 6 хиляди и нещо процесори , следващите вече са 45нм мисля няма да стане процесора. Трябва да е E6600  който са евтини 15-20лв или скъпите Q6600 които са около 40лв.

едит: доста кофти марка дъно няма много инфо това намерих http://www.cpu-upgrade.com/mb-Foxconn/P9657AB-8EKRS2H.html

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

925 (4M Cache, 3.00 GHz, 800 MHz FSB)-6лв

те тука  гледам 

https://www.olx.bg/ad/protsesori-intel-socket-775-1156-1151-771-protsesor-cpu-i7-i5-i3-quad-ID57vE6.html#36789cdb27

лошото е че е 95 W

• Автор
току-що, Yvan Sergeev написа:

925 (4M Cache, 3.00 GHz, 800 MHz FSB)-6лв

те тука  гледам 

https://www.olx.bg/ad/protsesori-intel-socket-775-1156-1151-771-protsesor-cpu-i7-i5-i3-quad-ID57vE6.html#36789cdb27

Ще стане ли да го поръчвам?

така пише ама ше грее 

925 - HH80553PG0804MN / BX80553925  
925, 3 GHz, FSB 800 MHz, L2 2x2 MB, TDP 95 Watt, Presler 6A2F1P22 1.1

• Автор

Мда процесора греее много без работа е на 50 градуса, поръчах си и видео ХИС 5770 ( поне такъв модел ми казаха че е )

Ако може някой да ми препоръча процесор около 3GHZ, че този греее бая като пусна игра стига 70/71

ако се намали  до 60 градуса по някакъв начин добре пише максимална 63 

термо паста предполагам си сложил .

• Автор
преди 10 часа, Yvan Sergeev написа:

ако се намали  до 60 градуса по някакъв начин добре пише максимална 63 

термо паста предполагам си сложил .

Да 

• Автор
преди 10 часа, onogondur написа:

Ще трябва май и по-добро охлаждане.

Определено :) Ще пробвам със това ако не ще взема ново...

преди 11 минути, mishocska12345 написа:

Определено :) Ще пробвам със това ако не ще взема ново...

Преди да харчиш пари за ново охлаждане, оптимизирай въздушния поток на кутията с вкарващи и изкарващи вентилатори. 

Каквото и охладителче да купиш, ако няма кой да изведе топлия въздух от кутията, пак ще си загрява до същата температура.

Още помня това лято как при мен работеше процесор i3 4170 със стоковия си охладител, като не качваше над 55 градуса.

Монтирах го в на брат ми кутията, която нямаше никакви допълнителни вентилатори. При тест с една игра, тя започна да сече. Оказа се, че процесора със същия си стоков охладител работи на 73 градуса.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Карах дълги години с E6750, който си е почти E2180, Но не толкова орязан. Спокойно си работи на 70-80 градуса след клок с боксовия охладител до 3.6 GHz. Тия температури не са проблем за тоя процесор. Дори бокса му не се чуваше да шуми. Е, то тогава видеокартите ми бяха самолет, та не бе важен шума от бокса на процесора. E2160/80  навремето бяха най-добрите покупки. Мисля струваха малко над 100 лева, докато един E6750  на 2.66 GHz  взех за 370 лева. Разликата бе, е E2180  се клокваше до около 3.2 GHz  с бокса, а E6750  стигаше 3.6 GHz  пак с бокса. Замяна на E2180  си заслужава само с Q6600 или подобен, който се поддържа от дъното! Днес 4-те ядра са предимство, за разлика от ония времена, когато двуядрените процесори бяха по-добри, защото се и клокваха повече, а игрите ползваха максимум две ядра, не и 4. Днес обаче нещата са обърнати и повечето игри успешно се възползват и от 4 ядра. Не знам какво си купил, но си заслужава единствено 4-ядрен. Съмнява ме дъното ти да поддържа 45 nm  процесори, защото моето не поддържаше, а бе доста по-скъпо от твоето, клокърско. Затова и навремето ме хвана яд. За RAM...8 GB  ти трябват на тая кошница, ако ще играеш игри. с 4GB  най-много в интернета да си добре, макар че и там не е сигурно ако отвориш 10-15 прозореца  с малко флаш и видео. 

• Автор

Здравейте отново, направих малък ъпгрейд и стана чудо...

Карта: ХИС АТИ Радеон 5770 1гб - GPU Diode (DispIO)    51 °C  (124 °F), GPU Diode (MemIO)    38 °C  (100 °F), GPU Diode (Shader)    55 °C  (131 °F), Графичен процесор 54% ( при пускане на фифа 14 се покачва с 5/7 градуса )...

Процесор: Пентиум Д 925 3ГХц със охлаждането на стария процесор Е2180 дига температура до 80/82 градуса Процесор 2495 RPM -  Захранване 1587 RPM, на фифа 14 без игри 65/70, сложих на задния капак вентилаторче да духа навън мисля, че така трябва, спадна със 2/3 градуса. 

Въпроса ми е, дали ми сече от градусите на процесора - играта и какъв охладител да си взема до 20 лева толкова имам?

Вече разбрах какъв е проблема дъното не ми подържа картата пише в сайта на дъното, че подържа само 64/128/256/512мб...

Дали е така??? Помогнете дъното е Foxconn P9657AB Series

Редактирано от mishocska12345 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.