Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почистване на процесор и закупуване на паста

Featured Replies

АЗ съм имал случай със залепнал охладител към процесора ,какво ли не го мъчих,накрая откопчах процесора от сокета .После с тънка шпакла,внимателно отделих процесора.Пастата беше станала като тиксо ,а почистването и си беше приключение :)

• Автор
преди 1 час, Иво Димов написа:

АЗ съм имал случай със залепнал охладител към процесора ,какво ли не го мъчих,накрая откопчах процесора от сокета .После с тънка шпакла,внимателно отделих процесора.Пастата беше станала като тиксо ,а почистването и си беше приключение :)

Че то не се ли откопчава от сокета при почистването на пастата?

току-що, Mr.n0b0dy написа:

Че то не се ли откопчава от сокета при почистването на пастата?

Кой ти даде такъв съвет? Сокета, се "откопчава", само при необходимост от премахване на процесора, като преди това термопастата се предполага да е почистена, тъй като ако тя съдържа някакви твърди частици, те могат да попаднат по самите пинове на сокета, а и като цяло това нещо се прави само с необходимост...

• Автор

Именно ако е полепнало по радиатора после пиновете може да се замърсят, но преди като малък гледах един техник в сервиза така беше направил махна процесора почисти радиатора и процесора също и после си ги сглоби. И си мислех, че такава е процедурата.. предполагах, че парченца от пастата могат да попаднат някъде по платката.

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

Процесора се маха в редки случаи ,ако не може да се почисти и не е удобно да е на сокета.Инак си седи там

преди 6 минути, Mr.n0b0dy написа:

Именно ако е полепнало по радиатора после пиновете може да се замърсят, но преди като малък гледах един техник в сервиза така беше направил махна процесора почисти радиатора и процесора също и после си ги сглоби. И си мислех, че такава е процедурата.. предполагах, че парченца от пастата могат да попаднат някъде по платката.

Не знам как е успял да ги "сглоби" двете неща, преди процесора да е поставен в сокета... Иначе може конкретната ситуация да го е налагала, но по принцип не се прави...

• Автор

Да не знам каква беше точно ситуацията тогава, ноо да вече знам как е правилно!

Arctic MX-4

be quiet! Thermal Grease | DC1

Някой от тези мисля да си взема.

За настолна машина с процесор с капачка може и паста за левче.Скъпата и хубава паста е за лаптопи :)

• Автор

Щото видях едни за 50лв и си викам ммауе.. Значи няма нужда да харча много за настолния?

Може, но ще трябва да я сменяш по-често, от колкото по-хубавата паста например... Не че ще върши лоша работа...

• Автор

На няколко месеца приmерно. Или това не знам за къс период ли се смята или качествените пасти държат по толкова.

За 6лв има паста Cooler Master с подходящи параметри. За настолна машина няма смисъл от по-скъпа, освен ако няма екстремен овърклок.

значииииии от  6 години  както съм си  купил пс-то никаква паста  веднъж когато чистих вентилатора свалих охлаждането и леко  подигнах и върнах на мястото и го закопчах овърклокнат е и е на 50 градуса а когато не  е натоварен държи 37  максималните са му 67 градуса допустими на книга .

интел и амд могат да направят корпуса на процесора по 1  см по широк във всички странии като този 1 см ще е само ламарина и да дадът стандарт за количесво паста примерно 2 грама или там колко то е  и всичко точно и ясно слагат се двата грама в центъра натискаш ш всичко приключва без да те е страх от грешка и да мериш ама нека е трудно.

преди 12 часа, Yvan Sergeev написа:

значииииии от  6 години  както съм си  купил пс-то никаква паста  веднъж когато чистих вентилатора свалих охлаждането и леко  подигнах и върнах на мястото и го закопчах овърклокнат е и е на 50 градуса а когато не  е натоварен държи 37  максималните са му 67 градуса допустими на книга .

интел и амд могат да направят корпуса на процесора по 1  см по широк във всички странии като този 1 см ще е само ламарина и да дадът стандарт за количесво паста примерно 2 грама или там колко то е  и всичко точно и ясно слагат се двата грама в центъра натискаш ш всичко приключва без да те е страх от грешка и да мериш ама нека е трудно.

Би било хубаво, но... Самият процесор е малък и става все по-малък, но виж колко пинове има под него. За настолен компютър не е добре процесора да е запоен за дъното например...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.